Спільними зусиллями до подолання безробіття: ініціативи Глави держави створюють нові можливості працевлаштування : 1183796 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Спільними зусиллями до подолання безробіття: ініціативи Глави держави створюють нові можливості працевлаштування

Спільними зусиллями до подолання безробіття: ініціативи Глави держави створюють нові можливості працевлаштування

51-річний Анатолій Семенюта з Канівщини у жовтні сів на студентську лаву: за рахунок ваучера на безкоштовну додаткову освіту чоловік опановує професію електрогазозварника. Двічі на тиждень він їздить на навчання до Канівського вищого професійного училища №23. Каже: хоча знайомий із електрогазозварюванням давно, на навчанні планує освоїти ази цієї професії та вміло використовувати їх у своїй роботі.
Зараз Анатолій Петрович поєднує навчання із роботою слюсаря з ремонту автомобілів на філії агрофірми «Заповіт Шевченка» приватного акціонерного товариства «Науково-виробнича фірма «Урожай».
– Практично все життя я пропрацював водієм, та у зв’язку зі станом здоров’я був вимушений змінити роботу, – розповідає чоловік. – Про можливість навчатися розповів сам директор училища. Після співбесіди в районному центрі зайнятості серед інших професій вирішив обрати для себе навчання за фахом зварювальника. Думаю, що з цією спеціальністю я завжди знайду можливість заробити на хліб. Навчатимуся до квітня, після чого отримаю сертифікат про закінчення такого курсу та допуск на виконання робіт.
Шанс на безкоштовну додаткову освіту дає Закон України «Про зайнятість населення», що набув чинності з 1 січня. Так, українці віком від 45 років та зі страховим стажем не менше 15 років можуть скористатися ваучером на здобуття нової професії коштом держави.
– Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не більше десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні ця сума становить 12180 гривень. Видається він безплатно, – розповідає директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. – Скористатися правом на його отримання може будь-яка людина, незалежно від наявності статусу безробітного. Втім, вона має відповідати встановленим вимогам.
За його словами, вже цього року ваучери на навчання отримали 925 черкащан. Вони опановують професії водія навантажувача, електрогазозварника, обслуговування програмних систем і комплексів, обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів та тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.
Ще 558 черкащан, 60 з яких мають інвалідність, за допомогою обласного центру зайнятості започаткували власний бізнес. Кожен із них отримав від держави одноразовий стартовий капітал. Допомогу на розвиток власного бізнес-проекту з початку року виплачено на загальну суму в розмірі 6,3 мільйони гривень. Григорій Григорович розповідає: для розгляду питання щодо отримання такої допомоги слід подати до центру зайнятості заяву про надання допомоги та бізнес-план.
– Безробітним, яким виповнилося 18 років та які не можуть бути працевлаштовані за сприянням служби зайнятості протягом місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці потрібної роботи, за їх бажанням, допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності, – сказав Григорій Дендемарченко. – Започаткуванню власної справи, зазвичай, передує профорієнтаційна робота, тестування та визначення безробітними бізнес-ідеї, що є основою написання якісного бізнес-плану. Після цього майбутні підприємці проходять короткотермінові курси з організації підприємницької діяльності.
Директор обласного центру зайнятості наголосив: розмір одноразової допомоги по безробіттю для організації власної справи залежить від страхового  стажу та сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття протягом 12 місяців, що передували початку безробіття та заробітної плати.
– Серед колишніх безробітних для започаткування свого бізнесу дедалі популярнішим стає зелений туризм, – зауважив Григорій Григорович. – У цілому ж найбільш поширеними видами економічної діяльності є оптова та роздрібна торгівля, торгівля транспортними засобами, колективні, громадські та особисті послуги (у тому числі з ремонту), транспорт та зв’язок...
 А з квітня цього року кожен охочий може звернутися до центру зайнятості за  консультацією з питань організації власної справи або з питань успішного ведення власного бізнесу для підприємців. Нині за подібними консультаціями вже звернулося більше 2 тисяч черкащан.
Окрім іншого, відповідно до нової редакції закону «Про зайнятість населення» (розробленого у рамках нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича), роботодавці, які працевлаштують безробітних шляхом створення для них додаткові робочі місця, можуть отримати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
– Отримати компенсацію роботодавець може за умови, якщо він немає заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, його не визнано банкрутом та проти нього не порушено справу про банкрутство, – зазначив Григорій Григорович. – При цьому, право на компенсацію мають ті роботодавці, що влаштовують безробітних на нові робочі за направленням центру зайнятості та терміном не менше ніж на два роки.
За його словами, роботодавці, які протягом року забезпечували створення робочих місць та здійснювали виплату заробітної плати у розмірі не нижче 3 мінімальних заробітних плат, в наступному році матимуть право на зменшення єдиного соціального внеску на 50% за кожного працевлаштованого на таке робоче місце.
– Середній розмір єдиного внеску, який може компенсуватися роботодавцю, на Черкащині становить 37,19%, тобто щомісяця він може отримати компенсацію єдиного внеску у розмірі близько 825,00 гривень, а це означає, що за рік загальна сума компенсації складе біля 9 тисяч гривень, – зауважив директор обласної служби зайнятості. –  Із початку року за працевлаштованих на нові робочі місця безробітних роботодавцям області профінансовано виплату компенсації єдиного соціального внеску на суму понад 100 тисяч гривень.
Так, на нові робочі місця з початку року вдалося працевлаштувати 267 безробітних, серед яких і 13 молодих людей на перше робоче місце.
Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб зазначає: створення нових робочих місць і зниження рівня безробіття є пріоритетом влади .
– Ми й далі працюватимемо над зниженням рівня безробіття, – сказав він. – Плануємо, що у наступному році нам вдасться працевлаштувати не менше 26,5 тисяч безробітних черкащан, організувати професійну перепідготовку не менш як для 9 тисяч безробітних та надати послуг з питань організації власної справи біля 9 тисячі осіб.


Довідково:
Упродовж 11 місяців цього року в області створено 19,3 тисяч нових робочих місць, що в свою чергу дозволило працевлаштувати 33,3 тисячі осіб, в тому числі 25,8 тисяч із числа зареєстрованих безробітних. До центрів зайнятості з пошуком роботи звернулася 2131 безробітна особа з інвалідністю. Кожна четверта з них (а це 589 осіб) – працевлаштована.



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Спільними зусиллями до подолання безробіття: ініціативи Глави держави створюють нові можливості працевлаштування"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта