® Володимир Зубик: Хочу використати шанс, якщо на те буде воля виборців : 1256462 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

® Володимир Зубик: "Хочу використати шанс, якщо на те буде воля виборців"

® Володимир Зубик:

Володимира Зубика добре знають у виборчому окрузі №195. До нього, як до чинного народного депутата, звертаються люди за підтримкою і за допомогою з Черкас, Драбівського, Чорнобаївського, Чигиринського районів. Допоки інші обіцяли, Володимир Зубик реально працював в окрузі. Нині він знову балотується по 195-му виборчому округу.
– Володимире Володимировичу, ви довго не подавали в ЦВК документи на реєстрацію. Це був тактичний хід?
– Аж ніяк не тактичний хід. І не інтрига. Багато аналізував свою роботу, зважував можливості. Але це не були роздуми на кшталт оберуть-не оберуть. Прийшов до висновку, що найкраща люстрація для депутатів, про яку зараз багато говорять, це цивілізований спосіб – вибори. До голосування у людей є час подумати, оцінити, пригадати, що той чи інший кандидат зробив для людей, для округу. Як кажуть, попрацювати холодною головою і світлим розумом.
– Ви – самовисуванець. Чи не простіше було затесатися десь у списки партії?
– Простіше. Так багато моїх колег по парламенту й зробили. Я ж для себе обрав інший варіант – іду самовисуванцем. Це як під рентгеном. Мені немає що приховувати від виборців, немає підстав соромитися. Два роки працював в окрузі, у міру своїх можливостей виконував взяті зобов’язання, знайшов з багатьма жителями спільну мову. Тому й не вагався, де балотуватися.
– Ваші враження від звітів перед громадами.
– Побачив, що люди стали мудріші, більш критичніші й прискіпливіші. Часто ставлять питання в певній мірі незручні. Їх не задовольняють відповіді без конкретики. Порушують і такі проблеми, які можна було б вирішити на рівні місцевої влади. Доводиться вислуховувати й речі, до яких жодним чином непричетний. Люди хочуть, щоб їх почули й допомогли. Політики навчилися говорити багато правильних речей. Але не завжди їх роблять. Надто вдаються до солодких обіцянок перед виборами. Нерідко люди піддаються. У результаті кандидат отримує мандат депутата і забуває про свої обіцянки. Такий шлях для мене неприйнятний.
Проведені звіти, порушені на них питання, окреслені проблеми додали впевненості в тому, що не маю морального права покинути своїх виборців, як кажуть, на півдорозі. Це було б нечесно. У 2012 році я підписував соціальні угоди з громадами. Там чітко зафіксовано, що зобов’язувався зробити. Я звик дотримуватися слова, прагну доводити розпочату справу до кінця. І хочу використати цей шанс. Якщо на те буде воля виборців.
– Сьогодні вам є що сказати виборцям, а як вони оцінюють вашу роботу?
– Багато позитивних відгуків. Це приємно, звичайно. Але ціннішими є пропозиції й поради. Вони спонукають вносити корективи в роботу, переглянути якісь позиції. Зокрема багато нарікань на стан сільських доріг. Подекуди вони настільки розбиті, що нагадують полігон. Бачу, що треба буде посприяти у їх ремонті. Є нарікання на автобусне сполучення між райцентрами та віддаленими селами. Люди у відчаї. Бо важко дістатися до лікарні чи поїхати за довідкою в районну установу. Це теж треба вирішувати. І таких проблем багато.
– Ваша минула передвиборна програма містила багато пунктів. Задоволені їх виконанням?
– За два роки, звісно ж, не вдалося повністю реалізувати плани. На те є об’єктивні причини. Скажімо, планував залучити на округ з Держбюджету близько 45 мільйонів гривень. Це були б відремонтовані дороги, освітлення, дитячі та шкільні установи, медичні заклади тощо. Але урізання бюджету не дозволило цього зробити. Безумовно, ці кошти потрібні для зміцнення обороноздатності країни. Упевнений, що мої виборці, зважаючи на ситуацію в державі, з розумінням поставляться до відтермінування виконання деяких програм. Але з настанням в Україні миру й стабілізації економіки всі пункти буде виконано.
– Разом з тим бачимо, що деякі програми, попри складнощі, працюють. Наприклад, "Важка хвороба – це не вирок".
– Коли мова йде про здоров’я, а тим більше про життя дітей, не повинно бути ані суб’єктивних, ані об’єктивних перепон. Хіба можна відмовити мамі, в якої тяжкохвора дитина? Були випадки, коли зволікання могло призвести до фатальних наслідків. У рамках цієї програми лише за два роки проліковано понад 60 дітей. Сприяв і влаштуванню хворих на лікування до провідних столичних клінік.
Знаєте, найвища нагорода, коли отримуєш слова подяки від батьків дітей, врятованих за твого сприяння. Тож ця програма буде діяти в окрузі й надалі.
Серед інших резонансних проектів можу назвати "Інтелект року". Він спрямований на підтримку обдарованої учнівської молоді. За перемоги у конкурсах, олімпіадах школярі отримують реальні кошти – по 2000 гривень. Цьогоріч преміювали ще й учителів по 500 гривень. У планах на майбутнє збільшити призовий фонд.
– Зрозуміло, що соціальні проекти знайшли позитивний відгук серед виборців. Чи будете ви й надалі їх продовжувати реалізовувати?
– Принаймні, такі наміри й плани є. Опікуватимемося людьми з обмеженими фізичними можливостями, дитячими установами, школами, ветеранами. Багато побажань надходить щодо паломницьких поїздок. Є попит – будемо й надалі їх практикувати. Переконаний, що доброчинна допомога – це не злочин, а дія, яка повинна стати нормою для будь-якого депутата. Інша справа, що допомога громадам не повинна супроводжуватися взяттям зобов’язань голосувати за депутата.
Коли допомагаєш людям – стаєш сам духовно й морально багатшим. Є задоволення від того, що за твоєї підтримки комусь стало легше жити в цьому великому непростому світі.
– Для декого депутатський мандат ледь не сенс буття. Як ви до цього ставитесь?
– Абсолютно спокійно. Тому й не побіг у перших рядах реєструватися. Не шукав прохідну партію. Я – людина самодостатня і реалізована. А допомагати людям – це внутрішня потреба. Маю бажання й сили. Мандат же дає право зробити це більш ефективно, змушує того чи іншого чиновника дослухатися до думки, реагувати на запит. А ще – це своєрідна перепустка до високих кабінетів. Так було, наприклад, коли домагався, аби сучасні реанімобілі потрапили й на мій округ. Довелося добряче походити по чиновницьких кабінетах. Але свого домігся. Бо люди на місцях теж заслужили право на якісне медичне обслуговування.
Є ще кілька мотивацій, чому балотуюся в депутати. Хочу все ж таки добитися прийняття ініційованих мною законів щодо підвищення пенсійного забезпечення наших громадян. Це можна зробити через зростання надходжень до Пенсійного фонду. Для цього треба запровадити оподаткування експортно-імпортних операцій. А це приблизно 14 мільярдів гривень надходжень за рік. Я ініціюватиму й закон, який би гарантував видачу нашим громадянам робочих віз до Європи. А ще буду на законодавчому рівні вирішувати питання щодо реалізації земель державного фонду.
Якщо для когось мандат потрібний для набуття статусу недоторканності, то для мене це не принципове питання. Окрім цього, вважав і вважаю, що громада повинна отримати право відкликати депутата в разі невиконання ним своїх передвиборних обіцянок. Більше того, навіть подавав такий законопроект. Потрапивши до Верховної Ради, буду знов наполягати на його ухваленні. Депутат – це слуга народу. Тільки народ дає йому право говорити від свого імені. І народ повинен мати право того чи іншого депутата відкликати. Не чекаючи чергових виборів.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "® Володимир Зубик: "Хочу використати шанс, якщо на те буде воля виборців""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 4
Новых вестей вчера: 21

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта