Казка, що стала реальністю : 1277309 : Местные новости

Местные новости Ровно : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Ровно и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Казка, що стала реальністю

Ми звикли до сентиментальних історій, які часто друкують на сторінках глянцевих журналів, із задоволенням їх читаємо, прекрасно розуміючи, що основна маса цих розповідей – не що інше як красива казка. Хоча буває, що дива трапляються і в реальному житті, як-от у житті цих дітей.
Майже казкова історія сталася з дітками, які росли, наче трава при дорозі, поряд із рідною, але насправді зовсім чужою мамою. Вона була дуже зайнята собою, часто зникала з дому, залишаючи їх голодними, і мало турбувалась про те, що буде далі. Періодично у неї народжувався новий малюк, а старші вже мали самі думати, як їм жити. Вони й думали. Хлопчики, яким не виповнилося й шістнадцяти, допомагали сусідам обробляти городи, працювали на будівництві – намагалися заробити хоч якусь копійку, щоб прогодувати молодших. Коли був живий батько – ще так-сяк трималися. Проте його не стало, і діти залишились одні. Маму брати до уваги не варто, бо вона, як завжди, жила у своєму, веселому світі.
Далі був притулок, про який діти не дуже хочуть згадувати. Але там вони могли залишитися надовго. В найкращому разі частину меншеньких розібрали б добрі люди, але тоді вони навряд чи змогли б бачити одне одного, а з часом і забули б, що в них були старші братики і сестрички. Та доля, зовсім несподівано для головних героїв цієї історії, зробила різкий віраж. І ось тут починається казка… Дев’ятеро братиків і сестричок знайшли і любов, і увагу, і теплий, затишний дім. А головне – їх не розлучили.
Підполковник міліції Тамара Лисенко ще донедавна відповідала за зв’язки з громадськістю в обласному УМВС, а її чоловік Олег працював у відділі Держслужби охорони. Вони не планували так круто змінити своє життя. Вже мають власних дорослих дітей, попереду мріялися подорожі, відпочинок на дачі, зустрічі з друзями. Усе це відійшло на другий план, коли начальник районної служби у справах дітей запропонувала подружжю створити дитячий будинок сімейного типу і забрати до нього не мало не багато, а дев’ятьох діток, які стали сиротами при живій мамі.
Подруга пари Орися Примак також підтримала цю ідею, адже й сама в такий же спосіб стала багатодітною мамою. Недарма кажуть, що правильний шлях – прямий, бо відтоді все почало складатися на диво легко. Навіть оформлення необхідних паперів відбулося без звичної всім тяганини.
– Я, мабуть, морально була давно готова до таких змін, – пригадує недавні події Тамара Петрівна, – бо й сама росла у багатодітній родині – до столу у нас сідало десятеро чоловік. І жили ми дружно й весело.А поруч із нами мешкала сім’я, в якій мама покинула сімох діток, і їхнє життя було дуже нелегким. Усі вони потрапили до інтернату. І хоча вже давно мають власних дорослих дітей, та в жодного життя не склалося. Крім того я ж двадцять років пропрацювала в міліції. За цей час бачила багато і прийшла до висновку, що не можна бути байдужим до проблем неповнолітніх.
Рішення подружжя стати батьками-вихователями здивувало багатьох, але тільки не близьких друзів цієї сім’ї. А мама пані Тамари, якій вона повідомила новину мало не в останню чергу, щоб зайвий раз не хвилювати, відповіла дуже просто: «Доцю, я тебе добре знаю – ти ж не образиш дитину». «Мама “за” – значить все роблю правильно», – остаточно впевнилась у правильності прийнятого рішення Тамара і почала оформляти документи.
Самі ж діти, хоча й зустріли дещо насторожено людей, котрі бажали взяти їх на виховання, все для себе вирішили одразу. Бо вже буквально в другий приїзд подружжя до притулку почали називати Тамару Петрівну мамою. Напевно, скучили за цим ласкавим словом.
– Як усе-таки ви наважилися взяти одразу дев’ятеро дітей? Чому не пробували, як інші, спочатку забрати двох, потім ще кількох? – не вгавали запрошені до цього гостинного дому журналісти.
– Спочатку так і планували, – зізналася пані Тамара. – Але коли друзі розповіли, що в притулку опинилося дев’ятеро дітей з однієї родини, серце заболіло. Як їх розлучити? А якщо їх візьмуть у різні сім’ї? Тому ми з чоловіком думали недовго. Це вже доля, напевно, сама підказала, що маємо брати всіх і зразу.
Ця велика і дружна сім’я тільки звикає жити разом. До просторої квартири в дитячому містечку, що в Олександрії, вони в’їхали кілька місяців тому. Перед цим швидкими темпами і власними силами робили ремонт, купували меблі. Віталій, Назарій, Аліна, Юра, Аня, Оксана, Даринка, Софійка і Юлечка, заради яких, по суті, це все й відбувалося, зараз почуваються тут як удома. Найстаршому – 16, найменшій – чотири.
– Встаємо рано, бо діти ходять не в інтернат, а до звичайної школи. Трохи далеченько, та нічого, завозимо і привозимо на машині, – розповідає глава сімейства. – Двоє старших, Віталій і Назарій, вже навчаються у Квасилівському профтехучилищі.
Аліна, якій 13, – дуже серйозна і відповідальна. Десятки разів на день підходить до нової мами і запитує, чи не треба допомогти. Помічниця з неї дійсно незамінна.
– Ми з Аліною готуємо завжди разом. І тепер для мене приготувати обід чи вечерю на таку кількість дітей неважко, бо ж Алінка завжди поряд, – каже Тамара Петрівна. – Наші діти не бояться роботи. Тяжче було прищеплювати любов до навчання, до школи. Головне, їх треба навчити жити, щоб вони розбиралися, де добро, а де зло.
Поки ж найбільше уваги потребують найменші, бо дуже вже непосидючі ці дівчатка. Кожна має свій характер і свої нахили. Оксана, наприклад, вже вибрала майбутню професію, каже, що буде лікарем. Аня, Даринка і Софійка ще ніби не визначились. А найменше сонечко – Юлечка, весь час щось малює у своєму блокноті, мабуть, буде художником.
У родину Тамари та Олега ми потрапили на Миколая. Вже з порога було зрозуміло, що дітей тут чимало – вішалка перед входом до квартири ледь вміщає гору одягу, а за дверима чути веселі дитячі голоси.
«Мама прийшла», – кинулися найменші дівчатка в обійми до Тамари. А чоловік посміхався й зустрічав гостей, тримаючи на руках маленьку Юлю. Спочатку було не зрозуміло, де гості, а де «корінні» мешканці оселі, та господарям, видно, до такої кількості народу в домі не звикати. У вітальні вже світилася різнобарвними вогнями ялинка, а під нею лежала ціла гора подарунків, яку ніхто з дітей чомусь не спішив розбирати.
Молодші дівчатка в нарядних платтях радісно скакали навколо дорослих, приймали пакунки й намагалися вихопити у журналістів фотоапарати, щоб сфотографувати на пам’ять кожного гостя, всі іграшки та куточки свого нового дому, а хлопці – більш серйозні та врівноважені, гуртувалися разом і стиха обговорювали якісь важливі речі.
– Діти в мене на диво щедрі й гостинні, – усміхається мама Тамара. – Жодну цукерку не з’їли, щоб не поділитися з нами. Хоча спочатку не могли наїстися. Принесу ящик помідорів, щоб закрутити, повертаюсь увечері з роботи – майже нічого не залишилося. Та це й добре, аби на здоров’я.
Звичайно, і в них будуть складнощі та непорозуміння. Без цього не буває. І в цій сім’ї, яка офіційно називається дитячим будинком сімейного типу, але насправді є найсправжнісінькою родиною, як і в усіх, хворітимуть і вередуватимуть діти, болітиме від тривог за них мамине серце. Але вони –разом, і це вже маленька перемога. Сподіваємось, попереду в них ще багато світлих, радісних моментів. Бо головне в їхньому житті диво вже сталося, а далі ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ.
Неля ЗАБОЛОТНА
P.S. Начальник служби у справах дітей Рівненської райдерж­адміністрації Наталія Андріюк – та людина, яка підштовхнула подружжя до рішення забрати братів і сестер із притулку. На запитання, де вона відшукує сім’ї, готові прийняти чужих діток і взяти на себе відповідальність за них, відповіла:
– Я їх не шукаю, вони живуть поряд, перебувають у моєму оточенні. За 16 років роботи вдалося прилаштувати дуже багато дітей. На цей час в інтернаті їх залишилося біля десятка. Але це вже майже дорослі люди, і вони відмовляються йти у сім’ї. А от така малеча потребує і тепла, і ласки, і уваги. Тамара Петрівна та Олег Васильович – це мої друзі, а відтоді, як забрали цих діток, стали дуже близькими друзями, бо я часто буваю в їхньому домі. Вони не побоялися взяти на себе таку відповідальність, хоча мали стабільну роботу і стабільне життя. Та міліція – це міліція, а діти – це зовсім інше. Знаю, що їм було страшно. Але проминуло кілька місяців, і ми бачимо, що все нормально: і ремонт зробили, і діти їх слухаються, люблять. Це видно одразу, діти ж не можуть вдавати любов.


Источник: Регiоальний портал - РIВНЕ | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Казка, що стала реальністю"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Май 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Ровно



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта