На Городищині 12 із 18 соціальних ініціатив Президента України виконано : 1045295 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

На Городищині 12 із 18 соціальних ініціатив Президента України виконано

На Городищині 12 із 18 соціальних ініціатив   Президента України виконано

9 серпня 2012 року в прес-центрі облдержадміністрації відбулася прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Тетяни Прітченко на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича на прикладі Городищенського району».
Експертами виступили: голова Городищенської райдержадміністрації Олександр Ганжа, його заступник Тетяна Горідько, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Михайло Скляров.
На початку зустрічі Тетяна Прітченко наголосила, що як куратору Городищенського району їй приємно відзначити, ще цей край має славну історію й дав світові таких відомих особистостей як композитор Семен Степанович Гулак-Артемовський та рід промисловців-цукроварників Симиренків. Варто згадати і про те, що у селі Вільшана перебував Тарас Шевченко, тому не дивно, що це село включено до переліку заходів з підготовки відзначення 200-річчя від дня народження видатного письменника.
– Городищани пишаються своїм краєм і підтримують його давню історію. Так, вже стало традицією святкувати кожного року обласне свято «Садок вишневий коло хати», яке по-праву вважається «брендом» району, – зазначила Тетяна Федорівна.
Про соціально-економічний розвиток району та виконання Президентських соціальних ініціатив розповіли голова райдержадміністрації Олександр Ганжа та його заступник Тетяна Горідько.
– Перш за все, варто підкреслити, що цьогоріч на площі 12 380 га зібрано 52162 т ранніх зернових, – повідомив Олександр Ганжа. – Урожайність складає 42, 2 ц/га, що на 6 ц/га більше, ніж минулого року. За результатами жнив Городищенський район входить в десятку кращих в області. Загалом, за останні 4 роки валовий збір зерна збільшився майже вдвічі.
Щодо соціально-економічного розвитку краю, то у І півріччі 2012 року зросли середньомісячна заробітна плата (з 1924 до 2149 грн.) та розмір середньомісячної пенсії (з 1052,85 до 1073, 02 грн.). Зменшилася кількість безробітних: із 1024 осіб до 863-х. За 6 місяців цього року обсяг реалізованої промислової продукції на одиницю населення зріс майже втричі (з 586,7 до 1401,3 грн.).
У галузі тваринництва теж спостерігається ріст показників. Так, за І півріччя 2012 року надоєно 3726 тонн молока, що більше на 750 тонн проти минулого року і становить 125% до плану. Також отримано 984 тонни живої ваги від вирощування худоби, свиней та птиці (131% по ВРХ, 145% по свинях і 59% по птиці до рівня 2011 року).
– Важливою складовою розвитку району є співпраця влади та бізнесу, – наголосив керівник району. – Підприємці нашого району активно долучаються до вирішення злободенних питань, забезпечують добробут громадян. Відрадно, що за І півріччя ряди приватних підприємців поповнили  22 фізичні та 4 юридичні особи.
Про загальні показники щодо реалізації соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича розповів начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Михайло Скляров. Він відзначив, що 93 %  городищан із обмеженими можливостями  забезпечено засобами реабілітації.
У свою чергу, заступник голови РДА Тетяна Горідько розповіла, що завдяки Програмі Президента у районі підвищуються розміри допомог, пенсій, різноманітних виплат.
– Нещодавно приступили до роботи 16 новопризначених фахівців із соціальної роботи. Проблеми, які вони виявляють, можуть бути вирішуваними, а для людини є  приводом для розпачу, – наголосила Тетяна Миколаївна.
Як зазначає заступник голови РДА, районним керівництвом було детально проаналізовано соціально-економічний розвиток всіх населених пунктів району.
– Скажімо, у селі Петропавлівка 335 осіб отримали допомогу в розмірі 200 тис. грн., – підкреслили Тетяна Горідько. –А із 14 квартир, які виділялися в області для медичних працівників, 3 – отримали городищани.
Про отриману квартиру в рамках Президентських соціальних ініціатив розповів дільничний інспектор районного відділу УМВС України в Черкаській області Олександр Ткаченко. Як сказав сам міліціонер, завдяки турботі влади він отримав житло на території своєї дільниці. І це, безперечно, сприяє виконанню його службових обов’язків. Адже раніше він був змушений витрачати чимало часу на дорогу до свого місця роботи, тоді як нерідко людям необхідна його термінова допомога.
У підсумку учасники прес-конференції відповіли на всі поставлені запитання журналістів.

Додатково:
Над реалізацією 18 соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у Городищенському районі працюють всі структурні підрозділи РДА. Так, у повному обсязі виконуються основні показники районної Програми зайнятості населення на 2012 – 2014 роки. Станом на початок серпня цього року працевлаштовано 696 осіб, профнавчання пройшло – 190 осіб, взяли участь в оплачуваних громадських роботах – 575 осіб, створено нових робочих місць – 401.
Управлінням Пенсійного фонду в Городищенському районі проведено осучаснення заробітної плати для обчислення пенсій для 10 211 пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року та отримують пенсії.
Також управлінням проведено підвищення до пенсій 171 члену сім’ї померлого інваліда війни. Розмір пенсій зазначеним категоріям громадян збільшено з 28% до 42% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, тобто на 117,32 грн. (з 234,64 до 351,96 грн.).
1545 учасникам війни району підвищено пенсії на 41,9 грн. (особам, нагородженим медалями – з 125,7 до 167,6 грн., іншим учасникам війни – з 83,8 до 125,7 грн.)
Пріоритетним напрямком роботи є створення, укріплення і підтримка інституту сім’ї, забезпечення права дитини на захист і природний розвиток, своєчасне виявлення сімей з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах, їх соціальний супровід та здійснення спеціальних заходів, спрямованих на вихід сімей із складних життєвих обставин.
Саме тому у районі додатково було введено 16 посад фахівців із соціальної роботи.
Наразі здійснюється виявлення сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах та ведеться їх облік.
У центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на обліку перебуває 60 сімей (136 дітей), що опинилися в складних життєвих обставинах.
Сімейний затишок – дітям-сиротам та дітям, які залишилися без батьківського піклування – це наступна соціальна ініціатива.
На території Городищенського району проживає 7034 дитини, з них, 94 дитини мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опікою громадян знаходиться 57 дітей у 42 сім`ях опікунів.
Протягом січня-липня 2012 року набули статусу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 10 дітей, з них були передані під опіку громадян – 6, поміщено в дитячі інтернатні заклади – 3, усиновлено – одну.
На цей період у районі функціонує 4 прийомні сім’ї, в яких проживає 5 дітей, позбавлених батьківського  піклування.
Уперше в Україні за роки незалежності – кожному інваліду будо виділено протез та крісло колісне.
У районі проживає 2715 осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них 72 інваліди візочники, 213 дітей-інвалідів. З початку року видано 41 засіб реабілітації, із них 22 крісел колісних.
Станом на 01.08.2012 року 8 інвалідів потребує забезпечення кріслами колісними. 
У Городищенському районі всі ліквідатори аварії на ЧАЕС, які відносяться до 1 та 2 категорій, забезпечені житлом і проживають у власних будинках. Громадяни, які переселилися із зони радіоактивного забруднення, перебувають на квартирному обліку для поліпшення житлових умов при виконкомах місцевих рад. У міській раді на квартирному обліку перебуває одна вдова померлого ліквідатора 1 категорії та четверо переселенців із зони радіоактивного забруднення.
На виконання нових соціальних ініціатив Президента України, виконавчою дирекцією Шполянського відділення Фонду страхування від нещасних випадків у районі проведено осучаснення щомісячних страхових виплат, потерпілі на виробництві вже повністю отримали підвищені страхові виплати.
Станом на серпень цього року, після застосування перерахунку та осучаснення страхових виплат, підвищені щомісячні страхові виплати постійно отримує 129 осіб. Загальна сума щомісячних страхових виплат становить 59,2 тис. грн. Потерпілі на виробництві  отримують підвищені страхові виплати в повному обсязі.
Станом на 01.08.2012 року в районі актуалізацію пройшло 5164 особи. Видано національних карток – 3456 особам в т.ч. на поховання – 599 особам. Національним Ощадним банком розроблені та затверджені графіки прийому громадян та час виплати компенсацій. Черги та скарги від громадян відсутні.


За інформацією управління інформаційної політики та зв’язків ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "На Городищині 12 із 18 соціальних ініціатив Президента України виконано "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта