З впровадженням 3G від Київстар черкащани зможуть забути про модеми та антени : 1299145 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

З впровадженням 3G від "Київстар" черкащани зможуть забути про модеми та антени

З впровадженням 3G від

Після того, як в країні побудують сучасну мережу зв’язку 3G, Україна вже не зможе залишатися такою, як ми її пам’ятаємо. Будь-яка інформація стане доступною де заманеться, ми забудемо про неякісні картинки та маленькі файли. Телевізори з аналоговими антенами на дахах будинків і модем біля стаціонарного комп’ютера здаватимуться диковинкою. Ось враження, отримане після відвідування мною 3GKyivstarTestLab.
Наприкінці березня журналісти Центральних регіонів тестували зв’язок стандарту 3G у Київському 3GKyivstarTestLab.
Взагалі, скажу, що для мене побачити "Київстар" "під капотом", це цікаво та корисно. У всьому відчувається бізнес-підхід компанії із міжнародним досвідом і відповідними стандартами. Починаючи з рецепшена, замість звичної "прохідної", і закінчуючи протипожежною системою в лінійно-апаратному центрі набитому сучасним електронним обладнанням. Але розповім усе по порядку.
Мені, не киянину, зорієнтуватися по карті від станції метро було не просто. Але сучасна багатоповерхівка з логотипом "Київстар" на даху заощадила щонайменше півгодини мого часу, який я міг спокійно витратити на кружляння по району. Новозбудовані за власними проектами башти видно з далеку.
На вході замість сурових охоронців у камуфляжах – привітні дівчата у фірмовому одязі. Замість "рогатих" турнікетів, ледь помітні "шторки" з оргстекла та безконтактні перепустки.
Всередині нові безшумні ліфти, чи то світильники чи то системи кондиціювання на стінах, і вхід у кожен блок обмежений системою перепусток. Крім перепусток, безпеку забезпечує постійне відеоспостереження за приміщеннями. У деяких випадках, наприклад при вході в лінійно-апаратний центр, окремий охоронець і вхід сюди виключно через інструктаж та додаткові системи захисту. Я не побачив похмурих лиць і метушні чи біганини, водночас, відчувався стрімкий темп руху робочої атмосфери: тиша і на її фоні робочі процеси в досить оперативному режимі виконання. Байдики ніхто не б’є, всі при ділі та кожен знає свої задачі.
Спершу редакторів та журналістів познайомили з технічними особливостями впровадження в Україні зв’язку 3G, перевагами та новими можливостями, які технологія принесе в життя українців, – ділився цим досвідом італієць Алессандро Ананія, експерт 3G-офісу "Київстар", який вже 4 місяці як приїхав до України з Італії і допомагає у розгортанні мережі третього покоління. Разом із Алесандро відповідали на запитання журналістів його колеги Віталій Губенко, старший менеджер технічного напрямку 3G-офісу "Київстар" і Євген Женчур, начальник департаменту планування та оптимізації радіомережі "Київстар".
Серед важливого, на чому я акцентував свою увагу таке:
Сьогодні оператори групи "VimpelCom Ltd" надають послугу стандарту 3G на 14 ринках, в окремих країнах вони вже запустили мережі LTE (маркетингова назва 4G LTE). Відповідно, у "Київстар", як частини міжнародної групи "VimpelCom Ltd" є унікальний доступ до цього величезного досвіду і експертизи у питаннях запуску 3G мережі. Ось чому "Київстар" визвав сюди в Україну для запуску 3G фахівців, таких як італійця Алесандро Ананія та його колеги з групи "VimpelCom Ltd".
Ось що дасть нам Технологія 3G –третє покоління зв'язку, новий стандарт (UMTS / WCDMA / HSDPA +):
– послуги високошвидкісного доступу до мережі Інтернет (швидкий мобільний Інтернет);
– високу якість передачі голосу;
– відео-дзвінки;
– мобільне телебачення.
Оскільки національний телеком оператор хоче стати лідером і надавати користувачам найкращу якість 3G в Україні, то інвестує великі кошти в сучасне обладнання. Зважаючи, що у міжнародної групи "VimpelCom Ltd" (Нідерланди) є досвід впровадження не лише стандарту 3G, але вже і LTE, планується встановити обладнання, яке фактично забезпечуватиме 3,75G. Як то кажуть – на перспективу.
Фахівці компанії на зустрічі доповіли, що будують мережу за останньою технологією HSPA+, що дозволяє досягати швидкості у 42 Mbit/с. При тому, що стандарт 3G передбачав значно нижчу граничну швидкість, яка, до речі, залежить від швидкості переміщення абонента:
– для абонентів з високою мобільністю (швидкість руху до 120 км/год) – не більш 144 Кбит/с;
– для абонентів з низькою мобільністю (швидкість руху до 3 км/год) – не більш 384 Кбит/с;
– для абонентів, які не рухаються – не більш 2 048 Кбит/с.
За оцінками технічних працівників, у середньому абонент отримуватиме швидкість від 1 до 20 Mbit/с, в залежності від навантаження і мобільності абонента.
Цікаво, що швидкість, яку готовий надати абонентам "Київстар" буде значно вища, ніж швидкість, яку здатні обробити телефони та смартфони українців.
Наразі 30% терміналів (телефонів і смартфонів) абонентів "Київстару" здатні підтримувати зв’язок у стандарті 3G. Для переходу на новий стандарт абонентам не доведеться змінювати стартові пакети або SIM-картки. Мережа будується так, що пристрій зможе однаково добре працювати і в 2G, і в 3G-мережі – з точки зору користувача перехід відчуватися не буде. Але, якщо у вас на моніторі з’явиться значок "3G" – це означатиме кращу якість, захист зв’язку та значно вищу швидкість передавання даних.
Ще не відома вартість послуг 3G зв’язку від "Київстар". Але фахівці компанії впевненні, що після запуску стандарту, абонентам будуть запропоновані конкурентоспроможні тарифи та найкраща якість зв’язку.
Для порівняння, Олесандро Ананія, розповів що в Італії вартість двох гігабайтів мобільного інтернету 3G, складає 2 євро. Приблизно стільки ж доведеться віддати за горнятко кави. Але два гігабайти дозволяють без обмежень працювати з поштою та сайтами протягом місяця, а кава вип’ється за кілька хвилин.
З організаційних моментів у законодавчій площині, я б відмітив те, що зараз ще вирішується питання щодо конверсії частот (звільнення радіочастотного ресурсу) зі спеціальними користувачами (Міністерством оборони України). Ситуація з конверсією однакова для всіх трьох операторів, які наразі будують мережу 3G. Отже, жоден з них зараз не може запуститися в містах, де існує інтерференція (перетин, накладання) спектру із спеціальними користувачами. Варто зазначити, що наш обласний центр Черкаси належить саме до таких "проблемних" міст. У цьому списку також Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків і Херсон. Будемо сподіватись, що військові звільнять оперативно потрібний радіочастотний ресурс і черкащани отримають довгоочікуваний доступ до інновацій.
Зрозуміло, що в першу чергу, протягом 6 місяців, 3G планують забезпечити столицю та густонаселені міста-мільйонники, далі все щільніше та щільніше, – до найменших населених пунктів. Згідно до умов ліцензії, всі обласні центри отримають 3G вже протягом півтора року.
Українці чекають впровадження 3G, але ще повністю не усвідомлюють всіх переваг мобільного високошвидкісного інтернету. Впровадження 3G дозволить збільшити продуктивність праці, надасть поштовх для розвитку інтернет-комерції. За оцінками операторів, сам процес впровадження 3G-мереж призведе до створення тисяч додаткових робочих місць. А сьогодні нашій країні реально потрібні ці місця і нові можливості розвитку. В згідно дослідження Deloitte i Cisco Systems, впровадження 3G призводить до зростання ВВП країни на 0,5%" – зазначили експерти "Київстару".
Після презентації і тестування, журналісти мали можливість ознайомитися що відбувається за лаштунками "Київстару".
Мене вразило дві високотехнологічні речі, які наглядно пояснюють чому компанія впевнено тримає лідерство на вітчизняному телеком ринку. Перше: протипожежна система в лінійно-апаратному центрі. У комунікаційному центрі "Київстару", який нашпигований надсучасним обладнанням, у вогню є не повних дві хвилини на те, щоб розійтися. Рівно стільки є у персоналу, щоб покинути приміщення. Через 120 секунд після загоряння, приміщення заповнить газ, який витіснить кисень і горіти елементарно не буде чому. При цьому, все обладнання, працюватиме у звичайному режимі.
Друге: Диспетчерський центр з картою України на величезному моніторі, де в режимі реального часу відображаються УСІ технічні роботи, що в конкретний час здійснюються чи найменші збої в роботі ретрансляційних вишок. І мою увагу не могло не привернути те, що велика кількість червоних зірочок, які сигналізували про аварії, мигала в районі тимчасово окупованих територій. У деяких областях, наприклад Чернігівській, все працювало штатно. А на Черкащині, сигналізувала червоним зірочка про збої на одній єдиній вишці у селі Чорна Кам’янка Маньківського району. На моє прохання деталізувати "в чому справа" диспетчеру знадобилось кілька секунд і вже його комп’ютер надав детальну інформацію, що цього дня на цій конкретно базовій станції проводяться планові роботи по встановленню сучаснішого обладнання (певно, вже для інноваційного стандарту 3G, подумки порадів я земляків). Диспетчер також пояснив, що завдяки наявності інших ретрансляторів, абоненти Маньківського району навіть не відчули перебої в роботі одного з них, як, скоріш за все, зараз не відчувають покращення якості зв’язку. Але саме така, систематична та послідовна робота дозволяє "Київстару" впевнено тримати позиції національного лідера телекомунікаційних послуг і забезпечувати абонентів якісним зв’язком. Впевнений, що впровадження стандарту 3G – лише ще один крок на цьому шляху… Можливість побачити процес із середини, відчути на власному досвіді мегашвидкість технології мене вже дуже спокусили. Тепер от гадаю – скоріше б у нас в Черкасах ми отримали доступ до цієї інновації.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "З впровадженням 3G від "Київстар" черкащани зможуть забути про модеми та антени"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 31

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Май 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта