Громадські активісти так і не змогли порозумітися з депутатами та ледь не влаштували дуель : 1086664 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

Громадські активісти так і не змогли порозумітися з депутатами та ледь не влаштували дуель

Громадські активісти так і не змогли порозумітися з депутатами та ледь не влаштували дуель

14 грудня більш ніж три десятки місцевих жителів пікетували сесію Корсунь–Шевченківської міської ради, вимагаючи упорядкувати забудову центру міста.
Активісти громадської організації "Правовий простір" та Координаційної ради громадських та політичних організацій Корсунщини звернулися до місцевих обранців із заявою:
ЗАЯВА учасників пікетування Корсунь–Шевченківської міської ради 14 грудня 2012 року, ініційованого Координаційною радою місцевих організацій політичних партій та громадських організацій міста та району.
У зв’язку з тим, що міська рада Корсуня–Шевченківського тривалий час ігнорує підготовку основних засад містобудівної політики міста та внесення таких засад до порядку денного сесій міськради, а також вимог громадськості міста стосовно прийняття міськрадою рішення щодо впорядкування пам’ятників і пам’ятних знаків, звертаємось до депутатів міської ради з такими вимогами:
1. З’ясувати причини ігнорування підготовки та розгляду на сесії міськради основних засад містобудівної політики м. Корсунь–Шевченківський.
2. Невідкладно внести на розгляд сесії вимогу учасників пікетування про встановлення тимчасового мораторію на будь–які відведення земельних ділянок в оренду або для придбання їх у приватну власність в центральній частині міста до затвердження сесією міськради основних засад містобудування у місті Корсунь–Шевченківський.
3. Невідкладно затвердити концепцію поетапної реконструкції центрального майдану міста з обов’язковим урахуванням пропозицій, висловлених на громадських слуханнях.
4. Вжити заходів для негайного припинення незаконного будівництва на території, де розміщувалась редакція газети "Надросся" (вул. Червоноармійська, 7) та на розі вулиць Сошенка і Ювілейної. Повернути вищеназвані ділянки у власність громади міста. Невідкладно провести з цього приводу громадські слухання (згідно з порядком, встановленим Кабінетом Міністрів України від 25.05.2011 №555).
5. Притягнути до відповідальності осіб, які своєю бездіяльністю потурають самоправному будівництву.
6. Негайно створити при міській раді громадську містобудівну раду у відповідності до чинного законодавства.
7. Вжити заходів для приведення до належного стану наступних пам’ятників:
– пам’ятного знаку жертвам голодоморів в Україні;
– перенесення бюсту Б. Хмельницького від верстатобудівного заводу до центру міста;
– забезпечити реставрування погруддя Т.Г. Шевченка та стели із зображенням Т. Г. Шевченка на в’їзді до міста;
– виділити місце для встановлення пам’ятного знаку борцям за волю України;
– перейменувати ряд вулиць міста у відповідності до чинних президентських указів.
Факси на підтримку цих вимог міському голові надіслали братні громадські організації – "Правовий простір" із Сєвєродонецька та профспілка підприємців "Алчевський терен Луганщини" та електронною поштою Громадська організація ТП "Край" з м. Нетішин Хмельницької області.
До пікету сесії міської ради приєдналися 20 мешканців єдиної у місті дев’ятиповерхівки з вимогою відремонтувати ліфт та прибрати підозрілу антену з даху їхнього будинку.
Голова Координаційної ради, що організувала пікет, взяв слово, спробував донести нашу позицію до людей, але великого успіху не мав, бо новоприбулі не знайшли зв’язку з поламаним ліфтом, антеною, які непокоїли їх, та дерибаном землі та занедбаними пам’ятниками, які відстоювали громадські активісти вимог.
До мешканців багатоповерхівки вийшов заступник міського голови Павло Гладкий, який пообіцяв розглянути їхні питання, зауваживши, що рада вже виділила на ліфт 2000 грн у цьому році (з потрібних 50 000 грн). Задовольнившись цим, новоприбулі припинили пікетування. Але троє з них підписали заяву громадських активістів.
Після цього учасники пікету пішли до зали засідань. Перед депутатами виступив голова Координаційної ради громадських та політичних організацій Корсунщини пан Сергієнко.
Після того, як він зачитав заяву, депутат Бабенко виступив із критичним зауваженням, зазначивши, що якби сучасні правила поведінки дозволяли виклики на "дуель", то він би скористався такою можливістю та викликав Сергієнка за наклеп на всіх депутатів, бо вони не роздавали земелю, самочинне будівництво не дозволяли і взагалі нічого не робили.
Котрийсь з депутатів від БЮТ зауважив, що "для контролю за будівництвом чи там землями є відповідні служби, а з прапорами кругом котловану вони бігати не збираються. Самі вони земель ніяких не "дерибанили", то було за попередніх депутатів, а вони самі ні–ні".
Загальне враження від спілкування з депутатами таке – вони геть відірвані від справжніх проблем міста, мало хто готовий вирішувати питання з громадянських та державницьких позицій. Хто заважає будь–кому з депутатів направити депутатські звернення щодо незаконного будівництва в місті? Чи може варто спробувати повернути землі, незаконно виділені "папєрєднікамі"? Чому в такому ганебному стані пам’ятники в Корсуні? Чому забудова в центрі міста провадиться хаотично, без жодної концепції чи плану. Чому на центральному майдані міста досі бовваніє ідол комунізму – Ленін, на тлі якого дивно виглядає державний прапор? Чому досі в місті десяток вулиць має імена катів українського народу – організаторів голодоморів?
Звичайно, відповідь проста – байдужість громади народжує таких депутатів, як місцевого так і найвищого рівнів рад.
Вони до цього часу вірні ленінці, і їхні зверхники такі, тож і поводяться згідно совкових переконань, бояться всього українського, як вогню.
Звичайно, в Корсуні багато жителів, котрі підтримують таких очільників, ще більше просто байдужих громадян, але є ще й інші корсунці, що вирішили не миритися з таким станом у місті, тому вийшли на пікет. Як то кажуть , шлях здолає той, хто йде вперед.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Громадські активісти так і не змогли порозумітися з депутатами та ледь не влаштували дуель"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 32
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта