Після операції у двох черкащанок... відпали вуха : 1045817 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Після операції у двох черкащанок... відпали вуха

Після операції у двох черкащанок... відпали вуха

У Черкасах двом пацієнткам ввели разом зі знеболюючим сильнодіючий засіб для очищення хірургічних інструментів.
"В цю історію важко повірити, але у нас є незаперечні докази. Ось вони ", – гірко зітхнувши, 28-річна мешканка Черкас Тетяна Сорочан-Оржеховська підвела пишне волосся і продемонструвала свої вуха. Вірніше ... їх відсутність. Замість вушних раковин у дівчини залишилися тільки мочки і незрозумілі відростки, що нагадують грудки пластиліну. У Таниної подруги Насті те ж саме з лівим вухом. Так для дівчат закінчилася нескладна пластична операція в міській лікарні. "Вухо відразу ж почало сильно пекти, наче до нього доклали розпечену праску"
– Втім, операцією її можна було назвати з великою натяжкою, – каже Тетяна Сорочан-Оржеховська. – Це, звичайно, хірургічне втручання, але незначне. Лікар робить невеликий надріз над вухом і підтягує шкіру. Все це проходить під місцевим наркозом. Не можу сказати, що відстовбурчені вуха зіпсували мені все життя, але, чесно кажучи, це дуже дратувало. Ні тобі високої зачіски, ні короткої стрижки. Тієї ж проблемою страждала моя подруга Настя – у неї стирчало ліве вухо. Я постійно дивилася сайти, де обговорювалися пластичні операції, багато про це читала. У нас в Черкасах ніхто нічого подібного не практикував. А їхати в Київ я не вирішувалася.
Оголошення про те, що в Черкасах з'явився пластичний хірург, Тетяна знайшла в одному з салонів краси. Так співпало, що її подрузі теж розповіли про це ж лікаря – він закінчив спеціальні курси, отримав ліцензію і працює в одній з міських лікарень.
– Це вселяло довіру, адже міська лікарня – це не яка-небудь підпільна контора, – каже Тетяна. – Лікар – теж відомий в місті людина. Хірург з багаторічним стажем, раніше він працював у відділенні хірургії. А потім став займатися хірургією пластичною. Ми з Настею прийшли до нього на прийом. Подивившись наші вуха, Антон Димовський (ім'я та прізвище змінені. – Авт.) Сказав: "Без проблем, можемо зробити підтяжку. Приходьте в понеділок". Він підтвердив, що може виправити нам "капловухість", а операція триватиме хвилин п'ятнадцять і нам ні дня не доведеться лежати в лікарні.
Ми з подругою прийшли, як він і сказав, в понеділок о 9:00 ранку. Я ще запам'ятала, що це було 9 березня – святкуючи напередодні жіночий день, ми з Настею вже передчували, як будемо робити високі зачіски. До того ж у мене скоро повинна було відбутися весілля... Лікаря довелося почекати. Виявилося, Антон Володимирович чомусь не записав наші операції як планові і вирішив провести їх в проміжку між іншими. Ми прочекали 3 години. Опівдні хірург нарешті запросив нас в ординаторську, після чого ми по черзі пішли в операційну. Першою вирушила Настя.
– Я сіла в крісло, Димовський почав готувати інструменти, – розповідає Настя Логвиненко. – Єдине, що мене збентежило, – асистуюча хірургу медсестра. Серед медперсоналу, звичайно, є пенсіонери, але ця жінка виглядала не на шістдесят і навіть не на сімдесят років. Переді мною стояла давня старенька, перебираюча флакони з медикаментами. "Не переживайте, – заспокоїв хірург. – Ця жінка давно у нас працює, ми добре її знаємо. Зараз вам зроблять анестезію". Я ніколи не боялася уколів, тому сиділа, особливо не напружуючись. Старенька медсестра тим часом готувала ліки – мені повинні були вводити лідокаїн з фізіологічним розчином. Але як тільки мені почали робити укол, я... закричала від нестерпного болю. Вухо почало дуже сильно пекти, наче до нього приклали розпечену праску. Я відскочила в бік. "Що з вами? – Здивувався Димовський. – Так боїтеся уколів?" І поставив голку знову. Я буквально завила, по щоках покотилися сльози. Я не знала чому, але так боляче мені не було ще ніколи. Це пекло тривало хвилин п'ять. Коли голку витягли, стало трішки легше, але вухо продовжувало пекти. Що лікар робив далі, я вже не відчула – дикий біль від уколу заглушив усе.
Антон Володимирович дійсно впорався за десять хвилин. Він уже робив мені перев'язку, коли до нас підійшла друга медсестра. "А що у дівчини з вухами? – Стривожено запитала вона лікаря. – Чому вони такі білі?" "Мабуть, реакція організму, – відповів Димовський. – Це пройде". Вже потім дізналася, що в той момент мої вуха стали білішими, ніж аркуш паперу. Але я ж не бачила себе в дзеркало. А Димовський спокійно зробив перев'язку і, відправивши мене на пару годин в палату, покликав Таню.
– Зі мною почало відбуватися те ж саме, – каже Тетяна. – Коли мені робили укол, я кричала, напевно, на всю лікарню. "Та що ви справді?! – Обурився Димовський. – Влаштували тут дитячий сад! Я колю вам звичайне знеболююче". "Дуже сильно пече, – видихнула я. – Там точно лідокаїн?" "А що ж іще?" – Питанням на питання відповів лікар і знову поставив мені шприц. Від божевільної болю потемніло в очах. Причому перенесла його двічі – мені ж підтягували обидва вуха.
Наступні 2 години ми з подругою приходили до тями. Вуха продовжували пекти, хоча, по ідеї, анестезія повинна була все заморозити. Більше того, вони начебто почали хрустіти. Не знаючи, якими мають бути симптоми, ми сподівалися, що все це в порядку речей. А потім прийшов Антон Володимирович і почав знімати Насті пов'язку. Я з цікавістю дивилася, що вийшло. Подруга повернулась боком, тому перше, що я побачила, – обличчя хірурга. Його очі несподівано розширилися від жаху. Замість вушної раковини у Насті був чорний шматок шкіри, який тут же... відпав! Залишилася тільки мочка. У мене було те ж саме – чорні, як вугілля, вуха почали відпадати разом з хрящами. Ми почали кричати. А хірург, злякано глянувши на нас, вибіг з палати.
"Дев'ять місяців ми фактично жили в лікарні"
Через п'ять хвилин до Тані і Насті прибігли чи не всі лікарі лікарні. Зібралися завідувачі, провідні фахівці, головлікар. Всі, крім пластичного хірурга Антона Димовського.
– Нам терміново почали робити промивання, – продовжує Тетяна.– У вуха, вірніше, в те, що від них залишилося, постійно заливали воду, після чого нас знову відвезли в операційну. Лікарі панікували. До лікарні викликали наших батьків. Ми з Настею ще до кінця не усвідомлювали, що у нас за 2 години почорніли і відпали вуха. І вже тим більше не розуміли, яка нам загрожувала небезпека. Виявилося, що наступні кілька годин лікарі боролися за наші життя. Якби речовину, яка ввела нам літня медсестра, не вдалося вивести, ця гидота пішла б у голову, і ми могли б загинути.
– Те, що причиною став злощасний укол, ми дізналися одразу. Лікарі сказали, що це реакція організму на введену речовина, – говорить Настя. – Але що це за речовина, від якої відпадають вуха? Явно ж не лідокаїн з фізіологічним розчином! Нас обох повторно прооперували. Коли ми з Настею прокинулися, у нас взагалі не було вух. Одні мочки... "Почався некроз, тобто відмирання клітин тканини, – пояснили лікарі. – За 2 години вушні раковини повністю відмерли". Ще я виявила у себе в голові... дірку. Біля відпалого вуха утворилася глибока ямка, поторкавши яку, можна було промацати кістки черепа.
– Ми весь час питали, яку нам ввели речовину, але лікарі йшли від відповіді, – згадує Таня. – Потім все-таки сказали: "Сталася жахлива помилка, ми будемо розбиратися. Але ви, будь ласка, нікому про це не розповідайте. Який сенс, якщо все одно вже нічого не зміниш? А ми вам допоможемо. Будемо робити операції, і все відновимо". Чесно кажучи, навіть в тому стані я погано собі уявляла, як можна це відновити. Що вони зроблять – пришиють мені нове вухо? "Для цього будуть потрібні кілька операцій, – продовжували переконувати медики. – Але вони принесуть результат. Ми відновимо вам вуха зі шматочків шкіри". Ми з Настею вже були в тому стані, коли людина згодна на все – аби йому хоч якось допомогли. І погодилися.
Хірург Антон Димовський на наступний день після НП пішов у відпустку. А медсестра, якій, як виявилося, було 80 (!) років, відразу вийшла на пенсію. Незабаром з'явився висновок експертизи про те, що ж саме стало причиною некрозу. У своєму висновку експерт написав, що "причиною некрозу м'яких тканин, що призвів до непоправної деформації вушних раковин, стала невідома хімічна речовина". Пізніше експерт пояснив дівчатам, що він мав на увазі. Судячи з усього, їм обом вкололи сильнодіючий засіб для... очищення хірургічних інструментів.
– Цю речовину можна використовувати, тільки розбавляючи і надягаючи рукавички, – каже Тетяна. – Нам же ввели її прямо в організм. Звідси, як сказав експерт, і миттєві симптоми – спочатку вухо сильно побіліло, а потім почало чорніти і відпадати. Ми з Настею тим часом лежали в лікарні. Перший місяць після події був нестерпним. Ми взагалі не вставали з ліжка. Незважаючи на знеболюючі препарати, місце, де були вуха, сильно пекло. Боліло так, що я втрачала свідомість. Збережені мочки весь час кровоточили, щоранку я прокидалася на подушці, залитою кров'ю. З глибоких ран в голові сочилася сукровиця. Обличчя набрякло і покрилося синцями. Вони не сходили більше місяця. Місця, які кровоточили, я пробувала затикати тампонами, але марно. За пару годин сну вони наскрізь просочувалися кров'ю. Одного разу, коли мене вже виписали, я попросила нареченого допомогти мені поміняти пов'язку. Розмотавши її, він... втратив свідомість.
– Наступні дев'ять місяців ми фактично жили в лікарні, – каже Настя. – Нас виписували всього на пару днів, після чого ми знову лягали на операції. Я перенесла сім операцій, Таня – 14. Майже всі вони проходили під загальним наркозом. Що нам тільки не робили! Розрізали шию, вставляли туди якісь трубочки, які простягали до мочки. Ще болючіше було, коли нам знімали шкіру. Шкіру для вух брали в основному з сідниць і спини. Тепер і там у нас залишилися грубі шрами. Під час пересадок мене весь час цікавило питання: як можна відновити вушну раковину, якщо немає хрящів? Адже шкіру потрібно пересаджувати на щось. Лікарі запевняли: знають, що роблять. А після дев'яти місяців наших мук виявилося, що вони... діяли навмання. Це звичайні хірурги, які ніколи до цього не стикалися з пластичною хірургією. Результат нас шокував. Незважаючи на всі операції, вуха нам не відновили. Незрозумілі зліпки шкіри над мочкою не мали нічого схожого на вушну раковину.
– Дивуюся, як тільки серце витримало стільки операцій, – хитає головою Тетяна. – Мені кожен місяць робили загальний наркоз. Під час однієї з операцій у мене трапилася клінічна смерть... Вже не кажучи про моральні страждання. Перші кілька місяців я взагалі не підходила до дзеркала. Виходячи на вулицю, прикривалася волоссям, але мені все одно здавалося, що все на мене дивляться... Довгоочікуване весілля не відбулося. Коли ми побачили, що чотирнадцять операцій не принесли ніякого результату, лікарі, які спочатку запевняли нас, що все зроблять, знизали плечима: "У вас дуже важкий випадок. От якщо б відпали не вушні раковини, а тільки мочки, тоді так. А так... Ми ж не чарівники".
Таня і Настя почали писати скарги в міліцію і прокуратуру. Але, незважаючи на наявність експертизи, яка підтверджує, що некроз трапився через введену дівчатам невідому речовину, їм у порушенні кримінальної справи відмовляли. Тоді потерпілі вирішили судитися з хірургом в цивільному порядку. За час судової тяганини їм довелося пройти ще кілька експертиз, всі висновки були ідентичні.
– Лікар взагалі відмовлявся з нами розмовляти, – згадує Тетяна. – Ні про які елементарні вибачення не було й мови. Казав лише, що винен не він, а медсестра, яка змішувала розчини. Але у висновку експертизи чорним по білому написано, що відповідальність за введення в організм пацієнта медичних препаратів несе лікар, який проводить хірургічне втручання. Він повинен був особисто проконтролювати, як медсестра змішувала розчини. Не кажучи вже про те, що у нас відразу пішла реакція. Те, що у Насті ненормально побіліло вухо, помітила навіть старша медсестра, яка зайшла в операційну. А лікар не звернув на це жодної уваги і зробив мені те ж саме. Одне тільки це говорить про халатність.
Ніхто з місцевих адвокатів не хотів мені допомагати. Мовляв, нам ще в цьому місті працювати, а при зв'язках, на які натякав хірург, справа завідомо програшна. У мене на руках було кілька висновків експертиз з однаковим вердиктом. Ви будете сміятися, але лікар виграв суд. Мій позов не задовольнили через... відсутність доказів.
Таня з Настею знову почали ходити з правоохоронних інстанціях. І тільки коли дівчатам пощастило знайти київського адвоката, черкаська міліція нарешті порушила проти хірурга кримінальну справу. 80-річну медсестру в якості підозрюваної залучати не стали.
– До цього ми ніколи не стикалися з нашою правоохоронною системою і не знали, як це важко, – каже Тетяна. – Здавалося б, які ще потрібні докази, якщо наші каліцтва видно неозброєним оком? Однак лікар, незважаючи на кримінальну справу, продовжує працювати, робити пластичні операції. Навіть встиг підвищити кваліфікацію.
– Найжахливіше, що наші каліцтва дійсно виявилися непоправними, – журиться Настя. – Зрозумівши, що черкаські хірурги безсилі, ми поїхали до столиці. Але нам не взялися допомагати в жодній клініці пластичної хірургії. Сказали, що виправити цей жах нереально. Ось так одна дрібна операція може зіпсувати все життя...
Минулого тижня кримінальну справу нарешті пішла в Сосновський районний суд Черкас. Про це "Фактам" повідомили в прес-службі Черкаської обласної прокуратури. Лікаря судитимуть за статтею "Неналежне виконання професійних обов'язків медпрацівником". Максимальне покарання, яке йому загрожує, – два роки позбавлення волі.
Природно, дізнавшись про цю історію, захотілося поговорити і з самим пластичним хірургом. Не заставши лікаря в лікарні, кореспонденти "Фактів" зв'язалися з ним по телефону.
– Зараз всю провину хочуть звалити на мене, – невдоволено сказав Антон Димовський. – Хоча розмішував цей злощасний розчин не я. Але до медсестри, яка це робила, чомусь ні в кого претензій немає.
– За словами пацієнток, медсестрі було за вісімдесят. Хіба можна довіряти таку процедуру настільки літньому співробітнику?
– Це питання не до мене. В той момент медсестрі дійсно було вісімдесят років. Але ви ж розумієте, що на роботі її тримав не я.
– А хіба ви не бачили, що вона розмішує?
– Звичайно, ні! Я був в операційній, а медсестра завжди видає мені маркований розчин, щось наливає... Тепер же медсестра від усього відмовляється і взагалі ніяк не проходить у кримінальній справі. А з мене роблять козла відпущення.
– Після того як першій пацієнтці вкололи розчин, у неї сильно побіліли вуха. Чому вас це не зупинило?
– Так буває. Повірте, якби мене це насторожило, я б не робив другу операцію. Точний склад розчину вже ніхто не скаже – відразу після події медсестра його вилила. Але там явно був і анестетик теж. Якщо б зовсім не було анестетика, з'явилися б почервоніння, позеленіння, нестерпний біль. А так, все вказувало на те, що анестезія була. Просто в цьому розчині було щось ще...


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Після операції у двох черкащанок... відпали вуха"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта