Сергій Тулуб: «Не галасуйте на майданах, а ставайте поруч до роботи» : 1103235 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Сергій Тулуб: «Не галасуйте на майданах, а ставайте поруч до роботи»

Сергій Тулуб: «Не галасуйте на майданах,  а ставайте поруч до роботи»

В інтерв'ю для обласних друкованих видань голова облдержадміністрації Сергій Тулуб розповів про економічний стан області,  цьогорічні перспективи та закиди опозиції щодо найрезонансніших подій.

— Cергію Борисовичу, днями опоненти влади не знайшли вагоміших приводів для критики, як звинуватити вас у недостатньому спілкуванні з народом. Як сприймаєте такі закиди?
— Критика – основна тактика опозиції. Одні працюють, щось створюють і, природно, інколи помиляються. А є ті, хто живе з того, що… лише критикує. Кажуть, недостатньо спілкуюся з народом? Тоді як вони назвуть усіх тих людей, з якими я зустрічаюся щодня. А це десятки нарад і робочих поїздок, прийоми громадян на місцях із безлічі питань… А згадайте багаточисельні зустрічі з мешканцями Черкас, які ми проводили ще зовсім недавно. Я переконаний, конструктивна критика допомагає не зупинятися на шляху відбудови. Але маю за правило чути її з перших уст. Саме тому і намагаюся багато спілкуватися з людьми.

— Нині в усіх обласних адміністраціях підбивають підсумки роботи, виводять нові рейтинги областей. Чи задовольняють вас результати 2012 року?
—Результати соціально-економічного розвитку знайшли відображення у високій рейтинговій оцінці Черкащини серед областей держави. Протягом року ми постійно покращували свій результат. Наприклад, за підсумками І кварталу ми були 9-ми, першого півріччя – на 7 місці. За результатами 9 місяців Черкащина посіла уже 3 місце.
Обсяг промислового виробництва за підсумком року становив майже 28 млрд. грн., що на 5 відсотків більше, ніж за попередній рік. У розрахунку відповідного показника на душу населення область посіла високе 6 місце серед інших регіонів держави.
З високими показниками спрацював агропромисловий комплекс. Обсяг валової продукції агропромислового комплексу області з розрахунку на одну особу у 2012 році перевищує у 2,2 рази загальнодержавний показник і становить 10942 гривень (перший показник в державі);з розрахунку на 100 га сільськогосподарських угідь - перевищує в 1,8 разів загальнодержавний показник і становить 1 млн. 58 тис. грн.(другий показник в державі)
І це при тому, що за територією Черкащина лише у другій десятці областей України. Наша область у лідерах за врожайністю зернових та зернобобових культур. А врожайність соняшника – найвища з часів створення області.
Вставка:  Врожайність зернових та зернобобових 53,1 цнт/га (по Україні – 31,7), соняшника – 27,9 цнт/га (по Україні – 16,3), цукрових буряків – 460 цнт/га (по Україні – 401).
До того ж, у переробній промисловості зросло виробництво кисломолочних продуктів на 75 відсотків, молока обробленого більше як на 47 відсотків та сирів близько 11 відсотків. А ще два роки тому молочна галузь області працювала зі спадом. До того ж зросло виробництво соняшникової олії, ліквідовано відставання з виробництва м’яса курятини. Позитивна динаміка й у галузях з виробництва будівельних матеріалів та меблів.
Разом з тим, унаслідок ускладнення ситуації на зовнішніх ринках, ми не вийшли на заплановані показники з машинобудування та виробництва хімічної продукції. Але торік відкрито ряд заводів та підприємств, які, переконаний, ще розкриють свій потенціал і додадуть рейтингу нашій області.

— Іноді звучать думки, що такі показники — не заслуга влади.
— Давайте візьмемо лише одну галузь — сільське господарство. Так, облдержадміністрація забезпечила виконання державної програми підтримки сільського господарства шляхом виплати спеціальної бюджетної дотації особистим селянським господарствам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби. Допомогу отримали більше 8 тисяч осіб майже на 7 мільйонів гривень. Також реалізується Програма розвитку молочного скотарства в особистих селянських господарствах, складовою якої є передача нетелей, придбаних за рахунок коштів обласного та районних бюджетів. Нетелей отримала 61 родина. Цьогоріч і в наступні роки реалізація програми триватиме. Завершується введення в дію першої черги молочного комплексу потужністю 1500 корів у ТОВ «Кищенці» Маньківського району (там триває робота з доробки проекту комплексу зі збільшенням його потужності до 4000 корів). Аналогів такого комплексу немає в Україні. Також закінчується реконструкція молочних комплексів у ТОВ «Агроко» Чорнобаївського та корпорації «Украгротех» Христинівського районів.
Важливою ініціативою, підтриманою сільгоспвиробниками, є укладення соціальних угод, яких укладено майже 2 тисячі – на суму 85 млн. гривень, що втричі більше, ніж за попередній рік. У відповідності з програмою «Село Черкащини – 2020», ці кошти спрямовуються на оновлення соціальної інфраструктури сільських територій. Тож висновки робіть самі.

— Який приклад, на вашу думку, може найбільше охарактеризувати роботу обласної влади?
— Одним із головних підсумків роботи минулого року, вважаю, стане відкриття діагностичного-консультативного медичного центру. Днями відбулася виїзна нарада з питань вивчення ситуації щодо введення його в експлуатацію. Учасники наради обговорили проблемні питання. Зокрема, вони ознайомилися з ходом завершення будівельних робіт та кошторисом будівництва, встановленням придбаного медичного обладнання, облаштуванням та умеблюванням центру. Нагадаю, що будівельні роботи розпочалися у липні 2012 року. Не минуло й року, а заклад уже фактично готовий до роботи. У новозбудованому приміщенні розмістяться поліклініки обласної лікарні та обласного кардіологічного центру, також тут будуть облаштовані амбулаторні структури обласного перинатального центру. На одному з поверхів розмістять три лабораторії. Таким чином, для зручності пацієнтів усі необхідні спеціалісти й медико-діагностичні служби будуть зосереджені в одному приміщенні.

— А яка проблема найбільше дошкуляє?
— Одна з найгостріших — корупція, що, як іржа, роз’їдає багато наших добрих справ і починань. Нинішнього року складено й направлено до суду 84 адміністративні протоколи про корупційні правопорушення. Завершено розслідування і направлено до суду кримінальні справи стосовно 85 злочинів корупційного забарвлення. При цьому основними видами корупційних дій було: зловживання владою або службовим становищем, хабарництво, а також привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. Протягом минулого року виявлено майже 200 злочинів у сфері службової та понад 100 злочинів у сфері господарської діяльності. Зокрема, порушено 48 кримінальних справ, пов’язаних з хабарництвом.
Хвилюють також ряд нерозкритих резонансних злочинів, що відбулися на території області. У цьому контексті хочу згадати два вибухи, які трапилися у Лисянці та Христинівці.
Мене також вразила передчасна смерть міського голови Христинівки. І я хочу ще раз висловити співчуття родині Миколи Наконечного та пообіцяти, що докладу всіх зусиль, аби минулорічна справа щодо вибуху у місті була обов’язково розкрита.

— Зазвичай люди не так звертають увагу на загальні показники, як на те, з чим стикаються щодня. І найгостріше в цьому контексті питання стану доріг. Гроші на ремонт шляхів торік були виділені. А доріг немає…
— Стан автомобільних доріг безпосередньо пов’язаний з обсягами фінансування, своєчасним і якісним їх будівництвом та ремонтом. Переважна більшість шляхів, збудованих у 70-ті — 80-ті роки минулого століття, відслужила по два-три нормативні строки. Зросла й інтенсивність руху. Річні програми фінансування поточного ремонту і експлуатаційного утримання формуються з наявних фінансових ресурсів і розподіляються між областями пропорційно протяжності автомобільних доріг. У 2011-2012 роках значна частина коштів була сконцентрована на об’єктах, пов’язаних з підготовкою до проведення чемпіонату з футболу ЄВРО 2012. У результаті автодороги Черкащини лишилися недофінансованими.
Подібна ситуація, на жаль, склалася не лише у Черкаській області. Як сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров всього в цьому році слід відремонтувати 1,4 млн кв. м доріг.
Але проблема, гадаю, не стільки в цьому, скільки в безгосподарності деяких служб. Торік дорожники отримали майже дві сотні мільйонів державних коштів. Зробили, наприклад, нову дорогу — з Кам’янки до Знам’янки. Куди вона поділася, коли зійшов сніг? Її ж тільки завершили півроку тому. Працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України виявили протиправну діяльність ряду посадовців, які впродовж 2011-2012 років шляхом зловживання службовим становищем прибрали до рук 34 млн. грн. державних коштів.  Першого лютого нинішнього року оперативниками УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області викрили та ліквідували «конвертаційний центр», за допомогою якого «спритні» підприємці обікрали державу на 150 мільйонів гривень. Подібні випадки, на жаль, непоодинокі.
Нинішнього року фінансування доріг комунальної власності буде не меншим за минулорічне і розпочнеться вже незабаром.
Зі свого боку ми намагаємося докласти всіх зусиль, щоб торішня ситуація не повторилася.

— Область почала підготовку до 200-річчя Тараса Шевченка – важливої події не лише для Черкащини, а й для всієї України. Однак і в таких, здавалося б, благородних намірах ваші опоненти знаходять негатив, мовляв, це тільки привід для відмивання грошей…
— Просто кожен такий опозиціонер, очевидно, судить інших по собі, по своїх діях. Ще й кошти не виділено, а розмови про нецільове їхнє використання вже почалися! Подивіться самі: за що б ми не бралися, яку б справу не робили – будь то будівництво діагностичного центру чи вшанування пам’ятних для кожного українця дат – опозиція завжди проти. Ми ж, незважаючи ні на що, працюватимемо і докладемо максимум зусиль аби мрія Шевченка реалізувалася: «А у селах у веселих і люди веселі…».
Поряд з реконструкцією меморіальних шевченківських об’єктів ми плануємо відновлювати і соціальну інфраструктуру населених пунктів. А це: будинки культури, ФАПи, школи, дороги.
Підготовка до 200-річчя Шевченка – це в першу чергу можливість України ще раз заявити про себе на міжнародному рівні.  Це якісно новий рівень заходів, які, сподіваюсь, стануть традиційними для Черкащини.
До реалізації заходів долучилися громадські організації, творчі спілки, дитячі колективи і просто люди, яким не байдужа доля України і які шанують слово нашого духовного пророка. Сподіваюсь, цих людей ставатиме більше. Адже це не свято влади або опозиції, це свято кожного українця.
Нашим опонентам можу сказати лише одне – не галасуйте на майданах, а загортайте рукава і ставайте поруч до роботи.

— Очевидно, не можна обійти питання «Фрезеніуса». Свого часу область «пропіарилася» на всю Україну — перекривали дороги, пікетували… Тепер питання знову на слуху.
— Наразі хворим на ниркову недостатність, які лікуються у Черкасах, надають допомогу у двох закладах: в обласній лікарні та приватній клініці гемодіалізу «Фрезеніус». Усі пацієнти, які проходять лікування у державній установі, повністю забезпечені усім необхідним, як і передбачено законодавством. Проблеми виникають із приватною клінікою, адже існують певні юридично-правові норми фінансування приватних структур. Відтак виникла заборгованість. Але ми чітко розуміємо, що не можемо покинути цих людей на призволяще, тому докладаємо максимум зусиль, аби врегулювати ситуацію. І я можу сказати лише одне – минулорічна заборгованість найближчим часом буде погашена.

— Спрогнозуйте, яким для Черкащини видасться нинішній рік.
— Переконаний, що 2013-ий буде для нас не менш напруженим і плідним, ніж минулий. На сесії обласної ради ми розглянули програму соціально-економічного розвитку. Особливе місце в ній зайняла підготовка до відзначення 200 – річчя від дня народження Т.Г.Шевченка та 60-річчя створення області. Не все заплановане торік удалося здійснити, адже негативні тенденції у розвитку світової економіки впливають і на діяльність господарського комплексу області. Та все ж хочу підкреслити: основні орієнтири та пріоритети визначені правильно. Про це свідчать результати року. Сьогодні в суспільстві відроджується довіра до влади. І треба це закріплювати конкретними справами.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Сергій Тулуб: «Не галасуйте на майданах, а ставайте поруч до роботи»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта