Влада по бучацьки : 476790 : Политика

Политика Украина : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина : Последние новости > Политика
Подробно

Влада по бучацьки

Унікальні явища керівництва можна поспостерігали сьогодні в роботі Бучацької влади.
Так, наприклад, тільки тут силові структури можуть спокійно не реагувати на те, що заступник голови районної державної адміністрації з гуманітарних питань одночасно займає посаду голови профспілкової організації освітян району, та читає години захисту Вітчизни у Бучацькому ліцеї імен. Св. Йосафата, що суперечить не тільки Закону України «Про державну службу», але й здоровому глузду. Бо як голова профспілки буде представляти інтереси своїх виборців, та захищати їх від самого себе? Напевно саме це призвело до того, що працівники освіти почали виходити із профспілки, керівництво якої веде себе аморально по відношенню до рядових членів. Це стосується , безпосередньо, захисту їх прав, адже кажуть, що для того, щоб отримати матеріальну допомогу, влаштуватись на роботу, добитись збільшення тижневого навантаження потрібно принести заяву на вступ до певної політичної партії. Ще кажуть, що вчителі найбільш згуртована та освічена еліта нашого регіону. Тому ще більший подив викликає те, що в результаті підсумку бюджету в кінці 2008 року, раптом, саме в галузі освіти виявилась економія по фонду заробітної плати більш як на 1,5 млн. гривень, які не пішли на оплату замін гурткової роботи, виплату премій в повному обсязі, оплату відрядних. Адже дійшло до абсурду: вчителю, який їде на курси підвищення кваліфікації замість того, щоб оплатити відрядні видають путівку в профілакторій. Таким чином позбавляючи його права отримати пільгову путівку через фонд соціального захисту на лікування в повноцінному санаторії безпосередньо за профілем його захворювання. Найдивніше те, що зекономлених 1,5 млн. грн. на вчителях направлені на ремонтні роботи. Цікаво чи потрапили ці кошти в школи? І чи знають про це батьки школярів, які від непомірних шкільних зборів вже не стогнуть, а відверто кричать. Зате в подяку підтримки позиції адміністрації на сесії районної ради вчителі отримали премії по 100 гривень. Не хило!
Незрозумілою залишаються ситуація з приватизацією земельних ділянок (городів), які є за межами населеного пункту у працівників районного сільгоспуправління. Вона стала тупіковою за відсутності розпорядження голови адміністрації про приватизацію земель, що знаходяться за межами населеного пункту. Треба відмітити, що з приходом нового керівника в районі різко змінилась процедура оформлення таких розпоряджень. Вони видаються лише після особистої аудієнції президента на землю з головою РДА.
Що одна цікавинка, яку важко обійти. В щорічних звітах, на різних прес конференціях представники адміністрації голосять про найбільшу кількість багатодітних родин в Бучацькому районі. При цьому, жодна жінка за останні кілька років так і не отримала звання Матері - героїні, Невже немає достойних? Кажуть, що кабінетами влади гуляє понад 400 заяв на представлення багатодітних матерів до почесного звання та, очевидно, зайнятись цим питанням відповідальним за гуманітарну роботу в районі ніколи. У них на носі чергові вибори!
Про гостинність Бучацького краю взагалі ходять легенди. От нещодавно відкрили новий спортивний майданчик із штучним покриттям. Справа, начебто, хороша та якщо б не гой нюанс, що левова частка затрачених коштів пішла із міського бюджету. То нічого, що залишились недофінансованими комунальне підприємство міста, не відремонтовані вуличні дороги, не профінансовані ремонти роботи в дошкільних закладах, обіцяної дотації від голови РДА комунальне господарство Бучача так і не дочекалось, а стадіон «Колос» взагалі в стані занепаду! Зате представникам влади є де періодично зустрічатись, в неформальній обстановці, за кухлем пива з’їсти рибку, обговорити власні проблеми. От тільки жителі міста фізично оздоровитись там, чомусь, не мають можливості. Так як на це потрібен  ключ із шухляди робочого столу самого голови РДА.
Вже стає традицією проводити свято Івана Купала в мальовничому куточку на березі Дністра в с. Губин. І якщо в минулому році свято пройшло на голому ентузіазмі працівників культури, то в цьому - його планують відсвяткувати на належному міжобласному рівні. Саме з такою метою в районному (а не обласному!) бюджеті на роботу відділу культури та туризму спеціально заклали кошти. То нічого, що начальник відділу на зборах працівників культури району попередив, що в бюджет закладено дефіцит коштів на заробітну плату і тому можуть виникнути проблеми із її виплатою в грудні місяці 2009 року. Але всі розуміють, що криза! Тож особисто попросив всіх працівників культури протягом року взяти відпустку за власний кошт на два тижні. Якщо до цього добавити економію за рахунок участі клубних працівників у цьогорічній виборній компанії, то таким чином, адміністрація планує грудневі виплати покрити через економію фонду заробітної плати. Тільки зачий рахунок?! Ну що скажеш - фестивальні пацани!!! Кажуть, мов, вдаримо по кризі фестивалем. Як не хліба, то хоч видовищ! Чомусь вся ця мішура дуже нагадує бенкет під час чуми.
Прикро те, то спроби депутатів районної ради внести поправки до проекту бюджету на 2009 рік просіклись одразу. Адже головний фінансист району чітко вголос кілька разів повторила, що нічого переробляти не буде і жодних правок вносити теж. Бо що їй ті депутати?
Ось так владарюють у Бучачі. Подейкують, що походивши коридорами тут можна почути і побачити багато цікавого. Наприклад новесенький євроремонт. Ніхто не знає толком за які кошти, але, те що старі настінні панелі потрапили до Жизномирської школи - добра справа. Та ходять чутки, що з коридорним паркетом можна зустрітись на господарці заступника голови адміністрації з гуманітарних питань, який мав намір перевести його на альтернативне (таке актуальне в теперішній час) джерело опалення. А ще, кажуть, що нижче плінтуса нікуди!
Тут також добре знають, як не допустити небажаного призначення на посаду начальника районного управління. А якщо воно пройшло ще й в, так званий, обхід адміністрації - напряму через Кабінет Міністрів? Найкращий спосіб - подати в суд (благо, що голова РДА юрист). Сильніший - його виграє, але крові поп’ють. Слабшого - після судового засідання забере з інсультом швидка допомога. От і позбулися небажаного фахівця!
Стає доброю традицією в апараті РДА старих професіоналів змінювати на молодих дівчат. Кому потрібен досвід та професіоналізм?! Зрозуміло ж, що лише краса спасе світ. Тож працівників у відділ сім’ї молоді та спорту брали на роботу просто з ферми. То нічого, що район за підсумками проведення XVIІІ сільських спортивних ігор Тернопільщини займає останні місця, а в деяких видах спорту, зокрема важкій атлетиці, Бучацький район взагалі не представляє команди.
Досі виникає ціла низка запитань щодо використання коштів виділених на ліквідацію стихії. І за чиєї вини голови Космиринської, Дулібівської, Сновидівської, Соколівської сільських рад сьогодні мають проблеми у правоохоронних органах?
На одному із своїх чергових, виступах на TV- 4, вельмишановний голова пафосно заявив, що йому не соромно за жоден день правління в Бучацькому районі. Шкода, що не соромно йому за свою відсутність на відзначенні Дня пам’яті жертв голодомору, 100 річчі з Дня народження Степана Бендери. Дні, нерідного йому, міста Бучача, та інших знакових подіях району.   Очевидно, що у цієї влади своє поняття про сором.


Источник: Хай Вей Тобі є що сказати сівтові | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Влада по бучацьки"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Ирина 03-03-2009 14:38
Привет Бучач!Про "владу по бучацьки" незнаем, а на фестивале в Губине были.Нам очень понравилось, в этом году обязательно приедем(живем в Старом Осколе Россия)
P.S. в мене мама з Губина


Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Украина



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта