Посадовці назвали кількість черкащан, які пройшовши АТО потребують особливої уваги : 1491396 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Посадовці назвали кількість черкащан, які пройшовши АТО потребують особливої уваги

Посадовці назвали кількість черкащан,  які пройшовши АТО потребують особливої уваги

З початку 2017 року на обліку у Черкаській обласній службі зайнятості перебували 1 820 безробітних з особливими потребами, з них 131 особа – це демобілізовані учасники антитерористичної операції, які отримали інвалідність під час бойових дій.
За сприяння служби зайнятості роботу отримали 543 особи, з них 25 учасників АТО, 3 особи розпочали підприємницьку діяльність.
Але працевлаштування – це лише частина послуг, які можуть отримати в службі зайнятості люди з особливими потребами. Окрім пошуку підходящої роботи, їм також пропонують послуги з професійного навчання. А у випадку якщо особа ще не визначилася щодо майбутньої професії, або бажає взагалі змінити сферу діяльності, є можливість пройти спеціальні профорієнтаційні тести та отримати фахову консультацію щодо визначення професійного спрямування.
Протягом січня-жовтня 2017 року 166 людей з особливими потребами пройшли професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. З них 153 особи, які вже завершили навчання, працевлаштовані.
Для прискорення адаптації на ринку праці людей з особливими потребами їм надаються профорієнтаційні послуги. З початку поточного року 1 783 безробітні особи даної категорії отримали більше 10,5 тис. профорієнтаційних послуг. А з метою ознайомлення з перспективами зайнятості на Черкащині, соціальними послугами, які надає служба зайнятості, щодо сприяння у самореалізації в професійній сфері та побудови власної стратегії пошуку роботи, проведено 80 інформаційно-консультаційних заходів за участю 952 таких осіб.
Для того, щоб не тільки реалізувати власний трудовий потенціал та ознайомитися зі специфікою роботи на підприємстві, а й зробити перший крок до працевлаштування на постійне місце роботи, у людей з особливими потребами є можливість брати участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Саме 294 особи в цьому році долучилися до участі у таких видах робіт та виконали свою суспільно-корисну роль.
Для підвищення якості соціальних послуг для людей з особливими потребами в усіх центрах зайнятості регіону обладнано відповідні інформаційні куточки, в яких створено умови для самостійної роботи з інформаційними матеріалами, а також є можливість вільного доступу до Інтернет ресурсів, що дозволяє оперативно знайти інформацію про вільні робочі місця та вакантні посади не лише в межах регіону, але й по всій Україні.
З метою ефективного сприяння працевлаштуванню людей з особливими потребами обласна служба тісно співпрацює з громадськими організаціями, що опікуються такими людьми. Протягом поточного року представники служби зайнятості неодноразово приймали участь у спільних заходах з Черкаською обласною всеукраїнською організацією інвалідів "Союз організації інвалідів України" та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів "Гармонія". Під час таких заходів розглядалися питання професійної реабілітації, розвитку системи зайнятості людей з особливими потребами.
Одним із таких прикладів є п’ятирічна співпраця Черкаського міського центру зайнятості з громадською організацію "Спілка батьків молоді з інвалідністю "Перспектива", яку влітку, в рамках проведення Всеукраїнської наради Державної служби зайнятості України, відвідав в. о. Голови Валерій Ярошенко, його заступник Юлія Жовтяк та представники ДСЗ (ЦА).
Громадська організація займається доглядом за молоддю з обмеженими фізичними можливостями. Співпраця з міським центром зайнятості заключається в підборі працівників з числа зареєстрованих безробітних на громадські роботи, під час яких безробітні допомагають налагодити повсякденний побут дітей з інвалідністю, вчать спілкуватися, супроводжують їх на культурно-масові заходи міста, допомагають розкрити свої таланти.
У реабілітаційному центрі, який функціонує при громадській організації, діє творча студія "Рампа", в якій вихованці можуть розвивати свої акторські здібності та естетичний смак до прекрасного.
У наш час є люди, яким небайдужі долі інших людей, людей, які потребують допомоги та підтримки. А служба зайнятості – є тією ланкою, яка об’єднує громадські організації та сприяє створенню належних умов, для людей, які цього потребують, дарує їм відчуття своєї користі в цьому світі. Протягом 2017 року між службою зайнятості і організацією "Спілка батьків молоді з інвалідністю "Перспектива" було заключено 1 договір про участь 49 безробітних у громадських роботах. Фінансування таких робіт було здійснено пропорційно на основі за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у сумі 88,72 тис. грн. Окрім того у 2016 році був підписаний строковий трудовий договір з внутрішньо переміщеною особою Ігорем Нестеренком, який був працевлаштований за направленням міського центру зайнятості, до спілки на посаду "соціальний працівник".
Співпраця міського центру зайнятості щодо направлення безробітних для участі в громадських роботах та роботах тимчасового характеру також налагоджена з Черкаським учбово-виробничим підприємством українського товариства сліпих "УТОС", благодійними організаціями "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" та "Від серця до серця". Упродовж 2017 року між центром та організаціями було заключено 3 договори про участь 96 безробітних у громадських роботах, використано коштів у сумі 172,06 тис. грн.
Показовими прикладами співпраці міського центру зайнятості з роботодавцями у напрямку працевлаштування людей з особливими потребами є – Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, підприємства "Ременерго", "Центренерго" та "ЧЕРКАСИТАРА" і "Фаворит-2020" Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Рух за рівні можливості". Протягом 2017 року на підприємства міста Черкас за підтримки спеціалістів центру зайнятості було працевлаштовано 169 осіб з інвалідністю, щодо яких ще протягом року здійснюється індивідуальний супровід фахівців для успішного їх закріплення на робочому місці.
Налагоджена співпраця обласної служби зайнятості і з медико-соціальною експертною та лікарсько-консультаційною комісіями. Саме під час проходження медичної експертизи, при формуванні Індивідуальної програми реабілітації, людина з особливими потребами отримує кваліфіковану профорієнтаційну консультацію спеціаліста центру зайнятості та письмові рекомендації щодо напряму подальшої професійної діяльності та працевлаштування.
Продовжується співпраця і з центрами професійної реабілітації інвалідів щодо навчання та подальшого працевлаштування людей з особливими потребами. У разі отримання повідомлення про випускників центру в обов’язковому порядку проводиться попередньо підготовча робота з керівниками підприємств щодо вирішення питань їх працевлаштування.
Відомо багато прикладів успішних людей з особливими потребами, які незважаючи на труднощі і перешкоди, досягали бажаного і не здавалися. Серед таких є Іван Федорівський, маючи музичну освіту, через життєві обставини вимушений був працювати оператором заправної станції. Але чоловік не полишав надії займатися улюбленою справою. Після невдалого самостійного пошуку роботи звернувся за допомогою до Маньківського районного центру зайнятості. "Не дивлячись ні на що, я просто йшов вперед не зупиняючись розвивався. Тепер я відчуваю себе потрібним і успішним. Тому переконаний хто шукає роботу, той обов'язково її знаходить", – зауважив Іван Федорівський.
Окремої уваги заслуговує життєва історія Костянтина Клімова жителя с. Степанки Черкаського району, який маючи інвалідність змушений був звільнитися з постійного місця роботи. "Коли хочеш чогось досягти, то саме життя робить крок назустріч", – завжди намагався по життю слідувати цьому принципу Костянтин і невдовзі переконався в його успішності. Хоча самостійний пошук роботи, нажаль, і не дав позитивних результатів, та це ніяк не змогло зупинити чоловіка. Питання працевлаштування ускладнювалося ще й станом здоров’я, але було велике бажання повернутися до трудової діяльності якнайшвидше. Звернувшись до районного центру зайнятості результат не забарився. Фахівці центру запропонували чоловіку вакансію водія-навантажувача. Костянтин погодився на пропозицію реалізувати себе у сільськогосподарській галузі. На цей час Костянтин працює і відчуває себе потрібним на новій роботі – в агропромисловій компанії "Маїс".
Маючи досвід роботи водієм автотранспортних засобів та велике бажання знайти постійну роботу, від якої можна буде отримувати велике задоволення, Сергій Кахчі, демобілізований учасник АТО, звернувся до Черкаського міського центру зайнятості. Успішно пройшовши курс навчання чоловіка працевлаштовано в ТОВ "Пономар".
Звернувшись до Чигиринського районного центру зайнятості у пошуку роботи Віра Олексенко відвідала ряд профконсультаційних заходів, успішно пройшла співбесіду у роботодавця та невдовзі працевлаштована на посаду конструктора одягу в місцеве ТОВ "Анва".
Фахівці служби зайнятості спільно з соціальними партнерами і надалі докладатимуть максимум зусиль, щоб допомогти у працевлаштуванні людям з особливими потребами та не залишити їх наодинці зі своїми проблемами.
Повідомляють у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Посадовці назвали кількість черкащан, які пройшовши АТО потребують особливої уваги"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 29
Новых вестей вчера: 28

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Апрель 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта