Сергій Тулуб: «Попри труднощі світової кризи вдається не лише забезпечувати економічну стабільність, а підвищувати соціальну підтримку» : 1165143 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Сергій Тулуб: «Попри труднощі світової кризи вдається не лише забезпечувати економічну стабільність, а підвищувати соціальну підтримку»

Сергій Тулуб: «Попри труднощі світової кризи вдається не лише забезпечувати економічну стабільність,  а підвищувати соціальну підтримку»

Голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб зустрівся за круглим столом з журналістами провідних телеканалів області та відповів на їхні питання. Серед головних тем, про які йшлося під час інтерв’ю, – початок опалювального сезону, створення привабливих умов для іноземних інвесторів, реконструкція обласного музично-драматичного театру, виконання на місцях соціальних ініціатив Президента України, врегулювання ринкових цін на продукти харчування та затримка заробітної плати працівникам бюджетної сфери

– Актуальне питання, що турбує напевне кожного черкащанина – коли у черкаських домівках буде тепло. У зв’язку з раннім похолоданням перенесено дату початку опалювального сезону. Чи готова до таких змін Черкащина? І чого очікувати людям?

Черкащани можуть не хвилюватися – найближчими днями всі підключені до опалення будинки будуть з теплом. Що стосується садочків, шкіл та лікарень – в них опалювальний сезон розпочали з 1-ого жовтня.
Нині до тепла вже підключено понад 60 % шкіл та більше 80 % дитячих садочків, по місту Черкаси – 100 %. Із 775 закладів охорони здоров’я опалюється 85 % медичних установ. Крім того, із 14 стаціонарних закладів соціального захисту населення уже опалюється 10.
У цілому, якщо говорити про готовність області до опалювального сезону, ми готові на 100 %.
Проблемним досі залишається питання збільшення обсягів постачання природного газу (лімітів). Для забезпечення сталого постачання тепла в опалювальний сезон області потрібно 217,2 млн. м³, а виділено лише 119,9 млн. м³. Це питання за нашою ініціативи вирішується на рівні Уряду. Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул пообіцяв, що проблема буде розв’язана найближчим часом.
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів ми маємо підключити до опалення усі заклади соціальної сфери до 5 жовтня. Для цього була проведена надзвичайно потужна робота з підготовки до опалювального сезону, створено абсолютно достатні запаси твердого палива.
В обласній державній адміністрації працює спеціально створений штаб, який отримуватиме всі дзвінки раптом в кого виникнуть якісь негаразди з теплом, оскільки все передбачити неможливо. У нас працюватимуть ремонтні бригади, які своєчасно усуватимуть усі недоліки.
Крім того, область повністю забезпечена насипними матеріалами для доріг на випадок ожеледиці для нормальної експлуатації доріг.

– Сергію Борисовичу, під час форуму ви повідомили, що китайські інвестори цікавляться Черкаськими землями. Але місцеві аграрії хвилюються, що іноземці не дбатимуть про збереження наших чорноземів, а виснажуватимуть їх і забруднюватимуть хімікатами. Яким чином планується захист українських земель, не відлякуючи інвесторів?

Черкаські землі – це дар, яким нагородила нас природа, і гарне джерело для роботи всіх сільгоспвиробників.
Нині держава здійснює забезпечення контролю за станом родючості й безпечності ґрунтів для вирощування якісної сільськогосподарської продукції. Підтвердженням цьому є прийняті Закони України – закони «Про охорону земель», «Про державний контроль за використанням та охороною земель», «Про пестициди і агрохімікати», «Про охорону навколишнього природного середовища».
Крім того, в Україні існує система контролю за станом родючості ґрунтів. Здійснює її Державна установа «Інститут охорони ґрунтів України» та його обласні філії.
Чи відлякує чинне законодавство України про захист українських чорноземів інвесторів? Думаю, ні. Навпаки, сьогодні це дає можливість системно працювати і відтворювати родючість наших черкаських ґрунтів.
Прикладом цього є успішна робота у Шполянському районі  підприємства з французькими  інвестиціями  ТОВ «Шпола Агро Індустрі». У Маньківському районі добре працюють в цьому напрямку з німецькими, голандськими, швейцарськими інвесторами. Усюди ми маємо гарний результат, всі підприємства працюють успішно і дотримання земельного законодавства ніяк не впливає на ведення бізнесу.
Наше головне завдання – створити для інвесторів привабливі й комфортні умови, щоб вони працювали у нас, сприяли створенню нових робочих місць та забезпечували своїх працівників достойною заробітною платнею.
Хвилюватися сьогодні не потрібно ні інвесторам, ні нашим землякам, що прийдуть іноземці й почнуть знищувати той фонд, який у нас є. Ніхто не дасть порушувати чинне законодавство. Більше того, інвестори працюють і далі працюватимуть в рамках прийнятих законодавчих актів і під контролем із боку державних установ та влади.

– Триває реконструкція обласного драматичного театру. Які роботи там планується виконати і за які кошти буде проведена ця реконструкція? Коли оновлений театр відкриє двері для відвідувачів?

З обласного бюджету виділено кошти на суму 200 тисяч гривень для розробки проектно-кошторисної документації. Проект реконструкції передбачає ремонт фасадів, заміну вітражних вікон та вікон і дверей усередині приміщення, утеплення горища, ремонт покрівлі, упорядкування 1-ого поверху вхідної групи, облаштування пандусів, упорядження 2 і 3-ого поверхів, заміна вентиляції, електромонтажні роботи, ремонт сцени та її обладнання.
Загальний кошторис реконструкції обласного музично-драматичного театру склав 19 мільйонів гривень, тож  ми плануємо поетапне виконання робіт впродовж кількох років. Для цих потреб з державного бюджету наразі ми очікуємо 7,2 млн. грн. За ці кошти заплановано зробити реконструкцію даху та фасадів, розпочати заміну вітражів та ремонт 1-ого поверху, сцени та обладнання.

– Сергію Борисовичу, багато справ сьогодні робиться. Та будь-яку справу можна звести нанівець, якщо немає належного виконання. Чи задовольняє Вас рiвень виконання на мiсцях iнiцiатив Президента України та Ваших розпоряджень?

По-перше, ми всі повинні подякувати Президенту України Віктору Януковичу, за те, що такі ініціативи взагалі розроблені та впроваджуються у життя. Попри труднощі світової кризи вдається не лише забезпечувати економічну стабільність, а підвищувати соціальну підтримку. Усі соціальні ініціативи Президента України направлені на підвищення рівня життя людей, а особливо тих верств населення, які є соціально незахищеними.
Президент доручив владі на місцях реалізувати всі ці соціальні ініціативи. На Черкащині виконано 13 з 18 соціальних ініціатив, ще 5 – на стадії реалізації. Що це означає на практиці? Передусім, це збільшення розміру виплат малозабезпеченим громадянам, перерахунок пенсій  понад 400 тисячам осіб (97%) учасникам війни, сім’ям померлих ветеранів, військовослужбовцям.
Цього року інвалідам війни у вигляді разової грошової допомоги до Дня Перемоги було виплачено 26 мільйонів гривень. Ще три роки тому ця сума була вдвічі меншою (у 2009 році – 13 млн. грн.).
За три роки автомобілями забезпечено 305 ветеранів, санаторно-курортним лікуванням понад 6 тисяч, засобами реабілітації 2 тисяч осіб. А на лікування важкохворих осіб, постраждалих від катастрофи на ЧАЕС, цього року виділено в 10 разів більше допомоги (2,3 млн. грн.).
У цілому на всі види соціальної допомоги передбачено майже 1,2 млрд. грн., що в 2,5 рази більше проти 2010 року. Всього цього вдалося досягти саме завдяки соціальним ініціативам Президента України.
Крім того, ми працюємо над поступовим підвищенням заробітної плати. Нині середньомісячна реальна зарплата на 9 % більша, ніж на початок року.
Частина соціальних ініціатив стосуються розвитку та оздоровлення дітей. Тільки в цьому році в літніх таборах відпочили майже 97 тисяч дітей (87% від усієї кількості маленьких черкащан), також оздоровлено 15 тисяч (80%) творчо обдарованих дітей.
2013 рік Президентом України оголошено як Рік дитячої творчості. Перед нами стоїть завдання охопити позашкільною освітою у 2013 році 50% дітей, а у 2014 – 70% школярів.  Зараз на Черкащині позашкільні заклади відвідує 40% (53 тисяч) школярів, тоді як у 2007 році ця кількість сягала лише 25 %.
У рамках реалізації соціальних ініціатив збільшено розмір соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність на 894 гривні. Максимальний розмір цієї допомоги нині становить до 2 420 гривні.
До кінця року також буде  збільшено розмір допомоги малозабезпеченим сім’ям у середньому на 619 грн. на сім’ю.

– Сергію Борисовичу, одним із напрямків соціальних ініціатив, проголошених Президентом, є допомога особам з обмеженими можливостями. Яка сьогодні ситуація в області з їх працевлаштуванням?

Це одне з тих питань, до якого чомусь завжди у влади, так би мовити, «не доходили руки». Та саме завдяки соціальним ініціативам Президента України за 8 місяців цього року послугами обласної служби зайнятості користувались майже 2 тисяч безробітних, які мають інвалідність.
За цей період 392 особи з інвалідністю були працевлаштовані,  в тому числі 36 осіб отримали одноразову виплату допомоги на започаткування власної справи. У порівняні з аналогічним періодом минулого року були працевлаштовані 353 особи з інвалідністю і лише 14 осіб отримали допомогу та започаткували власну справу.
У кожному центрі зайнятості є спеціалісти, які займаються питанням допомоги таким людям, до яких можна звернутися, щоб отримати необхідну інформацію. У всіх, без винятку, міських та районних центрах зайнятості проводяться тематичні семінари для інвалідів. Так, було проведено більше 200  семінари для окремих категорій громадян,  в яких взяли участь майже 700 інвалідів, та 26 консультаційних заходів для осіб з особливими потребами, в яких взяли участь ще понад 200 осіб.

– Сергію Борисовичу, дозвольте повернутися до теми Інвестиційного форуму, який став чи не найголовнішою економічною подією вересня. Під час нього німецькі  делегати подарували унікальну електронну ландшафтну карту Черкащини. Як планується її використовувати? Розвитку яких  галузей вона може стати в нагоді?

Нині ландшафтне планування передбачає роботи на трьох адміністративно-територіальних рівнях: область, район, село, громада.
Черкаська область є першим регіоном України, для якого розглядались всі три рівні. Робота у цьому напрямку розпочалась давно і здійснено ландшафтне планування не формально, а по суті.
Роботи тривали протягом 3-х років і передбачали проведення науково-методичних семінарів у Києві, Черкасах, Берліні, польові виїзди на територію області, використання сучасних методів оброблення інформації. Результат цієї роботи відображено на 50 картах, які мають сучасний вигляд і дають можливість владі, людям та інвесторам ефективно використати ті природні можливості, що є на Черкащині.
Ландшафтна програма є сучасним планувальним документом для подальшого розвитку економіки області. Саме для цього і будуть використані всі напрацювання та матеріали програми.

– Наскільки обласна влада здійснює контроль за ринковими цінами на основні продукти харчування (м’ясо, сало, молоко, яйця, тощо), чи є важелі впливу на продавців, щоб знизити ціни?

У межах наданих повноважень в області встановлено граничні рівні торговельних надбавок на основні продукти харчування

у розмірі 10 % від закупівельної ціни. Крім того, запроваджено обов’язкове декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари.
Контроль за дотриманням цих вимог здійснює Державна інспекція України з контролю за цінами, яка щоденно здійснює обстеження та моніторинг цін на основні продовольчі товари. Між іншим, зауважу, що ця державна установа сьогодні вже не та, якою була колись. Її завдання – перевірити наскільки підприємства дотримуються вимог чинного законодавства та наскільки забезпечено здорове конкурентне середовище.
Одним зі шляхів забезпечення стабільної ціни на продукти харчування є сприяння розвитку добросовісної конкуренції. Наше завдання створити умови для збільшення кількості суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізують продовольчі товари. На сьогодні з цією метою в області розгорнуто інформаційну кампанію «Товар Черкащини» – на вітринах магазинів уже з’явилися товари з відповідним логотипом. Завдяки реалізації кампанії «Товар Черкащини» збільшилося виробництво сирів, вершкового масла, молока, м’яса яловичини та птиці, адже наша область виготовляє багато екологічно чистих продуктів.
На жаль, в області поки що не викоренено таке ганебне явище, як посередництво в торгівлі, адже вони продають усі товари по завищеним цінам.
Для того, щоб збільшити кількість суб’єктів і пропозицій до населення ми проводимо сільськогосподарські ярмарків, де продукти можна купити ті ж самі продукти на 10-20 % дешевше від ціни торгівельної мережі.
Не менш важливим чинником ціноутворення є виробництво товарів в достатній кількості. Нещодавно розпочалися розмови щодо зростання цін на картоплю. Для прикладу, черкащани споживають 124 тисячі тонн картоплі. При цьому в області зібрано 603 тисячі тонн картоплі. Це в 5 раз перевищує потребу. Крім того, при потребі 133 тисяч тонн овочем зібрано 174 тисячі тонн. Тобто дефіциту не може бути.
При цьому індексу цін на продовольчі товари нині знизився до 2,1 % (в той час по Україні – на 1,6 %).

– Як Ви оцінюєте роботу міської влади?

Думаю, що роботу міської влади мають оцінювати жителі міста. І я, в свою чергу, теж можу оцінити їхню роботу як пересічний житель і споживач тих послуг, що надаються містянам. Я завжди залишатимуся на боці жителів міста і відстоюватиму їхні права.
На мою думку, те, що не робилося роками й проблеми, які вже стали хронічними, не можна виправити за такий короткий термін. Звичайно, у роботі нової міської влади є як позитив, так і певні недоліки. Однак по собі знаю, яким важким тягарем можуть бути результати бездіяльності  попередників.
Потрібен час для того, щоб нова міська влада почала стабільно працювати на користь громади Черкас.

– Сьогодні в країні і в області склалася досить складна ситуація з виплатою заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Чи будуть медики та освітяни Черкащини надалі отримувати заробітну плату вчасно і в повній мірі?

Працівникам бюджетних установ хвилюватися не треба. Ще на початку року під час формування бюджету області ми бачили, що у майбутньому виникнуть подібні ризики.
Сьогодні виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери проводиться своєчасно, заборгованість є лише в Умані. Проте така ситуація там складається вже впродовж 10-ти років…
Минулого тижня я зустрічався з міністром фінансів України Юрієм Колобовим. Він мене запевнив у тому, що ці питання найближчим часом будуть врегульовані. Ми не допустимо того, щоб працівники бюджетної сфери залишились без зарплати!
У нас є розрахунки, ми знаємо, чого нам треба. Дефіцит бюджету ми можемо погасити за рахунок внутрішніх резервів та за рахунок перевиконання надходжень і доходів на 60 відсотків.




Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Сергій Тулуб: «Попри труднощі світової кризи вдається не лише забезпечувати економічну стабільність, а підвищувати соціальну підтримку» "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта