В області стабілізувалася ситуація на ринку праці : 1528499 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

В області стабілізувалася ситуація на ринку праці

Протягом останніх років спостерігається зменшення навантаження на ринку праці Черкащини.
Відповідно до матеріалів Державної служби статистики чисельність зайнятих громадян у віці 15-70 років протягом першого кварталу 2018 року, у порівняні з відповідним періодом 2017 року, збільшилася майже на 3 тис. осіб і становила 507,7 тис.
Рівень зайнятості населення віком 15-70 років збільшився і склав 56 %, серед населення працездатного віку – 67 %, рівень безробіття зменшився з 10,6 % у 2017 році до 10,2 % у І кварталі 2018 року.
Про ці та інші тенденції щодо зайнятості населення регіону прокоментував на засіданні координаційної наради обласної державної адміністрації директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. Захід проходив за участю заступника голови ОДА Віталія Коваля та керівників структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області, голів райдержадміністрацій, міських голів, голів об’єднаних територіальних громад.
Простежується стала тенденція до зростання чисельності штатних працівників, зайнятих у всіх сферах економічної діяльності. Так, якщо у січні вона становила 215,1 тис. осіб, то у червні понад – 217,2 тис. осіб. Спостерігаємо і підвищення попиту роботодавців у працівниках. Так, кількість вакансій, поданих роботодавцями зросла порівняно з січнем-липнем 2017 року на 5,5 % і становила понад 26 тис. одиниць.
За словами Григорія Дендемарченка всі ці процеси сприяли стабілізації ситуації на зареєстрованому ринку праці. В розрізі галузей економіки найбільше зростання штатної чисельності спостерігається в сільському господарстві, переробній промисловості, державному управлінні й обороні. Натомість в галузі торгівлі, освіти, охорони здоров’я, постачання електроенергії навпаки чисельність працівників зменшилася порівняно з початком року на 500-1 000 осіб.
Загалом послугами обласної служби зайнятості з початку року скористалось майже 37,5 тис. безробітних, це на 7 % менше ніж минулого року.
"Для профілактики безробіття велику увагу служба зайнятості приділяє профорієнтаційній роботі саме із шкільною молоддю. На скільки це важливо для держави підтверджує прийняття Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки, яка передбачає розгортання широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи з учнівською молоддю", – наголосив директор.
Окрему увагу він звернув на роботу, яку проводить обласна служба зайнятості для вирішення питань зайнятості жителів Черкащини. Так, протягом січня-липня 2018 року за сприяння служби вдалося забезпечити роботою майже 24 тис. осіб, з них більше 13 тис. безробітних. Серед осіб, які отримали роботу у поточному році, 42 % – в перші дні звернення до служби зайнятості.
Важливим також є питання працевлаштування воїнів, які повернулися зі Сходу країни. "Всього з початку проведення демобілізації до обласної служби зайнятості звернулося 4 495 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців, безпосередньо цього року – 373 особи. За весь час за сприяння служби зайнятості роботу отримали 1 764 демобілізовані військові, лише цього року працевлаштовано 250 осіб цієї категорії, рівень їх працевлаштування в області вищий ніж в цілому по Україні і становить 28,2 % (по Україні – 24,1 %)", – відзначив Григорій Дендемарченко.
За весь час 752 особам було забезпечено тимчасову зайнятість, цього року – 43 особам, 615 безробітних пройшли професійне навчання за направленням центрів зайнятості та філії регіону, в тому числі цього року – 76 осіб, 95 % після його проходження одразу були працевлаштовані.
136 колишніх учасників АТО відкрили власну справу та отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю, з них 9 осіб цього року, 27 осіб працевлаштовані з наданням роботодавцю компенсації єдиного соціального внеску, з них 4 особи з початку року. Відносно цих громадян запроваджено індивідуальний супровід упродовж шести місяців після їх працевлаштування.
Директор обласної служби зайнятості також відмітив, що дієвим засобом прискорення працевлаштування клієнтів є професійне навчання безробітних. Цього року професійне навчання проходили майже 5,2 тис. безробітних, а рівень охоплення безробітних цією послугою становить – 13,8 %, що перевищує показник в цілому по Україні (12,8 %). З початку року 97,4 % безробітних одразу після закінчення навчання отримали роботу.
Водночас, коментуючи питання щодо наявних вакансій в обласній базі, то Григорій Дендемарченко відзначив, що актуальними були понад 26 тис. одиниць, це на 5,5 % більше, ніж у січні-липні 2017 року. Оперативно в середньому протягом 5-ти днів було укомплектовано 88,3 % вакансій. Відбулося зниження навантаження на 1 вакансію. Якщо в попередні роки в середньому по області на 1 вакансію претендувало 2 особи, то в цьому році менше, ніж півтори особи – 37,5 тис. безробітних, 26 тис. вакансій.
Окрему увагу керівник обласної служби зайнятості звернув і на організацію громадських робіт та робіт тимчасового характеру.
З початку року тимчасову зайнятість забезпечено понад 7,5 тис. безробітних, в тому числі 2,7 тис. безробітних брали участь в громадських роботах. А рівень охоплення безробітних тимчасовою зайнятістю суттєво перевищує показник середній по Україні і становить – 20,1 %, (Україна – 18,7 %). З початку року 302 органи місцевого самоврядування (60 % від загальної кількості) передбачили в свої бюджетах 10,2 млн. грн. на проведення таких робіт на умовах співфінансування.
"Найбільш поширеним видом громадських робіт залишається благоустрій та озеленення територій. Але саме громадські роботи мають носити соціальну спрямованість. Тому нагальним питанням є переорієнтація громадських робіт на соціальну сферу, що передбачає надання соціальних послуг (супровід осіб з інвалідністю по зору, роботи по догляду за громадянами у закладах соціальної сфери, допоміжні роботи у одиноких непрацездатних громадян, надання допомоги демобілізованим військовослужбовцям, їх сім'ям", – зауважив Григорій Дендемарченко. Зокрема він звернувся до керівників місцевих органів державної влади та самоврядування, соціальних установ і закладів щодо виявлення потреби у проведенні громадських робіт, збільшення обсягів таких робіт, та розгляду питання стосовно розширення переліку видів робіт, пов’язаних із наданням соціальних послуг.
Налагоджено тісну співпрацю з об’єднаними територіальними громадами. У кожній ОТГ та у 77 населених пунктах, які до них входять, створені місця для прийому та надання послуг працівниками підрозділів обласної служби зайнятості. З початку року проведено 706 заходів на території ОТГ, понад 5,6 тис. послуг отримали більше ніж 2,7 тис. мешканців цих громад. За результатами відвідувань ОТГ 191 особа була працевлаштована, 58 осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
Наприкінці він підсумував зазначивши, що "Служба зайнятості і надалі буде працювати, використовуючи всі надані законодавством можливості для того, щоб забезпечити зайнятість громадян. Але досягти цього можливо лише за умови плідної співпраці, розуміння та підтримки усіх учасників соціального діалогу".
Довідково:
У результаті реформаційних процесів служби зайнятості 20 базових центрів зайнятості реорганізовано у відповідні філії, які приєднано до Черкаського обласного центру зайнятості; Черкаський, Уманський міські та Смілянський міськрайонний центри зайнятості залишилися юридичними особами. На цей час впроваджено нові підходи в діяльності служби зайнятості: введено в експлуатацію нову веб-сторінку обласної служби зайнятості інтернет-ресурсу Державної служби зайнятості "Єдине соціальне середовище зайнятості", електронні кабінети для клієнтів служби зайнятості, запроваджено профілювання зареєстрованих безробітних та соціальний супровід при працевлаштуванні і після працевлаштування за підходом кейс-менеджмент.
Повідомляє відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "В області стабілізувалася ситуація на ринку праці"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 29
Новых вестей вчера: 21

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Апрель 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта