Укрзалізниця надає перевагу вітчизняним постачальникам : 494306 : Бизнес

Бизнес Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Укрзалізниця надає перевагу вітчизняним постачальникам

Українська залізниця, яка одна з найбільших в Європі по довжині своїх шляхів, постійно здійснює величезні закупки на проведення планових ремонтів, реконструкції та оновлення основного складу.
Кошти на це йдуть величезні, і на велику номенклатуру виробів - від лампочок до шпал. Закупівлі здійснюються на конкурсній основі, на так званих тендерних торгах. Багато виробників, що борються за виграш у тендері, - потім більшість часу наступного року працюють лише на виконання замовлення «Укрзалізниці». Відповідно боротьба за замовлення розгортається гостра. Повідомляє Укрзалізниця
Забезпечення підприємств, що входять до сфери управління ДАЗТУ «Укрзалізниця», матеріально-технічними ресурсами для поточної діяльності підприємств Укрзалізниці, а також реалізації програм розвитку мереж залізниць здійснюється спеціалізованим підприємством ДП «Укрзалізничпостач». Саме це підприємство організовує проведення тендерних конкурсів. Нормативні документи, якими керуються при приведенні тендерів, наступні.
Відповідно до вимог Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 №921 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 листопада 2008 р.) з початку 2009 року ДП «Укрзалізничпостач» оголошено 140 торгів на закупівлю матеріально-технічних ресурсів для потреб залізниць України на загальну суму 7 529 339 584,59. Згідно чинного законодавства в сфері державних закупівель, а також на виконання резолюції Першого Віце-Прем'єр-Міністра України О. Турчинова закупівля матеріально-технічних ресурсів для залізниць України здійснюється шляхом проведення відкритих торгів за принципами відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівлі, добросовісної конкуренції серед учасників, а також максимальної економії та ефективності.
Згідно із нормами «Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» створюються рівні умови для участі у відкритих торгах як вітчизняних, так і іноземних учасників. Однак, слід зазначити, що в умовах економічної кризи основоположним нормативно-правовим актом, яким керується ДП «Укрзалізничпостач» при визначенні переможців відкритих торгів є Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості». На виконання вимог п. 2 Прикінцевих положень даного Закону закупівля товарів здійснюється у вітчизняних виробників цих товарів, які виходять на відкриті торги (крім товарів, які не виробляються в Україні). Звісно, що вітчизняний виробник має відповідати основній меті проведення торгів. При проведенні торгів на закупівлю матеріально-технічних ресурсів для потреб залізниць України основна мета - вчасне забезпечення залізниць необхідними якісними товарами, оскільки від цього безпосередньо залежить безпека руху на залізницях при здійснені як вантажних, так і пасажирських перевезень. Якраз у вітчизняних підприємств, що знаходяться ближче та на своїй території, більше можливостей для виконання цієї мети.
Згідно вищевикладених норм та положень на початку цього року ДП «Укрзалізничпостач» провів відкриті торги з різної номенклатури.
Наприклад, для будівництва додаткових залізничних шляхів та для планового ремонту вже існуючих шляхів залізниць України ДП «Укрзалізничпостач» проведено відкриті торги на закупівлю залізобетонних шпал. Переможцями торгів стали вітчизняні заводи-виробники шпал ВАТ «Гніванський завод спецзалізобетону», ВАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал», ЗАТ «Запорізький завод залізобетонних шпал», ДП «Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал», з якими в установленому порядку укладені договори на загальну суму 369 283 000,00 грн. Однак, при проведенні торгів виникли певні складнощі, пов'язані із оскарженням процедури закупівлі одним із учасників торгів ПП «Завод залізобетонних шпал Кременчука», який не являється виробником залізобетонних шпал, та тендерна пропозиція якого не відповідала вимогам тендерної документації замовника і ставила під сумнів можливість виконання підприємством постачань необхідної кількості шпал, гостро необхідних для залізниць України.
Яскравим прикладом підтримки вітчизняного виробника є також і результати проведених відкритих торгів на закупівлю дроту високоміцного, за результатами яких угоди укладено з двома вітчизняними виробниками ТОВ «Завод метизних виробів» та ВАТ «Стальканат» (на загальну суму 83 608 000,00 грн.). Щоправда, не завжди учасники торгів погоджуються із рішеннями Замовника, вважаючи що основним критерієм відбору постачальників є ціна. Так ТОВ «Южметиз» подано скаргу до Міністерства економіки України на результати торгів із закупівлі дроту високоміцного. Слід зазначити, що ТОВ «Южметиз» не є виробником продукції, а на торги запропоновано продукцію російського виробництва в той момент, коли участь у торгах приймали безпосередньо вітчизняні виробники.
Варто також згадати й договори, укладені за результатами торгів з такими вітчизняними підприємствами як ВАТ «Харківський підшипниковий завод», ТОВ «ІНТЕРПАЙП Україна», ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології», ТОВ «Метінвест-Україна», ТОВ «Лемтранс», ТОВ «Укртрансбуд» та інші.
Звичайно, є певні складнощі в практичній реалізації вимог як законодавства в сфері державних закупівель, так і антикризового законодавства. Основною проблемою є участь у торгах недобросовісних учасників, які почасти ведуть демпінгову цінову політику з метою перемоги у торгах за основним критерієм - ціновим. При цьому у таких учасників відсутні документи, що підтверджували б їхню спроможність постачати якісну продукцію в необхідні терміни.
ДП «Укрзалізничпостач» постійно закликає вітчизняних виробників приймати участь у тендерних конкурсах. І не просто закликає, а ведеться безперервна робота по їх залученню до участі у відкритих торгах. Прикладом такої роботи є оголошені відкриті торги на закупівлю дизельного палива Л-0,2-62 в об'ємі 100 тис. тон. Оголошення про торги розміщені у встановленому порядку як в засобах масової інформації, так і на офіційному сайті Укрзалізниці з приміткою про запрошення до участі у торгах вітчизняних виробників. Одночасно, керівництву АТ «Укртатнафта», ТОВ «ТНК-ВР Коммерс», ПП «ЛУКОЙЛ-Україна» надіслано листи із запрошенням до участі у торгах.
Аналогічна робота проводиться й по ряду інших відкритих торгів. Так, 22.04.2009 проводитимуться відкриті торги на закупівлю залізобетонних брусів для потреб залізниць України. З метою забезпечення участі в торгах вітчизняних виробників та здійснення конкурентного відбору ДП «Укрзалізничпостач» направив лист до ТОВ «Україна Промресурс», із запрошенням прийняти участь у торгах.
Крім того ДП «Укрзалізничпостач» 22.04.2009 р. планувалося проведення торгів на закупівлю вугілля кам'яного. Однак, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2009 р. №285 «Про особливості закупівлі вугілля кам'яного» ведеться робота по відміні оголошених торгів, з дотриманням усіх встановлених вимог, та підготовка до здійснення закупівлі вугілля кам'яного в одного учасника - Державного підприємства «Вугілля України».
Керівництво «Укрзалізниці» неодноразово наголошували, що підприємства, які входять до її структури, зацікавлені в співпраці безпосередньо із вітчизняними виробниками продукції, оскільки це дозволить ефективно та економно провести закупівлі якісних матеріально-технічних ресурсів для залізниць України та одночасно сприятиме розвитку вітчизняної економіки.
Така позиція великого закупника звісно не завжди знаходить розуміння у тих, хто тендери програють. А так як ціна питання висока, - то намагаються у той чи інший спосіб змусити «Укрзалізницю» змінити своє рішення, вплинути на нього. В тому числі й шляхом ЗМІ. Починають з'являтися в мас-медіа тенденційні публікації, що дають упереджену точку зору на перипетії тендерного конкурсу, без висвітлення причин та позиції керівництва «Укрзалізниці». Винуватих при цьому немає - життя. Проте керівництво «Укрзалізниці» впевнене в своїй позиції, спрямованій на підтримку вітчизняного товаровиробника, та буде тримати цей курс і надалі.


Источник: Хрещатик - Київська мунiципальна газета | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Укрзалізниця надає перевагу вітчизняним постачальникам"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



fm 08-09-2009 19:27
Проте керівництво «Укрзалізниці» впевнене в своїй позиції, спрямованій на разворовывание


Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 30

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта