Як працюємо, так і маємо : 1167334 : Местные новости

Местные новости Ровно : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Ровно и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Як працюємо, так і маємо

Як працюємо,  так і маємо

Хто і як у нашому місті працює та старається для наповнення міського бюджету? Хто дбає тільки про те, щоб скопати власний город і нічого не покласти в громадський гаманець? Хто не може отримати те, що заслужив, а хто хоче мати незаслужене? Ці та інші питання порушив заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧУК, відповідаючи на запитання читачів «7 днів» у рамках постійного проекту нашої газети «Інтерв’ю бере читач».
Євгенія Григорівна, мешканка будинку № 21 на вул. Гагаріна:
– Під вікнами нашого будинку сміттєзвалище. Роками весь навколиш­ній приватний сектор зносить нам своє сміття і відходи від господарства. Ми зверталися в усі, які можна, інстанції, але ніхто не зрушив з місця цю проблему. Ми потопаємо в смітті і дихаємо смородом. «Санком» забирає сміття раз у два тижні. А ще з обох сторін нашого будинку котельня вкладала ­труби, а закидали ями як-небудь. Тепер ні пройти ні проїхати. Звертаємося до пана Васильчука, аби він вплинув на цю ситуацію.
– «Санком-Рівне» здійснює вивіз твердих побутових відходів у вівторок, четвер та суботу. А великогабаритних – раз на два тижні. Я розмовляв з керівництвом «Санкому», і там мені пообіцяли взяти це питання на контроль. Працівники підприємства наведуть лад біля контейнерного майданчика в районі цього житлового будинку.
Стосовно тієї проблеми, що навколо будинку клали труби і неякісно заасфальтували територію, то у Рівнетеплоенерго пообіцяли виправити ситуацію до 30 жовтня.
Валентина Вакуленко, мешканка будинку № 31 на вул. Волинської дивізії:
– У мене є одразу кілька наболілих питань. Перше: коли на вулиці Волинської дивізії (№№ 29, 23, 11 і далі) будуть пішохідні переходи? Дорогу зробили гарну, а от про пішохідні переходи забули. Оскі­льки дорога хороша, то водії на ній ганяють як хочуть. Ходити просто небезпечно.
Хочу також запитати, хто платить за землю, на якій розміщені гаражі-черепашки? Їх розвелося стільки, що вже ніяк пройти.
І нарешті про таке. Живу я разом із батьком, якому 84 роки. Вже не раз дзвонила у ЖКП «Перспективне», щоб біля під’їзду поставили лавочку, аби старші люди мали де відпочити. Але ніхто на мої прохання не реагує, а начальник жеку просто сміється у відповідь. Так само в жалюгідному стані поштові скриньки в нашому будинку, а саме в 5-му під’їзді.
– Вулиця Волинської дивізії ще не здана в експлуатацію. На цій ділянці дороги ще будуть наносити заключний шар асфальту. Тож після завершення цих ремонтних робіт і буде зроблена розмітка, в тому числі й пішохідні переходи, передбачені відповідно до затвердженого проекту.
Гаражі-черепашки – це велика проблема для всього міста. По-перше, вони займають територію подвір’я. По-друге, створюють перешкоди для вирішення нагальних проблем. Наприклад, у місті була ситуація, коли саме під гаражами-черепашками на вулиці Макарова виникла аварія на водогоні, і ми втратили багато часу, щоб її знешкодити, шукаючи власників черепашок і знімаючи їх. Зазначу, що жодної земельної ділянки під розміщення гаражів-черепашок міська влада не надавала. На жаль, відповідно до законодавства, зносити такі самовільні споруди доволі тяжко. Цю проблему можна вирішити тільки через суд. А там, як відомо, питання може розглядатися роками.
Як повідомив мені керівник ЖКП «Перспективне», лавочка біля п’ятого під’їзду будинку вже встановлена і пофарбована.
Наталія Іванівна Ткачук:
– У проході між Театральною площею і центральним ринком постійно продають газети якісь хлопці і кажуть, що це на допомогу дітям-сиротам? Але вони не просто продають, а чіпляються до перехожих, ображають їх, лаються. Поцікавтесь, на кого вони працюють і чи можна на них знайти управу. Я пенсіонерка, часто ходжу на базар, а вони постійно там людей тероризують своїми газетами. Чи це тепер таке підприємництво?
– На кожній нараді щодо організації роботи ринків ми повідомляємо міліції про несанкціоновану торгівлю. Ніхто дозволу торгувати газетами хлопцям не давав. Про те, чи справді вони збирають гроші дітям-сиротам, нічого сказати не можу, тому що офіційно вони не зареєстровані.
Зоя Іванівна Петрова:
– Чому перестали давати доплату тим, кому за 90? І навіть забрали цю пільгу у хворих, лежачих людей, яким потрібні гроші на лікування?
– У місті існують щомісячні виплати учасникам бойових дій та інвалідам Великої Вітчизняної війни, яким виповнилося 90 років. Це 100 гривень на місяць. Крім того 100 гривень ми виплачуємо до їхнього дня народження. Очевидно, таке питання виникло тому, що казначейство не перераховує кошти. Зараз виплачуються тільки червневі суми.А тільки казначейство почне пропускати гроші, Зоя Іванівна їх отримає.
Володимир Головчук:
– Чи не можна репресованим збільшити доплату до пенсії, яка виділяється з міського бюджету? Протягом багатьох років це одна й та ж сума.
– Доплата репресованим – це була спільна ініціатива організації репресованих і міської влади. Сьогодні за міською програмою «Ветеран» пенсіонерам, які зазнали політичних репресій та згодом були реабілітовані, ми щомісяця доплачуємо 50 гривень на компенсацію оплати ­комунальних послуг. Розумію, що, можливо, це не зовсім та сума, яку хотілося б отримувати. Тому будемо розглядати можливість її збільшення в 2014 році відповідно до про­грами «Ветеран». Також пропонуємо ­репресованим звернутися до ­представників обласної влади. Якби й з обласного бюджету вони отримували якісь кошти, їм би виходила більша сума й вистачало б на оплату комунальних послуг.
Іван Казмірчук:
– Скільки в Рівному підприємств і скільки підприємців? Хто з них вкладає більшу частку в поповнення бюджету?
– Станом на 1 вересня цього року в нас працює 30642 суб’єкти підпри­ємницької діяльності, з яких 8170 – це юридичні, а 22472 – фізичні особи. Найбільшу частку поповнення для міського бюджету дає «Рівнеазот». Загалом же від діяльності фізичних осіб і малих підприємств за перше півріччя цього року надходження до бюджету становили 162,3 мільйона гривень.
Микола Васильович, пенсіонер:
– Скільки отримує місто від оренди комунального майна? Яка його частка здається, а яка стоїть пусткою?
– Від оренди комунального майна в 2012 році надійшло 4 мільйони 965 тисяч гривень. Протягом 8 місяців цього року – 3 мільйони 324 тисячі гривень. Окрім цих надходжень є й інші. Наприклад, лікарня чи школа, яка здає щось в оренду, отримує кошти за неї на свій спецрахунок. І ці гроші використовуються на розвиток установи. Крім того у нас немає забутого майна. Є таке, що потребує ремонту. Тому ми його або виставляємо на аукціон, або ремонтуємо і здаємо в оренду.
Валентин Музичук, рівнянин:
– Чи відбудеться приватизація радіозаводу? І чи хтось відповість за його розкрадання і спустошення? Адже колись це було сучасне підприємство, а сьогодні там у зруйнованих цехах гуляє вітер.
– Приватизація радіозаводу відбулась уже років шість тому. Міськвиконком не проводив цієї процедури. Її здійснював Фонд держмайна. Тоді ми висловлювати своє незадоволення приватизацією, оскільки не були чітко прописані кошти, закладені на відновлення роботи підприємства. Сьогодні там справді погана ситуація. За інформацією Фонду держмайна в Рівненській області, нині тривають судові справи з приводу продовження термінів контролю Фонду за виконанням інвестзобов’язань щодо підприємства.
Петро, рівнянин:
– Чи є в Рівному заборгованість по зарплаті і яка це сума? Яке підприємство чи установа найбільше заборгували своїм працівникам? Чи хтось знайде управу на директора Авторемзаводу, який чинить спротив державній виконавчій службі у реалізації майна заводу і виплаті грошей робітникам?
– Заборгованість по зарплаті становить 703 тисячі гривень. Найбільше, а це 542 тисячі гривень, заборгував якраз Авторемзавод. Там уже вкотре змінився керівник. Нещодавно ми запрошували його на комісію, яка розглядає питання погашення заборгованості по зарплаті. Він нас запевнив, що на підприємстві ведеться відповідна робота. Хочеться вірити, що там справді будуть зроблені серйозні кроки. Тому що в попередні роки заборгованість гасили за рахунок продажу майна підприємства. Як на мене, це не зовсім правильно.
Сьогодні підприємство збирається з одного боку отримати якусь частину замовлень, з іншого – майно, що залишилось, здавати в оренду, оптимізувати чисельність працівників і розрахуватися із заборгова­ністю по зарплаті у розмірах, що більші за половину боргу, до кінця цього року.
Марія, рівнянка:
– Яка середня зарплата в Рівному? І скільки людей у нашому місті отримують мінімальну зарплату?
– 2760 гривень становила середня зарплата на 1 липня. Це на промислових підприємствах, в установах і орга­нізаціях, на яких працює 10 і більше осіб, не враховуючи працівників малого та середнього бізнесу. Насправді досить багато людей отримують сьогодні мінімальну зарплату.
На це є дві причини.З одного боку, ми розуміємо, що сучасна економічна ситуація є непростою. З іншого – це зарплати у конвертах. Ми активно працюємо у напрямку легалізації зарплати, щоб роботодавці оформляли повністю людей, які або не оформлені, або оформлені не на повний робочий день. Є безліч прикладів, коли в організації офіційно оформлена одна людина, а реально працює десять.
Законодавчо на це тяжко впливати. Але ми співпрацюємо з контролюючими і правоохоронними органами, приділяємо значну увагу магазинам і закладам громадського харчування, щоб там легалізували зарплату. Якщо станом на 1 січня 2013 року було 609 підприємств, де люди отримували зарплату, меншу за мінімальну, то нині таких уже 519. Тобто певні зрушення в цьому питанні є.
Алла Маркович:
– Чи вчасно молодим мамам у Рівному виплачують допомогу при народженні дитини?
– Допомога при народженні дитини у Рівному виплачується вчасно. Заборгованості по цьому виду допомоги немає.


Источник: Регiоальний портал - РIВНЕ | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Як працюємо, так і маємо"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 25
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Ровно



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта