Бізнес спортсменів : 476618 : Спорт

Спорт Львов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Львов и область : Последние новости > Спорт
Подробно

Бізнес спортсменів

Нині заробітки футболістів, бок­серів чи представників інших “рейтингових” видів спорту досягли таких розмірів, що купити атрибути успішної людини – машину, квартиру, дачу – можна лише за якихось півтора-два роки виступів. Проте спортсмени недовго отримують щедрі гонорари. Адже в більшості випадках атлетам доводиться йти на пенсію у віці трохи більш ніж 30 ро­ків. Щоб забезпечити собі пристойні умови для життя після завершення кар’єри, спортсменам доводиться міркувати про вкладення грошей у справу. “Газета” дослідила, у що саме вкладають кошти відомі українські спортсмени.


Олімпійцям не до бізнесу
Срібний призер Олімпіади в Пекіні Андрій Стаднік зізнався “Газеті”, що, попри, на перший погляд, солідні преміальні (за срібну нагороду Ігор українські атлети отримували по 500 тисяч гривень), йому забракне коштів на власний бізнес. “Маючи такі гроші, можна хіба що ятку на ринку утримувати чи невеличкий ма­газин, а на великий бізнес точно не вистачить. А тут іще й фінансова криза свої сюрпризи приготувала – не відомо, як фінансуватимуть наш вид спорту завтра. Тож про приватну справу нині не думаю”, – роз­повів А. Стад­нік. Схожу думку в розмові з журналістом “Газети” висловила і фехтувальниця Ольга Харлан, яка здобула в Пекіні “золото” “Мрію про власний салон краси, але реалізувати цю ідею зможу лише в майбутньому. Гонорар за перемогу на Іграх поклала на депозит, нехай ситуація стабілізується, тоді й подумаю, куди вкласти гроші”, – каже Ольга.
Дзінзірук обрав ресторанний бізнес
Чемпіон світу з боксу за версією WBO Сергій Дзінзірук тривалий час виступає за німецький клуб “Універсум бокс промоушн”. До поєдинків готується в Німеччині. Коли виникла ідея облаштувати власний ресторан, Сергій вирішив зробити це в німецькому стилі. “Мені з товаришем запропонували непогане приміщення в центрі мого рідного міста Бровари, ми погодилися, – розповідає боксер. – Інтер’єр ресторану облаштували в німецькому стилі, головна страва – стейки, а напій – пиво. Основне навантаження з бізнесу взяв на себе мій товариш. У нього й досвіду більше, й часу. А мені потрібно спершу вникнути в усі нюанси цієї справи”. Сер­гій Дзінзірук володіє також мережею автоматів із продажу поповнень для мобільних телефонів. Звісно, ця справа приносить не такі значні прибутки, як ресторан. “Ресторан непогано поповнює мій сімейний бюджет. Щоправда, через фі­нан­сову кризу, прибутки тріш­ки зменшилися, – каже Сергій Дзін­зі­рук. – Відчутно, що люди почали більше рахувати гроші, менше витрачати, навіть молодь влаштовує не такі гучні свята. Але прибутки все одно непогані”.
Леоненко та Саленко зайнялися нерухомістю
Після завершення футбольної кар’єри гравець київського “Динамо” та національної збір­ної України Віктор Леоненко зайнявся ремонтом квартир. Звісно, власноруч колишній футболіст шпалери не клеїв і побілки не робив – для цього він наймав бригади будівельників. А його дружина Олена займалася переплануванням приміщень. “Узагалі всім бізнесом керувала дружина, я лише втручався, коли потрібно було поговорити з будівельниками”, – каже Віктор Леоненко. Згодом ремонт квартир переріс у невеличкий будівельний бізнес, тепер колишній форвард займається будівництвом котеджів. У майбутньому Леоненко планує розпочати спору­дження масштабніших новобудов. “Мені запропонували збудувати в столиці офісний центр або готель. Спершу потрібно провести підрахунки, наскільки мені це вигідно. За попередніми даними, якщо вдасться реалізувати цей проект, то в майбутньому можна буде не працювати”, – каже Віктор.
Іще один колишній нападник із київського “Динамо” Олег Саленко також зайнявся нерухомістю. Разом із партнером купив у центрі Києва підвальне приміщення, площа якого становила 200 квадратних метрів. Там підприємці облаштували сауну. В цей проект довелося вкласти близько 300 тисяч доларів. За словами О. Саленка, витрати доволі швидко окупилися, ос­кільки, як з’ясувалося, в центрі Києва бракувало саме такого закладу. “У принципі, тоді куди не вклав би гроші – все приносило б прибуток”, – каже Олег. Тепер він чекає на завершення робіт із реконструкції НСК “Олім­пійський”. За підрахунками колишнього футболіста, перед Євро-2012 ціни на нерухомість у цьому районі суттєво зростуть. Олег Саленко також уклав не одну угоду з перепродажу нерухомості. Він перепродував офісні приміщення: купував у новобудовах, а продавав, коли дім здавали в експлуатацію.
Інтелектуальний бізнесмен
Президент Національного олім­пійського комітету Сергій Бубка опанував банковий бізнес. Він є одним з акціонерів провідного банку нашої держави. А першою справою Сергія Назаровича став продаж дріжджів. “Я часто їздив на змагання у Францію, там потоваришував із президентом Федерації легкої атлетики тієї країни та водночас засновником фірми, яка спеціалізувалася на продажу дріжджів, – розповів “Газеті” Сергій Бубка. – Він порадив мені зайнятися тим самим в Україні, я погодився. З часом прибутки зросли, тож вирішив відкрити хлібопекарню. Цей бізнес існує донині”.
Брендові імена
В Україні є когорта спортсменів, які можуть не перейматися прибутковим бізнесом, а лише правильно укласти рекламну угоду. Йдеться про так звані брендові прізвища. Природно, що рекордсменами із заробляння грошей у цій сфері є атлети, популярність яких не обмежується лише батьківщиною. Причому яскраві результати ще не гарантують високих заробітків. Приміром, чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова суттєво поступається в отриманні прибутків від рекламних контрактів Андрієві Шевченку, в якого досягнень значно менше. За рекламу однієї з торговельних марок вітчизняного пива Шева отримав, за оцін­­ками фахівців, два мільйони доларів. Гонорари ж “Золотої рибки” в кілька разів скром­ні­ші. Міжнародним брендом є пріз­вище братів Кличків. Кар’є­ра боксерів на підйомі, а тому вони заробляють більше, ніж Шевченко. За неофіційною ін­фор­мацією, рекламний ролик одного німецького фітнес-центру приніс братам три мільйони доларів.
Із-поміж європейців найбагатший Бекгем
Одним із найбагатших серед іноземних спортсменів є футбо­ліст Девід Бекгем. Торік він перебрався з Європи в клуб “Лос-Анджелес Гелексі”. Коли гравець виступав за мадридський “Реал”, англійські журналісти опри­люднили конкретні суми його прибутків. Лише впродовж 2007 року Девід заробив близько 35,5 міль­йона доларів. Із них лише 9 млн. – зарплата в “Реалі”. 4 міль­йони футболіст отримав за промоцію мережі салонів краси на Далекому Сході (разом із дружиною). 2 млн. – за рекламу мо­більного зв’язку Vodafone. Стільки ж Бекгем отримав за право на використання його імені в ком­п’ю­терних іграх. Також по два міль­йони англійцеві принесла реклама сонцезахисних окулярів Police, одягу Brylcreem, дитячого вбрання Marks & Spencer. По мільйону він отримав від промоції Pepsi й авто-мастил Castrol. 6 мільйонів Бекгему заплатили за рекламу бутс Аdidas. 3 млн. – гонорар за книжку. Інші проекти – 1,5 млн. доларів.
Роман Бойко


Источник: ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Бізнес спортсменів"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 12
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Львов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта