Подорож крізь час: AOC розповідає про еволюцію моніторів : 1460651 : Пресс-релизы

Пресс-релизы Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Пресс-релизы
Подробно

Подорож крізь час: AOC розповідає про еволюцію моніторів

Опубликовано: 2L_pr
Подорож крізь час: AOC розповідає про еволюцію моніторів

AOC, один з провідних світових брендів на ринку моніторів, проводить невеличкий екскурс в історію еволюції моніторів і пропонує згадати її основні віхи. Адже мало хто в наші дні пам'ятає про старенькі ЕПТ-монітори (з електро-променевою трубкою), про їх величезні сірі корпуси та благородну масивність. Інноваційні рішення в цій сфері з'являються на ринку мало не кожен місяць, тому досить легко забути, наскільки великий шлях був пройдений з моменту появи найперших моделей моніторів ПК. З самого початку виробники розвивали й підлаштовували свої пристрої під вимоги різних груп користувачів, в тому числі збільшуючи й роздільну здатність екранів. Але хто зараз згадає, як техніка дійшла до сучасних моделей з вигнутими екранами й роздільною здатністю 4К?
Революційні для свого часу: ЕПТ-монітори з екраном 4:3
Якби хтось в 90-х вирішив зібрати систему з двома моніторами, йому довелося б підбирати по-справжньому міцний стіл із великою стільницею. До початку 2000-х головними «жителями» офісів та будинків були ЕПТ-монітори, які відрізнялися великими габаритами та утилітарним дизайном. Але не всі знають, що перший ЕПТ-монітор був створений ще в далекому 1897 році німецьким фізиком Карлом Фердинандом Брауном. Він навіть не здогадувався, що цей громіздкий винахід стане першим кроком до появи витончених пристроїв товщиною менше 1 см, як у AOC PDS241 з його неймовірним 5,2-мм екраном.
На відміну від тонких сучасних моніторів ЕПТ-моделі могли зайняти практично увесь стіл. Наприклад, ЕПТ-монітор AOC CT720G, що з'явився в 90-х, був завтовшки в 41,9 см. Саме стільки простору було потрібно для кольорової електронно-променевої трубки, яка створювала зображення на його фосфоресцентному екрані.
Але товщина – не єдина характеристика, яка відрізняла ці монітори від сучасних моделей. Всі вони випускалися із співвідношенням сторін екрану 4:3 і, як правило, в майже однакових сіро-бежевих корпусах. Зараз на них можна дивитися з посмішкою, але факт залишається фактом – ЕПТ-монітори протрималися в лідерах ринку моніторів до початку 2000-х років. Тільки після цього РК-монітори стали дешевшати і набувати популярності у масового споживача. І навіть вони за минулий час встигли сильно змінитися.

Нова ера: РК-монітори
Хоча РК-монітори стали набирати популярність тільки на початку 21 століття, перші їх моделі з'явилися ще в 1972 році. Довгий час виробництво РК-моніторів коштувало занадто дорого, а значить, більшості користувачів вони були не по кишені. Тому ЕПТ-моделі й зберігали свої лідируючі позиції на ринку понад півстоліття. Але з часом ринок змінився. Стандарти енергозбереження стали суворішими, а самі користувачі захотіли бачити на своїх столах щось більш сучасне, стильне й тонке. Екран нових РК-моніторів складався з шарів фільтрів, скла та рідких кристалів, які займали набагато менше місця, аніж масивні електро-променеві трубки. Тому у виробників з'явилася можливість піти назустріч вимогам користувачів і ринку. Раптово стало можливим створювати монітори з більш високою роздільною здатністю та низьким енергоспоживанням, ніж у ЕПТ-моделей. Крім того, відкрилися абсолютно нові можливості для дизайну, тому нові моделі виглядали набагато краще й стали набагато ергономічнішими. Наприклад, з'явилася можливість змінювати кут нахилу екрану монітора, що й досі допомагає багатьом користувачам уникнути проблем із поставою. Крім того, з відмовою від ЕП-трубок почав розсіюватися й острах перед довгим сидінням за комп'ютером. Користувачам більше не потрібно було боятися малих доз випромінювання від ЕПТ-моніторів та їх впливу на здоров'я в довгостроковому періоді.
До середини двотисячних років дизайн моніторів настільки сильно змінився, що величезні ЕПТ-моделі стали здаватися чимось доісторичним. У 2008 році AOC випустила на ринок AOC Angelo, котрий отримав приз Red Dot Design Award – РК-монітор із співвідношенням сторін 16:9, сенсорними кнопками та стійкою, що повністю налаштовується під вимоги користувача (поворот, нахил і висота).
Дизайнерські знахідки змінювали одна одну. Були серед них і переможці IF Product Design Award – монітор AOC Razor зі стійкою, що складається (його легко можна було закріпити на стіні), і пристрої з лінійки AOC 57, з тонкою рамкою та знімною стійкою. Подібні моделі не тільки стали передвісниками гонки дизайну та інновацій, що продовжується й сьогодні, вони давали користувачам все більше можливостей налаштовувати монітор під власні потреби.

Наші дні: ширше, тонше, швидше – монітори на будь-який смак
Чому змінювався дизайн моніторів? Як і в інших сферах, потреби й бажання споживачів ставали все більш чіткими. Офісний працівник, який цінує стиль; професійний геймер; графічний дизайнер або звичайний користувач – почали виникати нішеві ринки, і виробникам необхідно було розробляти новіші моделі, які б підходили під вимоги цих ринків. Дизайн сучасних моніторів та пропонований ними набір функцій повинні були подобатися абсолютно різним групам користувачів, у яких часто не збігаються смаки та потреби. Дизайнерам потрібна ідеальна якість зображення й хороша ергономіка, а офісним робітникам, наприклад, важливі не тільки робочі функції, але й стильний зовнішній вигляд пристрою. В результаті з'явилися інноваційні моделі, такі як AOC PDS241 і PDS271, чий дизайн розроблявся спільно з всесвітньо відомим дизайнерським домом Studio F. A. Porsche. Завдяки унікальній модульній конструкції порти для підключення до ПК та живлення знаходяться в окремому боксі, тому товщина екранів цих моніторів становить всього 5,2 мм - менше, ніж у багатьох сучасних смартфонів. Крім того, всі кабелі проходять через асиметричну стійку незвичайної форми і ніяк не псують естетику «чистого» робочого місця.
Впевнено можна стверджувати, що сучасні монітори стали тоншими та швидшими, а їх екрани – збільшилися. Постійно зростаюча популярність кіберспорту призвела до того, що багато користувачів хочуть не просто монітори з малим часом відгуку та високою частотою оновлення, вони хочуть досягти повного занурення в улюблені ігри. Тому в ігрових спільнотах все більше цікавляться моніторами з вигнутими екранами, які, до речі, вперше з'явилися на ринку ТВ в далекому 1952 році. Класичним прикладом таких сучасних моделей можна вважати AOC AGON AG352QCX зі співвідношенням сторін 21:9, радіусом вигину екрану 2000 мм, часом відгуку 4 мс, частотою оновлення 200 Гц і підтримкою технології Adaptive-Sync.
Ергономічні можливості моніторів також сильно змінилися за цей час. У старих ЕПТ-моделях крім зміни кута нахилу екрану їх практично не було, в той час як майже у всіх сучасних моніторів можна налаштовувати висоту екрану, його кут нахилу й поворот по осі. Наприклад, AG352QCX дозволяє геймерам зберігати правильну поставу під час довгих ігрових сесій завдяки повному спектру ергономічних функцій.
Навіть офісні монітори більше не зобов'язані бути нудними й масивними. Саме тому AOC доповнює лінійку Pro Line новими моделями з безрамковим з трьох сторін екраном. З моніторами 90-ї лінійки користувачі зможуть повністю зосередитися на тому, що відбувається на їх екрані, і легко зібрати з декількох моніторів практично «безшовну» конфігурацію.
У цьому матеріалі перераховано всього декілька прикладів сучасних моніторів, які з банального офісного обладнання перетворилися в стильні, функціональні та ергономічні пристрої, що постійно адаптуються під мінливі потреби сучасних користувачів.

Короткий огляд відзначених продуктів AOC
AOC PDS241 та PDS271
Монітори на базі IPS-матриці зі співвідношенням сторін екрану 16:9. І 24-дюймовий PDS241, і 27-дюймовий PDS271 підтримують роздільну здатність Full HD (1920 x 1080 пікселів) й обладнані практично безрамковим з трьох сторін, тонким екраном. Кабелі живлення та підключення моніторів до ПК заховані в їх унікальних асиметричних стійках і розділяються в спеціальному зовнішньому боксі. Завдяки прекрасній якості зображення, підтримці технології Flicker-Free, а також широкому охопленню колірної гами і широким кутам огляду, ці моделі підійдуть як професіоналам, так і користувачам, що просто хочуть бачити у своєму будинку стильний та якісний монітор.
AOC AGON AG352QCX
Модель із вигнутим 35-дюймовим екраном на базі матриці VA зі співвідношенням сторін 21:9. Монітор підтримує роздільну здатність Wide Full HD (2560 × 1080 пікселів), має час відгуку всього в 4 мс при частоті оновлення екрану 200 Гц. Також пристрій підтримує технологію Adaptive-Sync. Завдяки радіусу вигину екрану 2000 мм екран монітора забезпечує більш повне занурення в ігри та мінімізує чинники, що відволікають користувача від роботи, навіть у порівнянні з іншими моделями з вигнутим екраном.
AOC I2490PXQU та I2790VQ з нової 90-ї лінійки
24-х та 27-дюймові монітори з елегантним безрамковим з трьох сторін екраном та оздобленням під гарматну бронзу. Пристрої обладнані новітніми IPS-панелями з роздільною здатністю Full HD та різноманітними портами для підключення. Обидві новинки з 90-ї лінійки підтримують технологію Flicker-Free та режим Low Blue Light. У продажу вони з'являться вже цього літа.

 

Добавить комментарий к новости "Подорож крізь час: AOC розповідає про еволюцію моніторів"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 14
Новых вестей вчера: 39

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Апрель 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта