Космічна за своїми масштабами афера сталася у Черкасах: зникають ешелони солодкого піску (ВІДЕО) : 1402990 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Космічна за своїми масштабами афера сталася у Черкасах: зникають ешелони солодкого піску (ВІДЕО)

Із резервів держустанови "Аграрний Фонд" зникають ешелони солодкого піску.
Космічна за своїми масштабами афера сталася у Черкасах. Тут невідомі вивезли 500 вагонів сировини. Про це повідомили у Національній асоціації цукровиробників України. Афера обійшлася державі у півмільярда гривень. В асоціації "Укрцукор" попередили, що масштабне розкрадання загрожує вже усій галузі. Адже одночасна поява на ринку 30 тисяч продукту може суттєво понизити ціну та довести виробників до банкрутства.
– Чи будуть працювати ці підприємства у 2017 році – це питання. Тому, якщо держава у вигляді "Аграрного Фонду" буде нищити галузь, ніхто не буде займатися цим бізнесом. Ми бачимо, що на ринку з'являється багато незрозумілого цукру, який, зрозуміло, будуть продавати дешево, тому що він крадений. Ми самі звертаємося в "Аграрний Фонд" з питанням що вони роблять? Ми умовно можемо виробляти 1,5-2,5 мільйони тонн – ніби воно виглядає небагато, але, якщо говорити за конкретний період часу січень-лютий, цього було цілком достатньо, щоби обвалити ринок, – зазначив голова правління асоціації "Укрцукор" Андрій Дикун.
В держустанові "Аграрний Фонд" розводять руками. Кажуть, що не можуть контролювати свою ж власність.
– У ведення "Аграрного Фонду" складських приміщень немає взагалі. За призначенням їх нема, всі ці приміщення орендуються. "Аграрний Фонд" доступу до них не мав, – розповів Єгор Сергеєв, юрист ДСБУ "Аграрний Фонд".
Аби запобігти подальшому зникненню цукру зі складів ДСБУ "Аграрний Фонд", частину сировини вже передали на баланс іншої організації.
Передача цукру від ДСБУ "Аграрний Фонд" до ПАТ "Аграрний Фонд" відбувалася на підставі постанови слідчого під час розслідування кримінальних справ. Договірні відносини між ПАТ "Аграрний Фонд" до ДСБУ "Аграрний Фонд" з цього приводу відсутні.
Лихоманку на цукровому ринку викликає і політика ДСБУ "Аграрний Фонд", зауважують аграрії. За їхніми словами, держустанова не виконує свою головну функцію – закуповувати цукор, коли він дешевий, а потім продавати, коли він дорогий. Таким чином спочатку підтримувати виробника, а потім споживача. За словами аграріїв, регулятор робить все навпаки, що ставить під загрозу посівну. Керівник структури Олег Липовий такі звинувачення відкидає. Мовляв, дії фонду були спрямовані на стримування ціни на цукор.
– Коли ціна на цукор стає дуже високою, він повинен його продавати, коли ціна низька, він повинен скуповувати цей цукор. Таким чином робити однакову ціну протягом року для споживача. Що відбулося у цьому році? Такого світ ще не бачив. В лютому місяці, коли традиційно ціна не падає, "Аграрний Фонд" оголошує про інтервенцію, вони починають продавати десятки тисяч тонн. Як може структура, яка покликана стабілізувати ринок, його дестабілізує?, – обурився Андрій Дикун голова правління асоціації "Укрцукор".
Нарікають на непрозору діяльність регулятора і підприємці. Понад рік триває конфлікт між компанією "Офір" та держустановою "Агрофонд". Ціна питання – 45 тисяч тонн цукру. Продукт знаходився в якості застави в банку. Коли фінустанова збанкрутіла, її майно, зокрема солодкий пісок, виставили на аукціон. "Офір" придбав цукор за понад 53 мільйона гривень, але забрати своє майно не може вже понад рік. Бо на складах держустанови "Агрофонд" без пояснення причин відмовляються відвантажувати товар. Попри наявність всіх документів на право власності та, навіть, рішення судів, зазначають юристи приватної компанії.
– Із приводу судових розглядів у господарських судах, було таке, що всі три інстанції, до яких подавався позов з метою встановлення права власності, були на нашу користь: і перша, і касаційна, і апеляційна. Всі суди сказали, що цей цукор належить вам, ви його власники, – пояснив Дмитро Пурлінський адвокат ПП "Офір".
Чому законним власникам відмовляються відвантажувати придбаний товар? Ми звернулися до держустанови "Аграрний Фонд" із офіційним запитом.
– Так, насправді, вони приїхали на складські приміщення, де зберігався цукор "Аграрного Фонду" в кількості 29 тисяч тонн. Вони показували три рішення про які вони всі говорять. На цукор, яких зберігався в Черкасах, в "Аграрного Фонду" є повний пакет документів, які підтверджують право власності, – розповів Єгор Сергеєв, юрист ДСБУ "Аграрний Фонд".
Тим часом, вже викуплений приватною компанією цукор так само, як і державний, зникає зі складів держагрофонду. Адвокати кампанії "Офір" заявляють, що остання інвентаризація на Волині довела, що замість 38 тисяч тонн цукру на складах залишилося вже 35. Солодкий товар, який фірма не може отримати більше року, розчинюється у повітрі. Теж саме відбувається і в інших областях України.
– Проведена інвентаризація складів, складських приміщень і залишків цукру в Черкаський області. Документально там повинно було зберігатися 29 880 тисяч тонн цукру. Було виявлено нестачу понад 5 тисяч. Відповідно, ця нестача виникла тоді, коли цей цукор повинен був зберігати ДСБУ "Аграрний Фонд, – пояснив Роман Александрук, адвокат.
Саме цукор, що належить "Офіру" став причиною обшуку, який нещодавно провели детективи НАБУ в юридичній компанії "Студія Права". Так вважають її адвокати. Адже саме вони захищають інтереси компанії, яка не порозумілася з "Аграрним Фондом". Зранку роботу офісу заблокували силовики. Десятки працівників не могли потрапити до своїх робочих місць. Зрештою, викликали поліцію.
Представники НАБУ повідомили, що підставою для проведення обшуку в юридичній компанії "Студія Права" стала ухвала слідчого судді Солом’янського районного суду Києва Віталія Українця. Відповідно до документу детективи мали перевірити справу одного з адвокатів фірми.
– Цей обшук був проведений для того, щоб ці документи, які ми готували для представництва інтересів власника цукру, забрати і щоб не було сліду на те, що дійсно цей цукор належить приватному підприємсту "Офір, – зазначив Дмитро Пурлінський, адвокат ПП "Офір".
За інформацією Антикорупційного бюро метою обшуку було віднайдення документів та інших носіїв інформації, які стосуються гучної справи про зникнення цукру зі складів "Агрофонду" на суму у 300 мільйонів гривень.
– Детективи мали всі підстави проводити обшук там. Це стосувалося розслідування даних фактів, в даному кримінальному провадженні. І жодним чином не стосувалося адвокатів по захисту їхніх клієнтів, – зазначила Світлана Оліфіра, прес-секретар НАБУ.
За словами юристів, під час проведення обшуку працівники НАБУ отримали доступ до документів, які містять адвокатську таємницю. Про це заявляють у "Студії Права" і наголошують, що в ухвалі йшлося про обшук лише одного адвоката. Попри це, силовики оглянули робочі матеріали принаймні півдесятка юристів.
– В ухвалі було конкретно прописано, що саме, у кого саме вони повинні шукати, вони бачачи, що у нас на кабінетах є таблички, тобто можна одразу з'ясувати, де чиє знаходиться робоче місце, пішли в інший кабінет, на якому не було таблички, де перебувало 5 робочих місць інших адвокатів та почали в них проводити обшук, – сказав Сергій Пархоменко, директор юридичної компанії "Студія Права".
Втім, за словами адвокатів, обшук багатьох співробітників замість одного – не єдине порушення. Кажуть, силовики припустилися цілої низки порушень під час проведення правових процедур.
– Прийти до адвоката і проводити обшук – це те саме, що прийти до вашого нотаріуса і забрати заповіт, який ви йому залишили на зберігання. Всім наплювати на закон. Я ще такого не бачив, хоч працюю юристом вже понад 12 років, – обурився Дмитро Пурлінський адвокат ПП "Офір".
– Можливо були і ті папери, які не стосувалися кримінального провадження, але стосувалися діяльності адвоката. Проте в ухвалі було чітко вказано, що при відшуканні це може бути переглянуто, але в жодному випадку не використовується в досудовому розслідуванні за даними фактами детективами бюро, – зазначила Світлана Оліфіра, прес-секретар НАБУ.
Поки цукрові війни у розпалі, нинішня діяльність держустанови "Аграрний Фонд" нищить галузь. Про це заявляють аграрії. Схоже, такої ж думки дотримується і аграрний міністр пан Кутовий. Навесні цього року він звільнив керівника держустанови Олега Липового. Втім, згодом чомусь поновив його на посаді.
– "Аграрний Фонд", який підпорядкований міністру, він же не слухає. Міністр говорить одне, а "Аграрний фонд" зробить зовсім інші заяви. Я так зрозумію – вони взагалі трішки неадекватні хлопці сьогодні. Вони чомусь вирішили, що "Аграрний Фонд" – це їхнє приватне підприємство. Так не буває. Якщо ми підпишемо меморандум про порозуміння і співпрацю з Міністерством, то робота буде продовжена. Якщо ні, є ряд підприємств, які заявили, що краще я рік, два, три постою, поки цей бардак закінчиться, а потім продовжу працювати, – пояснив Андрій Дикун, голова правління асоціації "Укрцукор".
Експерти переконують, що масштабна реалізація зі складів "Аграрного Фонду" лівого солодкого продукту може призвести до його дефіциту вже наступного року. Тож, якщо розкрадання та ціновий безлад негайно не припинити, то, на думку деяких фахівців, нестача цукру у 2017-му може спричинити його подорожчання у кілька разів.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Космічна за своїми масштабами афера сталася у Черкасах: зникають ешелони солодкого піску (ВІДЕО)"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 5
Новых вестей вчера: 9

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Май 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта