Меліхова: Макеєнко має довести до кінця справу щодо покарання винних в «каштановій афері» : 1199307 : Политика

Политика Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Политика
Подробно

Меліхова: Макеєнко має довести до кінця справу щодо покарання винних в «каштановій афері»

Фракція «БЮТ-Батьківщина» у Київраді звернулася до новопризначеного голови КМДА В.Макеєнка з вимогою неупереджено розібратися в «афері з каштанами» та покарати злочинців.
Повідомляє прес-служба голови фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді, екс-голови тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадження на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м’ясочервоних «Бріоті» у квітні 2013 року Тетяни Меліхової.
«Свого часу наша комісія закликала тоді ще голову КМДА О.Попова якнайшвидше провести службове розслідування щодо факту порушень допущених при закупівлі та висадженні на вул. Хрещатик каштанів кінських м´ясочервоних «Бріоті», про результати якого доповісти тимчасовій комісії Київради. Але київська влада, як не збиралася нічого робити, так в кінцевому результаті нічого і не зробила, чим лише підвередила свою злочинну причетність до афери», - вважає Т.Меліхова.
Голова фракції закликала голову КМДА В. Макеєнка не забувати про відповідальність перед громадою та містом і вимагає нарешті завершити розслідування «каштанової афери», яке триває вже 9 місяців, звільнити з посад винних осіб та повідомити про результати київську громаду, а не прикривати темні «оборудки» попередників.
«Уявіть собі! 9 місяців безрезультатності. Дитя за цей період вже народилося б, а КМДА ніяк не розбереться з аферою», - обурена Т.Меліхова.
Разом зі зверненням до голови КМДА В.Макеєнка Т.Меліхова додала Звіт про роботу тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадження на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м´ясочервоних «Бріоті» у квітні 2013 року.
Звіт про роботу тимчасової контрольної комісії Київради
з питання перевірки факту висадження на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських
м´ясочервоних Бріоті у квітні 2013 року
Рішенням Київради №342/9399 від 22.05.13 було створено тимчасову контрольну комісію Київради з питання перевірки факту висадження на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м´ясочервоних Бріоті у квітні 2013 року.
Тимчасовою контрольною комісією (далі – Комісії) було проведено п’ять засідань, зроблено депутатські звернення до відповідних організацій та зібрано інформацію від фігурантів процесу висадки каштанів на Хрещатику. В роботі Комісії приймали активну участь члени комісії: Борисенко Семен Іванович, Грінюк Віктор Ростиславович, Кобєлєв Володимир Іванович, Костюк Сергій Анатолійович, Крулько Іван Іванович, Лойфенфельд Олександр Якович, Москаль Денис Денисович, Шкуро Максим Юрійович, Шлапак Алла Василівна, Яковчук Михайло Юрійович, а також були присутні з правом дорадчого голосу депутати Київради Ліщенко О.В., Тесленко П.П.
На засідання комісії були запрошені та надавали інформацію щодо висадки на вул Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м´ясочервоних Бріоті у квітні 2013 року: перший заступник голови КМДА Голубченко А.К., голова Шевченківської РДА Зімін С.Г., заступник голови Шевченківської РДА Малихін О.В., начальник Департаменту міського благоустрою та збереження міського середовища Садовий С.М., начальник управління екології КМДА Курикін С.І., генеральний директор КО «Київзеленбуд» Царенко М.О., радник генерального директора КО «Київзеленбуд» на громадських засадах (в період проведення тендеру та висадки каштанів на вул.Хрещатик) - Петухов М.Н., в.о. директора КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м.Києва, яке проводило тендер на капітальний ремонт зелених насаджень по вул..Хрещатик - Коваленко С.І., заступник директора КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Круть С.О., директор ТОВ «Професійний садівник», яке виграло тендер на капітальний ремонт зелених насаджень по вул.Хрещатик - Кравець П.В., директор ПП «ЄдМарліс», яке здійснювало поставку каштанів - Мартиненко Є.І., голова ГО «Столичні ініціативи» Добруцький І.І., директор Ботанічного саду ім.академіка О.Фоміна Сенчило О.О. та завідуючий відділом дендрології Бонюк З.Г.
Комісією було вивчено наступні документи, що додаються:
Протокол засідання комісії від 15.12.2011 під головуванням генерального директора КО «Київзеленбуд» Назаренка М.О., створеної за наказом по КО «Київзеленбуд» №460 від 14.12.2011 по напрацюванню пропозицій з покращення стану зелених насаджень на вул.Хрещатик.
Розпорядження КМДА від 22.03.2012 №454 «Про затвердження Заходів з оновлення зеленої зони м.Києва, запланованих районними в м.Києві державними адміністраціями на 2012 рік».
Статут Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м.Києва.
Звіт про результати проведення тендерних процедур відкритих і двоступеневих торгів та попередньої кваліфікації №9/12 від 30.11.2012р., де переможцем торгів на предмет капітального ремонту зелених насаджень на вул.Хрещатик було визнано ТОВ «Професійний садівник».
Договір №29-11-Т від 29.11.2012 про закупівлю робіт за державні кошти на здійснення капітального ремонту зелених насаджень на вул.Хрещатик (терміном дії до 31.12.2012р.), а також Додаткова угода №1 від 29.12.2012 про продовження терміну дії Договору №29-11-Т до 31.12.2013р. та Додаткова угода №2 від 14.03.2013 про перерахування попередньої оплати у сумі 1500,0тис.грн.
Протокол доручень №002/11 від 06.02.13 напрацьованих під час наради від голосуванням О.Мазурчака (на той час першого заступника голови КМДА) з питань капітального ремонту зелених насаджень на вул.Хрещатик.
Розпорядження КМДА від 14.02.2013 №197 «Про затвердження Заходів з оновлення зеленої зони м.Києва, запланованих Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» на 2013 рік.
Договір поставки №04/03/13 від 04.03.2013, укладений між ТОВ «Професійний садівник» та ПП «ЕдМарліс» про поставку каштанів кінських «Бріоті» (у кількості 289 штук.)
Накладна №0327 від 29.03.13 на поставку ПП «ЕдМарліс» для ТОВ «Професійний садівник» каштанів кінських м´ясочервоних «Бріоті» у кількості 200 штук.
Сертифікат походження та фітосанітарний сертифікат на 80 каштанів від 27.03.2013. (постачальник ПП «ЕдМарліс»).
Сертифікат походження та фітосанітарний сертифікат на 120 каштанів від 28.03.2013. (постачальник ПП «ЕдМарліс»).
Сертифікат походження та фітосанітарний сертифікат на 115 каштанів від 27.03.2013., переданих місту благодійним фондом «Шляхи в майбутнє» через постачальника ТОВ «Зелена садиба».
Звіт за результатами роботи з проведення науково – дослідної експертизи видової приналежності дерев гіркокаштана (Aesculus L.), затверджений директором ННЦ «Інститут біології» КНУ ім.Т.Шевченка проф.Л.І.Остапченко, предметом якої стало дослідження виду та сорту каштанів, висаджених на вул.Хрещатик у квітні 2013 року.
Рішення Київради від 18.04.13 №189/9246 «Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Києва основних засобів (дерева м´ясочервоного каштана Briotii), згідно якого було безоплатно прийнято до комунальної власності від благодійного фонду «Шляхи в майбутнє» дерева м′ясочервоного каштана Briotii у кількості 115 одиниць.
Прес-реліз розсадника Vivai Sandro Bruschi від 31.05.2013.
Звіт про результати службового відрядження від 11.10.2013 наданий ГО «Столичні ініціативи».
За дорученням комісії були направлені депутатські звернення, запити та листи до наступних уповноважених осіб: до голови Київської міської державної адміністрації Попова О.П., прокурора м.Києва Бескишкого М.Г., Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні пану Фабріціо Романо, заступника голови КМДА Пузанова О.Г., Генерального директора КО «Київзеленбуд» Царенка М.О. та інших.
Головою комісії, Меліховою Т.І. та секретарем комісії М.Яковчуком було проведено особисту зустріч з головою КМДА О.Поповим. Було направлено декілька звернень до голови КМДА О.Попова з проханням надати інформацію про проведення службового розслідування КМДА щодо висадження на вул. Хрещатик каштанів звичайних замість каштанів кінських м´ясочервоних Бріоті та шляхів вирішення цієї проблеми міською владою.
Вивчивши наявні у комісії документи, відповіді отримані на депутатські звернення, вислухавши доповіді запрошених на засідання осіб, поспілкувавшись з керівництвом КМДА, комісія встановила наступне.
15.12.2011р. на засіданні комісії під головуванням генерального директора КО «Київзеленбуд» Назаренка М.О., створеної за наказом по КО «Київзеленбуд» №460 від 14.12.2011 було підтримано пропозицію по заміні лип на вул.Хрещатик на каштани м´ясочервоні Бріоті, достатньо стійкі проти каштанової молі.
Розпорядженням виконавчого органу Київради (КМДА) від 22.03.2012 №454 КП УЗН Шевченківського району було визначено замовником виконання робіт з капітального ремонту зелених насаджень на вул.Хрещатик. КП УЗН Шевченківського району у серпні 2012 року було проведено процедуру відкритих торгів, за результатами вивчення пропозицій п’яти учасників було виявлено ряд невідповідностей умовам документації конкурсних торгів та вимогам законодавства. Пропозиції учасників були відхилені, а торги відмінені. При повторній процедурі відкритих торгів у листопаді 2012р. було отримано пропозиції від 4-х учасників: ТОВ «Професійний садівник», ТОВ «Ліко Лізінг Юкрейн», ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Парк», ТОВ «Астеріс-Україна». Пропозиції ТОВ «Ліко Лізінг Юкрейн» та ТОВ «Астеріс-Україна» були відхилені через невідповідність умовам документації конкурсних торгів.
Зокрема, як зазначено у Звіті про результати проведення процедур відкритих і двоступеневих торгів та попередньої кваліфікації №9/12 від 30.11.2012р., у складі пропозиції конкурсних торгів ТОВ «Ліко Лізінг Юкрейн» не надано фотографії зразків саджанців дерев каштана кінського м´ясочервоного Бріоті, а також не всі сторінки пропозиції містять прізвище та ініціали уповноваженої посадової особи учасника процедури закупівлі. У складі пропозиції конкурсних торгів ТОВ «Астеріс-Україна» відсутня титульна сторінка та Зведений кошторисний розрахунок, надано лише одну фотографію зразків саджанців, тощо.
При оцінці пропозицій конкурсних торгів єдиним критерієм була ціна. Таким чином, в результаті оцінки пропозицій 2-х інших учасників переможцем було визнано ТОВ «Професійний садівник» з ціною пропозиції конкурсних торгів – 2962139,0 грн., з яким КП УЗН Шевченківського району м.Києва було укладено договір №29-11-Т про закупівлю робіт за державні кошти від 29.11.2012р. Згідно умов договору підрядник зобов’язаний здійснити капітальний ремонт зелених насаджень по вул.Хрещатик (бульварна та вулична частина). В додатку до договору передбачено висадку 289 саджанців дерев каштана кінського м´ясочервоного Бріоті розміром 0,8Х0,6м, висотою дерева 3,5-4,5м, обхватом стовбура на висоті 1,3м=18-25см, висотою штамба=1,8-2,0м.
В грудні 2012 року було проведено підготовчі роботи для майбутньої посадки дерев. Між замовником робіт - КП УЗН Шевченківського району, та підрядником - ТОВ «Професійний садівник» було укладено додаткову угоду №1 від 29.12.2012 до Договору №29-11-Т від 29.11.12 про продовження терміну дії Договору з 31.12.2012р. на один рік – до 31.12.2013р.
Відповідно до Протоколу доручень №002/11 від 06.02.13 напрацьованих під час наради під голосуванням на той час першого заступника голови КМДА О.Мазурчака з питань капітального ремонту зелених насаджень на вул.Хрещатик було надано доручення до 18.02.2013 вивчити наявність саджанців каштана м´ясочервоного Бріоті на розсадниках України та країн Європи, виконавцями визначені – ТОВ «Професійний садівник», КО «Київзеленбуд» та КП УЗН Шевченківського району. При наявності необхідної кількості саджанців було доручено провести роботи з посадки дерев весною 2013 року, при відсутності необхідної кількості саджанців дерев – висадити каштани лише на бульварній частині вул.Хрещатик.
Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київради (КМДА) від 14.02.2013 №197 для забезпечення своєчасного фінансування виконання капітального ремонту зелених насаджень на вул.Хрещатик передбачено 2850,0 тис.грн., фінансування робіт здійснювалося за рахунок бюджетних призначень, передбачених у спеціальному фонді бюджету міста Києва на 2013 рік по коду тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів 240900 бюджетної програми «Створення та відновлення зелених насаджень», в межах затвердженого місячного розпису.
Додатковою угоду №2 від 14.03.2013 до Договору №29-11-Т від 29.11.12 укладеного між ТОВ «Професійний садівник» та КП УЗН Шевченківського району м.Києва було передбачено виплату ТОВ «Професійний садівник» попередньої оплати в сумі 1500,0 тис.грн. 14.03.2013 було здійснено оплату авансу у розмірі 1 500,0 тис.грн. на придбання матеріалів.
ТОВ «Професiйний садiвник» уклало договір поставки №04/03/13 від 04.03.2013р. з ПП «ЕдМарліс» про поставку та передачу у власність каштана кінського Бріоті у кількості 289 шт. Згідно наданої на розгляд комісії копії видаткової накладної №0327 від 29.03.2013 ПП «ЕдМарліс» передало ТОВ «Професійний садівник» каштан кінський Бріоті у кількості 200 шт. на загальну суму 979,99 тис.грн. Дерева були поставлені з розсадника Vivai Sandro Bruschi (мiсто Пiстоя, Італія). На розгляд комісії було передані копії сертифікатів походження та фітосанітарних сертифікатів на поставку партії 80 каштанів від 27.03.2013., та на поставку партії 120 каштанів від 28.03.2013. відповідно.
Крім того, згідно рішення Київради від 18.04.13 №189/9246 «Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Києва основних засобів (дерева м´ясочервоного каштана Briotii) до комунальної власності територіальної громади м. Києва було безоплатно прийнято від благодійного фонду «Шляхи в майбутнє» основні засоби (дерева м′ясочервоного каштана Briotii) у кількості 115 одиниць загальною вартістю 644,0 тис. грн., які було закріплено на праві господарського відання за КП УЗН Шевченківського району м. Києва. Вказані каштани були також поставлені з розсадника Vivai Sandro Bruschi (Італія), про що є відповідний сертифікат походження та фітосанітарний сертифікат на 115 каштанів від 27.03.2013. Постачальником даної партії було ТОВ «Зелена садиба».
Протягом квітня 2013 року проводились роботи з висадження на вул.Хрещатик каштанів, поставлених як ТОВ «Професійний садівник», так і переданих благодійним фондом «Шляхи в майбутнє». Всього було висаджено 289 дерев, 26 дерев зберігається в якості страхового резерву для оперативного ремонту зелених насаджень на вул.Хрещатик.
Слід підкреслити, що на засіданні комісії керівники КП УЗН Шевченківського району м. Києва, ТОВ «Професiйний садiвник», ПП «ЕдМарліс», КО «Київзеленбуд» повідомили, що жоден представник вищевказаних організацій не відвідав розсадник Vivai Sandro Bruschi (Італія), у якого здійснювалась закупівля каштанів згідно умов Договору №29-11-Т від 29.11.12, для відбору дерев каштана кінського Бріоті для поставки в Україну. Так само, жоден представник не відвідав інші розсадники в Європі при відборі каштанів для висадження на вул.Хрещатик. Також на засіданнях комісії було заявлено, що каштанів кінських м′ясочервоних Бріоті на розсадниках України у необхідній кількості на належної якості немає.
Натомість, у своєму прес-релізі від 31.05.2013 року розсадник Vivai Sandro Bruschi підкреслив, що в лютому 2013 року до їх розсадника прибув пан Петухов М.Н., який на той момент був радником генерального директора КО «Київзеленбуд» на громадських засадах Царенка М.О., здійснив відбір каштанів Aesculus Carnea (рожеве цвітіння) та Hippocastanum Baumanii (біля цвітіння), не повідомляючи про кінцевого одержувача каштанів та де вони будуть висаджені. На засіданні комісії пан М.Петухов підтвердив факт відвідання розсадника Vivai Sandro Bruschi та те, що він повідомив керівництво КО «Київзеленбуд» про наявність каштанів кінських Бріоті, проте заперечив факт відбору каштанів для постачальника ПП «ЕдМарліс».
За поясненнями сторін цієї справи поставлені дерева були в безлистому стані, а кваліфіковані фахівці для визначення виду каштану за візуальними ознаками саджанців відсутні як в постачальника ПП «ЄдМарліс», так і у підрядника ТОВ «Професійний садівник», так і у замовника робіт - КП УЗН Шевченківського району м. Києва. Приймання робіт здійснювалось виключно на підставі документів. Проте, по заявам на засіданні комісії фахівців Ботанічного саду імені академіка О.В.Фоміна та голови ГО «Столичні ініціативи» Добруцького І.І. встановити приналежність поставлених саджанців каштанів до виду м´ясочервоних Бріоті є можливим за рядом ознак навіть в безлистому стані.
На початку травня, коли деякі з висаджених каштанів зацвіли квітами не типового для каштана кінського м´ясочервоного Бріоті білого кольору, фахівцями науково-дослідної лабораторії Ботанічного саду імені академіка О.В.Фоміна було проведено експертизу, згідно якої лише два з висаджених на вул.Хрещатик каштанів є каштанами м’ясочервоними Бріоті.
Слідчим управлінням ГУМВС України в м.Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №42013110000000495, внесеного 24.05.2013 прокуратурою м.Києва до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України. Вході досудового розслідування досліджуються обставини висадки на вул.Хрещатик саджанців дерев каштана м´ясочервоного Бріоті. Попередньо встановлена сума завданих матеріальних збитків становить 979 999,2 грн. Постановою заступника прокурора м.Києва створено групу прокурорів у вказаному кримінальному провадженні.
На засіданні комісії неодноразово наголошувалося на необхідності термінового проведення КМДА службового розслідування та відрядження уповноважених представників виконавчого органу Київради (КМДА) для відвідання розсадника Vivai Sandro Bruschi в Італії, для вивчення ситуації на місці.
На депутатські звернення та запити особисто до голови КМДА О.Попова з проханням надати інформацію про проведення службового розслідування КМДА та шляхів вирішення цієї проблеми міською владою комісія так і не отримала відповіді. Станом на сьогодні виконавчим органом Київради (КМДА) не було проведено службового розслідування та не вжито заходів по відстороненню причетних до даної справи осіб від займаних посад на час розслідування. Більше того, голова КМДА Попов О.П. прийняв звільнення колишнього директора КП УЗН Шевченківського району м.Києва Цимбалюка О.Л. за власним бажанням.
Завдяки принциповій позиції Комісії поїздка до Італії таки відбулась у період з 7 по 9 жовтня 2013 року – лише через 5 (п’ять) місяців після того, як стало зрозуміло, що на вул.Хрещатик було висаджено не каштани кінські м´ясочервоні Бріоті, а каштани інших видів.
Після відвідання розсадника делегацією у складі: в.о.директора КП УЗН Шевченківського району Коваленка С.І., директора ТОВ «Професійний садівник» Кравця П.В., директора ПП «ЄдМарліс» Мартиненка Є.І., голови ГО «Столичні ініціативи» Добруцького І.І., комісію було повідомлено, що на розсаднику Vivai Sandro Bruschi якісних каштанів сорту Бріоті у достатній кількості для висадки на вул.Хрещатик в період відвантаження не було, як і не було на момент відвідання розсадника уповноваженою комісією у жовтні 2013 року. Разом з тим, італійська сторона готова замінити попередньо поставлені дерева у випадку наявності претензій по їх якості чи висоті стовбура на інші якісні рослини згідно запропонованого переліку, а саме: частково каштан кінський м´ясочервоний Бріоті, а також ліквідамбр та платан.
Крім того, комісії стало відомо, що за заявою ТОВ «Зелена садиба», яке здійснювало поставку каштанів для благодійного фонду «Шляхи в майбутнє», розпочато судовий процес при Торгово – промисловій палаті України щодо невідповідності поставлених каштанів замовленому сорту.
У зв’язку із ситуацією, що склалась із озелененням вул.Хрещатик, комісія вислухала пропозиції депутатів Київради - членів комісії та голови ГО «Столичні ініціативи» Добруцького І.І., а саме:
1. Оголосити бліц – конкурс на кращий дизайн – проект озеленення вулиці Хрещатик на майдану Незалежності.
2. Прибрати рекламні щити з непарної сторони бульварної частини (на схилі).
3. Знести старі каштани та пересадити каштани з бульварної частини у сквери, на житлові масиви, залишивши виключено каштани сорту Бріоті.
4. Висадити нові культури у відповідності з вимогами агротехніки у запропонованому асортименті:
- вул.Хрещатик - ліквідамбр або платан на штамбі висотою не менше 2,8м, обхват стовбура 25-30см;
- бульварна частина – ліквідамбр висотою 4-5м, обхват стовбура 20-25см;
- тротуарна частина – (непарна сторона вулиці) – тис ягідний, форма – куб розміром 2Х2м, висота 50Х70см;
- навколо будівлі Київради – ялина колюча голуба, форма піраміди;
- на Майдані Незалежності – платан, форма – парасолька.
5. Агротехнічний комплекс має включати: висадку дерев в ПВХ-контейнерах, крапельний полив, закриття лунок на зиму від волі.
ГО «Столичні ініціативи» неодноразово зверталась з рядом пропозицій щодо озеленення м.Києва до керівництва Київради та КМДА, зокрема, цією організацією було розроблено проект Програми озеленення столиці «Квітучий Київ», розгляд якої комісія вважає нагальним.
Таким чином, проаналізувавши наявні документи та вислухавши позицію всіх сторін, задіяних в процесі висадження на вул. Хрещатик каштанів звичайних замість сорту Бріоті у квітні 2013 року, комісія прийшла до висновку, що до ситуації, що склалась із каштанами призвели:
Халатне відношення до виконання службових обов’язків всіх посадових осіб, причетних до висадки на вул.Хрещатик каштанів у квітні 2013р.
Непрофесіоналізм, відсутність кваліфікованих фахівців як у замовника робіт - КП УЗН Шевченківського району м. Києва, так і в підрядника ТОВ «Професійний садівник» та постачальника каштанів - ПП «ЄдМарліс».
Бездіяльність керівництва виконавчого органу Київради (КМДА) у розслідуванні даного випадку, в тому числі у вирішенні кадрових питань, а також у вирішенні питання заміни та пересадження каштанів, які були висаджені на вул.Хрещатик у квітні 2013 року, та які на сьогодні вже є хворими.
Відсутність єдиного системного підходу щодо озеленення м.Києва.
Комісія пропонує керівництву виконавчого органу Київради (КМДА):
Вжити заходи щодо виконання у повному обсязі умов Договору №29-11-Т від 29.11.2012 про закупівлю робіт за державні кошти, укладеного між КП УЗН Шевченківського району м. Києва та ТОВ «Професійний садівник», та поставити каштани сорту Бріоті у встановленій договором кількості з інших розсадників Європи.
Взяти за основу запропоновану ГО «Столичні ініціативи» Програму озеленення столиці «Квітучий Київ», опрацювати її в прискореному порядку та винести на розгляд пленарного засідання сесії Київради.
В терміновому порядку вирішити питання призначення директора КП УЗН Шевченківського району.
Розглянути питання облаштування системи крапельного поливу зелених насаджень на вул.Хрещатик.
Розглянути пропозиції тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадження на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м´ясочервоних Бріоті під час науково-практичної конференції на тему: «Зелені насадження мегаполісів: проблеми та шляхи вирішення», що відбудеться 7 листопада 2013 року в залі засідань КМДА, де крім інших вирішити питання про те, які саме рослини слід висаджувати на вул.Хрещатик.
Ще раз звернутись до Прокуратури м.Києва та ГУ МВС України у м.Києві щодо прискорення розгляду кримінальної справи.
Комісія просить заступника голови КМДА – секретаря Київради Герегу Г.Ф. включити на розгляд найближчого пленарного засідання сесії Київради проект рішення «Про введення мораторію на посипання вулиці Хрещатик піщано – соляною сумішшю».
З повагою
Голова тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадження на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м´ясочервоних Бріоті у квітні 2013 року Т.Меліхова
Секретар тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадження на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м´ясочервоних Бріоті у квітні 2013 року М.Яковчук


Источник: ЗА КИЇВ | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Меліхова: Макеєнко має довести до кінця справу щодо покарання винних в «каштановій афері»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 23
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта