Анатолій Івашкевич взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з виплати заробітної плати : 1160620 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Анатолій Івашкевич взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з виплати заробітної плати

Анатолій Івашкевич взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді  з виплати заробітної плати

За останні півроку загальна сума заборгованості із заробітної плати в Україні зменшилася на 142,9 млн. грн. або на 13%. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час селекторної наради щодо ситуації із погашенням заборгованості із заробітної плати.
«Внаслідок вжитих заходів за останні півроку ми маємо позитивну динаміку зменшення боргів із зарплати. За цей період загальна сума боргу зменшилася на 142,9 млн. грн. або на 13%. Також станом на 9 вересня кількість підприємств, які мали заборгованість, порівняно з початком року зменшилася на 518 підприємств», – сказала вона. Також вдалося погасити 227,9 млн. грн. заборгованості, яка виникла в попередні роки. Разом з цим, на ряді підприємств виникала і нова заборгованість. Негативно на загальну динаміку погашення заборгованості вплинули авіакомпанія «Аеросвіт», у якої цьогоріч виникла заборгованість у 150 млн. грн., та Українське Дунайське пароплавство із новим боргом у 33 млн. грн.
Серед позитивних тенденцій Міністр відзначила скорочення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах, яка станом на 9 вересня становить 27,3 млн. грн. , тобто менша на 15,8 млн. грн. або на 36,7% з початку року.
Міністр також відзначила, що завдяки координації, яку здійснює Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов між Мінфіном та Мінсоцполітики, відсутня заборгованість із зарплат у бюджетній сфері. У зв’язку з цим Наталія Королевська звернулася до керівництва областей, зазначивши, що погашення заборгованості працівникам підприємств комунальної власності є персональним завданням місцевих органів виконавчої влади. «Тому прошу негайно вжити заходів для її повного погашення до кінця цього року. Якщо це не буде виконано, то питання відповідальності буде розглядатися на засіданні Уряду», – сказала вона.
За словами Наталії Королевської, Мінсоцполітики також скоригувало роботу Держпраці. «Тепер робота Інспекції орієнтована на виявлення причин виникнення боргів та вжиття заходів до винних осіб. Зміна підходів уже дає відповідні результати», – зазначила вона. Так, за результатами перевірок підприємств-боржників у цьому році складено та передано до суду 1,9 тис. протоколів про адміністративні правопорушення, з них за 1,6 тис. протоколів судами вже винесені рішення і накладено штрафні санкції за 1,3 тис. протоколів на загальну суму 700 тис. гривень.
Опісля завершення всеукраїнської селекторної наради заступник голови ОДА Анатолій Івашкевич провів оперативну нараду з керівниками відповідних структурних підрозділів обласної виконавчої влади.
За його словами, на Черкащині загальна сума заборгованості, за оперативними даними на 09.09.2013, становила 15,9 млн. грн. Порівняно до початку року відбулося її зменшення на 244 тис. грн. (на 1,5%). Заборгованість у бюджетній сфері області відсутня. Кількість підприємств-боржників всіх форм власності зменшено на 27 одиниць (на 01.01.2013 66 підприємств мали борги).
Довідково:
Структура заборгованості:
- Державні підприємства 4,4 млн. грн. ( 28%)
- Комунальні підприємства 2,8 млн. грн. (18%)
- Підприємства іншої форми власності 8,7 млн. грн. (54%)
Анатолій Івашкевич, зокрема, наголосив на необхідності дотримуватись виконання Графіка погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Він зауважив, що станом  на 01.09.2013: загальна сума боргу на підприємствах Черкащини становить 16,1 млн. грн., тоді як планувалося скоротити її до 14,0 млн. грн. Причиною невиконання графіку погашення заборгованості із виплати заробітної плати є збільшення боргу на: ДП «Златодар»  на 1,6 млн. грн. , філії концерну «Техвоєнсервіс» «Черкаський автомобільний ремонтний завод» – 317,4 тис. грн.
На економічно активних підприємствах всіх форм власності борг зменшено на 1,3 млн. грн. (на 15,8%) і його сума становить 6,4 млн. грн. (40,1% загального боргу). На підприємствах-банкрутах борг з початку року збільшено майже на 852 тис. грн. (на 10%) і він становить 9,3 млн. грн.
Борг державних підприємств становить 28% загальної суми заборгованості. Найбільшими боржниками серед них є: ДП «Златодар», підпорядковане Державному агентству резерву України (36% боргу державних підприємств), у свою чергу цьому підприємству заборгувало Державне агентство резерву України в сумі 1,4 млн. грн. Понад 1,2 млн. грн. (а це більше 28% заборгованості державних підприємств)боргу має й  «Черкаський державний завод хімічних реактивів», підпорядкований Фонду державного майна України. Підприємство нині знаходиться в стадії санації, втім позитивний вплив заходів, які мають застосовуватися до оздоровлення його фінансового стану, відсутній.
ДП «Машинобудівний завод «Оризон», підпорядковане Державному агентству України з управління державними корпоративними правами та майном, також має борги перед своїми працівниками –776 тис. грн. або майже 18% від суми боргу державних підприємств.
ДП «Будівельно-монтажне управління», підпорядковане Міністерству оборони України, з початку року наростило 167 тис. грн. заборгованості із виплати заробітної плани і нині сума боргу становить 236 тис. грн. Неодноразові звернення до Міністерства оборони України щодо сприяння у погашенні заборгованості із заробітної плати результатів не дали.
Що стосується комунальних підприємств, загальна сума боргу становить 2,8 млн. грн. з них на економічні припадає 80% боргів, банкрути – 20%.
71 відсоток боргу підприємств комунальної форми власності становить заборгованість двох підприємств: КП «Аеропорт Черкаси» (1,6 млн. грн.) та КП «Облпаливо» (0,4 млн. грн.).
Серед підприємств іншої форми власності найбільшими боржниками є: філія концерну «Техвоєнсервіс»  ЧАРЗ (1,5 млн. грн.), підпорядкована концерну «Техвоєнсервіс».
Також 430,5 тис. грн. невиплаченого працівникам заробітку має ДчП НАК «Надра України» «Центрукргеологія», підпорядковане НАК «Надра України». І нині ситуація на підприємстві залишається складною через відсутність державного замовлення на виконання робіт у 2013 році.
Кілька років триває процедура банкрутства на ЗАТ «Черкаський агротепличний комбінат» (та ЗАТ «Рось», які заборгували своїм працівникам 2,9 млн. грн. та  2,1 млн. грн. відповідно. Неодноразово на засіданні обласної тимчасової комісії з виплати заробітної плати було заслухано арбітражного керуючого Левченко В. М., втім, позитивного результату це не принесло. Направлено лист Головному управлінню юстиції щодо проведення перевірки дотримання ліцензійних умов цим арбітражним керуючим.
Довідково:
З початку 2013 року проведено 10 засідань тимчасової комісії, на яких заслухано 41 керівника та арбітражного керуючого підприємств-боржників. Проти 7 керівників порушено кримінальне провадження. Розірвано контракти з 7 керівниками підприємств-боржників. З початку 2013 року направлено 44 листи до правоохоронних органів області та центральних органів виконавчої влади.
Направлено листи до Головного управління юстиції в області щодо проведення перевірки додержання арбітражними керуючими ліцензійних умов. Мінюстом надано дозвіл на проведення таких перевірок.
06.09.2013 проведено нараду за участі заступника голови комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати Черкаського міськвиконкому щодо ситуації, яка склалася на підприємствах міста із виплати заробітної плати, оскільки порівняно до початку року загальна сума боргу в місті зросла на 1 млн. грн.
Державними інспекторами з питань праці в області з початку 2013 року проведено 114 перевірок на 85 підприємствах-боржниках. За результатами перевірок складено та передано до суду 76 протоколів про адміністративне правопорушення. За невиконання законних вимог державних інспекторів праці винесено 34 постанови про накладення штрафних санкцій на суму 30,6 тис. грн.
Щотижня здійснюється оперативний моніторинг виплати заборгованої заробітної плати, який надсилається прокуратурі області, територіальній державній інспекції з питань праці в області та Федерації профспілок області для відповідного реагування та вжиття заходів впливу до керівників підприємств-боржників у межах повноважень.
Робота над ліквідацією заборгованості триває. За підсумками наради дано ряд доручень.
Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Анатолій Івашкевич взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з виплати заробітної плати"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта