Радником губернатора призначили регіонала, який загнав у борги державне підприємство : 1143120 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Радником губернатора призначили регіонала, який загнав у борги державне підприємство

Наразі все вирішують гроші та знайомства. Якщо маєш одне та друге, можна насолоджуватися життям і не перейматися. Як приклад, деталі життя одного посадовця з Черкащини, які варто взнати.
Цей сюжет не про роздуми колишнього керівника підприємства, теперішнього партійця–регіонала та депутата від цієї політичної сили, і не про його плани на державній службі. Ми розповімо про історію підприємства, яке не могло платити борги, але могло нераціонально використовувати кошти, давати заробити своїй рідні, святкувати День народження керівника, прикриваючись ювілеєм підприємства.
Передісторія
Депутат Черкаської міської ради Анатолій Бурківський, обраний по списку Партії регіонів, призначений радником голови Черкаської обласної державної адміністрації щодо розвитку промисловості та залучення інвестицій.
Наприкінці квітня 2007 року за невиконання завдання із погашення заборгованості з зарплати звільнили тодішнього директора НВП "Фотоприлад" Анатолія Глущенка, а натомість призначили Анатолія Бурківського.
Варто визнати, з призначенням нового керівника ситуація не змінилася на краще, а навіть навпаки. Борги перед Пенсійним фондом України постійно зростали. "Фотоприлад" постійно був у лідерах боржників серед підприємств області. Станом на 1 березня 2009 року "Фотоприлад" заборгував Пенсійному фонду 6 мільйонів 737 тисяч гривень. Наприкінці жовтня 2010 року майже 5,5 мільйона гривень
Цифри красномовніші за гасла
Для показовості зазначимо цифри. Перша цифра – показник на кінець 2007 року (період призначення Бурківського директором), друга – станом на 31 жовтня 2012 року (дату його звільнення). Цифри дещо заокруглені, для зручності сприйняття.
Заборгованість перед бюджетом по податкам: 5,5 мільйона гривень – 8,5 мільйона гривень (заборгованість зросла на 3 мільйони гривень).
Заборгованість перед Пенсійним та іншими фондами соціального страхування: 6 мільйонів – майже 12,5 мільйона гривень (заборгованість зросла на 6,5 мільйона гривень).
Заборгованість з оплати праці: 1,2 мільйона гривень – 5,3 мільйона гривень (заборгованість зросла на 4,1 мільйона гривень).
Ще яскраво демонструє "ефективність" управлінських рішень збільшення показника "незавершене виробництво", та зменшення готової продукції на складі. Один із способів "оптимізації" виробництва: збільшення коштів "застряглих" у виробничому процесі (в бухгалтерії називається незавершеним виробництвом), тобто кошти витрачаються, а готова продукція не з’являється. Зменшення готової продукції на складі свідчить про те, що підприємство живе за рахунок реалізації продукції, виготовленої в попередні роки.
На "Фотоприладі" за керівництва Глущенка, станом на 1 січня 2007 року у незвершеному виробництві було трохи менше 9,5 мільйона гривень, а у готовій продукції 57,6 мільйона гривень.
Через п’ять з половиною років, на момент звільнення Бурківського, ситуація змінилася кардинально, як кажуть "с точностью наоборот": у незавершеному виробництві було більше 44 мільйонів, а у готовій продукції залишилося лише трохи більше 8,5 мільйона гривень.
Цікаво, що під час ревізії ДП "Науково–виробничий комплекс "Фотоприлад" за 2009–2011 роки було встановлено фінансових порушень, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів, на суму 1 мільйон 740 тисяч гривень та операцій, проведених з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат, на суму 646 тисяч гривень. Навесні 2012 року матеріали ревізії були передані до прокуратури Черкаської області, але реакція прокуратури була млявою, як у цьому так і у інших випадках.
У червні 2011 року регіонали навіть намагалися приватизувати майже збанкрутіле підприємство "Фотоприлад", але законопроект не набрав потрібної кількості голосів народних депутатів.
Ситуація вирівнялась не завдяки менеджерським здібностям керівництва, а завдяки рішенню влади списати мільйонні борги підприємства.
Партія регіонів простягла руку допомоги
Після того, як у жовтні 2010 року голова облдержадміністрації Сергій Тулуб, перебуваючи на підприємстві, власноруч вручив Бурківському членський квиток однопартійця, а Партія регіонів узяла шефство над черкаським "Фотоприладом".
Замість погашення боргів – вікна втридорога
У цей час, коли Пенсійний фонд і комунальники чекали грошей, на "Фотоприладі" йшло оновлення вікон. І начебто справа благородна: нові металопластикові вікна набагато енергоефективніші, а зменшення витрат тепла справа на віки, але не все так доброчинно.
Вікна встановлювалися підприємством "Мессер–проект", засновником якого є "Торговий Дім "Урал–Україна". А ось засновник ТД "Урал–Україна" – Бурківська Валентина Яківна. І начебто немає нічого поганого, щоб дати заробити родині, але... як згодом установила майнова експертиза вартість віконних і дверних блоків була завищена більше, ніж на мільйон гривень.
А "Фотоприлад" під час встановлення цих вікон був майже банкрутом. Підприємство вийшло з процедури банкрутства в 2011–му році, підписавши мирову угоду про розстрочення боргів.
У лютому 2013 року відкрите кримінальне провадження по факту розтрати коштів підприємства керівництвом заводу в розмірі більше мільйона гривень. Але справу "спускають на гальмах".
Не зацікавили правоохоронців і інші фінансові порушення керівництва "Фотоприладу". Державна фінансова інспекція (колишнє КРУ) навіть відмовилась проводити ревізію на підприємстві, провести яку просило нове керівництво.
Ще цікавий факт: 12 червня 2012 року підприємство помпезно відзначило свій 50–річний ювілей. Цікаво, що розпорядження Ради народного господарства Черкаського економічно–адміністративного району щодо створення НВК "Фотоприлад" було підписане 13 березня 1962 року. А чому святкували через три місяці, запитаєте ви.
Елементарно, посадовці тих часів не знали, що за десять років до підпису цього документа, 12 червня 1952 року, в селі Товмач, Шполянського району, народився Анатолій Бурківський. І мабуть забобонність не дозволила йому святкувати свій особистий ювілей раніше. А ось відзначити ювілей підприємства на квартал пізніше, аккурат у день свого шістдесятиріччя – совість дозволила.
А восени 2012 року Верховна Рада України, заради забезпечення стабільного розвитку підприємств оборонно–промислового комплексу, прийняла закон, яким списала всі не сплачені платежі. Тобто, заборгованість зі сплати зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування, всі види податків тощо та заборгованість по комунальним платежам: за тепло, воду та електроенергію.
І лише після звільнення Анатолія Бурківського з посади директора "Фотоприладу" борги були списані остаточно. Ось так одне з найпотужніших підприємств області вилізло з боргової ями.
Замість висновків
За різними оцінками, збитки нанесені підприємству за роки керівництва Бурківського більше десяти мільйонів гривень.
Але якщо інші підприємства, за порадами нового посадовця, будуть розвиватися за схемою: "неефективне використання коштів–борги–списання боргів" – це призведе до невиплат пенсій, руйнації підприємств житлово–комунального господарства та інших негативних наслідків.
Може, дійсно треба брати до влади не за принципом партійної відданості, а за конкретними результатами?
Питання риторичне. Але...


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Радником губернатора призначили регіонала, який загнав у борги державне підприємство"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта