Партнерськi пологи: дорослi чоловiки пiсля народження малюка плачуть... : 1053068 : Здоровье

Здоровье Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Здоровье
Подробно

Партнерськi пологи: дорослi чоловiки пiсля народження малюка плачуть...

Партнерськi пологи: дорослi чоловiки пiсля народження малюка плачуть...

Ще десять років тому чоловіка в пологове відділення могли пустити тільки підпільно, на кілька хвилин і по великому знайомству. Нині татусі в пологових залах – явище цілком буденне.
В пологовому будинку Черкас №1 90% всіх пологів – партнерські, хоч у 2008 році, коли офіційно почалося їх впровадження, було не більше 30%. Медики стверджують, що завдяки присутності рідних пологи скорочуються на 3 години. Втім, існують і скептики, котрі кажуть: усе це – данина моді та примхи надто пещених жінок-породіль.
Мамі не так боляче, а дитині – комфортніше
Про свій досвід запровадження партнерських пологів в пологовому будинку №1 розповідає акушер-гінеколог Ірина Дейнека.
Таких очей, як у наших татусів при появі на світ їхнього малюка, не побачиш ні до, ні після цього, – запевняє лікар. Вона переконана, що партнерські пологи – це реальна допомога і породіллі, і малюку, і всій родині.
Ірина Володимирівна говорить, що дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я показали: коли є партнер в пологовій кімнаті, зменшується тривалість пологів у середньому на три години та їх травматичність. Присутність рідної людини розслабляє жінку. Мамі не так боляче, а дитині – комфортніше. І – ніяких чудес, звичайна фізіологія. Коли жінка боїться, її організм виробляє велику кількість гормону адреналіну, який пригнічує вироблення гормону окситоцину, що відповідає за пологову діяльність жіночого організму. Нерідко у породіллі від страху пологова діяльність послаблюється. Наслідок – і травми пологових шляхів, і продовження тривалості пологів, і кесарів розтин.
В Україні зроблено багато для впровадження партнерських пологів. Пологові зали переобладнано, і тепер вони нагадують не операційну, а затишні кімнати. Є і спеціальна кімната для партнера, де він може випити чаю, перекусити – адже пологи можуть тривати понад 12 годин.
На Черкащині всі пологові будинки практикують партнерські пологи. Наказом Міністерства охорони здоров’я пологи визнано не стерильними, а чистими. А це знімає ряд обмежень, які діяли досі. Зараз єдина вимога до партнерів – зробити флюорографію. Ми просимо їх ще мати при собі чистий домашній одяг, але при потребі можемо видати медичний костюм. Партнерські пологи – безкоштовні, як і звичайні, – говорить Ірина Дейнека.
Отже, щоб потрапити на пологи, треба, щоб партнер хотів цього і знав, для чого він там. При першому пологовому будинку Черкас, який є базою для впровадження партнерських пологів в області, діє школа відповідального батьківства. Пройти її рекомендують, щоб чоловіка підготувати. Його навчать, як полегшити стан жінки і зняти больові відчуття. І тоді він має реальну можливість допомогти дружині – зводити її в душ, зробити масаж, підтримати морально. Коли пологи проходять під загальним наркозом, малюка викладають не матусі, а татові на груди. І тоді дорослі чоловіки плачуть...
Зрідка трапляється, – пригадує Ірина Володимирівна, – що партнера в пологовий зал не пускаємо. Наприклад, якщо він приходить напідпитку – і такі у нас бувають. Ще одне протипоказання – респіраторні захворювання. У період їх спалаху взагалі оголошуємо карантин.
Гінеколог переконана: негативні емоції пологи можуть викликати тільки у непідготовленої людини. В її практиці таких не було.
Чоловіки тримаються мужньо, допомагають дружинам. Та коли вони залишають пологову залу, більшість хапається за телефон і починає дзвонити. І треба бачити, з якими емоціями вони кричать у слухавку: "У мене народилась дитина! Я це бачив!", – розповідає вона.
Ірина Дейнека вважає, що партнерські пологи повинні стати основною формою пологів. А татусі-партнери взагалі не уявляють, як можна було не бути присутнім при народженні власної дитини.
На пологи йшли, як на добре підготовлений екзамен
Максим, 41 рік:
Народжували 8 років тому. Мені страшно не було, бо я жив з цією думкою довго – ще до вагітності дружина про це просила. Тоді партнерські пологи ще були екзотикою. Оточуючі напучували: дивись, не знепритомній. Та чого мені було боятися? Крові я не боюся, як людина віруюча знав, що все буде по волі Божій. Взяв із собою молитвослов, прямо над ліжком дружини висіла ікона, і ми молилися разом. Настрій був піднесений, таке відчуття, наче йдеш на добре підготовлений екзамен – хвилюєшся, звичайно, але знаєш, що добре складеш.
Дружина весь час намагалась жартувати. Пологи приймали дуже досвідчена акушерка і молодий лікар. В пологовому залі ми з лікарем стояли по обидва боки від породіллі, а акушерка керувала, даючи нам нескладні доручення.
Пологові зали тоді ще не були пристосованими для партнерських пологів. Все було буденно, в робочому порядку. Мене вразила мужність дружини. Вона жодного разу не скрикнула. Я бачив, як у неї від напруження на обличчі проступили червоні цятки. Відчував у цей час за неї ніжну гордість.
Після народження донечки я ще трохи побув з дружиною і дитинкою й пішов додому. А коли прийшов наступного дня – мене до них не пустили. Так що спілкувалися далі з дружиною по телефону.
"Першу дитину народила я сама, другу – вдвох, а третю сам народжуй"
Так жартує дружина 37-річного Віталія. Він розповідає:
До народження доньки я не встиг зробити аналізи, що тоді вимагалися, та й дружина сама не дуже хотіла, щоб я був присутній на пологах. Коли чекали сина, вона сказала: "Першу дитину народила я сама, другу – вдвох, а третю сам народжуватимеш".
Готуючись до пологів, ми відвезли молодшу доньку до дідуся і спокійно відправились в пологовий будинок власним автомобілем. Нам пощастило – пологи приймали кваліфіковані лікарі.
Тривало це 3-4 години. З лекції психолога пологового будинку я чітко запам’ятав, що не треба заважати лікарям, не треба метушитися, природа своє візьме. А ще нас навчали, що коли жінка попросить вийти – треба виходити.
Не скажу, що я чимось особливим допоміг. Там було не до того. Але, по-моєму, заспокоїти дружину мені вдалося. А що стосується мене, то момент появи на світ сина – просто незабутній.
Емоційний контакт з дитиною був найтісніший в перші місяці
Ігор, 35 років:
Хто сказав, що пологи – це страшно? Мабуть, жінки.
Пологи у нас тривали понад 12 годин. І весь цей час ми були удвох у передпологовій кімнаті, у пологовій залі провели не більше півгодини. Лікарі заходили час від часу. Казали: як відчуєте, що вже час – кличте. Так минула ніч. Я допомагав дружині зайняти ту позицію, в якій їй не буде боляче, водив її в душ. Спеціальних прийомів не знав, з курсами не склалося, але ми читали про пологи, дивилися фільми, та й інтуїтивно з нею відчували, що треба робити, щоб їй було легше. З емоційної точки зору дружині було комфортно – ми весь час були разом, як і вдома. Мені теж було спокійніше. Була й така хвилина, коли нам довелося приймати рішення. Через затяжні пологи лікарі пропонували проколоти навколоплідну оболонку. Ми відмовились.
Передати словами, що я відчував під час народження дитини, неможливо. Просто дух захоплювало! І, треба сказати, у перші місяці життя донечки у нас емоційний контакт був тіснішим, ніж зараз, коли я вже можу з нею поговорити.
Розумієте, для лікарів народження дитини – це буденна робота, конвеєр. А для батьків – найважливіша подія в житті. І мені б не хотілось, щоб воно перетворилось на щось тривіальне...


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Партнерськi пологи: дорослi чоловiки пiсля народження малюка плачуть..."

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта