Сергій Тулуб на серпневій конференції працівників освіти Черкаської області: «Від того, що ви вкладаєте в своїх учнів сьогодні, залежить, в якій Україні ми будемо жити завтра» : 1051882 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Сергій Тулуб на серпневій конференції працівників освіти Черкаської області: «Від того, що ви вкладаєте в своїх учнів сьогодні, залежить, в якій Україні ми будемо жити завтра»

Сергій Тулуб на серпневій конференції працівників освіти Черкаської області: «Від того,  що ви вкладаєте в своїх учнів сьогодні,  залежить,  в якій Україні ми будемо жити завтра»

Дорогі вчителі, вихователі, колеги!
Щиро вітаю вас з початком нового навчального року!
Напередодні першого вересня – Дня Знань – хочу подякувати всім освітянам: від вихователя дитячого садка до  професора вищого навчального закладу. За вашу щирість і мудрість. За вашу самовіддану працю.
Сьогодні ви – головні творці майбутнього України, майбутнього Черкащини.
Від того, ЩО ви вкладаєте в своїх учнів СЬОГОДНІ, залежить, в якій Україні ми будемо жити ЗАВТРА. Чи стане Україна високорозвиненою європейскою державою, чи побудуємо ми конкурентноспроможну економіку, засновану на знаннях.
Тому ми все робимо і робитимемо для того, щоб ваша праця належним чином цінувалася, а престиж  учителя неухильно зростав. Таке завдання ставить Президент України Віктор Янукович, на це націлена вся владна команда.
Що ж конкретно зроблено у цьому напрямку?
Чи не найголовніше є те, що ми рішуче змінили на краще ситуацію з фінансування освітньої галузі. Якщо середньорічний обсяг видатків на освіту в попередні роки складав 813 млн. грн, то нині вони збільшилися більш ніж у      2 рази  і їх сума сягає близько 2 млрд. гривень. Середня заробітна плата в освітній сфері збільшилася у 2,5 рази.
Важливим питанням в організації якісного навчання є забезпечення підвозом дітей до навчальних закладів. Всі ми добре знаємо, що важлива Програма – «Шкільний автобус» до 2010 року залишалася декларативною.
 За останні 2 роки навчальні заклади області отримали більше автобусів, ніж за всі 9 років функціонування програми.
Ще 43 автобуси школи області отримають 5 вересня. Тобто загалом за 2 роки –  86 автобусів поповнили шкільний автопарк.
Питання безплатного, регулярного та безпечного перевезення до навчальних закладів школярів і педагогічних працівників з віддалених населених пунктів повинно  перебувати  на постійному контролі голів райдержадміністрацій та відповідних структур в облдержадміністрації.
Якісна освіта вимагає новітнього обладнання та інноваційних форм навчання. Тому Програма «Комп’ютеризаціі навчального процесу» є пріоритетним завданням.
Ми наповнили школи комп’ютерною технікою. За два останніх роки навчальні заклади отримали більше тисячі комп’ютерів. Як мені доповідають, виконане доручення і щодо підключення шкільних бібліотек до Інтернету.
Разом з тим, усвідомлюючи, що процес морального старіння комп’ютерів досить стрімкий, Кабінет Міністрів України  уклав угоду  щодо поставки в школи  України комп’ютерної техніки. І вже у  вересні 31 навчальний заклад області отримає нову техніку.
За іншим проектом Уряду «Відкритий світ» ще 14  шкіл отримають мультимедійні комплекси для інтерактивного навчання. Варто продовжити оновлення комп’ютерної бази навчальних закладів і за рахунок місцевих бюджетів та спонсорської допомоги.
Ваше ж завдання, шановні освітяни, наповнити новим змістом навчальний процес на основі найновіших світових досягнень.
Як свідчить аналіз за період з 2002 по 2007 рік ліквідовано 52 дошкільні установи та 38 загальноосвітніх шкіл.
За останні 2 роки введено в дію 2 нових загальноосвітніх школи, які були довгобудами. Відкрили 15 дошкільних установ. Капітально відремонтовано кожний другий навчальний заклад, у третині закладів замінено майже 7 тисяч віконних блоків на енергозберігаючі.
Два роки тому на серпневій конференції ви скаржилися мені, що педагогічні працівники роками чекають вирішення житлових проблем. У січні 2011 року я  підписав розпорядження про забезпечення педагогічних працівників житлом. На його виконання  83 освітянським  родинам  поліпшено  житлові умови:  31 педагогу області надано житло, 52 – отримали молодіжні кредити на ремонти, реконструкцію, добудову житла.
Ми розуміємо, що це лише початок справи, адже на сьогодні на квартирному обліку перебувають 305 педагогічних працівників. Найбільше їх у містах: Черкаси – 178 педагогів, Сміла – 39, Канів – 15, Умань – 7 та  Черкаському, Канівському, Корсунь-Шевченківському районах – по 8, Звенигородському, Лисянському районах – по 6. 
Житлові умови тісно пов’язані із закріпленням кадрів. Якісний склад великої педагогічної родини області свідчить про старіння освітян – 13,5 відсотка пенсіонери, зростання плинності кадрів, яка на сьогодні складає 9,8 відсотка.
Моя думка така: кожен голова райдержадміністрації, міський, сільський голова повинен на ділі показати, як він турбується про вчителя і до Дня працівників освіти придбати хоча б по одній квартирі у кожному регіоні. А як це робити, ми сьогодні покажемо!
Важливе місце у навчально-виховному процесі займає позашкільна робота.
Позашкільний заклад – розвиває творчість, креативність, і в решті решт – конкурентноспроможність наших дітей.
Однак за кількістю дітей, які займаються в позашкільних закладах – область далеко позаду навіть своїх найближчих сусідів!
Тому, шановні керівники районів і міст! Враховуючи, що навчальний рік у позашкіллі починається з 15 вересня,  у вас ще є час налагодити діяльність позашкільних навчальних закладів.  А рейтинг регіонів уже  за 9 місяців покаже, як ви виконали моє доручення!
І нарешті найболючіше питання – стан здоров’я дітей.
Проаналізувавши рівень захворюваності серед дітей, був прикро вражений стійкою негативною тенденцією основних показників їх здоров’я. Розумію, що це тенденція не тільки Черкащини, і навіть, не лише України.
Ми не можемо змінити світ, «залатати» озонові діри та зупинити шкідливі виробництва.
Але є речі, які ми можемо і повинні вирішити! 
Систематичне, неформальне обстеження на новітньому медичному обладнанні кожної дитини повинно бути пріоритетом роботи від лікаря до керівника обласного управління здоров’я.
Сьогодні Уряд поставив завдання створити комфортні умови для всіх дітей, незалежно, в місті чи в селі вони навчаються. Для цього ми маємо використати можливості соціального партнерства.
 Вдумайтесь у цифру: більше 1700 угод на соціальне партнерство укладено між сільськогосподарськими підприємствами та сільськими радами!  На суму  - понад      82 млн. гривень. До сільських (селищних) рад у вигляді коштів або наданих послуг надійшло майже 25 млн. гривень. І робота з виконання угод триває.
Переконаний, що справою честі для кожного сільського голови має бути  внутрішній туалет у школі, а тим паче – дошкільному закладі. Адже більшість сільських шкіл області ніколи не мали внутрішніх туалетів: вони не передбачені проектами цих шкіл, про них не думала попередня влада.
Як бачимо, за останні два роки в освіті зроблено чимало, однак ми розуміємо, що це –  тільки початок!
Шановні освітяни!
Попереду нас чекає напружена робота, і ми усвідомлюємо завдання в освітній галузі, які визначені Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Ці орієнтири конкретизовані в обласній програмі «Будуємо нову Черкащину».
Впевнений, що без участі громадськості модернізацію освіти провести практично неможливо. А під час таких авторитетних зібрань ще і ще раз переконуюся, що нині як ніколи потрібна взаємопідтримка законодавчої та виконавчої  гілок влади. Тому закликаю голів райдержадміністрацій, голів районних рад, міських та сільських голів до співпраці заради вирішення проблем освіти!
Дорогі освітяни!
Дозвольте ще раз привітати вас з початком нового навчального року. Будемо разом працювати задля того, щоб наша держава була могутньою, демократичною та справедливою, Черкащина багатою, а діти  – щасливими!


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Сергій Тулуб на серпневій конференції працівників освіти Черкаської області: «Від того, що ви вкладаєте в своїх учнів сьогодні, залежить, в якій Україні ми будемо жити завтра»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 25
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта