Депутати вшанували пам’ять померлого колеги, розподілили кошти, посади та нагороди : 1171550 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

Депутати вшанували пам’ять померлого колеги, розподілили кошти, посади та нагороди

Чергова сесія обласної ради пройшла активно і результативно25 жовтня 2013 року відбулася чергова, двадцять п’ята, сесія обласної ради, яку відкрив і вів її голова Валерій Черняк.
У її роботі взяли участь керівники територіальних органів влади та структурних підрозділів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій і районних рад, міські голови, члени координаційної ради сільських та селищних голів, представники засобів масової інформації.
Розпочалася сесія з неординарної події – вшанування альпіністів. Голова обласної ради нагадав присутнім, що влітку, на одній із сесій, Черкащина делегувала своїх представників для сходження на одну з найбільших гір світу в Таджикистані – пік Євгенії Корженевської. Сьогодні керівник експедиції Анатолій Вовченко разом з альпіністом з Донбасу Віталієм Кутніком прибули до Черкащини, щоб проінформувати депутатів і громадськість про виконання своєї місії. Тож голова обласної ради запросив шанованих гостей до слова.
Анатолій Романович спочатку передав вітання від усієї експедиції, що єдина в світі реалізує проект "Вугілля Донбасу на вершинах світу", а потім поділився враженнями про сходження і планами на 2014–2015 роки, коли альпіністи прагнуть здолати вершину Еверест і там прокласти свій – український маршрут. Піднявшись на пік Корженевської разом з представниками Черкащини – Анастасією Скрипченко та Сергієм Боровковим, вони заклали там прапор і герб області та капсулу з пшеницею з урожаю 2013 року.
На пам’ять про цю подію альпіністи на сесії вручили голові облдержадміністрації Сергію Тулубу і голові обласної ради Валерію Черняку пам’ятний вимпел та зразок гірської породи з вершини. Навзамін представники обласної влади подарували гостям з Донбасу сувенірну продукцію Черкащини та портрети Т.Г. Шевченка.
Водночас Валерій Черняк вручив Почесні грамоти обласної ради учасникам експедиції Анастасії Скрипченко і Сергію Боровкову. Таку ж грамоту Валерій Петрович вручив працівниці обласного онкодиспансеру Тетяні Чупилко за сумлінну працю, високий професіоналізм та здобуття звання кращої медсестри України 2013 року на VII Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності медичних сестер "Ескулап–професіонал".
Потім слова попросила голова Черкаського відділення Дитячого фонду України Алла Бучковська, яка також виконала приємну місію – вручила за дорученням правління Фонду меценатам громадської організації депутатам обласної ради Сергію Буцьку – пам’ятну медаль "За благодійну діяльність" та Володимиру Брожику – Почесну грамоту Дитячого фонду України.
Після цих виступів депутати і присутні на сесії хвилиною мовчання вшанували пам’ять колишнього депутата обласної ради Івана Синенка, який, на жаль, помер у період між сесіями.
У передбачений регламентом час народні обранці оголосили свої депутатські заяви та звернення. Цією можливістю, зокрема, скористалися Віктор Роєнко, Наталія Старікова, Любов Майборода, Галина Кучер, Володимир Брожик, Володимир Гресь. Тематика виступів стосувалася різних питань, зокрема, вшанування пам’яті про події Великої Вітчизняної війни та гідного відзначення 70–річчя визволення України від гітлерівських загарбників; реалізації заходів обласної програми "Село Черкащини 2020"; підготовки проектів рішень з питань, що виносяться на чергову сесію; заходів щодо реформування медицини; підтримки євроінтеграції України тощо.
Далі депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Одним з перших вони розглянули та внесли зміни до Програми розвитку туризму в Черкаській області на 2012–2020 роки, про які проінформувала директор Департаменту інвестиційно–інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків облдержадміністрації Таміла Лепьошкіна.Чергова сесія обласної ради пройшла активно і результативно
Начальник управління культури ОДА Наталія Джура запропонувала, а депутати підтримали внести зміни до складу двох конкурсних комісій – з присудження щорічної обласної літературної премії імені Василя Симоненка та обласної премії імені Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості.
Традиційно в порядок денний сесії було внесено питання щодо внесення поточних змін до обласного бюджету. Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Кулеша поінформував присутніх по суті запропонованих змін. Зокрема, він відзначив, що надійшли трансферти з державного бюджету обласному, призначені на погашення заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги; на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам дитинства та дітям–інвалідам, а також іншим категорійним верствам; на проведення позачергових місцевих виборів. Серед змін в частині міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів обласному, за словами директора Департаменту, передбачається субвенція на виконання інвестиційних проектів на реконструкцію лікарняних відділень Канівської центральної районної лікарні у сумі 9,178 тис. грн.; співфінансування на реконструкцію очисних споруд у м. Монастирище (41,8 тис. грн.) та стаціонару Шполянської центральної районної лікарні імені братів М.С. і О.С. Коломійченків (128,9 тис. грн.); виконання інших інвестиційних проектів для співфінансування об’єктів у сумі 187,7 тис. грн. та інші.
За рахунок нерозподілених коштів обласного бюджету (вільного залишку та з резервного фонду) збільшуються бюджетні призначення управлінню культури облдержадміністрації на підготовку та проведення заходів зі святкування 60–річчя області та 200–річного ювілею Т.Г. Шевченка у сумі 500 тисяч гривень; Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації 100 тисяч гривень – на проведення енергозберігаючих заходів в обласному геріатричному пансіонаті; 1 063 тисяч гривень – управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації на реалізацію програми розвитку хортингу й програми розвитку фізичної культури та спорту; 350 тисяч гривень. – Департаменту інвестиційно–інноваційної політики та зовнішніх зносин облдержадміністрації на виконання обласної Програми розвитку виставково–ярмаркової діяльності та виготовлення буклетів і сувенірної продукції до 200–річччя з дня народження Т.Г. Шевченка; 200 тисяч гривень – Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації на виконання Програми економічного і соціального розвитку області на 2013 рік тощо.
Серед іншого, було розглянуто та підтримано внесення змін до деяких рішень обласної ради; питань управління майном обласної комунальної власності, зокрема, про оренду, передачу та списання майна обласної комунальної власності; заслухано та прийнято до відома інформацію прокурора області Олександра Дем’яненка про стан запобігання злочинності, зміцнення законності та результати діяльності органів прокуратури Черкащини та ряд інших.
Також депутати обговорили та підтримали кадрові питання. Зокрема, було призначено ряд керівників комунальних закладів обласної ради: Юрія Бульбу – на посаду головного лікаря обласної станції переливання крові; Галину Сівець – головним лікарем обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію "Городище"; Інну Московчук –директором КЗ "База спеціального медичного постачання" та Сергія Задорожного – на посаду головного лікаря обласного госпіталю для інвалідів війни.
Підтримали депутати й питання про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України та Грамотою Верховної Ради України сільського голову с. Іванівка Уманського району Григорія Рудого та сільського голову с. Білозір’я Черкаського району Володимира Міцука за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування.
Повідомляє відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаскої обласної ради.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Депутати вшанували пам’ять померлого колеги, розподілили кошти, посади та нагороди"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта