Як отримати ліцензію на зберігання та продаж пального : 1558011 : Финансы

Финансы Украина : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина : Последние новости > Бизнес > Финансы
Подробно

Як отримати ліцензію на зберігання та продаж пального

Украина | Финансы | 19-06-2019 11:38
Опубликовано: Головне Управління ДФС у Черкаській області
Як отримати ліцензію на зберігання та продаж пального

" Нагадуємо, з 1 липня 2019 року підлягає ліцензуванню діяльність суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.
Таке визначено Законом України №2628-VIII, який вніс зокрема зміни до закону, що визначає зокрема порядок ліцензування виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі окремими підакцизними товарами (Закон України №481 із змінами і доповненнями). Цей закон від 1 липня 2019 року називатиметься Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального»: https://is.gd/d5EoKD (переглядати редакцію від 01.07.2019).
Звертаємо увагу, платник, який зберігає та/або продає пальне зобов’язаний для роботи з 1 липня до цієї дати зареєструватися в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, зареєструвати акцизні склади, зареєструвати витратоміри-лічильники/рівнеміри-лічильники і отримати ліцензії.
Актуальна інформація щодо ліцензій
1. Річна плата за ліцензію на право зберігання пального становить 780 гривень на кожне місце зберігання пального, на право роздрібної торгівлі пальним – 2000 гривень на кожне місце роздрібної торгівлі пальним, оптової за наявності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним – 5000 гривень, оптової за відсутності таких місць – 10000 гривень. Ліцензія видається терміном на п’ять років.

2. Не потрібна ліцензія на право зберігання пального на місця зберігання пального, що використовуються (стаття 15 Закону України №481):
- підприємствами, установами та організаціями, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;
- підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;
- суб’єктами господарювання для зберігання пального, яке споживається для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізується через місця роздрібної торгівлі.
Також без ліцензії можна зберігати пальне в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії (стаття 15 Закону України №481).

3. Перш, ніж звертатися за отриманням ліцензії, платнику варто переконатися щодо наявності в реєстраційних даних платника КВЕД:
– 46.71., 46.12 – для отримання ліцензії на право оптової торгівлі пальним;
– 35.21., 20.11.,20.59.,19.20 – для отримання ліцензії на право виробництва пального;
– 47.30 – для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

4. Для отримання ліцензії на право оптової торгівлі пальним та/або право виробництва пального платнику необхідно звертатися до Державної фіскальної служби України. Для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним та/або на право зберігання пального платнику слід звернутися до ДФС за місцем здійснення відповідної діяльності з заявою та копією документів, визначеними Законом України №481. Заява подається у паперовому вигляді, завірені заявником копії документів – у паперовому вигляді та в електронній формі (формат PDF). В Черкаській області для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним та/або на право зберігання пального можна звернутися з документами або безпосередньо до профільного підрозділу головного управління ДФС у Черкаській області (м.Черкаси, вул.Хрещатик, 235, каб.345, номери телефонів 33-91-84, 33-91-85 (0472), або через центри обслуговування платників. Електронні копії документів платникам Черкаської області можна подати або на з’ємному флеш-носії до ДФС за місцем здійснення діяльності або надіслати на електронну скриньку головного управління ДФС у Черкаській області ck.zmi@sfs.gov.ua з позначкою «ліцензія»

5. Термін видачі ліцензії або рішення про відмову в її видачі – не пізніше 20 календарних днів з дня одержання заяви та документів.

6. У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю пальним слід додатково зазначити адресу місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформацію про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дату початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

7. Перелік документів для отримання ліцензії на право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на право зберігання пального, завірені заявником копії яких подаються у паперовому вигляді та в електронній формі (формат PDF) разом із заявою:
- документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку, на якій розташований об'єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об'єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення;
- акт вводу в експлуатацію об'єкта або акт готовності об'єкта до експлуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об'єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо всіх об'єктів у місці оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, необхідних для оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального;
- дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
- документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

8. У разі якщо будь-які з документів видані (оформлені) іншій особі – не заявнику, заявникові крім того слід подати документи (та надати відповідні завірені копії у паперовому вигляді та в електронній формі (формат PDF), що підтверджують його право на використання відповідного об'єкта. Копії документів не подаються у разі їх наявності у відкритих державних реєстрах, якщо реквізити таких документів та назви відповідних реєстрів зазначено в заяві на видачу ліцензії на право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на зберігання пального.

9. Тимчасово, до 1 січня 2022 року, суб'єкти господарювання можуть отримувати ліцензію на право виробництва пального, право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на право зберігання пального на відповідне місце здійснення такої діяльності без подання акта вводу в експлуатацію об'єкта або акта готовності об'єкта до експлуатації, або сертифіката про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, або інших документів, що підтверджують прийняття об'єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо об'єктів, необхідних для здійснення відповідної діяльності, за умови подання копій документів, що підтверджують право власності на такі об'єкти нерухомого майна, виданих у встановленому законодавством порядку до 1 січня 2014 року.

10. Перелік рахунків для оплати ліцензій платники можуть завантажити на субсайті ДФС в області (розділ «Бюджетні рахунки») – для платників Черкаської області https://is.gd/rcdFJM або переглянути у місцевих центрах обслуговування платників.

11. Посилання на розроблені ДФС рекомендовані форми заяв для отримання ліцензій на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну продаж пальним: http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/litsenzuvannya/

12. Інформація для отримувачів ліцензій з Черкаської області. Номери телефонів для комунікації 33-91-84, 33-91-85 (0472) – управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів головного управління ДФС у Черкаській області та 33-91-34 (0472) – відділ комунікацій головного управління ДФС у Черкаській області

Радимо платникам – продавцям пального та які планують продавати пальне готуватися до змін з 1 липня 2019 року.
Прочитати «Огляд податкових змін для виробників та продавців пального»: https://is.gd/aJHFSx
Переглянути визначення платників акцизного податку з 1 липня 2019 року: https://is.gd/nvn64h Вказане питання – відповідь з сервісу «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (категорія 116.01 набрати «Хто є платниками акцизного податку з 01.07.2019?»); перейти на ресурс можна з головної сторінки офіційного веб-порталу ДФС
Переглянути визначення реалізації пального з 1 липня 2019 року: https://is.gd/cRkT48 Вказане питання – відповідь з сервісу «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (категорія 116.13.02 набрати «Що вважається реалізацією пального з 01.07.2019?»).
Про акцизний склад з 1 липня 2019 року: питання – відповідь з сервісу «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (категорія 116.11 набрати «Що є акцизним складом/акцизним складом пересувним з 01.07.2019?», «Хто є розпорядником акцизного складу/акцизного складу пересувного з 01.07.2019?», «Чи вважається з 01.07.2019 суб’єкт господарювання, який використовує пальне виключно для потреб власного споживання особою, яка реалізує пальне?», «Чи є з 01.07.2019 акцизним складом приміщення та/або територія, де суб’єкт господарювання зберігає та використовує пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки і не здійснює операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам?»)
Переглянути вимоги до обов’язкових реквізитів в акцизній накладній: http://ck.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/377723.html Вказане питання – відповідь з сервісу «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (категорія 116.13.03 набрати «Які реквізити обов’язково повинні зазначатися в акцизній накладній з 01.07.2019?»); перейти на ресурс можна з головної сторінки офіційного веб-порталу ДФС
"

 

Добавить комментарий к новости "Як отримати ліцензію на зберігання та продаж пального"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 19
Новых вестей вчера: 34

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Март 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Украина



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта