Напередодні професійного свята освітяни розповіли про свої здобутки : 1063764 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Напередодні професійного свята освітяни розповіли про свої здобутки

Напередодні професійного свята  освітяни розповіли про свої здобутки

2 жовтня в прес-центрі облдержадміністрації напередодні Дня працівників освіти відбулася прес-конференція заступника голови ОДА Тетяни Прітченко на тему: «Інвестиції в освіту – інвестиції у майбутнє».
У якості експертів виступили перший заступник начальника Головного управління освіти і науки ОДА Оксана Славінська та заслужений вчитель України, викладач біології загальноосвітньої школи I-III ступенів с. Хацьки Черкаського району Ніна Підгора. Вони розповіли про досягнення у сфері освітньої галузі на теренах Черкащини.
Розпочавши прес-конференцію, заступник голови ОДА Тетяна Прітченко зазначила, що в нашій області вибудувана якісна система роботи в освітній галузі, у важливій справі навчання дітей задіяні 46 тисяч педагогів.
–  За останній рік у 2,3 раза збільшилася державна фінансова підтримка для розвитку освітянської галузі (раніше – 813 млн.грн., нині – 1 мільярд 848 млн. грн.),– зазначила Тетяна Федорівна. – Окрім того, забезпечується соціальний захист педагогів, поліпшуються їх житлові умови. З часу реалізації розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Тулуба від 20.01.2011 №2 «Про заходи щодо забезпечення житлом педагогічних працівників області на 2011-2015 роки» 88 освітянських родин поліпшили житлові умови, у тому числі у сільській місцевості – 78, 52 – отримали молодіжні кредити. Зокрема, у 2011році покращив житлові умови 61 педагог, у 2012 – ще 27, в той час, як у 2010 році лише 28 педагогічних працівників покращили умови проживання, у тому числі у сільській місцевості – 20. Також в області реалізовано програму «Шкільний автобус». 43 шкільних автобуси нещодавно передано районним школам Черкащини, на сьогодні їх загальна кількість сстановить 164.
Тетяна Прітченко підкреслила також, що у цьому році в державі планується відкрити 40 навчальних закладів. Вирішено питання щодо відновлення та завершення будівництва Родниківської загальноосвітньої школи в Уманському районі і фінансування його з державного бюджету. Будівництво цієї школи велося з 1991 року і припинилося в 1995 році. Через відсутність приміщення школи частина дітей, а це майже 100 учнів, змушенні добиратися на навчання в м.Умань.
На виконання завдань Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року в області прийнято обласну Програму, реалізація якої розпочалася у 2011/2012 навчальному році. В області за рахунок різних джерел фінансування встановлено 10599 комп’ютерів, що на 1607 одиниць більше у порівнянні із 2010-2011 навчальним роком, у тому числі працює 801 навчальний комп’ютерний комплекс. Протягом листопада-грудня 2011 року в загальноосвітні навчальні заклади області за кошти державного бюджету поставлено 25 навчальних комп’ютерних комплексів (у їх складі 221 комп’ютер), в інтернатні навчальні заклади – 11 мобільних навчальних комп’ютерних комплексів (220 комп’ютерів). За кошти місцевих бюджетів протягом 2011, 2012 років встановлено 14 навчальних комп’ютерних комплексів.
Окрім того, заступник голови Тетяна Прітченко наголосила й на тому, що обласна влада турбується про здоров’я дітей, а також розвиток позашкільної освіти (оскільки нею охоплено на Черкащині лише 34% учнів).
Перший заступник начальника Головного управління освіти і науки ОДА Оксана Славінська поінформувала учасників прес-конференції, що в освітній галузі Черкаської області функціонує 1472 навчальні заклади, у т.ч.: 695 дошкільних, 670 загальноосвітніх, 55 позашкільних, 23 професійно-технічні, 29 вищих навчальних закладів. Працює майже 46 тис. осіб, у тому числі майже 25 тисяч науково-педагогічних і педагогічних працівників.
В освітній галузі Черкаської області безпосередньо задіяний кожний 5-ий її житель: близько 190 тисяч дітей дошкільного і шкільного віку, 11 тисяч учнів професійно-технічних навчальних закладів, близько 50 тисяч студентів вищих навчальних закладів.
У 2012 році в області нараховується 695 дошкільних навчальних закладів, у тому числі 249 у складі навчально-виховних комплексів. Із загальної кількості дошкільних навчальних закладів 688 належать до комунальної власності.
Оксана Іванівна також додала, що майже на 1,5 тисячі зросла чисельність дітей, охоплених усіма формами дошкільної освіти порівняно з минулим роком (у 2011 – 43470,  2012 – 44848). Охоплення дітей віком від 3 до 6 (7) років усіма формами дошкільної освіти становить 94%, у сільській місцевості – 93%. У всіх регіонах області виконуються вимоги законодавства щодо стовідсоткового охоплення дітей п’ятирічного віку, у тому числі й у селі.
До розмови долучилася і заслужений вчитель України, викладач біології загальноосвітньої школи I-III ступенів с. Хацьки Черкаського району Ніна Підгора. Вона, зокрема, зазначила, що учні, які навчаються у сільській місцевості, отримують такі ж гарні знання, як школярі міських навчальних закладів. В освітніх закладах впроваджуються сучасні інформаційні технології, новітні методи навчання. Свідченням  результатів роботи є те, що у 2012 році 12 випускників із 18, які навчались у класі Ніни Вікторівни, вступили на державну форму навчання в елітні заклади освіти, володіючи тими знаннями, що отримали у Хацьківській школі.
Користуючись нагодою, заступник голови ОДА Тетяни Прітченко та учасники прес-конференції привітали усіх педагогів із Днем працівників освіти, побажали їм наснаги та сил у їх важливій та відданій справі.
Довідково:
У 2012 році відновлено діяльність ДНЗ у селі Рубаний Міст Лисянського району та відкрито дошкільний підрозділ при Катеринівській загальноосвітній школі Кам’янського району. За кошти районного бюджету та сільської ради відновлено діяльність ДНЗ у селі Озірна Звенигородського району, в якому відкрито 2 дошкільні групи (цей заклад не працював більше 15 років). У селі Келеберда Канівського району, де взагалі не було ДНЗ, відкрито дошкільний підрозділ при загальноосвітній школі шляхом її реорганізації в навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа».
До 2013 року заплановано відкриття НВК у с. Ліпляве Канівського району, до 2014 – відновлення роботи ДНЗ у с. Красносілля Чигиринського району.
Продовжується робота щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів у селі. Обліковується 670 шкіл (функціонує – 657), у них навчається 46568 учнів.
У системі освіти Черкаської області функціонує 55 позашкільних навчальних закладів різних напрямків і профілів, у яких навчаються учні за дослідницько-експериментальним, художньо-естетичним, еколого-натуралістичним, туристсько-краєзнавчим, науково-технічним напрямками, та 14 дитячо-юнацьких спортивних шкіл,  а також  Мала академія наук. Ці заклади відвідують понад 36 тис. учнів, що становить 31,6 відсотка  від загальної  кількості учнівської молоді.
Основним завданням залишається збереження та розширення мережі системи позашкільної освіти в області, а це можливо завдяки відкриттю нових гуртків.
У сільській місцевості області забезпечено 100 відсоткове безкоштовне підвезення до місця роботи і додому 2035 педагогічних працівників.
В області немає закладів освіти, що розміщуються в аварійних приміщеннях, а кількість шкіл з незадовільним технічним станом будівель скоротилася за останні 4 роки з 26 до 11.
За останні 2 роки капітально відремонтовані 183 котельні (32%), 138 систем опалення, 189 дахів і покрівель. У 315 закладах виконані ремонти інженерних електричних, водопровідно-каналізаційних мереж. У 563 закладах замінено 6654 віконні блоки на енергозберігаючі. Облаштовано автономне опалення у 42 закладах, у тому числі збудовано 32 топкові на опаленні природним газом.
У 2012 році за рахунок місцевих бюджетів, субвенцій сільських рад та інших джерел фінансування виконані ремонти, реконструйовано (або прибудовано) внутрішні туалети у 115 школах. Загалом із 657 загальноосвітніх шкіл у 542 облаштовані внутрішні туалети (82%).
Згідно з Законом України «Про освіту» ст. 57 розпочато виплати щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам  за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків.
Професійно-технічна освіта області представлена 23 державними професійно-технічними навчальними закладами (далі ПТНЗ), що підпорядковані Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України, та 85 закладами профтехосвіти інших форм власності і підпорядкування.
Середньорічний контингент державних ПТНЗ становить близько 10 тисяч учнів і слухачів, які навчаються за 129 професіями.
Щорічно ПТНЗ випускають понад 4 тисячі кваліфікованих робітників, з яких 86,5 відсотка одержують кваліфікацію з двох-трьох професій.
У 2011/2012 н.р. працевлаштовано на підприємства, в установи, організації 99% випускників ПТНЗ.
Навчальний-виробничий процес у ПТНЗ забезпечують 448 викладачів, 557 майстрів виробничого навчання.
На території області здійснюють підготовку кваліфікованих фахівців 22 вищі навчальні заклади (далі – ВНЗ) І-ІІ рівнів акредитації та 7 ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації. за 326 напрямами (спеціальностями) за якими близько 49 тисяч молодих людей здобувають освіту. Показник кількості студентів з розрахунку на 100 тисяч населення становить 384 особи ( у минулому році 435).
Зберігається на рівні минулого року кількісний показник тих, хто навчається в них за денною формою навчання, і становить 32,3 тисячі осіб, або 66% (у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації – 86,8%).
За кошти державного бюджету навчається близько 22 тисячі студентів, або 44,6 відсотка, проти 43 у минулому році.
У ВНЗ І-ІVрівнів акредитації працює 4,5 тис. викладачів, із яких 3,7 тис. (82,7%) перебувають у штатах закладів.
Із загального числа викладачів 2,0 тис. – педагогічні працівники, 2,5 – науково-педагогічні, з них 270 осіб мають науковий ступінь доктора наук, 1200 – кандидата наук, 749 – науковий ступінь доцента, 244 – професора.


Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Напередодні професійного свята освітяни розповіли про свої здобутки "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 8
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта