Едуард Івакін провів прес-конференцію про хід реалізації Президентських ініціатив у Лисянському районі : 1062759 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Едуард Івакін провів прес-конференцію про хід реалізації Президентських ініціатив у Лисянському районі

Едуард Івакін провів прес-конференцію про хід реалізації Президентських ініціатив у Лисянському районі

28 вересня 2012 року в прес-центрі облдержадміністрації під головуванням заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Едуарда Івакіна відбулася прес-конференція: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича на Черкащині, на прикладі Лисянського району».
 У ній взяли участь голова Лисянської районної державної адміністрації Володимир Оникієнко, начальник управління праці та соціального захисту населення Лисянської райдержадміністрації Ніна Скрипник, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Скляров, голова районної організації ветеранів війни та праці Тамара Овчаренко, житель с.Ганжалівка Лисянського району, інвалід ІІ групи Великої Вітчизняної війни  Олександр Гончаренко,  представники обласних та районних ЗМІ.
Розпочинаючи прес-конференцію, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Едуард Івакін зазначив, що Лисянський район – благодатний край, багатий на родючі землі, славне історичне минуле й традиції.
– Лисянщина славиться гарними здобутками у сільськогосподарській галузі. Між тим, на території регіону розробляють і велике родовище бентонітових глин. Це, зокрема, відоме в усій країні підприємство ПАТ «Дашуківські бентоніти» корпорації «Астрон-Україна». Продукція цього підприємства є унікальною та конкурентоздатною. Ним забезпечено приріст виробництва продукції на 29,9 %. Це – основний виробник бентонітових глин та бентопорошків в Україні та найбільший наповнювач районного бюджету, – наголосив Едуард Олександрович.
Він також повідомив присутніх, що за результатами комплексної оцінки соціально-економічного розвитку районів та міст обласного значення, у січні-червні 2012 року за усіма напрямками діяльності Лисянський район посідає 10-те місце. А з 18 соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича виконано у регіоні – 12.
Голова Лисянської райдержадміністрації Володимир Оникієнко розповів про історію Лисянського краю, соціально-економічний стан розвитку району та здобутки.
Він, зокрема, зазначив, що Лисянський район було утворено 7 березня 1923 року, а найдавніша згадка про Лисянку, відома на даний час, відноситься до 1593 року, і зустрічається в описі Олександра Яблуновського. Назва району походить від гори Лисої та р. Лиски.
–  До цього куточка України часто навідувались письменники та поети, зокрема, й Тарас Шевченко, який з великою любов’ю згадує у своїх творах Лисянку. У ті давні часи Тарас Григорович носив воду учням місцевої школи.  І нині,  на місці навчального закладу, розташований історико-етнографічний комплекс «Тарасова криниця». Лисянщина – земля, де жив Петро Дорошенко, батько Богдана Хмельницького Михайло, під час військового походу перебував тут і Пилип Орлик, – зазначив Володимир Вікторович.
За словами Володимира Оникієнка, провідним промисловим підприємством району є ПАТ «Дашуківські бентоніти», родовище бентонітових глин, яке сьогодні розробляє корисних копалин із запасом більше, як на 70 років. Окрім того, дослідженнями виявлено ще 4 населених пункти району з родовищами корисних копалин, із запасом на майбутні 200 років.  
Володимир Оникієнко повідомив, що нині район активно працює над виконанням соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, та у рамках їх виконання, доручень голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба.
Зокрема, на Лисянщині відреставровано та збудовано нові  об’єкти. Так, найближчим часом планується відкриття найбільшого у районі підприємства – елеватора компанії «Кернел», що перероблятиме понад  62 тис. тонн  зернових. Також невдовзі буде відновлено роботу Лисянського хлібзаводу, що не працював останніх 15 років.  Це дасть змогу працевлаштувати додатково 200 осіб. Користуючись нагодою, Володимир Вікторович запросив представників мас-медіа на відкриття цього підприємства, що відбудеться 12 жовтня.
 Очільник району поінформував присутніх і про те, що нині 70%  території  Лисянщини газифіковано. До 20 жовтня заплановано газифікувати ще 4 населених пункти району. За півтора роки освітлено понад 30 км районних вулиць. Окрім того, відкрито початкову школу в с. П.Попівка.
Завдяки сприянню голови облдержадміністрації Сергія Тулуба щодо забезпечення питною водою жителів с. Орли, громадяни цього населеного пункту нині мають можливість пити чисту воду. На очистку каналізації та відновлення водогону було виділено 570 тис. грн.
Робота агропромислового комплексу Лисянщини, за словами очільника району, направлена на забезпечення стабільного функціонування і розвиток тваринницької галузі та проведення усіх агротехнічних заходів під урожай 2012 року.
Зберігається позитивна динаміка нарощення поголів’я великої рогатої худоби та основного стада зокрема. У районі зростає продуктивність худоби: надій молока у розрахунку на корову - на 17,8 відсотка; середньодобові прирости великої рогатої худоби на 9,7 відсотка. Також на Лисянщині створено 3 фермерських господарства.
Начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Скляров зазначив, що у рамках впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у Лисянському районі проведено виплати для 2115 ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань до Дня Перемоги на суму понад 694 тис. грн., сума виплат збільшилася вдвічі. Також, для забезпечення виплат соціальних допомог, державним бюджетом для Лисянського району передбачено майже 19 млн. грн., додатково збільшено видатки на виплату соціальних допомог на 2,6 млн. грн.
Начальник управління праці та соціального захисту населення Лисянської райдержадміністрації Ніна Скрипник додала, що у районі активно залучаються кошти  державного та місцевого бюджетів з метою проведення ремонту житла ветеранів війни. Так, минулого року, таких ремонтів було здійснено 4, у цьому році – 3. Зокрема, один із ветеранів, житель с. Ганжалівка Лисянського району, інвалід ІІ групи ВВв Олександр Гончаренко, присутній на прес-конференції, щиро подякував представникам влади за те, що допомагають, не забуваючи ветеранів війни. Він розповів, що у його оселі було замінено вікна, вхідні двері та проведено інші роботи.
Голова районної організації ветеранів війни та праці Тамара Овчаренко сказала, що районна організація постійно піклується про умови життя ветеранів, намагається постійно їх залучати до різних заходів, не даючи їм сумувати. «Адже ми маємо пам’ятати подвиг цих людей і створити усі умови для їхнього благополучного життя», – наголосила  Тамара Володимирівна.
Учасники прес-конференції відповіли на численні запитання журналістів та презентували фото- та інформаційні матеріали про здобутки і досягнення Лисянського району.
Довідково:
Програмою соціально-економічного розвитку Лисянського району на 2012 рік передбачено виконання цілого ряду заходів у рамках виконання районної програми «Будуємо нову Лисянщину» на 2011-2015 роки.
Завершуються роботи з будівництва Пункту прийому, збереження і первинної обробки зерна ТОВ «Кононівський елеватор», Будищенська дільниця, потужністю 60 тис. тонн зерна на рік, 30 нових робочих місць, з реконструкції свиноферми в МПП «Престиж» с.Рубаний Міст на 1 тисячу голів, 15 нових робочих місць та ін.
Результати виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у Лисянському районі.
З 18 соціальних ініціатив Президента України, виконано 12. 
Так, у рамках реалізації Президентських ініціатив, упродовж січня-серпня 2012 року в районі створено 206 нових робочих місць, з них у сфері економіки – 55.
У районі здійснено підвищення пенсійних виплат для членів сімей померлих інвалідів війни, учасників війни; військовослужбовцям, особам начальницького й рядового складу, які залишили службу. Таким чином, реалізовано всі 4 соціальні ініціативи Президента України у сфері пенсійного забезпечення.
Одна з Президентських ініціатив – попередження негативних ситуацій у родині, особливо в сім’ях із дітьми, та надання своєчасної допомоги. В районі, станом на 01.09.2012, обліковується 66 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 54 (81,8 %) – охоплені сімейними формами виховання.
Наразі виконується завдання щодо прискореного надання житла інвалідам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС, інвалідам Великої Вітчизняної війни, воїнам-інтернаціоналістам, інвалідам сліпих та глухих. На квартирній черзі перебуває 2 ліквідатора аварії на ЧАЕС. Борису Лагунову, ліквідатору та інваліду ІІ групи, до кінця буде придбано одну квартиру за кошти місцевого бюджету.
Окрім того, нині в районі триває виплата вкладникам колишнього Ощадбанку компенсаційних коштів. Станом на 25.09.2012 року їх отримали 1550 осіб на суму 1 млн. 497 грн., актуалізацію пройшли 1647 вкладників.
Також проводиться активна роз’яснювальна робота серед населення з метою залучення громадян до участі у програмі іпотечного кредитування. Проводяться зустрічі представниками Фонду з молодими сім’ями, молодими державними службовцями та іншими, які зареєстровані на квартирному обліку в населених пунктах району, надаються відповідні роз’яснення та консультації з питання придбання житла за рахунок коштів фонду.


Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації




Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Едуард Івакін провів прес-конференцію про хід реалізації Президентських ініціатив у Лисянському районі "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта