Під головуванням Президента України в Києві відбулось засідання Комітету з економічних реформ : 1068921 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Під головуванням Президента України в Києві відбулось засідання Комітету з економічних реформ

Під головуванням Президента України в Києві відбулось засідання Комітету з економічних реформ

Глава держави на засіданні Комітету з економічних реформ проаналізував соціально-економічний стан України та наголосив на необхідності вирішення ряду інших актуальних питань. За його словами, влада продовжить докладати всіх зусиль для поліпшення якості життя та добробуту людей
Зокрема, Віктор Янукович заявив про те, що підвищення ефективності роботи влади передбачатиме насамперед вдосконалення процесу надання громадянам адміністративних послуг: «Особлива увага приділятиметься підвищенню ефективності діяльності органів влади. Без сумніву, першим позитивні наслідки цієї роботи відчує населення під час отримання адміністративних послуг», – сказав Глава держави. Він додав, що йдеться передусім про скорочення часу опрацювання державними відомствами заяв громадян і бізнесу, отримання інформації з реєстрів і баз даних займатиме лічені хвилини.
«Головна мета – це можливість спілкування з владою безпосередньо через єдиний портал адміністративних послуг. Ми йдемо цим шляхом і ми цього доб’ємося», – наголосив Президент.
Найближчим часом, зазначив В.Янукович, отримання паспорта, довідок, заміна посвідчень водія або реєстрація нового бізнесу не потребуватиме відвідування органів влади – достатньо буде скористатися доступом до Інтернету.
Президент висловив переконання, що інформатизація має увійти до всіх сфер суспільного життя країни: від електронного реєстру пацієнтів у медичних закладах до можливості отримання в електронному режимі інформації про наявність вільних місць у дитячих садках.
Віктор Янукович наголосив  на необхідності здешевлення кредитів для реального сектору економіки. На думку Глави держави, Національний банк України разом з вітчизняними банками мають напрацювати програму кредитування реального сектору економіки нашої держави. Фінансова система відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку національної економіки, тож у зв’язку з цим Віктор Янукович зазначив: «Я сподіваюся, що НБУ разом з українськими банками відпрацює і запропонує програму кредитування розвитку нашої країни». У цьому контексті Президент особливо наголосив на актуальності здешевлення кредитів і запуску грошей у реальний сектор економіки. «Якщо ми цього не зробимо – у нас не буде успіху. Є динаміка у зростанні інвестицій, але вона не настільки велика, щоб забезпечити розвиток економіки без участі банківської системи України», – сказав ВікторЯнукович.
Однією з важливих складових зростання економіки України Глава держави також назвав розвиток інфраструктури. Успішне проведення фінальної частини Євро-2012 дало поштовх не лише розбудові інфраструктури України, а й також зростанню національної економіки, зауважив він. «Це означає, що ми не повинні втрачати цю енергію і нам треба й надалі розпочинати програми, які спрямовані на розвиток інфраструктури», – наголосив Президент.
Президент виступив за необхідність розробки програми з лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки. Він доручив голові Державної податкової служби Олександру Клименку разом із профільними міністерствами розробити програму з лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки. «Просив би вас разом з економічним блоком Уряду попрацювати над тим, щоб ми у 2013-2014 роках мали програму з лібералізації державної податкової політики, створення різних податкових стимулів», – сказав Віктор Янукович, звертаючись до голови податкової служби. Глава держави також зауважив, що влада постійно працює над вдосконаленням податкової системи, створенням мотивацій і стимулів для платників податків та звернув особливу увагу на важливість подальшого спрощення умов ведення бізнесу. Він нагадав, що до парламенту вже внесено пакет з десяти законопроектів, які змінюють підхід до надання державою адміністративних послуг і передбачають скорочення дозвільних процедур у будівництві й землевідведенні, зменшення кількості ліцензій.
Глава держави водночас оцінив як недостатню на даному етапі імплементацію вже прийнятих законів щодо спрощення умов для ведення бізнесу. Він доручив Міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенку разом з іншими відомствами провести аналіз цього питання. «Давайте подивимося – що потрібно зробити, щоб прибрати перепони, які стоять на шляху», – сказав Президент.
Віктор Янукович підкреслив, що влада має докласти всіх зусиль для подолання кризових явищ на так званих депресивних територіях країни. Він зауважив, що такі  території нині є майже в кожному регіоні, однак необхідно чітко визначити їх критерії та подальші кроки з поліпшення ситуації. Доручення зосередитися на цьому питанні отримав Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.
На переконання Президента, потрібно максимально залучати до розвитку реального сектору економіки вітчизняний науковий потенціал. «Одним із ключових критеріїв ефективності роботи науки як вузівської, так і академічної, має бути кількість наукових розробок, впроваджених у виробництво», – сказав Глава держави. На ці цілі, переконаний він, має бути спрямоване відповідне бюджетне фінансування та державна підтримка науки.
Президент також відзначив, що сучасна система освіти має готувати кваліфікованих і затребуваних на ринку праці фахівців. «Перші кроки в цьому напрямі зроблено – спільно з роботодавцями підготовлено рамку кваліфікацій. Розроблено 65 новітніх освітніх стандартів», – сказав він.
Глава держави звернув окрему увагу на розпочату роботу щодо зміни пріоритетів при формуванні державного замовлення – на користь підготовки фахівців для індустріальних галузей економіки.
Ефективна підтримка реального сектору економіки, розширення внутрішнього ринку, допомога експортерам залишаються серед ключових завдань держави. «Я чекаю від Уряду програми розширення внутрішнього ринку», – сказав Глава держави. – «Якщо ми не посилимо уваги до експортерів, нам швидко не вдасться розвинути внутрішній ринок».
У цьому контексті Віктор Янукович висловився за доцільність підвищення ефективності роботи Торговельно-промислової палати України. Як приклад такої роботи Президент назвав діяльність Американської торгівельної палати та Європейської бізнес асоціації, які відстоюють інтереси своїх компаній в Україні. «Без відповідної законодавчої ініціативи, законодавчих змін нам не обійтися. Я чекаю цього від наших фахівців, які працюють у Комітеті з економічних реформ», – зазначив Глава держави.
Важливою складовою розвитку реального сектору економіки є економізація зовнішньої політики, яка потребує нових ринків збуту. «Україна є країною з відкритою економікою. Економізація нашої зовнішньої політики – це одне із завдань, що стоять перед МЗС», – наголосив Президент України.
Говорячи про важливість посилення ролі Торгово-промислової палати, він зазначив: «Потрібно модернізувати Торгово-промислову палату, вмонтовувати її в механізм співпраці між бізнесом, нашими дипломатичними представництвами, торговельними місіями за кордоном». Сьогодні, зауважив В.Янукович, недостатня економізація зовнішньої політики України стримує розвиток нашого реального сектору. «Ми повинні рухатися туди, де наші товари можуть знайти ринки збуту», – зазначив Президент.
Він також дав доручення про завершення в листопаді підготовки проекту Національного плану дій на 2013 рік у рамках Програми економічних реформ на 2010-2014 роки. «Нам дуже важливо відпрацювати програму наших дій – Національний план дій на 2013 рік – і в економіці, і в соціальній сфері. Щоб ми в листопаді мали можливість уже виписати (його) по всіх напрямках, побачити ті орієнтири, на які ми можемо вийти в 2013 році», – сказав Глава держави. – «Ми повинні послідовно рухатися по всіх напрямках, зберігаючи ті пріоритети, які ми визначили раніше». Президент також закликав присутніх зробити висновки щодо успішності реалізації заходів, запланованих на нинішній рік, зокрема, щодо виконання регіональних програм.
Віктор Янукович вкотре наголосив, що в наступному році влада продовжить реалізацію соціальних програм з метою поліпшення життя громадян. «На першому місці є людина. Соціальні програми, які ми започаткували, ми будемо продовжувати», – підкреслив Президент.
Віктор Янукович очікує від Уряду та профільних відомств пропозицій щодо поглиблення розпочатих реформ у сфері охорони здоров’я. Серед заходів, які необхідно здійснити найближчим часом, він назвав продовження будівництва перинатальних центрів, зведення сучасних кардіологічних центрів і станцій швидкої допомоги, забезпечення їх якісним новітнім обладнанням і кваліфікованим персоналом. «Ми почали з вами створювати сучасні станції швидкої допомоги – ми повинні завершити цю роботу. Щоб людина, де б вона не жила, мала можливість за тими нормативами, які ми затвердили, отримати своєчасну медичну допомогу», – сказав Віктор Федорович.
Він також зупинився на тому, що робота на подальше збільшення доходів громадян залишатиметься серед пріоритетних завдань влади на наступні роки та нагадав, що у 2012 році заробітна плата по Україні зросла на 15%, також збільшується споживчий кошик. «Ми повинні цей позитив розвивати і пам’ятати, що людина живе щоденними потребами. У найближчій перспективі ми не повинні в жодному разі відступати від цієї динаміки. Кожен громадянин повинен це відчути», – сказав Віктор Янукович. Він наголосив, що влада продовжить докладати всіх зусиль для поліпшення якості життя та добробуту людей.

За повідомленням Прес-служби Президента України Віктора Януковича



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Під головуванням Президента України в Києві відбулось засідання Комітету з економічних реформ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта