З бюджету оплатять шість громадських проектів (ПЕРЕЛІК) : 1360379 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

З бюджету оплатять шість громадських проектів (ПЕРЕЛІК)

З бюджету оплатять шість громадських проектів (ПЕРЕЛІК)

Шість кращих проектів від громадськості міста стали переможцями програми "Громадський бюджет", що реалізується в Черкасах за підтримки Фундації ПАУСІ.
Саме ці проекти будуть втілені у 2016 році за бюджетні кошти.
Серед них: облаштування тротуарною плиткою подвір’я Черкаської гімназії №9 ім. О. М. Луценка, створення комфортних умов у дитсадках №35, 83 і 18, а також – благоустрій алеї парку "Перша Черкаська міська лікарня" та відкриття спортивного залу імені Сергія Амброса.
Загальний кошторис поданих проектів-переможців складає 4 мільйона 990 тисяч гривень, які будуть виділені з міської казни у рамках програми "Громадський бюджет".
Тоді як всього за таку можливість змагались 39 громадських проекти, допущені до голосування, загальна сума яких сягає понад 20 мільйонів гривень.
Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган розповіла, що з Фундацією ПАУСІ міська рада успішно працює вже четвертий рік поспіль – ще з 2011 року. За цей час вдалось реалізувати три суттєвих програми. Це – "Аудит бюджету", за підсумками якої при Черкаській міській раді розглядалось створення відповідного підрозділу, який би займався контролем використання бюджетних коштів. Наступна програма – "Бюджет за завданнями", втілення якої вдалось поки лише частково, зважаючи на особливості українського законодавства та зволікання з боку департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
– Черкаси – перше місто в Україні, яке запроваджує форму прямої демократії щодо розподілу бюджетних коштів шляхом реалізації програми "Громадський бюджет". Нині ми перебуваємо на завершальній стадії реалізації третьої спільної з Фундацією ПАУСІ програми "Громадський бюджет". Вже опрацьовано усі матеріали стосовно голосування за подані проекти і маємо остаточні результати щодо переможців цієї програми, – повідомила Наталія Джуган.
За її словами, загалом на фінансування з міського бюджету черкасці подали 54 проекти, які стосуються практично всіх сфер життєдіяльності міста. Після їх моніторингу членами координаційної ради та безпосередніми виконавцями – департаментами Черкаської міської ради до голосування пройшло 39 громадських проектів. Серед них і тривала запекла боротьба на право отримати бюджетне фінансування для їх реалізації вже наступного року.
Адже загалом на ці цілі у міському бюджеті передбачено лише 5 мільйонів гривень, право на які отримають лише ті проекти, що набрали найбільшу кількість голосів у межах вказаної суми.
– Дякую всім за небайдужість до проекту "Громадський бюджет": учасникам, які подали свої проекти, усім, хто за них голосував, членам координаційної ради. А також – особлива подяка Фундації ПАУСІ, які здійснювали супровід проекту, та розробникам програмного забезпечення для електронного голосування на сайті Черкаської міської ради – команді професіонала своєї справи Володимиру Дибенку і його колегам, завдяки яким втілено задумане, – акцентувала Наталія Володимирівна.
А також додала, що в результаті такого голосування вдалось закумулювати більше п’яти тисяч голосів. Цікаво, що приблизно однаково розділилась загальна кількість електронних волевиявлень, і тих, хто проголосував паперово, завітавши у приміщення Черкаської міської ради.
– Для нас – це великий досвід реалізації такого проекту, що дозволяє жителям Черкас самостійно вирішувати, на які потреби варто спрямувати частину коштів із міського бюджету. Мені, як керівнику департаменту фінансової політики, хотілося б, щоб проекти "Громадського бюджету" були більш масштабні і стосувались усього міста. Але це – наш перший досвід, і, я сподіваюсь, що в майбутньому у нас з’являться такі проекти. Було б добре, аби громадськість подавала у своїх пропозиціях не лише капітальні видатки (будівельні роботи чи реконструкція тощо), але й поточні (як-то: організація розважальних або ж просвітницьких чи інших заходів). Тож чекаємо наступного року відповідних проектів, – наголосила Наталія Джуган, зауваживши, що завжди відкрита діалогу та готова вислухати усі пропозиції громадськості.
Разом з тим, акцентувала, що було б доречно, аби в майбутньому увесь бюджет Черкас, який сягає 1,7 мільярда гривень, був громадським. Адже 5 мільйонів гривень, які нині закладено у рамках цієї програми, є лише невеличкою часткою загального бюджету.
Зважаючи на обурення учасників, які подавали свої громадські проекти, але не вибороли перемогу, Наталія Джуган пообіцяла, що рекомендуватиме керівникам департаментів Черкаської міської ради, які є розпорядникам коштів за напрямками своєї діяльності, врахувати проектні побажання конкурсантів. Зокрема, включити відповідні пропозиції у свої бюджетні запити для фінансування з міської казни.
Аналізуючи результати голосування, заступник директора департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Тетяна Харенко повідомила, що традиційно більш активною була молодь, яка в переважній більшості голосувала електронно, зайшовши на сайт Черкаської міської ради. Тоді як люди старшої віку віддавали свої голоси шляхом паперового волевиявлення.
– Відзначу, що жіноча половина виборців була активнішою. Цікаво, що до голосування долучались також виборці з Києва, Червоної Слободи, Сміли, Хуторів та Золотоноші (які мали підтверджуючі документи своєї причетності до Черкас: студентський чи військовий квиток, місце роботи тощо). Хоча дехто пробував схитрити, голосуючи по кілька разів за уподобаний проект. Усі такі спроби були виявлені та нелегітимні результати скасовані. Також ми пішли назустріч мешканцям з будинку-інвалідів по вул. Конєва, 15/1. Вони звернулись з офіційним листом до Черкаської міської ради, прохаючи, аби ми виїхали до них на місце, надавши їм можливість проголосувати за уподобані проекти, що й було зроблено, – розповіла Тетяна Іванівна.
Зі свого боку розробник програмного забезпечення електронного голосування в рамках програми "Громадський бюджет" Володимир Дибенко зауважив, що це – перший досвід волонтерської діяльності черкаських програмістів на благо міста.
– Приємно, що наша робота виявилась настільки ефективною. Це засвідчили результати електронного голосування. Майже 2,4 тисячі громадян скористались електронним сервісом, аби віддати свої голоси за громадські проекти. Наша команда планує продовжувати свою роботу у цьому напрямку і сподівається реалізувати у Черкасах ще чимало соціально-важливих проектів, – пообіцяв Володимир Дибенко.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "З бюджету оплатять шість громадських проектів (ПЕРЕЛІК)"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 31
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Сентябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта