Лісівникі продали новорічних ялинок майже на півтора мільйона гривень : 1194813 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Лісівникі продали новорічних ялинок майже на півтора мільйона гривень

Лісівникі продали новорічних ялинок майже на півтора мільйона гривень

24 січня начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Кошин спілкувався з журналістами.
На прес-конференції Юрій Андрійович ознайомив представників обласних засобів масової інформації з основними господарсько-фінансовими показниками діяльності лісівників Черкащини й галузі в цілому за минулий рік та з головними планами й завданнями на 2014 рік.
"Впроваджуючи Державну програму "Ліси України" Державного агентства лісових ресурсів України, яке очолює Віктор Миколайович Сшвець, лісівники Черкащини постійно відчувають системну турботу про наші будні. Не можна не помітити нові дієві впровадження в лісогосподарському виробництві держави – електронний облік деревини, будівництво лісових доріг, створення мережі торговельних павільйонів "Лісовичок", обов’язковий GPS-контроль за роботою машин рейдових бригад, лісової та будівельної техніки, постійна націленість на підвищення заробітної плати працівників. Показники роботи лісової галузі України свідчать, що за три роки обсяги реалізації зросли з 3,5 мільярдів гривень до 5,6 мільярдів. Лісівниками по всій Україні побудовано 2600 кілометрів лісових доріг, створено лісів на площі майже 200 тисяч гектарів, середньомісячна заробітна плата зросла з 1900 до 3020 гривень", – зазначив начальник управління.
Черкаське обласне управління робить свій вклад у стабільну та консолідовану роботу лісової галузі України. Завдяки відповідальній та злагодженій роботі колективів лісгоспів, в 2013 році вдалося забезпечити виконання всіх запланованих лісогосподарських, лісокультурних заходів та виробничих завдань.
У минулому році лісівниками Черкащини відтворено лісів на площі 1600 гектарів. Збережена щорічна позитивна тенденція перевищення площі нових насаджень над площею зрубів, яка становить 1300 гектарів. Активно пройшла акція "Майбутнє лісу у твоїх руках", в якій взяли участь майже 5 тисяч представників громадськості, котрі разом з лісівниками посадили нових лісів на площі близько 200-т гектарів. Крім того, лісівники Черкащини допомогли озеленити 65 соціальних об’єктів – шкіл, дитячих садочків, будинків-інтернатів, обелісків. Долучилися й до Всеукраїнської акції "За чисте довкілля", привівши до належного санітарного стану 250 гектарів лісових насаджень.
Заготовлено 57 тонн лісового насіння. Вирощено 10 мільйонів сіянців. Зібраного насіння та посадкового матеріалу цілком достатньо, аби забезпечити потреби цьогорічної весняної лісокультурної кампанії.
Юрій Кошин наголосив, що від усіх видів рубок заготовлено 550 тисяч кубометрів деревини, що на 16 тисяч кубометрів менше, ніж 2012 році. Згідно чинного законодавства реалізація лісопродукції здійснювалася щоквартально через аукціони з продажу необробленої деревини на біржі. Обсяг реалізованої продукції лісгоспами склав 240 мільйонів гривень і зріс порівняно з минулим роком на 20 мільйонів гривень. В 2010 році обсяг реалізації складав 139 мільйонів при заготівлі на 15 тисяч кубометрів більше. Зросла на 22 гривні середня реалізаційна ціна одного знеособленого кубометра деревини. По управлінню вона складає 400 гривень, якщо порівняти з 2010 роком, то ця ціна становила 225 гривень.
У всіх лісгоспах активно запроваджувався електронний облік, мета якого – унеможливити обіг лісопродукції, отриманої незаконним шляхом, та зменшити кількість незаконних вирубок. Станом на сьогодні всі лісгоспи стовідсотково перейшли на електронний облік – деревина маркується бирками, а інформація про неї потрапляє на центральний сервер, що дозволяє вести чіткий та прозорий контроль за реалізацією лісопродукції.
Мережа придорожніх торговельних павільйонів "Лісовичок" створюється по всій Україні за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів. В області вже є такі магазини в Золотоніському, Смілянському, Уманському та Черкаському лісгоспах, де торгують насамперед товарами, виробленими та вирощеними в місцевих лісництвах.
Охорона та захист лісів в пожежонебезпечний період завжди залишалися пріоритетними напрямками роботи лісівників Черкащини. Було налагоджено і забезпечено дієвість 30-ти лісових пожежних станцій і необхідних диспетчерських пунктів, укомплектовано підготовленими фахівцями особовий склад лісової охорони, придбано три нові пожежні автомобілі та одинадцять тракторів. Введено в експлуатацію дві відеоустановки для спостереження за лісами. Пожежні автомобілі, і всі без винятку патрульні машини, були обладнанні системами GPS-контролю, що дозволило суттєво знизити витрати на паливно-мастильні матеріали та постійно тримати на контролі їх рух. Позитивного результату було досягнуто завдяки вчасно проведеним профілактичним заходам. Підтвердженням цьому є динаміка кількості лісових пожеж. Для порівняння: в 2010 році сталося 182 випадки лісових пожеж на площі 49 гектарів, в 2012 – 65 випадків на 15-ти гектарах, в 2013 році – 50 займань на 1,3 гектара.
На території лісгоспів облаштовано 320 рекреаційних пунктів. В 2013 році лісгоспами встановлено 35 нових місць для відпочинку.
"Ще один важливий напрямок нашої роботи є будівництво і ремонт лісових доріг. Не зважаючи на те, що це надзвичайно дороговартісний процес, ми створюємо нові лісові артерії, адже вони мають важливе значення під час пожежонебезпечного періоду та зазвичай мають соціальну складову – з’єднують сільські населені пункти, зменшуючи між ними відстань. Якщо в 2011 році лісових доріг з твердим покриттям збудовано 10 кілометрів, в 2012 – 20 кілометрів, то в 2013 – 38 кілометрів. Крім того, створено 50 кілометрів автошляхів з ґрунтовим покриттям", – зауважив начальник управління.
За результатами новорічної ялинкової кампанії реалізовано майже 26 тисяч новорічних ялин і сосон на загальну суму 1,4 мільйони гривень. Продаж хвойних відбувався з бирками, які містили інформацію про походження деревця – область заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. В ході операції "Новорічна ялинка" в межах області рейдовиками було виявлено 39 самовільно зрубаних ялин та сосон, сума накладених та сплачених штрафів складає 10,3 тисячі гривень.
Лісгоспи спрацювали прибутково. Середня заробітна плата одного працівника лісового господарства області склала 3521 гривню, що на 284 гривень більше, порівняно з 2012 роком. За грудень 2013 року середня заробітна плата по лісгоспам значно підвищилася, так, наприклад, в Черкаському лісгоспі вона склала 6100, Уманському – 6000, в Канівському 4900, Смілянському – 4600 гривень.
Продуктивність праці склала 137 тисяч гривень на одного працюючого і зросла в порівнянні з 2012 роком на 21%. Найвища продуктивність праці в Смілянському лісгоспі – 200 тисяч гривень на одного працюючого.
До зведеного бюджету сплачено 33 мільйони гривень податків, зборів та обов’язкових платежів, в тому числі до місцевого бюджету – 16 мільйонів гривень. Сплачено Єдиного соціального внеску 30 мільйонів гривень. До місцевого бюджету ми сплатили на 555 тисяч більше та на 3 мільйони більше до державного бюджету, ніж в 2012 році.
Найкраще спрацювали колективи Уманського, Звенигородського та Смілянського лісгоспів, які визначені переможцями за результатами трудового суперництва.
"Головними завданнями, які є пріоритетними для нас у 2014 році, є: подальше збільшення загальної площі лісів області, розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури, придбання більш продуктивної нової техніки, збільшення виходу цінних сортиментів, продовження виконання принципу невиснажливого лісокористування, покращення ефективності охорони лісів від самовільних рубок, пожеж та браконьєрства, підвищення трудової, виконавської і технологічної дисципліни. Це дасть можливість збільшити заробітну плату працівників і, відповідно, відрахування до бюджетів всіх рівнів", – наголосив наприкінці зустрічі Юрій Кошин.
Відповів начальник управління на питання журналістів, яких цікавило, за рахунок чого збільшуватимуться лісові площі, скільки буде створено нових лісів в цьому році, яким чином відбувається реалізація лісопродукції, чи заплановані еколого-просвітницькі акції за участі громадськості, які кроки будуть зроблені для подальшого розвитку шкільних лісництв.
Повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Лісівникі продали новорічних ялинок майже на півтора мільйона гривень"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 23
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта