Меліхова: Підсумки депутатських слухань проекту Генерального плану міста Києва до 2025 року : 1333425 : Политика

Политика Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Политика
Подробно

Меліхова: Підсумки депутатських слухань проекту Генерального плану міста Києва до 2025 року

«Нинішня Київрада доживає останні дні. Її повноваження закінчаться за два місяці. Чи правильно, що вона має брати на себе відповідальність за новий Генплан столиці, по якому вона не працюватиме? Чи не поспішають мої колеги тільки тому, що вже знають, що шансів прийняти цей Генплан у новій Київраді у них не буде? І чи не почне нова Київрада працювати із того, що скасовуватиме цей Генплан, який і підготовлений всупереч закону, якщо говорити про процедуру, і інтересам міста суперечить, якщо говорити про його зміст. Я як голова комісії по скасуванню рішень Черновецького в цій Київраді вже уявляю аналогічну комісію по скасуванню, так званого, нового Генерального плану».
Так депутат Київради (фракція «Батьківщина») Тетяна Меліхова прокоментувала проект Генерального плану міста Києва до 2025 року обговорення якого відбулося сьогодні на депутатських слуханнях у Київраді.
«Перше, що вразило, це те, що на обговоренні такого стратегічного об’єкту не було мера Києва В.Кличка. Певно він не захотів взяти на себе негатив, із яким буде пов’язано прийняття цього сумнівного документу», - висловила припущення Т. Меліхова.
На громадських слуханнях йшлося про те, що відповідно до Указу президента №157 від 25 лютого 2008 року та Постанови Уряду №291 передбачалось лише коригування діючого Генплану Києва до 2020 для визначення території, яка має особливу історичну та культурну цінність, а також обліку пріоритетного розвитку в місті науки, культури і туризму. Про розробку нового Генерального плану у цих документах не йшлося. А відповідно до законодавства, не існує процедури прийняття нового Генплану при існуючому Генплані.
Крім того, основне положення про історико-культурну спадщину так і не було враховано в проекті нового Генплану.
«Отже новий Генеральний план може бути черговим ударом по історичному та культурному середовищу Києва. Невже справді діючий мер та його депутатська більшість хоче донищити те, що благополучно почав нищити Черновецький?», - обурена Т. Меліхова.
Також в новому Генеральному плані не погоджено розділ проекту - інженерно-технічні заходи цивільного захисту. «Сьогодні, коли країна перебуває в умовах війни, інженерно-цивільний захист міста, кожного з нас, вкрай актуальний. Ви особисто знаєте, де ваше бомбосховище?», - зауважила Т. Меліхова.
«Кошти – оскільки Постановою та Указом не передбачалося створення нового Генплану столиці, то міська влада не мала права витрачати бюджетні кошти на його розробку, а це в близько 16 млн. грн.. Таким чином сама розробка цього плану, розпочата Черновецьким, є підставою для кримінальної відповідальності профільних київських високопосадовців. І якщо при Черновецькому, коли починалася всупереч закону розробка нового Генплану, говорили про те, що всі витрати на себе взяв Ахметов (певно за це із ним розрахувалися ласими шматочками київської території), то зараз про залучення позабюджетних грошей ніхто навіть не говорить. А як, щодо відповідальності за розтринькання бюджету міста та дотримання бюджетного кодексу?», - наголосила Т. Меліхова.
В ході обговорення йшлося про відсутність Стратегії розвитку міста Києва.
«Стратегії розвитку м. Києва немає і як документу, і як підходів. Стратегія нового Генплану для черновецьких була зрозуміла – узаконити розкрадання київської землі всупереч існуючому на даний момент Генплану, з якого вилучали зелені зони та рекреаційні території, території шляхопроводів в інтересах житлової та офісної забудови. Ми – фракція «Батьківщина» - тоді виступали проти таких злочинних землевиділень, ми і зараз, як політична сила, за це голосувати не будемо. Здивована, що мер та його команда, які свого часу активно виступали проти заміни Генплану, тепер це підтримують. Сумно, що точку зору визначає місце сидіння», - заявила Т. Меліхова.
Щодо непогодження прилеглих до Києва територій (села: Коцюбинське, Ворзель, Петрівці тощо), то депутатка вважає, що зміна Генплану була б доречною, якби була розроблена вже давня ідея «великого Києва», до складу якого міг би увійти своєрідний пояс навколо Києва. Можливо навіть з Броварами, Обуховим, Ірпінем, Васильковим, Борисполем і Вишгородом.
«Це було б логічно. Адже десятки тисяч людей живуть на цих територіях і працюючи в Києві, роблять великий внесок у розвиток нашого міста. В той час, як київська влада не несе відповідальності за території, де живуть ці люди. Виходить, що тисячі броварчан, сплачуючи податки у Києві, позбавляють свій власний дім певної інфраструктури. Більше того, вони змушені на роботу добиратися не дешевими муніципальними автобусами, електричками, метро, тролейбусами, трамваями і маршрутками, а міжміськими, які коштують принципово дорожче», - підкреслила Т. Меліхова.
Вона відмітила, що житлові масиви для киян вже давно будуються за межами Києва, то чи справедливо позбавляти їх звання киян тільки тому, що їхнє рідне місто забудували хаотично і корупційно? А чиновники не провели відповідну реформу.
«Нинішні зміни у формуванні громад дають можливість створити спеціальний пояс навколо Києва проти якого, звичайно ж виступають місцеві підкиївські князьки. То може треба було б вирішити це питання, а вже потім створювати Генплан нового великого іншого Києва?», - запропонувала Т. Меліхова.
«Дивний ще один аспект. Коли чиновників звинувачують у тому, що вони просовують Генплан Черновецького, вони говорять, що це зовсім інший – оновлений Генплан, а коли їм говорять, що цей Генплан не пройшов громадських слухань, то вони говорять, що це Генплан Черновецького і він пройшов громадські слухання ще у 2011 році», - здивована Т. Меліхова.
Як підсумок, депутатка зазначила, що вона так почула відповіді на свої питання та питання її колег-депутатів і громади: «Чи було проведено інвентаризацію діючого Генерального плану? Чи повернуто у комунальну власність колись незаконно відчужені землі? Яка буде відповідальність за порушення Генплану? Чи увійшли до охоронюваних зон урочище Горбачиха, Жуків острів тощо?».


Источник: ЗА КИЇВ | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Меліхова: Підсумки депутатських слухань проекту Генерального плану міста Києва до 2025 року"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта