Підтримка та всебічний розвиток дітей Чигиринщини : 1191592 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Підтримка та всебічний розвиток дітей Чигиринщини

Підтримка та всебічний розвиток дітей Чигиринщини

Управлінням соціального захисту Чигиринської райдержадміністрації проаналізовано стан виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» в  районі.
Так, упродовж 2013 року відбулося збільшення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям. За даними управління, кількість малозабезпечених сімей в Чигиринському районі, станом на 01.01.2014 року, становить 306. Протягом 2012 року ці родини отримали допомогу від держави на суму 3159,7 тис. грн., середній розмір допомоги – 1573,5 грн.
У 2013 році сума виплати зросла до 3500 тис. грн., а доходи малозабезпеченої сім’ї – в середньому до кінця 2013 року – на 720 грн.
На  894 грн. зросла допомога для сиріт з інвалідністю. Станом на 01.01.2014 року в Чигиринському районі на обліку перебуває 1 дитина-сирота та 1 дитина, позбавлена батьківського піклування, які мають інвалідність. Діти проживають в сім’ях.
Допомога по догляду за дитиною-інвалідом, залежно від віку, зросла від 486 грн. до 605 грн. щомісяця, на дітей-інвалідів підгрупи А віком до 6 років допомога зросла з 486 грн. до 972 грн., на дітей віком від 6 до 18 років – з 605 грн. до 1210 грн.
Станом на 01.01.2014 року на обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 110 дітей-інвалідів, 77 матерям виплачується надбавка на догляд, оскільки вони ніде не працюють.
Сума виплат допомоги по Чигиринському району за 2013 рік  становила 3536,6 тис. грн.
На виконання ініціативи «Кожній дитині – всебічний розвиток» (забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти) в Чигиринському районі функціонує 17 дошкільних навчальних закладів, зокрема, 12 – у складі навчально-виховних комплексів. За звітний період відкрито дошкільні групи в Чигиринському НВК І-ІІІ ступенів № 2, Рацівському НВК, Мельниківському  НВК та після реконструкції відновлено роботу ДНЗ «Берізка» Красносільської сільської ради.
Дошкільною освітою охоплено 893 дитини віком від 3 до 5 років, що становить 93% від загальної кількості дошкільнят.
У рамках виконання ініціатив щодо розвитку й оздоровлення обдарованих дітей відділ освіти райдержадміністрації підготував аналітичну довідку, згідно якої до районного банку обдарованих дітей внесено 262 учні району, що становить 9% від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Для розвитку їхніх здібностей працює Чигиринський будинок дитячої та юнацької творчості, музична школа, дитячо-юнацька спортивна школа.
Одним із основних завдань органів місцевого самоврядування та виконавчої влади є забезпечення організованого та якісного оздоровлення дітей. Поєднання навчальної діяльності та повноцінного відпочинку стало можливим через організацію літніх профільних таборів для обдарованих дітей.
Цього року працювали 17 пришкільних оздоровчих таборів з денним перебуванням, в яких відпочивало 1034 учні, 17 таборів праці і відпочинку з денним перебуванням, в яких було 738 старшокласників. Усього відпочило 1772 учні, що становить 78 % від кількості дітей 1-10 класів, з них 100-відсотково дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування і 98% творчо обдарованих дітей. Працювали табори упродовж 14 днів.
Проводиться також оздоровлення школярів Чигиринського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3» з поєднанням науково-дослідницької роботи, участі у масових екологічних заходах у профільному оздоровчому таборі «Мальва» м. Черкаси.
2013 рік був оголошений Роком дитячої творчості. Підготовку до його проведення було розпочато ще в 2010.
Рішенням сесії Чигиринської районної ради №36-7/V від 22.10.2010р. затверджено Програму роботи з обдарованою молоддю Чигиринського району  на 2011-2015 роки. Сесією районної ради від 25.03.2011 р. № 6-/VІ внесені зміни до Програми роботи з обдарованою молоддю Чигиринського району на 2011-2015 роки. У змінах передбачено виділення додаткових коштів на висвітлення та популяризацію здобутків обдарованої молоді  засобами масової інформації на районному, обласному та всеукраїнському рівнях і забезпечення участі в проведенні цих заходів.
Це дало змогу обдарованим дітям району взяти участь у відбірковому турі телепроекту «Рось» шукає таланти» у м. Черкаси, в обласному етапі X Всеукраїнського конкурсу екологічних колективів та в обласному дитячому фестивалі «Я люблю Україну».
Діти з академічною обдарованістю є учасниками предметних олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в МАН. У 2013 році 34 учні загальноосвітніх навчальних закладів брали участь у ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з навчальних дисциплін. 8 учасників посіли призові місця в обласних змаганнях: ІІ місце – 1 учень, ІІІ місце – 7 учнів. На обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України із 17 учасників 7 переможців: ІІ – 2, ІІІ – 5. 5 учнів нагороджені грамотами ЧОЦЕНТ,МАНУМ – за високий рівень захисту.
Діє механізм адресної підтримки талановитих дітей, зокрема, шляхом призначення і виплати районних стипендій учням загальноосвітніх  навчальних закладів району, котрі нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН і продовжують навчання у школах району. За підсумками 2012 року обдарованим дітям виплачена районна стипендія загальною сумою 1969 грн.
Позашкільною освітою в районі охоплено 1212 дітей (51 гурток), що становить 50,9% від учнівського контингенту району. До роботи в шкільних гуртках залучено 2377 учнів, що становить 100 % від загальної кількості учнів шкіл району.
У Чигиринському будинку дитячої та юнацької творчості займаються 947 дітей (35 гуртків), у секціях дитячої юнацької спортивної школи 240 дітей (16 гуртків).
З метою виконання соціальних ініціатив Президента щодо забезпечення дітей сімейним затишком  у відділі освіти щорічно оновлюється банк даних на дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами. Станом на 01.01.2014 року на обліку перебуває 107 дітей з інвалідністю віком до 18 років. З них: 29 дітей – дошкільного віку, 9 – знаходяться на домашньому утриманні, 11 дітей навчаються у школах-інтернатах області, 52 особи – у закладах освіти району (з них 2 мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування), 2 – працює, 4 особи навчаються у ПТНЗ та ВНЗ І-ІV рівнів акредитації. 46 учнів шкіл району мають обмежені можливості.
Відповідно до розпорядження Чигиринської районної державної адміністрації від 30.04.2004 року № 103 «Про створення районної психолого-медико-педагогічної консультації» та від 22.01.2008 № 16 було внесено зміни до розпорядження та введено 0,5 ставки завідуючої районної ПМПК. Діяльність районної ПМПК спрямована на виявлення, облік, діагностичне обстеження дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, віком до 18 років і направлення їх до спеціальних дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.
З метою своєчасного виявлення дітей з порушеннями розвитку, визначення для них типів навчальних програм та відповідних форм соціально-психологічної допомоги районною психолого-медико-педагогічною консультацією у 2013-2014 навчальному році було вивчено 26 дітей з особливими освітніми потребами. З них: 17 – було направлено до Чигиринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів як дітей з тяжкими порушеннями мовлення, 2 – до Михайлівської спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, 1 – до Черкаського дитячого будинку компенсуючого типу. Для 4 дітей з особливими освітніми потребами районною психолого-медико-педагогічною консультацію на 2013-2014 навчальний рік рекомендоване компенсуюче навчання за програмою для дітей з розумовою відсталістю. Для 2 дітей відповідно до психолого-педагогічних висновків рекомендовано інклюзивне навчання.
Усіх вчителів, які здійснюють індивідуальне навчання для цієї категорії дітей, попередньо ознайомлено з Положенням про індивідуальну форму навчання для дітей, які мають психофізичні порушення у розвитку. Два рази на рік проводяться семінари-практикуми, наради, на яких розглядаються питання про особливості навчально-виховного процесу з дітьми, які мають психофізичні порушення розвитку та їхню соціально-трудову адаптацію.
Для надання якісних освітніх послуг та забезпечення вільного доступу до якісної освіти в загальноосвітніх закладах району створені умови для дітей шкільного та дошкільного віку. Організовано підвіз учнів сільської місцевості до навчальних закладів, працює 6 шкільних автобусів.
У навчальних закладах створені умови для продуктивної діяльності та позитивного самовиявлення дітей з інвалідністю. Діти цієї категорії залучаються до роботи шкільних гуртків, факультативів, позакласної роботи.
У 2013-2014 навчальних роках у загальноосвітніх закладах району функціонують 242 гуртки (охоплено 2377 учнів), з них 21 дитина з інвалідністю та 34 – з обмеженими можливостями.
Усі навчальні заклади району обладнані пандусами для безперешкодного доступу до приміщення.
Педагогічними колективами шкіл здійснюється контроль за умовами життя і виховання дітей вказаної категорії, складаються відповідні акти обстежень житлово-побутових умов проживання дітей, проходження ними медичних оглядів. У кожному навчальному закладі заведені картки контролю щодо дотримання прав та пільг дітей з інвалідністю, дітей з обмеженими можливостями, ведення яких перевіряються під час проведення громадського огляду. На шкільних нарадах, семінарських заняттях розглянуто питання про особливості навчально-виховного процесу з дітьми, які мають психофізичні порушення та проведення корекційної роботи з такими дітьми. Працівники психологічної служби шкіл систематично проводять корекційну роботу, здійснюють психологічний супровід навчально-виховного процесу.


За інформацією відділу інформаційної політики, суспільно-політичних питань
та зв’язків з громадськістю апарату Чигиринської райдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Підтримка та всебічний розвиток дітей Чигиринщини "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта