Пинзеникові дозволили піти : 489858 : Политика

Политика Львов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Львов и область : Последние новости > Политика
Подробно

Пинзеникові дозволили піти

Кадрові ротації в уряді розпочалися давно прогнозованою від­ставкою Віктора Пинзеника. У вівторок парламент задовольнив його заяву про відставку. Однак досі не вирішено питання ні з наступником В. Пинзеника, ні з іншими урядовими портфелями.


Заміна кількох міністрів давно на порядку денному, але, як це завжди буває, депутати не можуть поділити між собою посади. Претендентів на звільнення декілька, претендентів на заміни – значно більше. І не лише на посаду міністра фінансів. Під питанням також кандидатури мі­ністра культури, міністра сіль­ського господарства тощо. У затягуванні кадрового питання БЮТ уже звинуватив фракцію НУ-НС, яка, мовляв, свідомо блокує цей процес. Натомість значна частина політиків схильна вважати причиною затримки комуністів, без голосів яких, як відомо, коаліція може не проголосувати. КПУ має змогу впливати на всі кадрові процеси. Про можливі кадрові зміни, претендента на посаду міністра фінансів і відставку Віктора Пинзеника “Газета” розмовляла з представниками різних фракцій: Тарасом Чорноволом (фракція “Регіонів”), Олександром Голубом (КПУ) й Іваном Стойком (НУ-НС).
Тарас Чорновіл: Діяльність нового міністра буде або провальною, або непопулярною
– Чи зможе відставка Пинзеника щось змінити?
– Віктор Пинзеник – хороший теоретик, а в цьому випадку теорія не дуже працює. Отже, те, що він відійшов, не є погано. Пинзеник за своєю суттю трохи панікер. А зараз, мабуть, необхідно призначити таку собі залізобетонну людину, яка, крім іншого, може бути наполегливішою і нахабнішою в уряді, виступатиме проти соціального популізму, який сьогодні практикують.
От якби вистачило голосів на Гайдука, то, думаю, це був би адек­ватний варіант. Він розуміється на фінансах, може зібрати навколо себе дуже сильний і серйозний міністерський апарат. Непоганим міністром міг би бути Тігіпко, який теж уміє рахувати гроші і пропрацьовувати варіанти, але він буває слабким у відстоюванні своїх рішень. Але ж почнуться торги…
Щоб набрати голоси, треба зацікавити, зокрема, нашоукраїнців, а в них кожен другий уявляє себе якщо не міністром, то Папою Рим­ським, а це вже проблема. Тягнути комуністів? Знаєте, комуністи часто дають голоси, але не там, де це серйозно може нашкодити їхньому іміджу. А тут – голосувати за міністра фінансів, діяльність якого буде або провальною, або непопулярною – одне з двох.
– Ви сказали, що міністром фі­нансів має бути сильна людина. Але Президент уже заявив, що в нашому уряді не зможе реалізуватися навіть найсильніша людина.
– Знаєте, не Президентові вже тут розказувати! Він чинить за принципом “що гірше країні, то ліпше мені”. А щодо уряду, то коли починає трошки горіти земля під ногами, то треба думати: до президентських виборів іще можна стабілізувати та поліпшити ситуацію, а можна довести до повного падіння. І Тимошенко це теж має враховувати.
– У блокуванні ротацій у Кабміні БЮТ звинувачує НУ-НС…
– Думаю, НУ-НС проголосує за відставку тих міністрів, яких вони самі ж не терплять. Тут може йтися про Шандру, також під питанням Іван Вакарчук, який не має підтримки у фракції, мова може бути про міністра культури, про Васюника тощо.
Олександр Голуб: Відставки підтримаємо, щодо призначень подумаємо…
– Прокоментуйте, будь ласка, відставку Віктора Пинзеника.
– Пинзеник не вписався в команду діючого прем’єр-міністра, і фактично працював на Віктора Ющенка та на секретаріат Президента. По-друге, він, звісно, як розумна людина не хотів би нес­ти відповідальність за результати діяльності, в тому числі свого міністерства та всього Кабінету Міністрів, оскільки хибність того шляху, який уряд обрав у цій кризовій ситуації, зрозуміла.
– Чи підтримуватиме КПУ претендента від Кабміну на цю посаду?
– Це залежатиме від того, хто і що пропонуватиме, тобто на які кроки піде фінансовий блок уряду, аби вивести країну з кризи. Якщо дії буде спрямовано на підтримку людей, то не важливо, яка саме буде кандидатура, яке в неї прізвище і яку політичну партію представлятиме.
– Чи підтримуватиме Комуністична партія інші ротації в уряді?
– У нас є претензії до еконо­міч­ного та гуманітарного блоку, тому якщо будуть відповідні відставки, ми, звісно, підтримаємо їх. Щодо призначень, то це залежатиме від того, з якими програмами ці люди йтимуть в уряд.
– А чи претендує КПУ на якусь посаду в Кабміні?
– За єдиної умови: якщо уряд прийме до виконання ті пропозиції виходу з кризи, з якими виступив лідер нашої партії.
Іван Стойко: Без допомоги комуністів кадрові питання не проголосують
– Хто, на вашу думку, може стати наступником Пинзеника?
– Побоююсь, що наступника може ще довго не бути. Може бути виконувач обов’язків, скажімо, перший заступник Віктора Пинзеника. Мотивую це тим, що нинішня коаліція без допомоги комуністів може недоотримати голосів. А оскільки у вівторок не відбулося звільнення Лавриновича, на місце якого пропонували Адама Мартинюка, то комуністи, які не отримали свого чергового траншу, мабуть, знову торгуватимуться і навряд голосуватимуть за призначення міністра фінансів. Зрештою, в них ще багато побажань і пропозицій. Зокрема, вони хотіли б зайняти місце міністра охорони здоров’я, проте тут не все “клеїться”, оскільки частина “Нашої України” не хоче голосувати за відставку Князевича.
– БЮТ уже поспішив звинуватити НУ-НС у блокуванні цього питання…
– Пошук ворога – це, мабуть, фішка чи гасло цього блоку. Усі винуваті, крім них.
– Тобто НУ-НС готовий за­пропонувати свої кандидатури в уряд?
– Наша фракція розглядає ці питання, але можуть бути певні нестиковки з комуністами. Взагалі може статися, що питання ротації в уряді не розглядатимуть, адже є подання в Конституційний Суд і може виникнути питання про нелегітимність Юлії Тимошенко.
– Чи можна зараз спрогнозувати, яких міністрів замінять?
– Ви, мабуть, чули, хто претендував на посаду Васюника, тож не хочу цього коментувати… На місце Шандри також уже є пропозиції. Скажімо, пропонують Едуарда Зейналова і ще декілька кандидатур. На посаду міністра культури є кілька претендентів – від Донія і далі. Щодо міністра освіти, то претендентів наразі немає і навряд вони будуть, бо Вакарчука й раніше відстоювала вся фракція. Також цілком імовірно, що на посаду міністра сільського господарства претендуватиме хтось із Блоку Литвина.
Ірина Гамрищак


Источник: ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Пинзеникові дозволили піти"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 15
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Львов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта