Сергій Тулуб: «Від стабільності у державі – до добробуту в кожній оселі» : 1050642 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Сергій Тулуб: «Від стабільності у державі – до добробуту в кожній оселі»

Сергій Тулуб: «Від стабільності у державі – до добробуту в кожній оселі»

Напередодні Дня Незалежності під час спілкування з представниками ЗМІ  голова Черкаської облдержадміністрації розповів про проблеми і досягнення області, про відродження села, цьогорічний врожай та про проведення на Черкащині чесних і прозорих виборів.

- День Незалежності — гарний привід підбити підсумки. Що має Черкащина на сьогоднішній день, з якими досягненнями і планами при­йшла вона до 21-ї річниці?
- На Черкащині сьогодні є про що говорити, є що показати. 21 рік незалежності і лише два роки партія при владі, а подивіться, скільки здійснено реальних кроків, скільки наслідків цієї діяльності. Дуже ба­гато суспільно значимих об’єктів, які були дуже потрібні громаді, сьогодні вже працюють на території області. Я думаю, що оцінку діяльності влади дадуть самі черкащани. А завдання влади просте: створювати умови аби люди могли якнайкраще жити і працювати.
За роки незалежності закріпилися позитивні тенденції в розвитку Черкащини. Ми збираємо рекордні врожаї, минулого року в нас був найбільший врожай за всі роки існування області — 3,8 млн. тонн пшениці, ранніх зернових ми зібрали 38,2 центнера з гектара. І в цьому році, не зважаючи на негоду, посуху, по раннім зерновим Черкащина вийшла на передові позиції в Україні. Зібрано 1,4 млн. тонн пше­ниці, а врожайність склала 41,8 центнера з гектара. Ось результати роботи хліборобів Черкащини. Людям дали можливість, створили умови, а вони показати свою майстерність.
Або подивіться на черкаських будівельників. Якими темпами будується обласний медично-діагностичний центр! Тиждень — поверх. Люди незадоволені наявністю довгобудів, і ми працюємо над цим. Завершено будівництво обласної дитячої лікарні, після 14-річної перерви здана в експлуатацію школа у Драбові, незабаром учні села Родниківка Уманського району сядуть за парти у добудованій школі. У понеділок в Черкасах ми відкрили музей народного художника України Данили Нарбута. Його твори демонструються в різних музеях — це художник-патріот, який понад ЗО років всю свою майстерність присвячував Україні. Такі люди — це еліта нашої області. І я дуже сподіваюсь, що наша сьогоднішня молодь ще прославить область. Минулої суботи відбувся „Майдан’с“ і на ньому саме черкаська молодь дуже гарно показала себе, виборовши друге місце! Я в захопленні дивився на цю дітвору.
А подивіться на виступи наших олімпійців! Вони молодці, хоч і не всі результати були найкращими. Є об’єктивні причини, і нам є над чим попрацювати. Треба створювати умови для підготовки наших спортсменів на наступну олімпіаду.
21 рік незалежності — дня такої держави, як Україна — дуже юний вік. Але за цей час в нас відбулося багато подій — політичних, економічних, соціальних. Україна вистояла і продемонструвала, що вона є європейською державою. Тому я дуже хочу сказати: я пишаюся Україною, пишаюся нашою областю.


- Сергію Борисовичу, одна з найактуальніших проблем — занепад промисловості. Що у планах обласної влади у цій сфері життя області? І чи є вже якісь результати роботи?
- Звичайно, це питання дуже болісно сприймається сьогодні на всіх наших зустрічах з громадськістю. Адже за останній період, починаючи з 2005 року, в області було знищено, зруйновано майже ЗО промислових підприємств. І тому сьогодні одним з головних завдань для нас є, було і залишається збереження, відродження та нарощування промислового потенціалу області. І зроблено не мало. За ці два роки ми відновили вже 7 підприємств.

Ми маємо потужний виробничий комплекс з високорозвиненою хімічною та машинобудівною галузями. І це не просто слова. Вдумайтесь! На даний час в області виробляється від загальнодержав­них обсягів п’ята частина азотних мінеральних та хімічних добрив, четверта частина аміаку синтетичного, легкових та вантажних автомобілів.
Ми розуміємо, що людям потрібна достойна робота. А, крім того, їм потрібна зарплата. І ми нещодавно прийняли програму створення нових робочих місць.
Ми дивимось, де можна відновити підприємства. За цей період ми відновили 3 цукрових заводи, завод гарячого цинкування металоконструкцій ТОВ „Метал-Інвест“ (Черкаси), завод з виробництва органо-мінеральних добрив НВК "ОВ „Фрея-Агро“ (Городище), розпочате технічне переоснащення з частковою реконструкцією підприємства ТОВ „Украгроінвест-2005“ з виробництва розчинних напоїв (кава, чай). У нас відкрився перший на Черкащині елеватор сучасного типу шведської компанії TORNUM  ТОВ „Монастирищенське хлібоприймальне підприємство“. За добу елеватор може прийняти 1,5 тис. тонн зерна, висушити І тис. тонн. А в с. Антипівка Золотоніського району введено в дію першу чергу підприємства із переробки ріпаку.

- На Черкащині діє кілька програм кредитування житла, зокрема молодіжне, пільгове для сільських забудовників і працівників бюджетних установ. Чи стало житло доступнішим для черкащан? Скільки родин відсвяткували новосілля завдяки підтримці держави?
- Забезпечення населення доступним житлом — одна з соціальних ініціатив Президента України, яку ми плануємо виконати протягом 2012 року. У цьому році з державного бюджету отримано 2,8 млн. гривень на надання часткової компенсації здешевлених іпотечних кредитів. Сьогодні 55 громадян виявили бажання взяти участь у Програмі, 6 осіб вже отримали кредити. Але ця програма не йде так швидко, як би хотілося. Ми висловили свої пропозиції Уряду щодо змінення „Положення“ про надання цих кредитів і збільшення термінів кредитування. Думаю, що найближчим часом ще 50 родин отримають житло. Але це тільки одна з програм. Забезпечення житлом передбачене і обласною програмою «Будуємо нову Черкащину», у нас є програма «Доступне житло», «Житло для молоді», «Житло для молодих вчителів та для медпрацівників» і, починаючи з 2011 року, новосілля відсвяткували 44 освітянських родин, 36 родин медпрацівників. Піклуємося ми про забезпечення житлом і вразливих категорій населення. Починаючи з 2011 року квартири отримали 26 ветеранів війни, воїнів-інтернаціоналістів та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Якщо порівняти цей і минулий рік по житловому будівництву, то за обсягами у нас є збільшення майже в півтори рази. А що мене найбільше турбує сьогодні — це будівництво житла для дітей-сиріт. Є доручення Президента мені особисто і ми над цим працюємо, відшукали майданчик, де можна буде побудувати будинок. Я думаю, що ми це питання зрушимо з місця.

- З огляду на те, що Черкащина завжди була аграрним краєм, що передбачено і що зроблено сьогодні дія заохочення селян, приватних підприємців малого та середнього бізнесу на селі до виробництва сільськогосподарської продукції?
- Взагалі відродження села — це дня нас проблема №1. По всій Україні, та й на Черкащині, як ми бачимо, є тенденція до зменшення кількості сіл. Люди від’їжджають, старіють, кількість населення зменшується. Ми проаналізували ситуацію на селі і побачили, що існує кілька питань, які сьогодні треба вирішувати системно.
Це, звісно, питання розвитку тваринництва, молочарства, збільшення поголів’я худоби, яке забезпечило б сьогодні повний цикл переробки тваринницької продукції на території Черкаської області. У нас дуже добре розвинуто рослинництво, aлe треба піднімати тваринництво. Хоч в цілому ситуація в нас не найгірша по Україні, а навіть навпаки.
Сьогодні ми більше всіх виробляємо м’ясної продукції. У нас зростає виробництво молока. Але доводиться вирішувати й проблеми. Зараз ми працюємо над тим, щоб збільшити ціни на закупівлю молока на сільських подвір’ях. Це питання ми нещодавно розглядали разом з керівниками молокопереробних заводів, з головами сільрад, з виробниками молочної продукції. Ми побачили, що йде спекуляція, що посередники заполонили Черкащину і сьогодні вони диктують ціни. Ціна на закупівлю молока впала до 1,70 гривень. Ну, хто триматиме цих корів, якщо така ціна на молоко? У той же час, господарства продають на молокопереробні заводи молоко по 4 гривні. Тому ми найближчим часом поставимо крапку у цьому питанні. По моїй ініціативі закупівельна ціна молока буде 2,40 грн. і над нею ми будемо працювати далі — шукати спільну мову з переробниками молока.
А таке питання як наша програма збільшення поголів’я корів? Вона втілюється вперше в Україні і саме на Черкащині. Ми закуповуємо за рахунок обласного бюджету спільно з райбюджетом нетелів, віддаємо їх в родини, які хочуть тримати худобу. Вони також отримують на них державну допомогу і умова лише одна: ти отримав нетеля безоплатно, отже перший приплід повинен віддати сусіду, а той зробити так само. Усе інше — твоє.
А справжніми проблемами розвитку села являється побутовий сектор та культура на селі. Тому ми провели ряд форумів сільської інтелігенції, аби розібратися в причинах і напрацювати напрямки спільної роботи, аби утримати молодь на селі. Для цього потрібні робочі місця, комфортні умови, житло. Прийнята програма капремонту сільських будинків культури, ми забезпечили комп’ютерними класами всі школи на селі, а сільські бібліотеки підключили до всесвітньої мережі інтернет.
Зараз вирішуємо питання екології — треба очистити ставки та внутрішні водойми, яких у нас 4434. Всі вони, як правило, в оренді і знаходяться не в кращому стані. Це теж питання, яким опікується влада. Важливі на селі і дороги. У цьому році виділено 57 млн. гривень на ремонти доріг, найбільший обсяг яких віддано у села. Живий приклад — с. Ляшівка Чорнобаївського району. Багато років люди просили зробити їм дорогу, проте ремонт 34 км дороги зробила саме наша влада. Люди кажуть, що тепер мають дорогу, як у аеропорту. Така ж ситуація з с. Козацьким Звенигородського району. Прикладів багато, є конкретна допомога селу, є впевненість в тому, що село розвиватиметься.

- За останній місяць Ви провели 4 зустрічі з жителями мікрорайонів міста Черкаси та кілька виїзних прийомів громадян з особистих питань. Які висновки особисто для себе Ви зробили? Чого людям не вистачає для щастя?
- Перше, що мене найбільше вразило — велика кількість людей, які приходять на ці зустрічі. З одного боку це свідчить про те, що громадськість готова до діалогу з владою, і довіряє нам, але з іншого, і це не може не турбувати, велика кількість людей свідчить про велику кількість проблем. Щоправда, ще з самого початку ми усвідомлювали, що проблем буде чимало. Адже перед тим, як розпочати практику проведення таких зустрічей, ми провели дослідження і виявили, що найбільше скарг на гарячу лінію ОДА надходить саме від жителів обласного центру. Усі питання можна було б поділити на групи. Є проблеми глобального характеру, системні, причому, таких не багато, а є — суто суб’єктивні, які залежать від відповідальності того чи іншого чиновника, який працює в міськвиконкомі. І саме байдужість деяких чиновників мене здивувала. Вони не виконують своїх обов’язків, мені просто прикро за міського голову — я б з такими розпрощався, не працював би. Тому що своїм відношенням до обов’язків вони його підводять.
Ми зустрічаємося з людьми і в селах, і в районах. Кількість питань зменшується. Але є такі проблеми, які просто не вирішуються органами місцевої влади. Нещодавно я був у Корсунь-Шевченківському на фабриці, де шиють спецодяг на експорт. Але не зважаючи на те, що обсяги реалізації досить великі, жіночки, які там працюють (близько 300 осіб), мають дуже низьку зарп­лату — нижчу, ніж середня по області. Мене це здивувало і я направив туди правоохоронні органи, щоб вони розібралися, куди йдуть гроші, чому така низька зарплата і чим там займається керівництво. У мене виникли питання і до голови райдержадміністрації, і до голови райради. Хто захистить сьогодні тих жінок? Влада повинна про це турбуватися. Те ж і по Черкасах. Зрозумійте, річ же не в тім, що я не можу чи не хочу дати доручення, щоб по вулицях міста замінили лампи. Та це не робота обласної влади? Невже потрібна була присутність керівника області, щоб у під’їзді нарешті вкрутили лампочку або вчасно прибирали територію? Саме ця ситуація дивує мене найбільше.
Але, якщо вже ми взялися за цю роботу, то маємо працювати результативно.

- Вже розпочалася передвиборна кампанія. Сергію Борисовичу, Ви, як голова Черкаської ОДА, маєте в області забезпечити прозорий виборчий процес. Яким чином будете це робити?
- Відповідно чинного законодавства на посаді голови ОДА я зобов’язаний забезпечити проведення на території області чесних і прозорих виборів. І я докладу максимум зусиль для цього. Зокрема, сьогодні вже завершується комплектація виборчих дільниць відповідно до вимог ЦВК (кожна ДВК має телефонний, інтернет-зв'язок, належним чином облаштовані кабінки для голосування тощо). А спеціальні підрозділи виконавчої влади (відділи реєстрації виборців) проводять роботи щодо уточнення списків виборців.
Вважаю, що вагомим кроком у забезпеченні проведення чесних і прозорих виборів зі сторони влади є придбання камер відео- спостереження, якими будуть обладнані всі ДВК. Переконаний, що всі спостерігачі, в тому числі і міжнародні, матимуть можливість переконатися у демократичності виборів 28 жовтня.
Ми готові до роботи в прозорих умовах — таких, яких вимагають закон і Конституція України. Тому в черговий раз пропоную представникам всіх політичних сил Черкащини об’єднатися у громадський комітет „За чесні вибори!“, який ініціювали саме члени Партії регіонів на обласній конференції.

- Сергію Борисовичу, наскільки можливою, на Вашу думку, є поява регіональної мови у Черкаській області?
- На мій погляд, для Черкащини це питання не актуальне — введення російської, як другої регіональної мови. Єдиною державною мовою була, є і буде українська. І тому я вітаю рішення Президента, що він створив групу, яка сьогодні займається напрацюваннями до Закону. Ті, хто ще вчора бачив загрозу в ухваленні закону про мови, сьогодні мають намір надати допомогу в його реалізації, беручи участь у роботі експертної комісії, яку було створено за дорученням Президента України. І ми у себе теж створимо подібну комісію, щоби дати своє бачення і свої пропозиції. Сам же Закон України „Про засади державної мовної політики“ демонструє толерантне ставлення українців до представників національних меншин, він дозволяє громадянам отримувати документи також і рідною мовою. Адже використання своєї рідної мови — фундаментальне право людини, яке ми гарантувати і відстоювати. Але вкотре наголошую: для Черкащини це питання не актуальне. Тож давайте розвивати нашу українську мову і розбудовувати українську державу так, щоб усі мешканці почуватися в ній комфортно.

- Як Ви особисто святкуватимете День незалежності?
Особисто я в цей день збираюся бути серед людей, послухати, що їм дата незалежність, як вони оцінюють дії влади за цей період. Я завжди в цей день з людьми — на заходах, подіях, урочистостях. І цього року у мене теж буде напружений день. Зранку 24 серпня ми збиратимемося на урочистостях в Києві, а ввечері я всіх черкащан запрошую на обласні урочистості з нагоди свята. Буде концерт в Долині троянд, нагороди, розіграші, подарунки. Запрошую і вас!




Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Сергій Тулуб: «Від стабільності у державі – до добробуту в кожній оселі»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта