На сесії облради обрали першого заступника голови та схвалили зміни до бюджету : 1357782 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

На сесії облради обрали першого заступника голови та схвалили зміни до бюджету

На сесії облради обрали першого заступника голови та схвалили зміни до бюджету

Вчора відбулося друге пленарне засідання першої сесії обласної ради, на якому було обрано першого заступника голови облради. Ним став Валентин Тарасенко – представник ВО "Черкащани", заступник директора ТОВ НВФ "Урожай".
У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Юрій Ткаченко, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, голови районних рад і райдержадміністрацій області, керівники правоохоронних органів, представники громадськості та ЗМІ.
Засідання тривалий час не могло розпочати роботу через неконструктивну позицію окремих представників громадськості та депутатів. Згодом досягти порозуміння все ж вдалося. Тож кілька народних обранців оголосили низку звернень і заяв, а також внесли ряд пропозицій щодо порядку денного.
Голова обласної ради поінформував про утворення депутатських фракцій. В обласній раді сьомого скликання сформовано 8 фракцій: Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у кількості 17 осіб, ВО "Черкащани" – 15 осіб, ВО "Батьківщина" – 13 осіб, Радикальної партії Олега Ляшка – 10 осіб, "Відродження" – 8 осіб, ВО "Свобода" і політичної партії "Українське об’єднання патріотів – УКРОП" – по 7 осіб, а також партії ветеранів Афганістану – з 5 осіб. Голова обласної ради Олександр Вельбівець та колишній голова обласної ради Валентина Коваленко не ввійшла до складу жодної із фракцій.
Потім депутати перейшли до питання про обрання першого заступника голови обласної ради. На цю посаду було запропоновано кандидатуру Валентина Тарасенка – представника ВО "Черкащани", заступника директора ТОВ НВФ "Урожай". Депутати підтримали внесену кандидатуру. "За" проголосували 43 депутати.
На посаду заступника голови обласної ради запропоновано кандидатуру керівника фракції партії ветеранів Афганістану Олександра Рибченка – голови регіональної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) й обласної організації Партії ветеранів. Під час таємного голосування його кандидатуру не підтримали ("за" проголосували 19 депутатів).
Потім депутати утворили 8 постійних комісій обласної ради та затвердили їхній персональний склад. Питання про обрання голів утворених постійних комісій – перенесено на розгляд наступного пленарного зсідання.
Також на спільному засіданні постійних комісій обласної ради розглянуто проект рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
– Дуже дякую присутнім депутатам за відповідальність. За те, що ви, попри пізній час, все ж розглядаєте бюджетні питання. Адже ці питання – це виплати заробітної плати та інших соціальних допомог нашим громадянам, а затримка у схваленні на сесії обласної ради тягне за собою затримки в ухваленні відповідних рішень районними сесіями, – звернулась до депутатів обласної ради директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко, яка поінформувала присутніх про зміни до бюджету.
Останніми, зокрема, передбачено збільшення доходів обласного бюджету за рахунок виділення з державного освітньої (17 318,7 тис. грн.) та медичної (11 510,7 тис. грн.) субвенцій.
Передбачені зміни до обсягів субвенції із державного бюджету місцевим на погашення заборгованості з різниці в комунальних тарифах, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування та визначено її обсяг для області у сумі 100 204,5 тис. грн. Розподіл субвенції здійснено згідно проектів договорів про організацію взаєморозрахунків з тепло– та водопостачальними підприємствами.
Відповідно до постанов Центральної виборчої комісії для проведення повторного голосування 15 листопада області збільшено обсяг субвенції з державного місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 1 411,9 тис. грн.
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.11.2015 № 1191-р для області збільшено обсяги субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого палива та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу на суму 17 152,7 тис. грн.; на надання пільг із послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг – на 2 393,1 тис. грн.; зменшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот на 17 152,7 тис. грн.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.10.2015 № 833 обласному бюджету Черкаської області передбачено 44 083,3 тис. грн. стабілізаційної дотації з Державного бюджету України. У зв’язку з цим, по загальному фонду обласного бюджету збільшуються доходи та видатки по головному розпоряднику коштів Департамент фінансів облдержадміністрації у сумі 37 470,8 тис. грн. та по головних розпорядниках коштів обласного бюджету – 6 612,4 тис. грн., в тому числі:
– у сумі 3 171,8 тис. грн. для погашення заборгованості по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання (мамографічного, рентгенологічного та апаратів ультразвукової діагностики);
– збільшуються на 200 тис. грн. призначення цієї субвенції на виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 50 тис. грн. членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з проведенням антитерористичної операції в східних регіонах України; На сесії обласної ради утворено депутатські фракції, обрано першого заступника голови та схвалено зміни до обласного бюджету
– для забезпечення виплати заробітної плати працівникам: закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах (63,602 тис. грн.), закладам культури (у сумі 1 500 тис. грн. та розрахунки за енергоносії і комунальні послуги – 180 тис. грн.);
– на відновлення призначень резервного фонду – 1 497,076 тис. грн. тощо.
Запропоновані зміни бюджетних призначень за рахунок коштів обласного кошторису, зокрема, на компенсаційні виплати категорійним громадянам; поховання учасників бойових дій та інвалідів війни (у сумі 380 тис. грн.); пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (у сумі 141,3 тис. грн.). Здійснюється розподіл між бюджетами області субвенції на виконання комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки (санаторне лікування учасників АТО в мережі санаторних закладів області на умовах співфінансування з місцевими бюджетами) у сумі 70,560 тис. грн.
Розподіляється 200 тис. грн. для придбання музичних інструментів та обладнання КЗ "Черкаська обласна філармонія" Черкаської обласної ради; перерозподіляється 6,935 тис. грн. коштів субвенції з обласного місцевим бюджетам на виконання програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2015 роки.
Перерозподіляється субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіонів (з урахуванням погашення кредиторської заборгованості): 7 20,0 тис. грн. – Черкаському міському бюджету на капітальний ремонт приміщень (заміна вікон) Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17; Звенигородському районному бюджету для проведення поточного ремонту приміщення комунального закладу та придбання медичного обладнання діагностичного та фізіотерапевтичного кабінетів "Звенигородського ЦПМСД" – Шевченківська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини – 75 тис. грн. та 25 тис. грн. відповідно; 300 тис. грн. – Катеринопільському районному бюджету на соціально– економічний розвиток району; 500 тис. грн. – Чигиринському районному бюджету на реконструкцію перекриття шатрового даху та даху над актовим залом загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Б. Хмельницького, м. Чигирин.На сесії обласної ради утворено депутатські фракції, обрано першого заступника голови та схвалено зміни до обласного бюджету
Запропоновані видатки із резервного фонду. Зокрема, 310 тис. грн. – для надання субвенції Смілянському районному бюджету на запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, пов’язаної з руйнуванням головного корпусу Смілянської центральної районної лікарні ім. Софії Бобринської в м. Сміла; 199,5 тис. грн. – для надання субвенції Уманському районному бюджету на запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, пов’язаної із аварійним станом опалювальних котлів у Городецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та Громівському НВК Уманського району; 349 тис. грн. – на запобігання виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, пов’язаної з руйнуванням покрівлі будівлі корпусу №7 Черкаського обласного багатопрофільного дитячого санаторію "Сосновий бір".
Після обговорення питання депутати підтримали запропоновані зміни до бюджету.
Для забезпечення конструктивної роботи й завершення І сесії обласної ради депутатами ухвалено рішення про продовження розгляду порядку денного у ході третього пленарного засідання.
Повідомляє відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "На сесії облради обрали першого заступника голови та схвалили зміни до бюджету"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 10
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта