Черкаські рятувальники розповіли, як зробити безпечним відпочинок на річці : 1136248 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Черкаські рятувальники розповіли, як зробити безпечним відпочинок на річці

Черкаські рятувальники розповіли,  як зробити безпечним відпочинок на річці

Такий стан справ призводить до того, що мешканці цих районів вимушені відпочивати на стихійних пляжах, або взагалі в місцях, які заборонені для купання, що вкрай небезпечно для людей, що знаходяться у воді.
Важко уявити літо без відпочинку поряд із водоймами. Не зважаючи на офіційні дати, більшість громадян відкрила пляжний сезон орієнтуючись лише на правила, що диктує літня спека.
Відпочивати на Черкаських пляжах можна, проте купаючись, не варто втрачати пильності, щоб не втратити не лише своє здоров’я, а й навіть життя, – не всі місця відпочинку бувають безпечними.
Як засвідчила остання рейдова перевірка, яку спільно із обласними засобами масової інформації провели співробітники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій? навіть зони відпочинку, обладнані за всіма правилами, не суперечать усім відомій істині: – "береженого Бог береже"...
Завдяки рейду рятувальники не лише провели профілактичну роботу з населенням, а й проінспектували реальний стан справ у місцях масового відпочинку людей – наявність обладнаних пляжів і рятувальних постів.
Стало очевидно, що достатньою кількістю рятувальних постів обладнане тільки узбережжя в межах Черкас. На берегову смугу міста, яка складає до 12 км, – шість пляжів, п’ять з яких пройшли паспортизацію та відповідають вимогам "Правил перебування людей на водних об’єктах.", шостий – "Робінзон", вразив повною непідготовленістю до безпечного відпочинку людей.
Акваторія зони відпочинку не позначена, навіть у присутності рятувальників по ній без жодних обмежень пересуваються як моторні човни так і гідроцикли. Рятувальний пост відсутній, жодних інформаційних стендів із роз’ясненням правил та вимог щодо відпочинку на території як пляжу так і розважального комплексу знайти також не вдалося.
Взагалі, склалося враження що у орендарів, у відповідальності яких перебуває цей пляж взагалі немає бажання турбуватися про безпеку людей які прийдуть до них відпочити.
Це в Черкасах, якщо ж подивитися на ситуацію в цілому по області, то вона просто вражає.
На території Черкаської області обліковується 68 місць масового відпочинку людей на воді.
Для області, на берегах водних об’єктів якої знаходиться більше 600 населених пунктів такої кількості надзвичайно мало.
Це важко пояснити, але до цього часу не визначені місця масового відпочинку у Драбівському, Жашківському, Катеринопільському, Корсунь–Шевченківському, Уманському, Чорнобаївському, Шполянському, Канівському районах, містах Канів та Золотоноша, де не лише достатньо водних об’єктів а й на яких щорічно гине значна кількість людей. Якщо пригадати минулий рік, то в цих районах потонуло більше половини від загальної кількості загиблих.
Уманський район – 6 жертв води, Канівський, Чорнобаївський та Черкаський по 5 загиблих. У Шполянському 4 потопельники. В К–Шевченківському та Катеринопільському районах по 2 жертви. Жашківський та Драбівський райони втратили по одному своєму жителю.
Такий стан справ призводить до того, що мешканці цих районів вимушені відпочивати на стихійних пляжах, або взагалі в місцях, які заборонені для купання, що вкрай небезпечно для людей, що знаходяться у воді. Статистика свідчить, понад 80% від загальної кількості всіх загиблих на воді, купалися саме у не визначених місцях та необладнаних пляжах.
А тим часом у цьому році на водних об’єктах області вже загинуло 24 особи (з них 3 дітей), врятовано 37 громадян.
Зазвичай більшість випадків загибелі людей трапляються на невизначених місцевими органами влади водних об’єктах — каналах, ставках, річках, внутрішніх водоймищах, затоплених кар’єрах. Місцеві органи влади неохоче визначають такі місця для відпочинку, адже якщо таке місце визначається, тоді потрібно приймати відповідні заходи: встановлювати пости, наймати рятувальників тощо. А все це вимагає коштів.
Щодо причин загибелі то вони, як і обставини, з року в рік залишаються незмінними.
У першу чергу це купання після вживання алкоголю, – майже 60% громадян, що потонули, у цей час перебували у стані алкогольного сп’яніння. Другою причиною залишається купання у не відведених для цього місцях, тут достатньо зазначити, що місця з складним берегом, невідомими дном та глибинами становлять реальну загрозу усім відпочивальникам. Замикає трійку найбільш поширених причин, що призводять до трагедій, – самовпевненість людей.
Запливаючи на великі відстані громадяни втрачають сили, переохолоджуються і часто стають жертвами судоми.
В області, попри те, що визначені та знаходяться на обліку 68 місць масового відпочинку людей на воді, паспорти мають лише 5 черкаських пляжів та 1 пляж у Золотоніському районі.
Рятувальні пости створені на 9 місцях масового відпочинку, а водолазне обстеження дна проведено тільки у 18 місцях.
Рейдові перевірки минулого тижня тривали не лише у Черкасах. З метою забезпечення безпеки відпочиваючих на воді, представниками служби з надзвичайних ситуацій були додатково перевірені усі визначені місця масового відпочинку людей на воді та пляжі.
Нажаль, не усі керівники відповідально поставилися до виконання заходів направлених на забезпечення безпеки відпочиваючих. Так із 68 визначених місць на 50–ти, через чисельні недоліки, які загрожують безпеці громадян, у найближчий час буде введено заборону купання.
Основними недоліками, які виявлялися в ході перевірок була відсутність водолазного обстеження підводної частини дна акваторії водних об’єктів, а також договорів на постійне та обов’язкове обслуговування їх Державною аварійно–рятувальною службою. Ще одним важливим та принциповим недоліком є відсутність обладнаних рятувальних постів.
За результатами перевірки виконання стану усунення недоліків працівниками ДСНС складено 7 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення та винесено 50 приписів про заборону експлуатації місць масового відпочинку людей на воді.
У зв’язку з ситуацією, що склалася, не зайвим буде ще раз нагадати, що людям, які відпочивають у місцях масового відпочинку на водних об’єктах,
– запливати за межу купання на акваторії, яку огороджено буями;
– підпливати до моторних суден, вітрильників, веслових човнів та інших плавзасобів; – залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети; – використовувати рятувальні засоби не за призначенням; – стрибати у воду зі споруд, не пристосованих для цього, і в місцях, де невідомі глибина та стан дна; – розпивати спиртні напої і купатися в нетверезому стані; – організовувати у воді ігри, пов'язані з пірнанням та захватом тих, хто купається;
– забруднювати і засмічувати водні об’єкти та територію пляжів;
– подавати обманні сигнали тривоги заради жарту;
– залишати без нагляду малолітніх дітей;
– використовувати для плавання автомобільні камери, плоти, лежаки, дошки;
– використовувати моторні, вітрильні, веслові човни, інші гребні і моторні плавзасоби, водні велосипеди, швидкісні моторні плавзасоби, водні мотоцикли в зонах пляжів, у громадських місцях купання при відсутності буйкового огородження пляжної зони і в межах цієї зони;
– приводити із собою собак та інших тварин.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Черкаські рятувальники розповіли, як зробити безпечним відпочинок на річці"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта