Щодня черкащани тоннами купують одяг секонд–хенд : 1105353 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Щодня черкащани тоннами купують одяг секонд–хенд

Заборона магазинів одягу з Європи зробить одних черкащан голими, а інших – безробітними.
18 грудня у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який заборонить торгівлю секонд–хендом в Україні.
У такий спосіб народні обранці хочуть зменшити обсяги імпорту уживаних товарів, які, на їх думку, не проходять належного санітарно–епідеміологічного контролю, а отже загрожують життю та здоров’ю українців. Окрім того, на думку депутатів засилля секунду створює негативний імідж країні і знищує вітчизняного товаровиробника та економіку.
Насправді, прийняття такого закону відбере у малозабезпечених черкащан, якими є більша частина населення нашої області, можливість одягатися, а у працівників та підприємців, які торгують секондом – роботу.
Мабуть, сьогодні важко знайти людину, в чиєму гардеробі чи у будинку не було б хоч однієї речі, купленої у секонд–хенді. Кількість магазинів уживаного одягу в Черкасах з кожним днем збільшується, росте і кількість городян, що в них вдягаються.
Черкащан, які надають перевагу одягу із секонд–хенду можна поділити на дві найбільші категорії: ті, хто шукає тут ексклюзив та справжні фірмові речі, і ті, у кого просто нізащо вдягнутися. Останніх, на жаль, значно більше.
– Замість того, щоб створювати сприятливі умови для відродження легкої промисловості, влада закриватиме секонди. Цим рішенням вони відправлять нас на вулиці, бо де ж зараз знайти роботу? Усі, продавці що сьогодні працюють у нашому магазині, колишні робітники тютюнової фабрики, куди нам іти, якщо і цю роботу відберуть? – бідкається старший продавець мережі магазинів "Альбіон" Наталя Бубенюк.
Усього в Черкасах 20 магазинів мережі "Альбіон", де працює до півсотні людей. Торгівля тут іде в залежності від сезону та статусу магазинів. У магазинах ексклюзиву, де продається речі нові та в хорошому стані, часто можна побачити службовців облдержадміністрації, міськвиконкому, та інших владних структур, підприємців та бізнесменів. У магазинах секонд–хенду скуповуються переважно пенсіонери й студенти.
Зимовий одяг важчий, тож і беруть його менше, влітку ж торгівля йде жвавіше. У середньому в зимовий період один магазин "Альбіону", що торгує ексклюзивом, продає до 100 кг товару на тиждень.
Продавці зазначають, до ексклюзивних магазинів часто заходять дуже заможні люди. Приїжджають на таких іномарках, що хіба що у глянцевих журналах можна побачити. Вони шукають тут брендові речі і знаходять їх. Серед товару трапляється одяг від відомих кутюр’є – Dior чи Calvin Klein, наприклад, були й норкові шуби, а знаючі люди у біжутерії нерідко знаходять коштовності.
Через низьку платоспроможність значної частини населення, підприємці, які торгують новим одягом, не везуть у Черкаси якісних речей, а те, що вони виставляють на вітринах, часто не варте запрошеної за нього ціни. Тому заможніші городяни готові одягатися в ексклюзивних магазинах мережі секонд–хенд, сплачуючи навіть досить високу ціну за вживаний одяг у перший день його завезення.
45–річна Людмила справжня модниця. Шопінг у секонд–хендах перетворився для неї на хобі, своєрідне полювання. Вона знає коли і у які магазини завозять новий товар. Йде у перший день, коли вартість товару найвища, придивляється собі обновку, коли щось сподобалося, то може його приховати серед іншого одягу, і повернутися щоб купити у один з останніх днів завозу, коли ціна товару нижча.
– У мене в житті не було стільки одягу. В моєму гардеробі сьогодні є практично усе, як у найкрутішої модниці, від кількох пар кросівок до пеньюарів та балеро, – ділиться Людмила, – Я одягаюся як дружина генсека. Спочатку я хаотично купувала усе, що подобалося. Тепер перебрала свій гардероб, залишила лише найкраще, решту – роздала, а до нових покупок ставлюся дуже виважено, беру лише справжній шик та ексклюзив.
Та на жаль, більшість людей купує уживаний одяг через матеріальну скруту. – Якби не секонд, то й не знаю у чому б ми ходили, – розповідає 37–річна черкащанка Олена. – Я залишилася сама із двома синами, їх треба одягти, вони ростуть на очах. Зарплата у мене така, що ледве зводимо кінці з кінцями. Практично усі гроші віддаю за продукти та комуналку, на одяг зовсім не залишається. В секонді ж за 100 гривень можна одягнутися з ніг до голови. Цим і користуємося, намагаюся знайти речі у хорошому стані, виперу їх, підшию, випрасую… По мені та моїх хлопчиках ніколи не скажеш, де ми одягаємося.
– Свого якісного й недорого не виробляють, а останню можливість у людей пристойно одягтись відбирають. Хіба ж так економіку і вітчизняного виробника піднімати? Вони мало того, що нас до злиднів довели, за пенсію ж прожити неможливо, то ще й голими зроблять, – обурюється пенсіонерка Олександра. – Я з секонду не лише сама з чоловіком одягаюся, а ще й внукам одежину знаходжу, у хату штори, покривала, постільну білизну, рушники покупляла, на дачу завжди є що одягти.
Інколи складається враження, що представники нашої влади живуть в іншій реальності, і рішення які вони приймають часто не для народу, а проти нього. Не можна відродити вітчизняного виробника легкої промисловості роздягнувши людей, так само не вдасться відтворити українську фармакологію, забравши у смертельно хворих імпортні ліки, чи підняти українське тваринництво, різко збільшивши мито на імпортне м’ясо…
Перевірено санстанцією
Одна з основних з мотивацій, через що народні обранці хочуть закрити секонди – не достатня санітарна обробка ввезеного товару. У черкаській санепідстанції запевняють – боятися нічого.
– Якщо цей одяг пройшов відповідну дезінфекційну обробку, то жодної загрози для здоров’я людини він не становить. А одяг з Європи, який завозять в Україну проходить пильну перевірку на таможні, а необроблений товар через кордон не впустять, – пояснює начальник черкаського міського управління головного управління держсанепідстанції у Черкаській області, головний державний санітарний лікар Черкас Василь Загородній. – За усе існування у Черкасах магазинів секонд–хенду ми не зафіксували жодного випадку захворювання, через цей одяг, Однак я б наполегливо радив людям усе таки прати куплений там одяг.
Секрети шопінгу в секонд–хенді
У перший день завозу у ексклюзивному відділі "Альбіону" встановлені найвищі ціни за кг товару, які знижуються з кожним днем: 1–ша категорія — одяг: 444 грн; 377 грн; 322 грн; 277 грн; 233 грн; 199 грн; 166 грн.
2–га категорія — білизна і біжутерія: 1111 грн; 999 грн; 888 грн; 777 грн; 666 грн; 555 грн; 444 грн.
3–тя категорія — дорога біжутерія — 7777 грн; 6666 грн; 5555 грн; 4444 грн; 3333 грн; 2222 грн; 1111 грн.
У відділі секонд–хенду мережі "Альбіон" ціни суттєво відмінні від ексклюзиву:
Одяг — 99 грн; 88 грн; 77 грн; 66 грн; 55 грн; 44 грн; 33 грн.
Одяг у поганому стані — 33 грн у перший день, 4 грн – у останній.
"Не мышонок, не лягушка, а неведома зверушка"
Часто у магазини надходить товар, який наші люди бачать уперше, і часто не знають, як його використовувати. Були тут й дивовижні дитячі грілки–муфточки для рук із наповнювачем, подібним до пшениці, що мали нагріватися у духовці. Був і надувний мужчина з усіма, щоправда, не надувними чоловічими подробицями. У продаж часто потрапляють музичні інструменти, окуляри, годинники.
Факт
Торік в Україну було завезено 98,6 тис тонн вживаного одягу. За останні 5 років обсяг імпортованого секонд–хенду становить 447,843 тис. тонн — по 10 кг на кожного українця.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Щодня черкащани тоннами купують одяг секонд–хенд"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 28
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта