Юрій Луценко: Міліція не дасть чиновникам заробити «дембельський акорд» : 486770 : Местные новости

Местные новости Ровно : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Ровно и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Юрій Луценко: Міліція не дасть чиновникам заробити «дембельський акорд»

Чим буде займатись міліція в рік президентської гонки, як багато злочинців вже схоплено за руку, і де крадуть найбільше — про це розповів газеті «Рівне вечірнє» міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
— Пане Юрію, ви останні два місяці активно їздите регіонами, зустрічаєтесь з підлеглими. Це перевірка їх роботи, чи ще й нові завдання для них?
Ю.Л.: Цей рік — рік президентських виборів. Пройдуть вибори — влада в країні може змінитися, і багатьом чиновникам доведеться злізти з нагрітих крісел. Тому дехто з нинішнього високопосадового керівництва вважає цей рік останнім «дембельским акордом» і розраховує, що поки в Україні триває галаслива «війна» політиків, можна тихенько зайнятись мародерством бюджетних коштів в необмежених розмірах. Саме тому я зібрав начальників управлінь по боротьбі з організованою злочинністю і я поставив перед ними чітку задачу — зірвати цей «дембельський акорд» і не дати чиновникам накрасти і втекти з повними кишенями. Міліція знаходиться поза політикою, і її завдання — ловити таких нечистих на руку чиновників незалежно від того, хто сьогодні знаходиться при владі, і хто прийде до неї завтра. За скоєні злочини мають відповідати всі ворюги — незалежно від їхнього політичного вбрання.
— Підозрюю, що спокуса вкрасти наостанок таки дуже велика?
Ю.Л.: Ми вже виявили факти мільйонних розкрадань фактично по всій території України. Мова йде в першу чергу про посадовців державних адміністрацій — районних та обласних, а також про чиновників різних бюджетних організацій на кшталт автодору, залізниці, лісного господарства, управління охорони здоров’я тощо.
Статистика говорить сама за себе: якщо тільки за січень-лютий міліція викрила в сфері економіки понад 9 тис. злочинів, то серед них зловживань у бюджетному секторі — понад 1600. Тобто, сьогодні майже кожен шостий злочин в економіці — це банальна крадіжка коштів з державної кишені. А розміри шкоди від такої діяльності немаленькі: тільки за два місяці цього року працівники міліції задокументували 1349 злочинів в економіці, з яких збитки становлять понад 100 тис. гривень та 267 злочинів зі збитками понад мільйон гривень по кожному. Загалом, мова йде про збитки в розмірі понад 400 млн. гривень!
— Що ж крадуть і як?
Ю.Л.: Способів багато: тут і незаконне відшкодування податку на додану вартість, і порушення під час закупівлі товарів за державні гроші на тендерах — особливо, коли закупівля проводиться за завищенними цінами. Є також і невиконання соціальних програм, і ухиляння від сплати до бюджету, пенсійного фонду, плати за оренду державного майна, і так звана «благодійна допомога», коли насправді ніякою благодійностю там і не пахне — гроші йдуть на певні рахунки, а потім кладуться у власну кишеню.
Ви знаєте з історії, як поводилась французська еліта часів короля Людовика XV? Було таке гасло: «Після нас — хоч потоп!». Так от — деякі чиновники на Західній Україні у нас теж поводяться так, що після них все залишається, як після потопу. Наразі, нагло розтягуються гроші, які виділялись з державного бюджету на будівництво і ремонт мостів, дамб, об’єктів, що постраждали від повені. Розрахунок їх простий: «Навіщо щось будувати чи ремонтувати, якщо сьогодні ці гроші можна покласти до власної кишені, а завтра прийде нова повінь, новий потоп, який «змиє» так і не побудований міст?». Тому коли працівники міліції починають перевіряти документи про використання грошей, що виділялись на подолання наслідків повені, іноді виявляється: на паперах міст є, і гроші на нього витрачені, а насправді — його немає!
Сотні мільйонів гривень державної допомоги на подолання наслідків повені були списані актами, і начебто пішли на відбудову лікарень, шкіл, будівництво мостів, але фактично — їх немає. Це зафіксовано міліцією і незалежною експертизою, і порушені кримінальні справи.
Я пам’ятаю, як тяжко знаходив уряд кошти на ліквідацію наслідків повені, і як керівництво Закарпатської області благало на засіданні Ради нацбезпеки і оборони про державну допомогу. Виходить, це були просто слова для викачування ще більших грошей, щоб потім їх просто вкрасти! Поки прості українці борються з кризою і її наслідками, а у Києві йдуть політичні баталії, на місцях чиновники нагло залазять в державну кишеню і тягнуть наші ж з вами гроші.
— Але ж це тільки на самих нижніх щаблях влади…
Ю.Л.: Я більш ніж впевнений, що голови сільрад, які заробляють на крадіжках з держбюджету величезні кошти, діляться з тими, хто їх підтримував на виборах, а керівники райдержадміністрації, які крадуть, беруть «в долю» тих, хто їх призначав на ці посади. Риба гниє з голови. Я вже називав цю цифру: тільки за минулий рік у районних та обласних адміністраціях було виявлено 150 хабарників.
— А таке нахабне розкрадання бюджетних коштів — тільки на Закарпатті?
Ю.Л.: Ні, ось є приклад з іншого краю держави — у Харківській області відремонтували лікарню і здали в експлуатацію хірургічне відділення. Щоправда, відремонтували тільки на папері. Тому що насправді приміщення не те що не штукатурили, воно стоїть майже повністью зруйноване. Натомість, у високопосадовця, який був причетний до використання цих грошей, у парковій зоні з’явився триповерховий особняк…
— Як же ви збираєтесь ловити таких «спритників»?
Ю.Л.: Міліція буде працювати в трьох напрямках. Перший: ми будемо перевіряти акти виконання робіт, які фінансувалися за бюджетні минулого року, а саме — коли будувалися і ремонтувалися будинки, школи, дитсадки, мости і чи дійсно вони побудовані, чи не є вони «повітряними замками». Друге завдання: протидія конвертаційним центрам. Ми будемо з’ясовувати, скільки посадовців з бюджетних організацій причетні до цього. І трете: протидія хабарництву на всіх щаблях державної влади. Чиновники всіх рангів думають, що це останній рік, коли можна тихенько поцупити те, що погано лежить. Попереджаю: бюджетні кошти — це не та річ, яка погано лежить. Контроль буде суворий. Підрозділи по боротьбі з організованою злочинністю зорієнтовані на тотальну перевірку використання бюджетних коштів, і жодному чиновнику заробити на «дембель» міліція не дозволить.


Источник: Газета "Рівне вечірнє" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Юрій Луценко: Міліція не дасть чиновникам заробити «дембельський акорд»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 10
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Ровно



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта