В Корсуні, можливо, виявили стрілка з пневмозброї, що кілька років тероризує місто : 1559893 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

В Корсуні, можливо, виявили стрілка з пневмозброї, що кілька років тероризує місто

Опубликовано: Оксана Савицкая
В Корсуні,  можливо,  виявили стрілка з пневмозброї,  що кілька років тероризує місто

Він упав і почав корчитися у траві, потекла кров, моя донька так страшно перелякалась, що і досі не може нормально спати, бо та картина стає перед очима, - розповідає корсунчанка Наталя, що постраждала від сусіда, який, ймовірно, тероризував не лише оточуючих, але й ціле місто.
Наталя мешкає поряд із Віктором, що у вільний час «розважається» стрільбою із пневматичної зброї по котах і собаках сусідів. Не виключено, що не лише їх, оскільки, за інформацією місцевого ветеринарного центру «Айболіт», до них щороку, уже кілька років поспіль, потрапляє до 15 тварин, розстріляних із пневматики. Частина з них помирає, ще частина – припускають у центрі, гине одразу просто на місці, тому до них і не потрапляє.
За словами Наталі, того дня вона випустила кота з будинку і сама вийшла на подвір’я. Бачила, як кіт сів на огорожу – а через секунду пролунав постріл і скривавлений, він упав у траву. Наталя негайно кинулася до ветеринарного центру «Айболіт», де кота прооперували, виявивши кулю, яка застрягла у черепі тварини. Лікарі сподіваються на одужання, проте, врятувати око тваринці, швидше за все, не вдасться.
- З моїм котом Віктор чинить так не вперше. За місяць до цього випадку він уже поцілив йому у ногу, - розповідає Наталя. - Кіт сильно кричав, почав шкутильгати, а Віктор відповідав мені, що так само буде й зі мною, моєю донькою та мамою (ми живемо утрьох). Тоді я, каюсь, не добивалася справедливості, а сьогодні готова іти до кінця. Є свідки, є докази – а наші сусіди, яких опитала поліція, розповіли стільки жахливих фактів про своїх тварин, які теж постраждали від Віктора, що наш Лакі ще «легко» відбувся.
- За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 299 Кримінального кодексу України – «Жорстоке поводження із тваринами», внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, наразі проводяться слідчі дії для збору доказів, що підтверджують вчинення злочину, передбаченого даною статтею. І найближчим часом планується направлення матеріалів до прокуратури для вирішення питання про повідомлення про підозру особі, - констатує заступник начальника Корсунь-Шевченківського відділення поліції Звенигородського відділу поліції ГУ НП у Черкаській області Максим Охріменко. - Кримінальне провадження за статтею 299 ККУ у нас відкрито уперше, принаймні, за останні півтора роки, ми не отримували звернень від людей із цього приводу, де були б ознаки злочину.
- До нас системно потрапляють тварини, підстрелені з пневматичної зброї, - констатує засновник ветеринарного центру «Айболіт», ветеринарний лікар Спартак Войтик. – Часом сліди пневматичних поранень виявляємо випадково, під час звернення власників тварин з іншого приводу – і на рентгензнімку чітко проглядаються кулі, що застрягли у тілі тварини. Підозри на підстріл майже завжди виправдовуються, коли стається раптовий параліч. Коли куля втрапляє у хребет, тварину паралізує і шанси на її одужання після такого часто мізерні. Якось у тілі кота ми виявили одразу 12 пневматичних куль – скоріше за все, тварину просто розстрілювали упритул… На жаль, пневматична зброя сьогодні легкодоступна, недорога, не потребує реєстрації – і випробовують її часто саме на птахах або тваринах, байдужі до того, що це – вбивство, яке це стане великим горем для власника тварини. Залежно від видів пневматичної зброї, кулі або входять у тіло, ламаючи ребра і пробиваючи легені, і залишаються у тварині, або ж проходять навиліт, залишаючи крихітний отвір, як після голки - у такому випадку, власник може і не зрозуміти, від чого померла його тварина… Часто власники тварин не розуміють, що сьогодні закон захищає усіх однаково – і не звертаються до поліції, навіть якщо їх підозри на те, що над їх твариною познущалися, отримують підтвердження ветеринарного лікаря. А що вже казати про безпритульних тварин, які просто стають мішенню для людей, готових випробовувати пневматичну іграшку - і, для своєї забавки, відібрати життя у живої істоти?..
- Збільшення кількості злочинів породжує саме безкарність. Це факт, - констатує практичний психолог Наталя Дякова. - Тому дуже хотілося б нарешті побачити Закон про захист тварин не на папері, а в дії.
Якщо ж говорити про те, чому людина може відчувати нездорову потребу в знущанні над беззахисними тваринами, тут існує кілька причин. І всі вони - родом із дитинства. Або дитина бачила, як жорстоко поводяться з тваринами її батьки, і це для неї потім стало нормою. Або ж у присутності дитини постійно відбувалося насильство у сім’ї - коли сильніший знущався над слабшим. Або вона стала свідком (навіть не учасником!) булінгу (травлі). Чи сама тривалий час була жертвою психологічного чи фізичного насильства з боку батьків, братів-сестер чи однолітків і не змогла цьому протидіяти. Тому злість і агресія усередині дитини ніби капсулювалися - але нікуди не поділися і рано чи пізно вони вириваються назовні, у вигляді знущання над слабшими. У когось це - власні діти чи старенькі батьки, а в когось - беззахисні тварини. Який вихід? Думаю, в першу чергу, усвідомити ці причинно-наслідкові зв’язки і зрозуміти, що патологічна жорстокість не буває вибірковою. Сьогодні стріляють по беззахисному котику чи песику, а завтра від рук цієї ж людини можуть постраждати ваші діти чи ви самі. Тому, будь ласка, будьте уважними, чуйними і небайдужими, не залишайтесь осторонь, коли стаєте свідками таких зухвалих дій. Давайте не забувати: щоб у світі стало більше добра, нам усім разом треба докласти зусиль, щоб зменшити кількість зла. Тільки тоді ми і наші діти нарешті здобудемо шанс жити у більш здоровому, безпечному, цивілізованому суспільстві.
Що робити, якщо Ви стали свідком жорстокого поводження із твариною? Якщо ви просто знімете це телефоном та викладете у «Фейсбук», єдиним наслідком стануть прокльони у бік кривдників від ваших співчутливих друзів – і продовження таких випадків надалі. Щоби не зіткнутися з наслідками своєї бездіяльності – коли безкарність стимулює злочинців піти далі і «вправлятись» на людях, та як саме поводитися у випадках, коли Ви стали свідком жорстокості до тварини, радить екс-поліцейський та фахівець у галузі правоохоронної діяльності Олександр Носенко: - Якщо ви бачите, що хтось знущається над твариною, необхідно однозначно зафіксувати це (фото, а краще – відео) - і паралельно викликати поліцію. Важливо фіксувати дії поліції - по прибуттю на місце вона має одразу ж провести слідчу дію – огляд місця події - і скласти всі необхідні матеріали (відібрати у вас заяву та пояснення, опитати можливих очевидців події, тощо). Протягом доби місцевий відділ поліції має внести відомості до ЄРДР, якщо у діях людини, що вчиняє насильство до тварини, є ознаки злочину. Юридично хід кримінального провадження щодо «догхантера» нічим не відрізняється від кримінального провадження по вбивству чи тілесних ушкодженнях – хто б вам і що не казав. Важливо далі не скласти руки і не чекати. Це безумовний факт: усі випадки притягнення до відповідальності людей, які жорстоко поводяться із тваринами, реальні лише тоді, коли це переходить у публічну площину, контролюється активними громадянами та інформується в ЗМІ.

 

Добавить комментарий к новости "В Корсуні, можливо, виявили стрілка з пневмозброї, що кілька років тероризує місто"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 37
Новых вестей вчера: 21

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Апрель 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта