На Тальнівщині фермери впіймали півсотні тітушок : 1305345 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

На Тальнівщині фермери впіймали півсотні тітушок

На Тальнівщині фермери впіймали півсотні тітушок

20 квітня у селі Лісовому Тальнівського району стався конфлікт між місцевими фермерами. Як відомо, на жаль, в нашій країні корпоративний конфлікт означає зайві витрати для підприємців і зайву роботу для правоохоронців.
"Прес-Центр" вже публікував два матеріали щодо подій, які минулого тижня сколихнули Тальнівщину. Наразі правоохоронці розслідують побиття фермерів та викрадення трактора.
Постійний автор "Прес-Центру", тальнівчанин, став свідком цих подій та викладає свій погляд на них.
Михайло Глийовий: "Мене били аж поки я не знепритомнів"
У ніч на понеділок величезний трактор "Джон Дір" та чотири джипи, в яких розмістилася озброєна охорона прибули на поле біля села Лісове. Депутат облради і колишній регіонал Олександр Коротков захоплював чергову земельну ділянку площею 44 гектари. Раніше її обробляв місцевий фермер 64-річний Михайло Глийовий. Свого часу райдержадміністрація погодила йому оренду державної землі до 31 серпня 2016 року. Попри це черкаське Держземагентство і його колишній керівник Дмитро Мироненко передали земельну ділянку колишньому водію Олександра Короткова, новоявленому фермеру Руслану Руденкові. Той ніяким фермерством займатися не став, а попри заборону закону, передав землю в суборенду структурам Короткова. В селі чекали на появу коротковських архаровців. Встановили щоденне чергування.
– Поле було засіяно ячменем, – розповідає 64-річний Михайло Глийовий. – Вночі з неділі на понеділок, о другій годині ночі, я за звичкою глянув на поле. Бачу заїхав трактор із потужними фарами. Я вдягнувся і кинувся до свого автомобіля. Дорогою подзвонив односельцям, щоб поспішали на допомогу. Приїхав. Бачу, на дорозі стоять чотири джипи з охороною. Кинувся до тракториста. Річ у тім, що на цьому полі Держземагентство (якщо навіть припустити, що діяло воно законно) не встановило розмежувальних знаків. Тракторист почав дискувати поле. Не знаючи меж, заїхав у людські паї й почав гребтися по них. Кричу: "Що ж ти робиш?". Той сидить у кабіні й не виходить. Дивлюся, а до мене біжать охоронці з джипів. Почали молотити кулаками. Кричу: "Хлопці, я ж старий чоловік, депутат районної ради". Били доти, поки не збили з ніг. Я знепритомнів й упав. Коли очуняв, бачу, що їдуть машинами наші селяни. Нападники кинулися до своїх джипів і почали тікати просто по пшениці. Витолочили вщент кілька гектарів. Хлопці за ними. Ті почали стріляти з пістолетів. Пробили колесо Володі Надюку.
Рятуючись від розлючених селян утечею, нападники забули про трактор. Селяни загнали його на свою базу.
Михайла Глийового повезли до Уманської лікарні. Дорогою йому двічі ставало зле. Експерти констатували легкі тілесні ушкодження.
Адвокат Глийового Михайло Алтунін розповідає історію суперечки за землю.
– Все почалося ще в бутність головою Тальнівської РДА Леоніда Єгорова, а продовжилося за Миколи Бардадима. Райдержадміністрація придумувала відмовки, тягла з реєстрацією договору оренди. Погоджувала дуже малі терміни – рік, півроку. Зрештою, під тиском мусили передати нам в оренду на 5 років до 31 серпня 2016 року. Попри все минулого року в Держземагентстві передали 44 гектари нашого поля в оренду фермеру Руслану Руденку для ведення фермерського господарства. Чи є в цього "фермера" техніка, знання, досвід ніхто не перевіряв. Він відразу передав цю ділянку в суборенду структурам Короткова, хоча в самому договорі ніякого відчуження чи передачу в суборенду не передбачено. Далі. Поле, на якому знаходиться ця ділянка, має площу 60 гектарів. Держземагентство не відбило ніяких меж. Тому тракторист, не знаючи, куди їхати загнався на людські паї й передискував їх. Перед заїздом до Лісового, ці бандити перепсували 18 гектарів у Онопріївці.
Начальник Тальнівського РВ УМВС Ігор Голота каже, що міліція проводить розслідування інциденту, а за фактом побиття Глийового порушено кримінальне провадження.
Випадок у Лісовому збурив спілку сільгоспвиробників району. На середу призначено попереджувальний страйк. У п’ятницю аграрії району виступлять на сесії обласної ради, де розкажуть про безчинства Короткова.
Півсотні тітушок напали на Лісове
У середу зранку на головній площі Тального людно. Обабіч дороги вишикувалися у ряд трактори. Поруч стоять МАЗи й КАМАЗи. Біля них – кілька сотень людей. Сільгоспвиробники району проводять попереджувальну акцію проти побиття людьми депутат облради Олександра Короткова їхнього колеги Михайла Глийового із Лісового. З будинку культури виносять гучномовець і колонки. Мітинг відкриває Руслан Лисенко із Зеленькова. Говорить, що терпець аграріїв урвався. Згадує, що Коротков відбирає землю не тільки майже у всіх селах району, а по всій області й навіть за її межами.
Голова районної ради Наталія Руснак розповідає, що Олександр Коротков попри запрошення жодного разу не з’являвся на сесії районної ради. Він невідомо на що тратить депутатські гроші, які область виділяє на його округ, тобто на Тальнівський район. Поки оратори говорять, голова ради Майдану Микола Крижанівський повідомляє, що на Лісове напали півсотні тітушок. Вони хочуть відібрати захоплений селянами трактор.
– Всі на Лісове! – гукають. Люди розсідаються в машини. Їдемо.
При в’їзді в село – трактор. Ним приїхали, щоб буксирувати той, який захопили лісівські селяни. За трактором – кількадесят автомобілів. У кожному – 4-5 хлопців спортивної натури в куртках із капюшонами. Деякі майданівців не витримують із самого початку.
– Ану виходь із машини! Що ти тут забув у цьому селі?
– Нам предложили заработать, – тремтячим голосом кажуть перелякані тітушки.
– Заработать? Зараз ти в мене заробиш, скотино! Ану відкривай багажник!
В багажнику знаходять бейсбольні бити.
– Оцим ти мав заробляти, виродку? – кричать розлючені сільські дядьки. – Бери цю біту в руки й фотографуйся. Скільки тобі за роботу мали заплатити?
– Триста гривень.
Деякі автомобілі з нападниками, злякавшись, з’їжджають із дороги і полем кидаються навтьоки. Решту обшукують міліціонери. Правоохоронцями особисто керує начальник міліції Ігор Голота. В машинах знаходять боксерські рукавиці, мисливський ніж. Майже в кожній торбі – комплект одягу та змінної білизни.
– Ти бачиш, вони надовго тут зібралися отаборитися.
Наш автомобіль протискається крізь стрій. Їдемо до тракторної бригади – бази Михайла Глийового. Затриманий "порушник" – трактор "Джон Дір" оточений з усіх боків сільськими тракторами, щоб ним не можна було від’їхати. У гурті селян стоять юристка Короткова та депутат райради Володимир Копійченко. Саме він очолив напад на село.
– Поверніть трактор, це наша власність, – мимрить щось крізь зуби.
– А яка власність побила нашого директора? – запитують люди. – Що ти забув на нашій території? Геть звідси!
Копійченко йде до машини і їде до виїзду із села. Люди ще кілька хвилин стоять, обговорюють. Хтось телефонує до майданівця Петра Шандиби. Той залишився при в’їзді в Лісове.
– Тут уже бійка була, – каже Петро. Люди кидаються до машин і їдуть до місця подій. Неподалік вказівника "Лісове" гурт людей обступив командира тітушок – високого чоловіка в сонцезахисних окулярах. Вимагають представитися. Той відмовляється. Говорить російською. Каже, що ніхто йому не заборонить їздити до Лісового.
Петро Шандиба розказує про нападників.
– Більшість із Черкас, є з Умані та навіть Києва. Розумні приїхали старими дешевими автомобілями. Але он той дурень, – показує рукою на чорне авто, – приїхав "Тойотою Кемрі". Мабуть, хоче, щоб її тут побили.
Гурт людей оточує Володимира Копійченка, що добрався сюди. Він стоїть ніби хлопчик перед суворими вчителями. Мовчить.
– Оце той, хто сюди тітушок наслав, хто нашого керівника наказував бити!
– В тебе батько був поважною людиною, а ти продався Короткову. Не соромно?
На слова про батька Копійченко підводить голову, хоче щось сказати, але в останню мить передумує.
– Ставай на коліна перед людьми. Розкажи їм нащо ти на село цю банду наслав? Ти тальнівський, а служиш донецьким бандитам.
Володимир Копійченко впирається. Зрештою стає одним коліном на кам’яну бруківку. Слів каяття не чути.
Прокурор Сергій Зубенко кидається до людей.
– Не треба цього робити. Не принижуйте його.
Копійченко стоїть ще кілька хвилин. Потім сідає в машину й забирається із села.
Між тим селяни ухвалюють резолюцію. Постановляють звернутися до президента, губернатора, розпустити Самооборону Тальнівського району, оскільки її керівник Олег Волощук захищає Короткова, а не людей. Поведінку депутата районної ради Володимира Копійченка пропонують заслухати на найближчій сесії. Міліції доручають забезпечити охорону села, щоб більше не було бандитських наскоків. У Лісовому створюють загін самооборони.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "На Тальнівщині фермери впіймали півсотні тітушок"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Май 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта