Діалог із громадою Канівщини: «Ми не ховаємося від проблем, а шукаємо можливості для подальшого розвитку» : 1166494 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Діалог із громадою Канівщини: «Ми не ховаємося від проблем, а шукаємо можливості для подальшого розвитку»

Діалог із громадою Канівщини: «Ми не ховаємося від проблем,  а шукаємо можливості для подальшого розвитку»

Керівник Черкащини Сергій Тулуб продовжує зустрічі з громадськістю області. Подібні зустрічі з різними категоріями населення – ветеранами, воїнами-афганцями, ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сільськими та селищними головами, представниками інтелігенції, молоддю -  стали вже  традиційними в роботі обласної влади. 8 жовтня Сергій Тулуб поспілкувався з канівчанами та відповів на всі запитання, які наразі хвилюють мешканців Канівщини. Разом з керівником області на зустріч до канівчан приїхали заступники голови ОДА, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники міської влади, правоохоронних органів, яким, відповідаючи на запитання, він одразу давав відповідні доручення з конкретними термінами їх виконання.
 «Практика свідчить, що живе спілкування необхідне і владі, і громаді. Не всі наважуються письмово звернутися до органів виконавчої влади. І лише під час особистих зустрічей люди, які приходять щоб розповісти про свої проблеми, можуть вказати чиновникам на недоліки в їхній роботі та запропонувати власне бачення вирішення злободенних проблем», – зазначив Сергій Тулуб, розпочинаючи громадські слухання.
Керівник області зазначив, що, незважаючи на те, що протягом останніх років у місті було відкрито багато нових об’єктів та проведено великі обсяги будівельно-відновлювальних робіт, залишається невирішеною низка питань. Як свідчать результати нещодавно проведеного соцопитування, проблемою №1 канівчани вважають якість медичного обслуговування. Також громаду непокоять високі ціни на ліки, застаріле обладнання, «побори» в медичних закладах, стан доріг та якість житлово-комунальних послуг.
Відповісти на запитання канівчан щодо якості надання медичних послуг у районі Сергій Тулуб надав можливість і керівнику Департаменту охорони здоров'я ОДА Володимиру Брожику. Так, незважаючи на те, що проводиться системна робота щодо вдосконалення системи надання швидкої медичної допомоги та поліпшується якість діагностичних послуг, Канів залишається єдиним містом в області, де немає соціальних аптек. Такий стан речей обурив не лише громадськість, а й очільника області, який негайно дав доручення розглянути це питання на сесії міської ради.
– Депутати, як представники інтересів громади, не можуть не підтримати рішення запровадити в районі програму «Медичний кошик», що дозволить знизити ціни на медикаменти на 15-20%, – наголосив Сергій Тулуб.
Ще одне важливе питання не лише для канівчан, а й для усіх жителів області – стан доріг. Люди називали конкретні вулиці, висловлювали пропозиції щодо обмеження руху великовагових транспортних засобів для запобігання руйнування шляхів, цікавилися станом виконання робіт. Серед містян, найбільше скаржилися  жителі вулиць Дорошенка, Мічуріна, Чкалова, Героїв Дніпра та ін. За словами міського голови Канева Віктора Ніколенка, наразі в місті виконано робіт на 5 тисячах квадратних метрів доріг. А наступного року цей обсяг ремонту буде збільшено вдвічі. Крім того, Сергій Тулуб дав особисте доручення керівнику Служби автомобільних доріг Сергію Болтову розглянути можливість ремонту дороги на ділянці сіл Ліплява-Прохорівка-Сушки та до села Попівка.
Безробіття - ще одна проблема, яка, згідно з опитуванням,  хвилює майже 16% канівчан, особливо молодь. Як зазначив Сергій Тулуб, привід для занепокоєння дійсно є: за рівнем середньої заробітної плати Канів знаходиться на сьомому місці серед 26 регіонів області. В той же час  тисяча найманих працівників отримують заробітну плату нижче мінімальної, а кількість ліквідованих робочих місць постійно перевищує кількість створених.
– На п’ятьох бюджетоутворюючих підприємствах міста (ТОВ «Канів ПАК», Електромеханічний завод «Магніт»,  ПАТ «Горизонт», ТОВ «Дукас-С», Полімер-Акація) середньомісячна заробітна плата становить від 1230 до 1700 гривень. Це суттєво нижчий рівень, ніж у середньому по області. А за цим стоїть рівень життя людей і їх ставлення до влади в цілому. Можливо, саме тому третина канівчан незадоволені роботою міської ради. Усе це призвело до того, що Канів за підсумками першого півріччя перемістився на передостаннє - п’яте місце серед міст обласного значення, – акцентував Сергій Борисович.
Чіткі доручення Сергія Тулуба керівництво міста отримало і щодо впорядкування цін на автобусні квитки від Канева до Києва – одразу декілька громадян поскаржилося керівнику області на цю проблему. Сергій Борисович висловив своє занепокоєння ситуацією, коли відбуваються спекуляції на тому, що в канівчан немає іншого шляху сполучень зі столицею, крім автобусних перевезень.
Так само споживачі не повинні бути залежними від підвозу хліба на Канівщину з інших областей, лише тому, що місцевий хлібзавод вже 10 років тому припинив діяльність. Відтак, голова ОДА запропонував розглянути можливість створення на Канівщині мобільних міні-пекарень.
На питання громадян щодо будівництва церкви біля пам’ятника Івану Підкові, особисто відповів Василь Коломієць, генеральний директор Шевченківського Національного заповідника, якого обурили інсинуації навколо цього питання та безпідставні чутки щодо його відсторонення з роботи.
– Мені прикро, що гарну справу намагаються спаплюжити. Особливо неприємно, адже мова йде про святе. Будівництво каплички, яке було заплановане ще 2003 року, відбувається згідно проекту. Його попередньо було обговорено в наукових колах і затверджено Міністерством культури, – зазначив Василь Коломієць.
Серед інших питань, озвучених канівчанами – погане освітлення вулиць, ремонтні роботи в житлових будинках, робота дошкільних та позашкільних навчальних закладів, ціни на продукти харчування.
Щодо звернення громадян по будівництву звіроферми на території району, Сергій Борисович наголосив на вирішальному значенні у цьому питанні громадських слухань з мешканцями села: «Це питання необхідно розглянути комплексно, адже нове виробництво – це і робочі місця, і наповнення бюджету. Проте остаточне рішення з цього приводу має належати громаді».
Крім проблемних питань та нарікань, канівчани дякували очільнику області за виконані обіцянки, які він давав на попередніх зустрічах, зокрема, під час спілкування з ветеранами району на початку вересня. Так, двоє ветеранів отримали путівки в санаторій «Мошногір'я», ще кілька осіб забезпечено слухо- та зубопротезуванням.
Також звучали ще й ініціативи та пропозиції. Серед яких – дозволити Канівській дитячій школі мистецтв відкрити філії в селах району. Сергій Тулуб дав доручення керівникам Департаментів освіти і  культури вирішити це питання, яке набуває особливого значення у рамках виконання соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі позашкільних навчальних закладів.
– Ми не повинні тікати від дітей, а йти до них. Тільки уявіть: скільки представників майбутнього покоління ми зможемо витягти із прірви, алкоголю та наркоманії завдяки подібним ініціативам! – підтримав пропозицію Сергій Борисович.
Очільник області поставив конкретні завдання перед керівниками структурних підрозділів ОДА та міста, а також визначив виконавців і конкретні терміни розв’язання цих проблем. При цьому Сергій Борисович пообіцяв канівчанам, що подібні зустрічі обов’язково будуть проводитися ще як  на місцевому, так і на обласному рівнях, а виконання всіх доручень він візьме на особистий контроль.
Після завершення зустрічі всі охочі мали можливість поспілкуватися та  проконсультуватися з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації.



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Діалог із громадою Канівщини: «Ми не ховаємося від проблем, а шукаємо можливості для подальшого розвитку»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 23
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта