Президент України наголошує: Регіональні програми та стратегії мають реалізовуватись синхронно із завданнями Національного плану дій : 1105497 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Президент України наголошує: Регіональні програми та стратегії мають реалізовуватись синхронно із завданнями Національного плану дій

Президент України наголошує: Регіональні програми та стратегії мають реалізовуватись синхронно із завданнями Національного плану дій

Сьогодні Президент України Віктор Янукович взяв участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів України. Глава держави виступив на початку засідання, зокрема, наголошуючи, що тільки радикальні системні реформи зможуть забезпечити виконання ключових цілей державної економічної політики.
«Необхідною передумовою успішної модернізації держави є ефективна, професійна та відповідальна державна влада», – зазначив Віктор Янукович.
Він нагадав, що три роки тому, внаслідок світової кризи, українська економіка знаходилась у кроці від прірви.
– Тоді стало абсолютно зрозуміло: так далі працювати не можна. Голий популізм, владний авантюризм, постійна боротьба у владі зробили українське суспільство заручником політичних банкрутів – тодішніх можновладців. У 2010 році українці проголосували за зміни, довіривши нам управління державою, – сказав Президент України Віктор Янукович.– Коли ми почали розбиратися зі спадщиною, стало абсолютно зрозумілим, що лише наведення ладу в системі влади не забезпечить ефективного розвитку держави. Вже на початку нашої роботи я усвідомлював, що тільки радикальні системні реформи можуть забезпечити виконання ключових цілей державної економічної політики.
– Україна не мала права залишатися серед аутсайдерів ринкових перетворень, – наголосив Віктор Федорович.
Він відзначив, що одним із перших кроків на шляху модернізації країни стало реформування системи влади, підвищення її професійної та ефективної роботи. Кількість центральних органів виконавчої влади було зменшено на 25%, а чисельність їх апаратів – на 20%. Запроваджено систему відповідальності за формування та реалізацію державної політики, усунено дублювання функцій державних органів.
Для підготовки Програми реформ, координації роботи різних органів влади було створено Комітет з економічних реформ, регіональні комітети та Координаційний центр. Забезпечено постійну взаємодію цих структур з Урядом. Члени Кабінету Міністрів є керівниками відповідних напрямків реформ, і Уряд несе повну відповідальність за їх реалізацію.
– Повторюю, реформи довелося розпочинати за несприятливих обставин: на тлі світової кризи, в умовах жорстких фінансових обмежень, – зауважив Глава держави. – Передусім, необхідно було домогтись надійної макроекономічної стабільності. Принциповим завданням у цій площині стала стабілізація курсу національної валюти.
Віктор Янукович наголосив, що три роки поспіль гривня є стабільною. Це дало змогу українським виробникам нормально працювати на зовнішньому ринку. Стабільний курс підвищив довіру громадян до національної валюти. Заощадження в ній за останні три роки зросли на понад 86%, зокрема, цього року – майже на 17%. Виважена монетарна політика Національного банку України сприяла зниженню рівня інфляції у країні. Торік відзначено дефляцію на рівні 0,2%. В поточному році інфляція залишається низькою - на рівні 0,2%.
Президент України згадав, як у складних умовах розпочали формувати сучасне правове поле для української економіки. Було прийнято Податковий кодекс, удосконалено та впорядковано Митний та Бюджетний кодекси, об’єднано всі соціальні збори в єдиний соціальний внесок. Завдяки цим заходам вдалося створити зрозумілі та прозорі правила роботи для бізнесу, посилення конкуренції, створення стимулів для детінізації економіки, протидії корупції. Реєстрація нового підприємства стала більш швидкою та дешевою. Скасовано вимоги щодо мінімального розміру статутного капіталу та нотаріального посвідчення установчих документів.
Суттєво спрощено процедуру закриття підприємств за рішенням власників.
Проведено масштабне упорядкування роботи дозвільних органів – кількість дозволів скорочено з понад 1200 до 141 і всі вони зведені в єдиний Перелік. Видача цих документів здійснюється виключно в дозвільних центрах за принципом «єдиного вікна».
– Ми вдвічі скоротили кількість податків і зборів. Знизили фіскальне навантаження на бізнес: ставка податку на прибуток підприємств знижена з 25 до 19%, – підкреслив Глава держави.
За його словами, вдалося посилили український банківський сектор, зміцнивши, зокрема, систему гарантування вкладів громадян.
Реалізовано безпрецедентну за обсягами інвестицій та кількістю інфраструктурних проектів програму підготовки до Євро-2012. Спільно з Польщею успішно проведено європейський чемпіонат із футболу, завдяки чому Україна отримала визнання світу як добрий господар подій світового значення. Разом з цим, це – й унікальний досвід, отриманий вперше за роки незалежності. Це – досвід масштабних програм розвитку, які дають системний ефект для всієї економіки.
Президент України наголосив, що у рамках Програми економічних реформ здійснено важливі кроки щодо модернізації реального сектору економіки. Зокрема, це створення стимулів для оновлення основних засобів виробництва у базових галузях промисловості, покращення транспортної інфраструктури, посилення ефективності енергозбереження, енергетичної незалежності країни.
– Ми перейшли до практичної реалізації нової регіональної політики, – підкреслив Віктор Янукович. – Вона передбачає системне освоєння регіонами та громадами власних ресурсів на стратегічних засадах, поширення міжрегіональної співпраці.
– Цього року має в повну силу запрацювати новий механізм залучення під державні гарантії коштів у фінансування програм регіонального розвитку. Маю на увазі Державний фонд регіонального розвитку, – сказав Глава держави.
Звертаючись до членів Уряду, Віктор Федорович поставив вимогу не зволікати з визначенням порядку здійснення відповідних запозичень та відпрацювати його з регіонами. Він також зазначив: регіональні програми та стратегії мають реалізовуватись синхронно із завданнями Національного плану дій.
– Вимагаю від Уряду під час підготовки змін до Державного бюджету на 2013 рік у повній мірі передбачити кошти регіонам для виконання ними делегованих повноважень та регіональних доручень Президента України. Переконаний, що давно назріла необхідність рішучої децентралізації міжбюджетних відносин центру з регіонами. Разом з розширенням повноважень вони мають отримати необхідні кошти для їх реалізації, – дослівно сказав Глава держави.
Він зауважив на тому, що імунітет української економіки від зовнішніх криз значно посилився. Торік вдалося значно пом’якшити негативний вплив європейської депресії на Україну і навіть у цих складних умовах забезпечити підвищення добробуту людей.
Попри жорсткі бюджетні обмеження за останні роки реалізовано низку важливих ініціатив, спрямованих на підвищення соціальних стандартів для найменш захищених категорій громадян.
Так, у результаті осучаснення пенсій утричі зменшилася кількість пенсіонерів, розмір пенсії яких нижчий за 1000 грн. Торік середній розмір пенсії зріс на 18% – з 1230 до 1454 грн.
Державна підтримка пенсіонерів протягом трьох останніх років поступово посилювалась – середня пенсія за 3 роки зросла на 44%, а мінімальна – на 25%.
У цілому торік реальні доходи населення зросли більш ніж на 13%. Всього за останні 3 роки цей показник збільшився на 41%.
Завдяки підвищенню прожиткового мінімуму для працездатних осіб торік мінімальна зарплата зросла на 14% – з 963 до 1098 грн. Протягом останніх 3 років мінімальна зарплата зросла на 61%, а середня – на 59%.
Паралельно з підвищенням розміру соціальних стандартів тривала робота над покращенням якості роботи самої системи соціального захисту.
У всіх регіонах почали працювати 11 тисяч соціальних фахівців, завдання яких - дійти до кожної сім’ї і вчасно та якісно надати соціальну послугу. Вдосконалювати цю роботу нам треба буде постійно. І ми добре розуміємо, що тут багато залежить не тільки від Міністерства соціальної політики, а в багатьох випадках – від місцевих органів державної влади. А краще, шановні колеги, якщо б ви разом працювали над цим надважливим питанням і несли спільну відповідальність.
Разом з цим, Глава держави відзначив, що багато чого ще потрібно зробити. Він зауважив, що під час нещодавнього «Діалогу з країною», десятки тисяч телефонних дзвінків засвідчили, що людей турбують не загальні слова або чергові програми, а вирішення конкретних проблем. Перш за все, це робочі місця, своєчасна виплата зарплати, низька якість та висока ціна житлово-комунальних послуг, незадовільне медичне обслуговування тощо.
– Багато скарг на бездіяльність та відверте нехтування людськими інтересами чиновників всіх рівнів. Переконаний, що це відбувається, зокрема, через гальмування реформи системи надання адміністративних послуг. Замість єдиної мережі кожен державний орган намагається створити власний «центр надання послуг». Це ще більше обтяжує, дезорієнтує громадян, зберігає корупцію у цій сфері, – відзначив Глава держави.
Він детально зупинився на питаннях, які потребують прискореного вирішення.
Віктор Янукович поінформував учасників розширеного засідання КМУ про власну участь у черговому Саміті Україна – ЄС:
– Вимагаю від Уряду забезпечити безумовне виконання домовленостей, що були досягнуті з керівництвом Європейської ради та Європейської комісії. Маємо докласти необхідних зусиль для підписання Угоди про асоціацію під час саміту ініціативи «Східне партнерство». Водночас переконаний, нам слід продовжувати активний пошук взаємоприйнятної моделі співпраці з Митним союзом. Адже Росія, Білорусь та Казахстан для нас не лише торговельні партнери та сусіди, але й братерські крани, з якими нас пов’язують сторіччя спільної історії.
Президент України наголосив на зовнішніх і внутрішніх викликах, які Україні доведеться долати в найближчі два роки та тих завданнях, які необхідно вирішувати без зволікань. Адже конкуренція зростає не лише за ринки збуту товарів, а й за фінансові та інвестиційні ресурси
Поміж останніх – через державне фінансування та стимулювання розвитку конкретних економічних проектів надати поштовх для економічного розвитку, зростання зайнятості і подальшого підвищення рівня соціального захисту громадян; гарантувати максимально допустиму економічну свободу та підприємницькі можливості бізнесу, покращення бізнес-клімату та продовження процесу дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг; покращення інвестиційного клімату для національного виробника; реалізація нових підходів у соціальну сферу
Президент попередив, що жорстко контролюватиме, чи відповідають урядові та відомчі нормативні акти цілям ухвалених базових законів, духу реформ. Будь-які спроби вихолостити зміни, уникнути відповідальності, а тим більше – зберегти корупційні лазівки – будуть жорстко каратися, зокрема, й відповідними кадровими рішеннями.
– Також важливо, аби кожен урядовець пам’ятав, що головне завдання перетворень – підвищення добробуту українців. Наша мета – не поліпшення статистики, а покращення життя громадян України, – відзначив Президент України Віктор Янукович.


За повідомленням Прес-служби Президента України Віктора Януковича



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Президент України наголошує: Регіональні програми та стратегії мають реалізовуватись синхронно із завданнями Національного плану дій"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта