Протягом 2012-2013 н. р. вихованці позашкільних навчальних закладів Черкаської області здобули 3 715 нагород у конкурсах різних рівнів : 1198812 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Протягом 2012-2013 н. р. вихованці позашкільних навчальних закладів Черкаської області здобули 3 715 нагород у конкурсах різних рівнів

Протягом 2012-2013 н. р. вихованці позашкільних навчальних закладів Черкаської області здобули 3 715 нагород у конкурсах різних рівнів

Завершився Рік дитячої творчості, проголошений Указом Президента України Віктора Януковича від 28.12.2012 № 756/2012.
Для черкаських дітлахів цей рік запам’ятався значною кількістю позитивних емоцій, пов’язаних з участю в цікавих заходах (конкурсах, фестивалях, змаганнях, екскурсіях та ін.), веселому літньому відпочинку та оздоровленні, можливістю долучитися до відзначення знаменних дат: 200-річного ювілей Т.Г. Шевченка, 60-річчя утворення області, 70-х роковин визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Освітяни, працівники закладів культури, спорту Черкащини, враховуючи першочерговість та пріоритетність сприяння розвитку дитини, поставили перед собою завдання не тільки зберегти існуючу систему позашкільної освіти, але і створити умови для її розвитку, залучення все більшої кількості дітей до позашкільної творчості.
Тож станом на 20 січня 2014 року в області функціонують 139 позашкільних навчальних закладів (далі – ПНЗ) комунальної власності систем освіти, культури та спорту, в яких позашкільну освіту здобувають 71 797 дітей, або 65,6 % від загальної кількості дітей шкільного віку.
Для підтримки та розвитку здібностей обдарованої молоді в усіх районах та містах створено центри роботи з обдарованими дітьми. Центрами ведеться облік здібних, обдарованих дітей та надається їм всіляка підтримка: від психологічного, наукового супроводу до стипендій і грошових винагород.
У кожному з 26 регіонів області діють районні, міські відділення Черкаського обласного територіального відділення МАН. Упродовж цього  року відкрито районні та міські відділення МАН у Черкаському, Христинівському, Кам’янському, Маньківському районах та у м. Золотоноші.
Відзначалась новими формами організації дозвілля школярів цьогорічна оздоровча кампанія. Так, протягом червня в районах і містах області  на базі таборів з денним перебуванням дітей, які функціонували при загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, діяло 76 літніх шкіл для 2 893 обдарованих дітей. Започатковано роботу двох обласних літніх шкіл – математичної та філологічної на базі таборів «Мальва» та «Еврика» Черкаського обласного Центру еколого-натуралістичної творчості, малої академії наук учнівської молоді. До роботи з дітьми були залучені провідні фахівці та науковці вищих навчальних закладів Черкащини. 
У рамках Року дитячої творчості відбулися масові заходи з дітьми та молоддю. Їх тематика зумовлена визначними датами в житті українського народу, що сприяло як патріотичному, так і світоглядному розвитку дітей.
Так, цьогоріч свято Першого дзвоника для всіх першачків було особливим, адже у рамках відзначення 200-річчя з Дня народження Великого Кобзаря всі учні перших класів отримали у подарунок знакову для кожного українця  книгу – Кобзар. Особливістю видання є те, що малюнки-ілюстрації до нього виконали юні митці Черкащини, натхнені на створення робіт поезією Т.Г. Шевченка.
Експозиція робіт образотворчого мистецтва учнів шкіл естетичного виховання, присвячена 199-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, протягом березня-квітня 2013 року була представлена в обласному художньому музеї.  Участь у заході взяли 512 учнів із 24 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів і  представили 570 робіт.
Протягом травня-жовтня 2013 року проведено обласний конкурс творчих есе «Образ Шевченка на карті Черкащини», присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка.
У листопаді 2013 року підбито підсумки  обласного конкурсу дитячої творчості «Творчість Т. Г. Шевченка – очима дітей». Журі розглянуло  206 робіт учнів загальноосвітніх, вихованців позашкільних навчальних закладів. За підсумками конкурсу підготовлено альбом робіт переможців та лауреатів конкурсу та його електронний варіант.
Протягом березня-листопада 2013 року відбулись обласні військово-патріотичні конкурси, присвячені 70-ій річниці визволення Черкащини від фашистських загарбників: «Подвигу жити у віках»,  обласний етап військово-патріотичної гри «Зірниця» та конкурс юних вокалістів, у яких взяли участь понад 50 дитячих колективів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів області.
До  60-річчя утворення Черкаської області протягом листопада-грудня проведено обласний конкурс дитячої творчості «Славетне минуле в малюнках дітей». На розгляд обласного журі у номінаціях «Графіка» та «Живопис» було представлено 130 робіт;  протягом вересня-грудня – обласний конкурс репортажного фото «Моя Черкащина», у якому  представлено 72 творчі роботи.
У березні 2013 року  відбулися відкриті змагання з автомодельного спорту (трасові моделі) та з авіамодельного спорту (мікромоделі літаків) серед учнівської молоді.
У лютому – квітні 2013 року проведено районні, міські та зональні тури конкурсу традиційного обласного конкурсу дитячої художньої творчості «Грайлива веселка», у якому взяли участь художні колективи та окремі виконавці загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Загалом у конкурсі взяли участь близько 3 тисяч дітей та учнівської молоді.
У приміщенні обласної філармонії 30 травня 2013 року відбувся гала-концерт переможців обласних конкурсів обдарованих учнів та колективів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Обдаровані діти – дітям».
Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей у Черкаському ляльковому театрі підбито підсумки щорічного конкурсу «Світ дитячої фантазії», у якому були представлені дитячі малюнки та творчі роботи з паперу, соломки, бісеру.
Варта уваги також творча плеяда юних черкащан, яка налічує 106 Зразкових творчих колективів. Лише у  2013 році почесне звання здобуло 14 колективів, 4 колективи його підтвердили. Найбільше таких колективів у  м. Черкасах – 25, у м. Смілі – 12, Золотоніському районі – 9, Чорнобаївському районі –7 та Звенигородському районі – 5.
Обласною і місцевою владою постійно ведеться робота з якісного та кількісного поліпшення парку комп’ютерної техніки, створення сайтів, поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів.
Своєрідним підсумком Року дитячої творчості на Черкащині став обласний Форум позашкілля, що відбувся 20 грудня 2013 року.
Форум проведений в структурно новому позашкільному закладі – обласному Центрі роботи з обдарованими дітьми, який утворений рішенням сесії Черкаської обласної ради  на базі Черкаського обласного Центру еколого-натуралістичної творчості, малої академії наук учнівської молоді. Реорганізація закладу дала  можливість зберегти наявну мережу гуртків еколого-натуралістичного напрямку, Малу академію наук та відкрити нове відділення художньо-естетичного напрямку. Відповідно – відкрити додаткові гуртки.
Активізувалася діяльність  обласної Ліги старшокласників. Саме за ініціативи учасників обласної учнівської організації у рамках  Форуму проведено благодійну акцію «З Миколаєм у серці». Кошти, зібрані під час благодійного концерту, діти передали  обласному Центру дитячої онкології та гематології.
Обласна державна адміністрація, постійно переймаючись проблемами молоді, всіляко сприяє розвитку позашкільних навчальних закладів Черкащини. Так, голова облдержадміністрації Сергій Борисович Тулуб відвідав Корсунь-Шевченківський районний центр дитячої та юнацької творчості, де ознайомився з роботою учнівського та педагогічного колективів, творчими доробками вихованців, а це майже 2000 дітей, та подарував закладу звукопідсилювальну апаратуру.
У День Святого Миколая голова облдержадміністрації завітав до вихованців Центру дитячої та юнацької творчості м. Черкас. Вітаючи дітлахів зі святом, Сергій Борисович зазначив, що головним завдання держави і, зокрема, керівництва області, є створення умов для належного повноцінного розвитку дітей. Під час зустрічі з юними талантами Сергій Тулуб виконав свою обіцянку: вручив закладу сучасний комп’ютерний комплекс.
Аналогічні заходи за участю керівників районів і міст, сіл і селищ, батьків, громадськості відбулися у кожному позашкільному закладі області.
Завжди приємно ділитися своїми успіхами та звершеннями, особливо якщо йдеться про  покращення умов для розвитку обдарованої дітвори.
Освітяни Черкащини не збираються зупинятися на досягнутому та надалі продовжують роботу щодо розвитку творчих здібностей дітей, підтримки закладів позашкільної освіти.

Довідково:
у 2012-2013 навчальному році вихованці позашкільних навчальних закладів області здобули 3 715 нагород в обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах та змаганнях різних напрямків, що на 881 нагороду більше, ніж у 2011-2012 навчальному році.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Протягом 2012-2013 н. р. вихованці позашкільних навчальних закладів Черкаської області здобули 3 715 нагород у конкурсах різних рівнів"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта