Журналісти дізнались про хід реалізації Президентських соціальних ініціатив та вирішення інших важливих питань у Чорнобаївському районі : 1057840 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Журналісти дізнались про хід реалізації Президентських соціальних ініціатив та вирішення інших важливих питань у Чорнобаївському районі

Журналісти дізнались про хід реалізації Президентських соціальних ініціатив та вирішення інших важливих питань у Чорнобаївському районі

13 вересня 2012 року в прес-центрі облдержадміністрації відбулась прес-конференція на тему «Про хід реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича на Черкащині, на прикладі Чорнобаївського району». В цьому заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Головко,  начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Скляров,  перший заступник голови Чорнобаївської районної державної адміністрації Олександр Тарасенко та заступник голови Чорнобаївської РДА Євдокія Ляпкало, голова сільської ради с.Хрестителеве Світлана Волошин, голова Чорнобаївської районної спілки краєзнавців Марія Приліпко, представники обласних і чорнобаївських ЗМІ.
Прес-конференцію відкрила начальник управління інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації облдержадміністрації Тетяна Калиновська, яка, представивши учасників заходу, запросила до вступного слова куратора району, заступника голови облдержадміністрації Олексія Головка.
Олексій Іванович, презентуючи  на прес-конференції свою малу батьківщину – Чорнобаївщину, відзначив, що цей край має  цікаву та давню історію і був  заселений ще в сиву давнину. ­І в нинішній час Чорнобаївський район займає вагому нішу в області завдяки своїм трудовим здобуткам.
– Гордістю нашого краю є його жителі, котрі продовжують славні трудові традиції попередніх поколінь. Із року в рік район впевнено тримає провідні позиції в області з виробництва сільськогосподарської продукції. Велика увага приділяється розвитку освіти, культури, охорони здоров'я, вирішенню соціальних питань, – говорить Олексій Головко. – Чорнобаївщина стала прикладом іншим районам області в плані побудови соціальної відповідальності та налагодженні тісної співпраці між органами місцевого самоврядування та місцевими сільгосппідприємствами, іншими представниками бізнесу.
Олексій Головко наголосив на тому, що район одним із перших в області запровадив укладання соціальних угод між сільгосптоваровиробниками та сільськими радами. І цей позитивний досвід поширився на всю Черкащину. Завдяки виконанню цих угод 2011 року на розвиток соціальної сфери сільських населених пунктів області вдалося залучити майже 32 млн. гривень. (Середній розмір коштів по області, які отримали сільські ради з 1 га ріллі  торік становив 42,37 гривень, тоді як у Чорнобаївському районі – 216 гривень). На 1 вересня укладено угоди на соціальне партнерство між сільськогосподарськими підприємствами та сільськими радами на суму 82,2 млн. гривень. В середньому по області на 1 га орендованої ріллі припадає 102,5 гривень.У Чорнобаївському районі цей показник найвищий – майже 166 грн. (Шполянському – 132, Черкаському – майже 127).
Олексій Головко також поінформував  про те, що  відповідною постановою Кабміну нинішнього року підвищено оціночну вартість землі. Як наслідок – зросла і вартість оренди земельних паїв. Їх власники – селяни отримають додаткові кошти, загальна сума яких в цілому по області збільшиться на 165 млн.грн. порівняно з минулим роком та становитиме 707 млн.грн.
– На подальший розвиток району та поліпшення життя його мешканців спрямовані обласна програма «Будуємо нову Черкащину» та відповідна районна програма, а також впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора  Януковича, – наголосив заступник голови ОДА.
Більш ширше на їх виконанні зупинились інші учасники прес-конференції.
Так, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Скляров позитивно оцінив усі ті позитивні справи, які робляться на Чорнобаївщині у плані соціального захисту громадян. Як приклад, він розповів про діяльність інтернатних закладів району і про те, що за ініціативи Олексія Головка, в час його роботи головою РДА, в інтернатах було закладено сади і вже цього року в Чехівському для його підопічних заготовлено 13 тонн консервованої ягідно-плодової продукції. Повністю забезпечено ці заклади молоком та м’ясом, підготовлено їх і до функціонування в осінньо-зимовий період. Михайло Миколайович навів і чимало інших добрих справ, які робляться в районі для тих категорій громадян, які потребують соціального захисту.
2010 року в районі запроваджено виплату стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилося 90 і більше років в розмірі 100 грн. кожному. Одноразову допомогу до 9 травня по району отримали  2793 ветеранів війни та осіб прирівняних до них на суму 899.1 тис. грн. Інваліди війни отримали  цю допомогу в підвищеному розмірі: 1 група – 2200 грн.,ІІ –1920 грн.,ІІІ – 1720 грн. У  зв’язку з підвищенням соціальних стандартів  збільшено видатки  на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям інвалідам. 
 У санаторно-курортних закладах  за 8 місяців  2012 року   оздоровлено    58 осіб пільгових категорій. З початку року видано  засобів пересування 57 особам, з них інвалідних візків 32 особи, в тому числі  6  візків за індивідуальним замовленням та один візок з електроприводом. Видано 46 направлень  на заводи - виробники  для  забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями інвалідними візками.
За підтримки голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба  отримано 2 автомобілі, придбані за не бюджетні кошти:  для  інваліда  війни  Соломки О.М. та Матері  – героїні,  інваліду ІІ групи загального захворювання   Черненко Н.А.
На балансі територіального центру знаходиться 2 стаціонарні відділення, в яких проживає 35 особи. Також функціонують 6 будинків ветеранів, які утримуються коштами сільськогосподарських підприємств,  в яких проживають 26 осіб. Сестри милосердя сільгосппідприємств опікуються 4 особами (с.Придніпровське),  5 медичних сестер Товариства Червоного Хреста – 47 особами.
Фактично, кожен житель Чорнобаївського району, котрий потребує соціального захисту, не обійдений належним соціальним захистом та увагою з боку влади.
Інформацію про соціально-економічний розвиток району, його успіхи в галузі сільського господарства,  проблемні питання,  проведену роботу щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича представив на прес-конференції перший заступник голови Чорнобаївської РДА Олександр Тарасенко.
Чорнобаївщина – сільськогосподарський район, в якому проживають близько 43 тис. осіб, із них працездатного населення 23,9 тис. чоловік, близько 16 тис. пенсіонерів. Тут працюють 27 сільськогосподарських підприємств та понад 70 фермерських і приватних господарств. Нинішнього року аграрії отримали урожай ранніх зернових та зернобобових культур по 40 центнерів з кожного гектара та зібрали майже 71 тис. тонн збіжжя, що на 8 тис. тонн більше 2011 року.
На виконання завдання із закупівлі продовольчого зерна для регіонального замовлення у 2012-2013 здано 771 тонну продовольчої пшениці. Крім того 2930 тонн пшениці здано до Аграрного фонду.
Відбулись відчутні позитивні зміни в тваринницькій галузі. Жителям району виплачено  97 тис. грн. дотацій за молодняк ВРХ, 19,9 тис. грн. –  за придбані доїльні установки та  здано реєстри на суму 112,75 тис. грн. в Головне управління АПР ОДА для перерахування фізичним особам коштів за утримання молодняка ВРХ. Крім того вже виплачено 279 тис. грн. за минулий рік за приріст поголів’я корів.
На виконання обласної Програми розвитку галузі молочного скотарства в Черкаській області на 2010-2020 роки, за участю Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка та голови облдержадміністрації Сергія Тулуба 10 сільським родинам передано на безповоротній основі племінні нетелі.
Враховуючи постанову Уряду, з 1 вересня цього року молокозаводи зобов’язані приймати молоко від селянських підсобних господарств за ціною не нижче 2,2 грн.,  голова Черкаської ОДА, Герой України Сергій Тулуб ініціював підняти закупівельну ціну на молоко ще на 20 копійок –  до 2 грн. 40 коп., що сприятиме  подальшому збереженню та примноженню чисельності корів у приватному секторі.
Сільгосппідприємствами району укладено угоди на соціальне партнерство з селищною та сільськими радами на 10,7 млн. грн., і станом на 6 вересня 2012 року  вже виплачено 7,7 млн. грн., що становить близько 70% від зобов’язань на 2012 рік. За звітний період  2012 року   фонд оплати праці по сільгосппідприємствах зріс майже на 9 млн. гривень проти відповідного показника в минулому році. Кількість працюючих за сім місяців становить 4697 осіб. Середньомісячна заробітна в господарствах району дорівнює 1977 грн., що на 366 грн. більше відповідного періоду минулого року. В липні цього року середньомісячна заробітна плата зросла до 2202 гривень.
Район не багатий на промислові підприємства, яких налічується всього лиш 7, на них працює 352 особи. Має свій розвиток мале підприємництво, яке є одним із важливих факторів вирішення соціально-економічних проблем регіону. За І півріччя 2012 року підприємствами району реалізовано промислової продукції на суму  29,6 млн.грн.
Торговельну діяльність в районі здійснюють 306 об’єктів торгівлі, з них 222 – у сільській місцевості. Питома вага у загальних надходженнях до зведеного бюджету становить 15 відсотків.
Середня заробітна плата в Чорнобаївському районі за січень – липень 2012 року порівняно з відповідним періодом минулого року зросла на 19,4 % і становить 2015 грн.
За І півріччя 2012 року в районі створено  232 нових робочих місць, з них в галузях економіки 47, сферах малого бізнесу – 185.
На виконання доручення голови облдержадміністрації в районі функціонують 10 відділів продовольчих «соціальних кошиків» Чорнобаївського РайСТ, а також 3 у магазинах приватних підприємців, ціни на продукти харчування в яких  нижчі від загальнодоступних в середньому на 10-30 відсотків.
Чорнобаївщина – приклад іншим регіонам області в плані розвитку та підтримки гуманітарної сфери. Це стосується і освіти, і медицини, і спорту. Про це розповіла заступник голови РДА Євдокія Ляпкало.
Скажімо, до нового навчального року у школах району замінено на сучасні склопакети близько 500 віконних рам. Проведено капітальні ремонти із заміною котлів 5 котелень. Здійснено капітальний ремонт 4 теплотрас, 3 опалювальних систем, відремонтовано 4 котельні, облаштовано 13 внутрішніх санвузлів. Ці роботи здійснено за кошти районного бюджету, субвенцій бюджетів селищної та сільських рад, сільськогосподарських товариств, спонсорів та батьків в сумі 1 млн. 250 тисяч гривень.
Задля надання якісної освіти в цьому навчальному році в районі розпочали функціонувати 3 освітні округи (Мельниківський, Староковрайський та Чорнобаївський), якими охоплено третину загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів, закладів культури, районний спорткомплекс, районний Центр дитячої та юнацької творчості.
100 % від потреби діти і вчителі забезпечуються підвезенням до місця навчання (573 учні). Для підвозу дітей використовуються 11 шкільних автобусів. Із грудня 2010 по 1 вересня 2012 р.р. 7 автобусів, із них 2 – вручено буквально днями.
Звісно ж, навчальні заклади, шкільні бібліотеки, районний Центр дитячої та юнацької творчості забезпечені комп’ютерами та підключенням до Інтернету (560 сучасних комп’ютерів, у середньому по 16 на 45 навчальних комп’ютерних комплексів). В 11 ЗНЗ І-ІІІ ступенів та відділі освіти створено власні сайти. Школи мають 39 мультимедійних проекторів, 4 інтерактивні дошки, 33 ліцензійні програмні засоби. Відкрито два нових дошкільних закладів у приміщеннях Лящівського та Хрестителівського НВК, збудовано  два багатофункціональні спортивні майданчики.
В районі збережено мережу закладів охорони здоров’я (функціонують 2 районні та 3 дільничні лікарні, 4 лікарські амбулаторії, 2 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини та 32 ФАП та ФП. Медичну допомогу населенню району надають 90 лікарів та 327 молодших медичних спеціалістів). За останні два роки на 22,5% збільшено видатки на фінансування закладів охорони здоров’я, бюджет галузі становить майже 30 млн. грн. Відкрито відділення «Швидкої допомоги» при Лящівській дільничній лікарні. В капітально відремонтованому приміщенні відділення «швидкої допомоги» ЦРЛ облаштовано єдиний диспетчерський пункт, завдяки чому забезпечено доїзд медиків до хворого за 10-20 хвилин. Проведено капітальні ремонти 5 відділень Чорнобаївської та Іркліївської районних лікарень, поточні ремонти сільських закладів охорони здоров’я, що дало змогу успішно провести їх акредитацію восени минулого року. Підведено газ на фельдшерський пункт села Новоселиця. Збудовано артезіанську свердловину для Лящівської дільничної лікарні та підведено водопостачання до трьох медичних закладів.
Придбано санітарний автомобіль для «швидкої допомоги» Лящівської дільничної лікарні та передано легковий автомобіль для Вереміївської дільничної лікарні. Відкрито три «соціальні аптеки».
Цікавим є й той факт, що працювати в галузі охорони здоров’я Чорнобаївщини з бажанням зголошуються молоді фахівці. За два роки на роботу у заклади охорони здоров’я залучено 39 спеціалістів, в тому числі 10 лікарів, 15 медичних сестер, 6 акушерок, 6 фельдшерів та 2 лаборанти. Четверо медичних працівників забезпечено благоустроєним житлом.
Чорнобаївський район є прикладом і в підтримці галузі фізичної культури і спорту.  А районний спортивний комплекс із закритим плавальним басейном, де працюють спортивні секції футболу, волейболу, настільного тенісу, атлетичної гімнастики, плавання, аеробіки є найкращим в області.
В осінньо-зимовий період працює плавальний басейн, забезпечено безкоштовне, організоване його відвідування учнями навчальних закладів району. За сезон 2011-2012 р. басейн відвідали 7 514 осіб, в тому числі дітей з навчальних закладів 2 977 осіб. Проведено районні змагання з плавання серед юнаків, дівчат та дорослих спортсменів.
Із метою популяризації масової фізичної культури та спорту, здорового способу життя, плавання, олімпійського руху серед учнівської молоді 25 лютого 2012 року вдруге було проведено Олімпійський день плавання, Олімпійський урок та турнір з плавання на призи Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча.
В 2012 році серед працівників держустанов введено щочетверга годину здоров’я. На базі районного спортивного комплексу працює дитячо-юнацька спортивна школа. На базах сільських шкіл діють її філії: футболу в Богодухівській, дзюдо в Лукашівській, Великобурімській, Крутьківській, з 2012 року відкрито навчальні групи з дзюдо в Іркліївській школі та настільного тенісу у Жовнинському НВК. Роботу ДЮСШ забезпечує 8 тренерів: 2 по футболу, 5 по дзюдо, 1 по настільному тенісу.
Заняття в ДЮСШ є безкоштовними для всіх дітей. На початку навчального року тренери спортивної школи проводять агітаційну роботу по залученню дітей до занять в навчальних групах. В 2011-2012 навчальному році вихованцями спортивної школи були 275 дітей, найбільше дітей займається дзюдо. За підсумками року з дзюдо та самбо юними спортсменами завойовано на обласному рівні 14 – третіх місць, 12 – других місць, 11 – перших, на чемпіонатах України – 4 п’ятих місця.
Футбольні команди 1997-1998, 1999-2000 років народження в дитячій лізі чемпіонату області зайняли другі місця.
В серпні 2012 року збірна футбольна команда 1997-1998 р. н. з учнів сільських навчальних закладів стала   переможцем  Кубка голови Черкаської ОДА, Героя України  Сергія Тулуба.
У 24 селах району працюють 22 інструктори по спорту, їх посади введено до штатного розпису сільських рад та сільськогосподарських підприємств. Забезпечено роботу спортивних залів навчальних закладів у вечірній час.
Активізовано діяльність футбольного клубу «Колос». У квітні-травні проведено кубок району з футболу, з квітня по листопад проходить чемпіонат району з футболу, в якому приймає участь 20 футбольних команд.
Районна команда «Колос» виступає в чемпіонаті області з футболу серед команд першої ліги, де після першого кола посідає ІІ місце.
Великим спортивним святом для чорнобаївців є Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті І. М. Піддубного, яке проводиться щорічно в кінці серпня. Стержнем свята є турнір з греко-римської боротьби, на який прибувають спортсмени з різних країн. Цього року в ньому взяли участь 20 команд, які представляли Латвію, Литву, Росію, Білорусію, Польщу та Україну.
Наймасовішим заходом районного рівня стали змагання "Найспортивніше село", в яких беруть участь понад 600 учасників з різних населених пунктів району. Фінал районних змагань традиційно проводиться під час Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті І. М. Піддубного. 8-го вересня на обласних змаганнях «Найспортивніше село Черкащини» команда с. Хрестителеве вшосте виборола перемогу та представлятиме Черкащину на Всеукраїнському етапі змагань.
Протягом року в районі проводиться більше 60 спортивних заходів: турніри з футболу та волейболу, чемпіонати району з футболу та міні-футболу серед дорослих і ветеранів, волейболу, баскетболу, особисто-командні районні змагання по настільному тенісу, гирьовому спорту, шашках, легкій атлетиці, армспорту, шахах.
Чорнобаївщина має Олімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту Андрія Хіміча, 6 майстрів спорту, 15 кандидатів в майстри спорту.
До послуг населення стадіон в селищі Чорнобай, 25 футбольних полів, 26 спортивних залів, з яких 23 підпорядковані навчальним закладам (всі спортивні зали опалюються та у вечірній час використовуються для потреб сільської молоді), 18 пришкільних майданчиків з тренажерним обладнанням. В серпні 2011 встановлено спортивний майданчик в селі Хрестителеве, в січні 2012 в с. Богодухівка. На черзі відкриття багатофункціонального спортивного майданчика у с. Великі Канівці. На кутках вулиць селища облаштовані спортивно-ігрові майданчики.
На розвиток фізичної культури і спорту в районі у 2011 році використано 1 041 615 грн.
У 2012 році за підсумками 7 місяців передбачено 1 млн. 348 тис. 438 грн., на футбольну команду «Колос» залучено спонсорські кошти в розмірі 70 тис. грн.
Про те, як на сільському рівні за підтримки місцевого господарства та бюджетних коштів вдається вирішувати соціальні проблеми та утримувати в належному порядку гуманітарні об’єкти розповіла сільський голова с. Хрестителеве Світлана Волошин. За її словами населений пункт активно розвивається в усіх галузях.  Все це завдяки співпраці територіальні громади села з ТОВ «Світанок.
– Так, у Хрестителевому проходять капітальні ремонти доріг, – зазначила сільський голова. – У школах повністю замінено вікна не енергозберігаючі, облаштовані внутрішні туалети, встановлено нові спортивні майданчики.  Також місцеві спортсмени неодноразово отримували перемогу в обласних і міжнародних змаганнях.
А відома на Черкащині та за її межами краєзнавець Марія Приліпко поінформувала журналістів про те, як дбайливо на Чорнобаївщині ставляться до збереження історико-культурної спадщини та розповіла, над якими цікавими дослідженнями працює нині.
Журналісти також отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.
Довідково:
Інформація про реалізацію Президентських соціальних ініціатив на Чорнобаївщині
      Одне з завдання органів влади є підвищення ефективності  програм соціального захисту населення і, перш за все, кожної окремої людини. Саме на розвиток   цих завдань, зростання рівня життя, надання в повному обсязі  соціальних послуг вразливим верствам населення  з урахуванням їх реальних потреб  спрямована  робота районної державної адміністрації, депутатського корпусу району.
Із 18 соціальних ініціатив в районі виконано 12, а інші соціальні ініціативи будуть виконані до кінця року.
Одним із напрямків соціальних реформ є сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць. Громадяни повинні мати змогу знайти роботу, що дозволить їм отримувати гідну заробітну платню.
В різних  сферах діяльності в районі зайнято близько 11 тис.чол., з них в сільському господарстві -4.5 тисяч, або 44% від загальної кількості.
Середньомісячна  заробітна плата в районі , за оперативними даними,  за січень – липень 2012 року на підприємствах Чорнобаївщини зросла у порівнянні з попереднім роком на 17% і становить 2015 грн, що на 1,8% перевищує  очікуваний її показник  на цей рік .
Заборгованість з виплати заробітної плати в районі відсутня.
В районі здійснюється постійна робота щодо легалізації трудових відносин.
За 2012 рік робочою  групою  з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення здійснено 91 перевірка суб’єктів підприємницької діяльності, у ході яких виявлено 35 фактів  нелегальної праці, за якими вжито відповідні заходи.
З початку року в районі створено 358 робочих місць, або 57,7% завдання. Лідером за цим показником є сфера підприємництва (64 %).
До районного центру зайнятості за 8 місяців цього року надійшло 825 вакансій, з яких левова частка передбачалась для робітників, кожна п‘ята – для спеціалістів та осіб, які не мають кваліфікації. Завдяки оперативному підбору необхідних працівників кадрові потреби роботодавців були задоволені в стислі терміни.
У січні – серпні 2012 року  за сприянням у працевлаштуванні до центру зайнятості  звернулось 888 незайнятих громадян, а всього послугами центру зайнятості користувалось 2029 осіб, з них за допомогою служби зайнятості  771 громадян  були працевлаштовані. Особлива увага приділялась соціально вразливим категоріям громадян, в першу чергу дітям-сиротам, випускникам навчальних закладів, безробітним батькам, які мають дітей віком до 6 років, особам перед пенсійного віку, інвалідам, бо основна мета роботи служби зайнятості  полягає в задоволенні потреб безробітних громадян.
 З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення  рівня пенсійного забезпечення  в районі проведено перерахунки пенсій 14582 пенсіонерам району. Загальна сума підвищення пенсійних виплат склала 1,9 млн. грн., середній розмір збільшення пенсії з  01.05.2012 року – 131,52 грн.  Виплата пенсій в підвищених розмірах здійснюється з  травня поточного року своєчасно і в повному обсязі.
 Вагомим результатом впровадження соціальних ініціатив є збільшення вдвічі розміру допомоги до 5 травня 232 інвалідам війни району . Зокрема: інвалідам I групи − по 2200 гривень; інвалідам II групи − по 1920 гривень; інвалідам III групи − по 1720 гривень. Також проведено виплати учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім, в'язням концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків; особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; членам сімей загиблих та іншим категоріям.
Щомісячне, безперебійне нарахування усіх видів державної допомоги забезпечено майже 3-ом тисячам сімей району.
У зв’язку із підвищенням соціальних стандартів в районі  на 2,3млн. грн. збільшено видатки на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям. У 2012 році розмір субвенції на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми  в районі збільшився порівняно з 2010 роком майже  на 9 млн. грн. і становить 26,9 млн. грн.
Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента, вже з першого липня інваліди і пенсіонери, які проживають у малозабезпечених сім’ях, щомісячно додатково отримують 168 грн., а діти з малозабезпечених родин ― 260 грн.   46 малозабезпеченим сім’ям  без їх звернення своєчасно  перераховано  раніше призначену допомогу.
Наразі виконано ініціативу щодо забезпечення домашнього догляду психічно хворим. Допомога з 1 травня зросла до рівня мінімальної зарплати фактично в 10 разів. Станом на 01.09.12 допомогу отримує 13 осіб. До кінця року очікується що таку допомогу будуть отримувати близько 40 сімей.
Значна увага  районною  владою приділяється проблемам дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
В  районі на обліку перебуває 117 дітей-сиріт та дитина, позбавлена батьківського піклування. 74% дітей вказаної категорії виховуються у сімейних формах виховання,
В сім’ях опікунів та піклувальників проживає 87 дітей. У дитячому  будинку  сімейного типу та прийомних сім’ях виховується 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
  Постійно проводиться робота  щодо виявлення сімей, які потрапили в складні життєві ситуації.    Станом на 05.09.2012 року  в районному центрі  соціальних служб для  сімей, дітей та молоді  працює 18 фахівців з соціальної роботи.
На обліку  в центрі соціальних служб  перебуває 141  сім’ї , в яких виховується  412 дітей.  З початку року їм надано 965 послуг. Під супроводом перебуває  11 сімей, в яких виховується  36  дітей.
   В районі проживає 268  багатодітних сімей, в яких виховується   907 дітей.
    Приємно відзначити , що за останні три роки  Указом Президента України почесне звання України  «Мати - героїня « присвоєно 30 жінкам. Розмір  одноразової винагороди  у 2012 році ,порівняно з минулим роком  збільшився на 1320 грн., і становить 10730 грн.
 Не залишаються поза увагою  районних органів влади і діти з обмеженими фізичними можливостями.  Так, станом на  01.09 2012 року в районі перебуває  186 дітей - інвалідів, з них  21 особа з дитячим церебральним паралічем . Для підтримки цієї категорії  дітей при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працює відділення  соціально - медичної реабілітації  дітей з обмеженими фізичними можливостями, яке відвідує 22 дітей району. Сім’ї, де виховуються діти хворі на ДЦП згідно районної програми «Турбота» користуються 25% знижкою за користування житлово-комунальними послугами.
 Відповідно  до соціальних ініціатив кожен інвалід забезпечується  необхідними засобами реабілітації.
 З початку року видано  засобів пересування 57 особам, з них інвалідних візків 32 особи, в тому числі  6  візків за індивідуальним замовленням та один візок з електроприводом. Видано 46 направлень  на заводи - виробники  для  забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями інвалідними візками.
За підтримки голови обласної державної адміністрації С.Б Тулуба  отримано 2 автомобілі за не бюджетні кошти  для  інваліда  війни  Соломки О.М., матері  – героїні,  інваліду ІІ групи загального захворювання  - Черненко Н.А.
В  районі налагоджено тісну співпрацю з громадськими організаціями. Для забезпечення фінансової підтримки їх статутної діяльності,  районною владою та депутатським корпусом у 2012 році передбачено кошти в сумі 47 тис. грн.
Минулого року  районною державною адміністрацією та районною радою було підписано Меморандуми про взаємодію і співпрацю із  районною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль» та  районною  організацією Українською спілкою ветеранів Афганістану. У рамках виконання владою умов згаданих актів у районних лікарнях  функціонують  палати для ветеранів війни, проводиться безкоштовний медогляд учасників бойових дій, відпуск ліків здійснюється із знижкою на десять відсотків або за цінами виробника, працюють  3 соціальні аптеки.
На черзі для забезпечення житлом  інваліди війни та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС не перебувають.
Станом на 01.09.2012 року  в районі проживає 607 осіб, які мають статус  громадян, які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи.   З початку року  проліковано  в соматичних відділеннях  області  54 особи,на базі центральної районної лікарні  11 осіб.
 Проводиться роз’яснювальна робота  серед населення  району  з питань актуалізації  даних реєстру вкладників  Ощадбанку   СРСР та здійснення компенсаційних виплат населенню.
Актуалізовано дані по 7558 вкладниках на отримання компенсаційних виплат, компенсаційні виплати  вже отримали  6002 особи,  одноразову допомогу на поховання 1275 особи.

За інформацією управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Журналісти дізнались про хід реалізації Президентських соціальних ініціатив та вирішення інших важливих питань у Чорнобаївському районі"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта