Стрічка порад для підприємців : 1396615 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Стрічка порад для підприємців

Опубликовано: Кам’янська об’єднана ДПІ

ГУ ДФС у Черкаській області пропонує підприємцям переглянути нову підбірку питань – відповідей. Тема – продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

1. Чи може суб’єкт господарювання без відповідних ліцензій за договором доручення на придбання здійснювати придбання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, їх збереження та подальшу передачу цих товарів довірителю?
Відповідь: Суб’єкт господарювання, який за договором доручення на придбання, повинен придбати, забезпечити збереження та в подальшому передати довірителю алкогольні напої та тютюнові вироби, повинен мати у наявності відповідні ліцензії (ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами), а також зареєстроване місце збереження алкогольних напоїв та тютюнових виробів, яке внесено до Єдиного реєстру.

2. Який розмір річної плати за ліцензію на право оптової торгівлі тютюновими виробами, на який термін видається така ліцензія?
Відповідь: Відповідно до ст.15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами та доповненнями оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензій. Річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі тютюновими виробами встановлено у розмірі 500000 грн. Ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на п’ять років уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади в областях, м. Києві.

3. Чи має право суб’єкт господарювання, який має ліцензію на оптову торгівлю, здійснювати продаж алкогольних напоїв за іншою адресою, ніж адреса місця зберігання оптових партій алкогольних напоїв, і без оприбуткування алкогольних напоїв в місці зберігання оптових партій алкогольних напоїв?
Відповідь: Так, має право. При цьому переміщення алкогольних напоїв автомобільним транспортом повинно здійснюватись виключно за умови оформлення товарно-транспортних накладних за встановленою формою згідно з Інструкцією про застосування форм товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв.

4. Чи може суб’єкт господарювання, який має ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, здійснювати розрахунки в готівковій формі за відвантажену продукцію (алкогольні напої, тютюнові вироби) через РРО (КОРО)?
Відповідь: Якщо суб’єкти господарювання при здійсненні оптової торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами проводять розрахунки в готівковій формі, то вони зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (книги обліку розрахункових операцій та розрахункові книжки). У разі якщо такими суб’єктами господарювання розрахунки у готівковій формі не здійснюються, то РРО (книги обліку розрахункових операцій та розрахункові книжки) не застосовуються.

5. Які підстави анулювання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями?
Відповідь: Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами та доповненнями ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі:
заяви суб’єкта господарювання;
рішення про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання;
несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;
рішення суду про встановлення факту незаконного використання суб’єктом господарювання марок акцизного податку (стосовно імпортерів);
рішення суду про встановлення факту торгівлі суб’єктом господарювання алкогольними напоями або тютюновими виробами без марок акцизного податку;
рішення суду про встановлення факту переміщення суб’єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів поза митним контролем;
порушення вимог статті 15 прим.3 цього Закону щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях.
Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання.

6. Суб’єкт господарювання має ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, в якій зазначено, що вона діє до певної дати. З якої дати СГ не має права здійснювати торгівлю алкогольними напоями?
Відповідь: Суб’єкт господарювання має право здійснювати торгівлю алкогольними напоями до дати зазначеної в ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, при цьому останнім днем торгівлі буде дата, що передує даті, зазначеній в такій ліцензії.

7. В який термін видається ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами або рішення про відмову?
Відповідь: Не пізніше 10 календарних днів, з дня одержання документів на отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами.

8. Які підстави анулювання ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами?
Відповідь: Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами та доповненнями ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі:
заяви суб’єкта господарювання;
рішення про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання;
несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;
рішення суду про встановлення факту незаконного використання суб’єктом господарювання марок акцизного податку (стосовно імпортерів);
рішення суду про встановлення факту торгівлі суб’єктом господарювання алкогольними напоями або тютюновими виробами без марок акцизного податку;
рішення суду про встановлення факту переміщення суб’єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів поза митним контролем;
порушення вимог статті 153 цього Закону щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях.
Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання.

9. Чи потрібно суб’єкт господарювання, який надає послуги з куріння кальяну, а також реалізує тютюнові замінники для куріння кальяну, придбавати ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами?
Відповідь: Так, потрібно.

10. Чи може суб’єкт господарювання, у якого закінчився термін дії ліцензії на роздрібну (оптову) торгівлю алкогольними напоями чи тютюновими виробами, залишки алкогольних напоїв чи тютюнових виробів безоплатно передати, подарувати чи використати для власного споживання?
Відповідь: Нереалізовані алкогольні напої (тютюнові вироби), що залишились у власності суб’єкта господарювання, відповідно до норм чинного законодавства не можуть реалізовуватись (передаватись) іншим особам (як фізичним особам, так і суб’єктам господарювання), але можуть бути використані їх власником для власного споживання.

11. Чи можна здійснити реалізацію залишків лікеро-горілчаних виробів при наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями іншому магазину, в зв’язку з ліквідацією магазину?
Відповідь: Для реалізації залишків алкогольних напоїв, що проводиться в зв’язку з ліквідацією господарської одиниці, підприємству роздрібної торгівлі суб’єкт господарювання повинен придбати ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями або на підставі отриманої ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольним напоями здійснити реалізацію алкогольної продукції кінцевому споживачу.

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які отримали відповідні ліцензії на виробництво та продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів щомісяця до 9 числа наступного місяця включно складають та подають Звіти за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ. Звіт подається засобами електронного зв’язку у порядку, передбаченому для податкової звітності, до органу ДФС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання. Відповідальність за неподання, несвоєчасне подання цієї звітності або подання звітності з недостовірними відомостями – штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Подання уточнюючих звітів не передбачено. Виправлені звіти приймаються тільки до настання граничного терміну звітування. Як правильно скласти звіт дивіться: https://www.youtube.com/watch?v=bVVgqEC3YHI Тези керівника профільного підрозділу ГУ ДФС у Черкаській області Дмитра Анголюка, презентацію за темою та лист Державної фіскальної служби України завантажуйте: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/251699.html

 

Добавить комментарий к новости "Стрічка порад для підприємців "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 3
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта