Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив на необхідності правдивого висвітлення діяльності органів влади : 1095706 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив на необхідності правдивого висвітлення діяльності органів влади

Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив на необхідності правдивого висвітлення діяльності органів влади

На засіданні Уряду 23 січня 2013 року, яке відбулося під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, було розглянуто ряд актуальних питань життєдіяльності країни. Зокрема, очільник уряду наголосив на нових завданнях, які потребують вирішення в нинішньому році.
– Зараз потрібне прийняття складних і швидких рішень, тому що постійне обговорення одних і тих же проблем без прийняття рішень, відкладання дій відбирають у країни перспективу розвитку. Уряд, безумовно, повинен виконати складні завдання, поставлені Главою держави. Кожному члену Уряду доручено певний напрям реформ, кожен відповідає за виконання конкретних позицій Національного плану дій. Виконання цієї роботи буде оцінкою і кожного персонально, і Уряду в цілому, – сказав Микола Азаров. А Кабміном у цьому напрямі здійснюється поглиблений аналіз впровадження реформ.
Серед основних завдань, які визначив Президент для Уряду, – зробити все необхідне, аби Україна увійшла в сотню країн за рейтингом економічної свободи та ефективністю інвестицій. І, за словами Миколи Азарова, фундамент для цього в країні вже закладено і зміни на краще вже відчувають в своїй роботі інвестори. На виконання завдань, поставлених Президентом України, Уряд розробляє Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.
Микола Азаров повідомив, що вже розглянуто проект цієї програми, розроблений Міністерством економічного розвитку та торгівлі в співпраці з іншими міністерствами, на виконання якої передбачено виділення понад 180 мільярдів гривень державних капіталовкладень. Вперше на модернізацію промисловості та структурної перебудови економіки спрямовуватиметься така значна сума. і вперше в рамках однієї програми буде системно доповнено державні інвестиції стимулами економічної свободи. «Оскільки програма настільки відповідальна, це тільки перший підхід до її розгляду. Будуть іще обговорення в Уряді, обов’язково – в експертному середовищі, з учасниками ринку,  громадськістю. Ми хочемо об’єднати навколо програми розвитку внутрішнього виробництва творчі сили й ініціативу всього суспільства» – зауважив Микола Янович.
Він детально зупинився на планах уряду. Це, насамперед, створення державного бізнес-плану нарощування обсягів внутрішнього виробництва (в першу чергу у високотехнологічних секторах та у виробництві споживчих товарів), розвитку внутрішнього ринку. А на цій базі планується замінювати імпорт товарами вітчизняного виробництва, збільшити експорт, досягти позитивного сальдо торгівельного балансу. Для досягнення цієї мети буде використано комплекс інструментів підтримки розвитку: прямі бюджетні інвестиції, державне замовлення на вітчизняні товари, державно-приватне інвестиційне партнерство, податкові та митні стимули, здешевлення кредитування реального сектору економіки, державні гарантії для пріоритетних проектів.
Мета урядової програми – надати максимальну підтримку пріоритетним галузям, і особливо тим, які мають великий потенціал  зростання, отримати ресурси і вкласти їх в кардинально нову економіку.
Микола Азаров спрогнозував, що попри всі несприятливі світові економічні умови, Україна може досягти в 2013 році зростання ВВП на рівні 3-4% за інфляції приблизно 3%, а 2014 року досягти якісніших темпів розвитку.
Уряд також планує заслухати виконання програми соціальних ініціатив Президента України.
Прем’єр-Міністр України наголосив на важливості безперебійного функціонування системи соціального захисту, на неприпустимості створення штучних перешкод, зокрема, щодо своєчасної виплати грошових допомог.
Він доручив головам регіональних адміністрацій, де сталися подібні випадки, жорстко покарати винних чиновників, а Міністру соціальної політики Наталії Королевській  – тримати на особистому контролі своєчасність соціальних виплат.
Прем’єр-Міністр України особливу увагу приділив необхідності правдивого висвітлення діяльності органів державної влади і навів кілька обурливих прикладів перекручування реальних фактів представниками деяких ЗМІ. Подібний телесюжет, так би мовити, в продовження теми,  демонструвався нещодавно одним із центральних телеканалів і стосувався безпосередньо ситуації навколо тарифної політики на послуги теплопостачання в м.Монастирище Черкаської області. В телесюжеті стверджувалось, що у Монастирищенському районі Черкаської області уже підвищено тариф на теплову енергію.
Буквально наступного дня озвучену інформацію будо спростовано управлінням інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ ОДА на основі результатів перевірки оприлюдненого матеріалу управління житлово-комунального розвитку облдержадміністрації та Монастирищенської райдержадміністрації. Відповідний лист за підсумками перевірки облдержадміністрацією надіслано в Секретаріат Кабінету міністрів та ще один – для спростування неправдивої інформації на адресу згаданого центрального телеканалу. Зокрема, за інформацією в.о. начальника управління ЖКГ облдержадміністрації Володимира Ромашова, тарифи на послуги з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії для категорії «населення» – мешканців м. Монастирище, що діють на даний момент, затверджено рішенням виконавчого комітету Монастирищенської міської ради від 04.08.2011 № 151. Монастирищенське ДП «Теплокомуненерго» зверталося до міської ради з питання підвищення з початку 2013 року тарифів на послуги централізованого опалення для категорії «бюджетні установи та інші споживачі», про що було повідомлено в засобах масової інформації. Нормативний акт на підвищення не прийнято, тому нарахування відбувається за тарифами, що затверджені постановою Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України від 30.09.2011 № 111. Тож тарифи  на  опалення  в  м.Монастирище в  2013  році  підприємством  не  підвищувалися  і  ще  жодному  споживачу  рахунки до  оплати,  за  надані в новому році послуги, не виставлено.  Тож і факту, про який йшлося в телесюжеті не існувало.
Щодо цієї ситуації Микола Азаров зауважив: «Як мені стало відомо, місцева влада вже звернулася до керівництва телеканалу з вимогою спростувати неправдиву інформацію».
Він також заявив, що позитивно сприймає ті критичні публікації ЗМІ, які викривають недоліки або порушення, адже це допомагає в роботі та сприяє усуненню подібних фактів, захисту людей.
Прем’єр-Міністр України закликав представників органів влади, зокрема й всіх міністрів, докладно інформувати суспільство про свою діяльність, залучати громадян України до масштабного обговорення тих задач, рішення за якими ще доведеться приймати та враховувати громадську думку в своїх діях.
Щодо тарифної політики для населення Микола Азаров дав наступне роз’яснення:
– Ми вже два роки справляємося з ситуацією, не підвищуючи тарифів. І сьогодні зовсім не ті екстремальні умови, які були в 2010 році, щоб спекулювати на цій темі. Багато зроблено для економії енергоресурсів та диверсифікації їх використання. Значно скорочено споживання невиправдано дорогого російського газу, збільшено частку виробництва теплової енергії на вітчизняному вугіллі та альтернативному паливі, реалізуються енергоефективні проекти. Це – правильний рух до енергетичної незалежності. Громадяни ж будуть сплачувати тільки посильний, відповідно до їх доходів, і обґрунтований тариф. Інша справа, що Уряд пропонує частину тягаря бюджетної компенсації різниці в тарифах покласти на заможних. Ми будемо вдосконалювати систему диференційованих тарифів для тих, хто безболісно може сплачувати ринкову вартість теплопостачання та інших комунальних послуг. Це – соціально справедлива система, заперечувати яку – просто нонсенс. Можливо, вона не подобається власникам і топ-менеджерам певних телеканалів, які не рахують копійок, але вона допоможе захистити тих, хто ці копійки рахує.

Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив на необхідності правдивого висвітлення діяльності органів влади"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта