Тимошенко – Литвин – Яценюк : 476779 : Политика

Политика Украина : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина : Последние новости > Политика
Подробно

Тимошенко – Литвин – Яценюк

Тимошенко – Литвин – Яценюк

   Українські політики, яких пересічний українець бачить щодня на екранах своїх телевізорів і чує по радіо, належать до такої категорії української еліти,яка до певних структурних і соціальних реформ ставиться вкрай скептично. Більшість бомонду українського політикуму в прямому сенсі виросли за часів Кучми - Медведчука. Особливо чітко це видно по Партії регіонів, яку можна назвати консервативною партією відносно до сучасної суспільно - політичної обстановки. І Блок Юлії Тимошенко (БЮТ), і «Наша Україна-Народна Самооборона» («НУ-НС»), і Блок Литвина, і Комуністична партія - партії суть консервативні, як і Партія регіонів, до сучасної політичної ситуації в Україні. З цим, безперечно можна сперечатись, але без сумнівним лишається те, що лідери цих політичних об’єднань виростали при так званому «кучмізмі». І методи управління, які були введені при Леонідові Даниловичу, залишаються і дотепер (як в Секретаріаті (та сама Адміністрація) Президента, і в Кабінеті Міністрів, і на місцях (губернатори).
     Між вищезгаданими політичними об’єднаннями і блоками багато спільних рис: вони є масовими об’єднаннями, а не кадровими; немає чітко визначеної ідеології (навіть комуністична партія все більше, заради економічної доцільності, відступається від своєї ідеології); залишаються на принципових засадах конфліктності та непоступливості (власні інтереси вищі загальних цілей) заради єдиної мети - України.
   Цей вступ був зроблений для того, щоб зняти «рожеві» окуляри з деяких читачів у тому, що певні політичні сили відстоюють чітко визначені, загально значимі ідеї. Не думаю, що викличе спротив така думка,як пряма прив’язаність політичних груп (партій, блоків) до великого бізнесу, який «править балом». І в даному випадку, захист інтересів зводиться до лобіювання меркантильних бажань великого капіталу (Не просто так Ю. Тимошенко згадує настільки вже містичного Фірташа).
   Сучасні  аналізи політичної ситуації в Україні пропонують різні моделі розвитку ситуації. Але об’єктивність таких досліджень стоїть глибоко під знаком питання, так як тема «політично замовлений результатів соціологічних опитувань» залишається актуальною вже протягом багатьох років, і залишиться такою ще досить довго.
   Що буде, якщо вибори Президента України та вибори до Верховної Ради України пройдуть в найближчий час? Які результати ми можемо очікувати?
   (Для орієнтовного прогнозу візьмемо дату проведення виборів-1 вересня  2009  року).
   Політична обстановка в Україні не дає можливості досить чітко передбачити результати виборів до найвищих органів влади, але для забезпечення достовірності прогнозів має бути забезпечена наявність певних факторів: стан економічної кризи в Україні та Світі, ситуація з мером в  м. Києві, здатність до співпраці таких політичних гравців як Литвин, Яценюк, Тимошенко; міжнародне становище України.
   Чому ключовим питанням стоїть співпраця Блоку Литвина, Блоку Юлії Тимошенко та «Фронту перемін»? 
   Якщо опиратись не на офіційні соціологічні дані, а на власний контент-аналіз відгуків на діяльність органів владі, можна зробити вже неновий висновок, що Віктор Ющенко не має жодних шансів переобратись на другий термін президентства ( тільки 2,5-3,5 % громадян вірить в таку можливість). Але маючи досить великий адміністративний ресурс, В.А. може підтримати одного з кандидатів в президенти, чим забезпечить йому приріст проценту голосів до 5-7% (можливе використання технологій, які були використані на виборах президента в 2004 році з боку кандидата від влади).
   Підтримати Ющенко може лише Яценюка, як одного з найрезонансніших молодих політиків в Україні, або одного з членів своєї політичної сили,яким може бути Кириленко.  Якщо в підтримці Яценюка Віктора Андрійовича може запевнити «містичний Фірташ», то у підтримці Кириленка Ющенко може запевнити себе сам, так як ця кандидатура «є своєю людиною» і має певну  популярністю в суспільстві (згадаймо «Нато – Так», « За Україну»).
   Не менш цікавим поворотом подій може стати підтримка Черновецького як кандидата на пост Президента України. З мільйонами Черновецького, Ющенко може забезпечити собі прохід до Верховної Ради України, а при достатній підтримці виборців і домовленостях з Партією регіонів-отримати крісло прем’єра (а Янукович отримає в такому разі місце спікера ВР). Але чи зможе Леонід Черновецький стати Президентом України під великим тиском Юлії Володимирівни – питання іншого дослідження.
  Я абсолютно відкидаю приєднання до такої команди( «Черновецький + Ющенко») Яценюка, так як він акумулює в собі досвід Луценка, який заради посади приєднався до «програшної» команди, чим втратив свій рейтинг. Але я не виключаю появи в команді Президента Соціалістичної партії на чолі з екс-головою Фонду Державного майна України Семенюк - Самсоненко.
    Цікава ситуація для Юлії Володимирівни Тимошенко як одного з кандидатів на найвищу державну посаду.  На західній Україні вони буде воювати, якщо не досягне певних політичних домовленостей, з «Фронтом перемін» і ВО «Свобода», в центральній Україні – з Блоком Литвин. Про схід і південь України говорити не приходиться. Чи зможе БЮТ на чолі з Тимошенко отримати більшість у Верховній Раді і пост Президента? Думаю, що ні. В політичній науці існує тенденція, що пропрезидентська політична сила ніколи немає більшості голосів в парламенті. Це підтверджують і вибори до Верховної Ради в 2006, 2007 роках. Аналогічну маємо практику і в світі.
   Для того, щоб досягнути бажаного результату,а це і пост Президента,і «свій» прем’єр міністр (для цього треба мати більшість в парламенті), для цього необхідно домовлятись. Найбільш реальними партнерами Юлі можуть стати саме Литвин з однойменним блоком  і Яценюк з «Фронтом перемін».
   До рядів Тимошенко може долучитись Гриценко з своєю «Громадянською позицією» та Луценко з «Народною самообороною».
   Арсеній Яценюк як кандидат в Президенти України без підтримки «метрів» політики сам не зможе пройти на цей пост, якщо вибори пройдуть 1 вересня. Це пояснюється низьким рейтингом політика і неможливість створити в короткі строки широкої сітки агітаційних штабів. Ситуація може повністю змінитись, якщо вибори пройдуть в Конституційний термін і «Фронт перемін» буде активно профінансований великим бізнесом, зокрема і Фірташем, про якого згадувала не раз Ю.Тимошенко. Власних мільйонів Яценюка не вистачить.
  Володимир Литвин же може сподіватись, судячи з його рейтингу, лише на місце в новій коаліції, яка буде створена після парламентських виборів. Якщо Блок Литвина пройде до Верховної Ради України, і економічний стан країни не  зміниться, можна припустити, що «золота акція» за лишиться за цією політичною силою. Але також не можна забувати, що електоральна база Литвина-аграрії. При можливості впровадження законів, які будуть регламентувати реформи в сільському господарстві, Блок Литвина отримає додаткові «дивіденди» від виборців у вигляді більшої кількості членів Блоку у Раді.
   Вибори, що можуть пройти досить таки скоро, стануть війною не програм, не партійних організацій, а компроматів. Компромат-це дешево. І в такому разі, українська громадськість може дізнатись «такі факти», що можуть суттєво по впливати на рейтинг кандидатів, але навряд дадуть можливість оновити політичну еліту, відправивши попередню у «нафталін». 
    Дмитро Раімов  спеціально для  Хай Вей
  
    


Источник: Хай Вей Тобі є що сказати сівтові | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Тимошенко – Литвин – Яценюк"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Украина



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта