Реалізація соціальних ініціатив Президента України на Черкащині на прикладі Корсунь-Шевченківського району : 1039992 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Реалізація соціальних ініціатив Президента України на Черкащині на прикладі Корсунь-Шевченківського району

Реалізація соціальних ініціатив Президента України на Черкащині на прикладі Корсунь-Шевченківського району

25 липня в прес-центрі облдержадміністрації відбулася прес-конференція заступника голови ОДА Тетяни Прітченко на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича на прикладі Корсунь-Шевченківського району». В якості експертів виступили: голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Анатолій Івашкевич, заступник голови Корсунь-Шевченківської РДА Олександр Григоренко та перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Семен Радченко.
Розпочавши зустріч, заступник голови ОДА Тетяна Прітченко наголосила:
– Корсунь-Шевченківський район насьогодні займає лідируючі позиції поміж усіх в області. Приємно, що в економіці регіону протягом минулого та
І півріччя 2012 років спостерігаються позитивні тенденції щодо нарощування темпів економічного зростання. За підсумками 2011 року Корсуньщина зайняла третє місце серед 20 районів області за рейтинговими показниками оцінки роботи РДА.
Тетяна Федорівна зазначила, що у районі вибудовано злагоджену систему роботи зустрічей керівництва з громадою. Адже за прописаними соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича – адресність, справедливість та інтереси кожної людини мають бути враховані.
Голова Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Анатолій Івашкевич представив на прес-конференції соціально-економічний стан району, поінформував присутніх про досягнуті здобутки та питання, котрі ще потребують вирішення.
За словами очільника району економічне зростання супроводжується збільшенням обсягів прибутків промислових та сільськогосподарський підприємств. За 2011 рік отримано прибутків у сумі 623,7 млн. грн., що на 329,3 млн. грн. більше за показники попереднього року.
Обсяг виробництва промислової продукції у діючих цінах зріс на 35 %, або на 69,2 млн. грн., і становить 271,3 млн. грн. У І півріччі 2012 року забезпечено зростання темпів виробництва промислової продукції у діючих цінах до відповідного періоду минулого року на 103 %. Кращих показників досягли: ТОВ «Коріс «АМ», ПАТ ВО «Восход» та комунальне підприємство «Тепломережа».
В сільському господарстві валовий збір зернових урожаю 2011 року становив 164,3 тис. тонн – це найвищий показник за всю історію району. На сьогодні зібрано 70 % площ ранніх зернових. Урожайність становить 44 ц/га, в т.ч. числі озимої пшениці – 47 ц/га. Валовий збір очікується не менше 43 тис. тонн.
На Корсуньщині активно розвивається сфера будівництва та інфраструктури. Протягом 2011 року підприємствами району було виконано будівельних робіт на 34 млн. грн., що у 1,8 рази більше минулого року; у січні-червні цього року – на 10,8 млн. грн.
Окрім того, зараз реалізується «Пілотний проект удосконалення системи управління житловим фондом та забезпечення функціонування ефективного власника житла житлових будинків» по вул. Леніна, 17 та Леніна, 21, що дасть змогу значно покращити умови проживання мешканців, зменшити споживання теплової енергії, додатково ввести в експлуатацію 23 квартири. За сприяння районної державної адміністрації, міської ради та підтримки обласної державної адміністрації вдалося залучити для реконструкції цих 2-х житлових будинків коштів в сумі 3929,1 тис. грн.
На проведення ремонтних робіт ФАПів і амбулаторій, підведення води та влаштування каналізації на 2012 рік передбачено 401 тис.грн. На сьогодні проведено ремонт ФАПу с. Виграїв коштами районного бюджету на суму 75 тис. грн. (проведено заміну вікон, дверей, підведено воду, влаштовано каналізацію, санвузол). Передбачається виконати ремонтні роботи в ФАПах сіл: Гута Селицька, Петрушки, Комарівка, Карашина, Бровахи, Деренківець, Дацьки і акредитувати їх на першу категорію.
На Корсуньщині проводиться газифікація сіл. Нині у регіоні газифіковано більше 45 % населених пунктів, втім, цей показник нижчий середньо-обласного. Та голова РДА наголосив, що ще нинішнього року вдасться завершити будівництво 2-х із 3-х підвідних газопроводів – до Завадівки та Виграєва. Це дасть можливість підвести блакитне паливо до 1120 осель, в яких проживають 2152 корсуньчан. Здійснюється ремонт доріг комунальної власності. Район виступив ініціатором відновлення та за потреби зведення нових автобусних зупинок і вже 60 їх із 89-ти – відремонтовано. Відновлюється освітлення вулиць та прибудинкових територій. Кошторисна вартість робіт склала 526 тис. грн. Фактично витрачено коштів місцевих бюджетів району на зазначені роботи в сумі 412,2 тис. грн. За перше півріччя 2012 року введено в експлуатацію 6 індивідуальних житлових будинків загальною площею 640 м. кв., відповідно до постанови КМУ № 343 про забезпечення населення доступним житлом.
Користуючись нагодою, Анатолій Івашкевич висловив вдячність голові облдержадміністрації, Герою України Сергію Тулубу за допомогу, яку надає керівництво області для розвитку і покращення стану населених пунктів. Оскільки задля втілення у реальність запланованих ідей і завдань, частину коштів надає обласний бюджет, а частину – місцевий.
Важливим, за словами Анатолія Григоровича, є й партнерство влади і бізнесу. Адже підприємці також активно долучаються до вирішення нагальних питань регіону, забезпечуючи добробут громадян.
З метою реалізації стратегічних напрямків соціальних реформ, зокрема, сприяння ефективній зайнятості та створенню нових робочих місць в районі, у січні – червні цього року районною службою зайнятості досягнуто позитивної динаміки надання соціальних послуг незайнятому населенню: працевлаштовано 639 осіб, у т.ч. 217 – молодь до 35 років, 287 – безробітних мешканців села, 38 осіб – соціально вразливих категорій.
Позитивні тенденції в реальному секторі економіки району обумовили зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів. За січень-грудень 2011 року до зведеного бюджету району мобілізовано 64,6 млн. грн., що на 18,3 відсотка, або на 9,9 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Завдання з доходів загального фонду місцевих бюджетів району за 2011 рік виконано на 117,4 відсотка, при цьому темп росту до відповідного періоду 2010 року склав 116,2 відсотка або отримано надходжень на 6,7 млн. грн. більше. Надходження до державного бюджету становили 16,3 млн. грн. (125 % до фактичного показника попереднього року). Забезпечено стале фінансування закладів соціально-культурної сфери. Протягом І півріччя 2012 року надходження до бюджетів усіх рівнів зросли на 32% і становили 39,3 млн. грн., у т.ч. місцеві бюджети району отримали 31,1 млн. грн. податкових надходжень, що у 1,5 рази або на 10,7 млн. грн. більше, ніж у І півріччі 2011 року.
На капітальні видатки установ, що фінансуються з районного бюджету, протягом 2011 року використано коштів на суму більше 7,1 млн. грн. У галузі освіти на ці видатки спрямовано 4,2 млн. грн., у галузі охорони здоров’я – 2 млн. грн., культури – близько 400 тис. грн.
Тож, принциповий підхід до визначення основних пріоритетів та послідовне їх виконання дали змогу керівництву та активу району відійти від практики «проїдання» бюджетних коштів, спрямувати їх на першочергові соціальні та інвестиційні програми, збільшити надходження до бюджетів.
Заступник голови Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Олександр Григоренко охарактеризував виконання Президентських соціальних ініціатив у районі щодо захисту вразливих верств населення.
З метою захисту прав дітей, які перебувають під опікою держави, вживаються заходи щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України на усиновлення, під опіку або піклування, у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Нині в регіоні 57 дітей виховується у сім’ях опікунів та піклувальників, 10 дітей виховуються в дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях та ін.
Сімейними формами виховання охоплено 67 дітей, що становить 77% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього на території району станом на 01.07.2012 проживає 64 дитини з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 22 сім’ях усиновителів нині виховується 33 усиновлених дитини.
Уперше, завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України, вже з 1 липня 2012 року інваліди і пенсіонери, які проживають у малозабезпечених сім’ях, щомісячно отримують додатково у середньому 170 грн., а діти з малозабезпечених родин – 275 грн.
Як зазначив Олександр Миколайович, інтеграція людей з особливими потребами в суспільство неможлива без забезпечення їх технічними засобами реабілітації: протезно-ортопедичними виробами, засобами пересування, зручним взуттям, палицями, милицями, засобами малої механізації та побутової реабілітації.
Всього у районі проживає 88 інвалідів-візочників, з них 41 – у місті, 47 - у селі, 14 дітей-інвалідів. Станом на 1 липня цього року забезпечено 38 осіб крісло-візками, видано 46 направлень для забезпечення протезно-ортопедичними виробами.
Перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Семен Радченко наголосив на тому, що до Централізованого банку даних з проблем інвалідності введено 55 анкет та видані направлення на заводи-виробники для індивідуального виготовлення крісел-візків для інвалідів у 2012 році.
Станом на 20 липня 2012 року заводи-виробники розпочали виробництво крісел-візків різних моделей для 50 інвалідів району.
Нині 31 особа Корсуньщини забезпечена санаторно-курортними путівками. З них: 10 ветеранів війни, 20 інвалідів загального захворювання та 1 супроводжуючий.
У рамках впровадження соціальних ініціатив Глави держави проведено одноразові виплати для 2310 ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань на суму 815 970 грн. У центральній районній лікарні забезпечено стаціонарним лікуванням 26 ліквідаторів ЧАЕС, в Черкаській обласній лікарні пройшли лікування 24 особи.
Перші три етапи соціальних ініціатив щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення реалізовано. Для всіх пенсіонерів, які отримують трудові пенсії та мають страховий стаж (жінки – 20 років, чоловіки – 25 років і більше), незалежно від часу виходу на пенсію, розмір підвищення до пенсії в результаті перерахунку становить 100 грн. і більше. Підвищення отримали 15390 пенсіонерів. З 1 травня 2012 року розмір підвищень до пенсії 1689 учасникам війни збільшено на 41,90 грн.
Учасники прес-конференції дали вичерпні відповіді на численні журналістські запитання, зокрема, й про підготовку до відзначення 365-річчя переможної битви Богдана Хмельницького над поляками біля села Горохівці. Це опісля неї Гетьман Війська Запорізького звернувся до польського уряду з пропозицією поновлення українцям «давніх вольностей», ліквідації на теренах України польських органів влади, запровадження свого адміністративно-територіального поділу з визначеними кордонами держави, очолюваної гетьманом. На честь виграної битви село Горохівці перейменували на село Виграїв.
Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Реалізація соціальних ініціатив Президента України на Черкащині на прикладі Корсунь-Шевченківського району"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта