Анатолій Кузьмінський презентував черкаським журналістам діяльність Благодійного фонду «За майбутнє Черкащини» : 1037483 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Анатолій Кузьмінський презентував черкаським журналістам діяльність Благодійного фонду «За майбутнє Черкащини»

Анатолій Кузьмінський презентував черкаським журналістам діяльність Благодійного фонду «За майбутнє Черкащини»

18 липня 2012 року в облдержадміністрації відбулася прес-конференція, яку провела заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко на тему: «Реалізація соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом». Під час цього інформаційного заходу ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анатолій Кузьмінський презентував діяльність Благодійного фонду «За майбутнє Черкащини» як голова його наглядової ради. Інформацію про виконання Фондом добрих справ доповнили головний лікар Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов. А також заслужені артисти України, актори Черкаського обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г. Шевченка Наталія Вігран та Сергій Бобров.
Як наголосив Анатолій Іванович, Благодійний фонд «За майбутнє Черкащини» (Далі – Фонд) засновано у серпні 2010 року за ініціативою голови облдержадміністрації, Героя України Сергія Тулуба з метою дати можливість людям, які мають добре, співчутливе серце і матеріальні можливості, надати посильну допомогу тим, хто її потребує.
Анатолій Кузьмінський представив журналістському загалу голову правління Фонду Ігоря Стріщенка, а також повідомив що до складу правління входить три особи, 15 є членами наглядової ради та 3 особи у Ревізійну комісію.
– Для країни, яка з перших днів здобуття незалежності твердо взяла курс на побудову самоорганізованого суспільства, у Конституції якої соціальний захист, соціальні гарантії людини стоять на першому плані, це один із загальноприйнятих у цивілізованому світі спосіб захисту потребуючих допомоги і підтримки верств населення. Доцільність і актуальність створення такої благодійної організації нині яскраво підтверджується виступом Президента Віктора Федоровича Януковича із соціальними ініціативами, – наголосив голова наглядової ради.
За його словами, за 22 місяці функціонування велика кількість підприємств, організацій, фірм, громадян скористалися нагодою зробити посильний внесок у Фонд. Серед найбільш активних донорів Фонду підприємства: «Азот», «Уманський тепличний комбінат», Черкаська ТЕЦ, «Ходакавтотранс», Корсунь-Шевченківська фірма «Агрорось», Миронівська птахофабрика, Жашківське ТОВ «Напої Плюс», «Р.В.Д. Агро» та інші.
Анатолій Іванович від імені правління, наглядової ради Фонду, сотень і тисяч людей, які отримали таку потрібну, а підчас і таку допомогу, ціною якої нерідко є людське життя, висловив щиру, сердечну вдячність колективам, власникам і керівникам, усім, хто долучився до благодійності. Він також наголосив, що голова облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб ніколи не залишався осторонь діяльності Фонду, постійно сприяючи його діяльності. Адже простіше закумульовані кошти розподіляти і значно складніше їх залучати на доброчинні справи. За порадою голови облдержадміністрації керівництвом Фонду було обрано й головні напрямки сфер діяльності, одним із найголовніших поміж яких визначено сферу охорони здоров’я.
За словами голови наглядової ради Фонду, обласному онкодиспансеру було виділено майже мільйон гривень, у тому числі – 300 тис. грн. на протипухлинні препарати і 687585 грн. – на обладнання. Остання сума – це кошти, які були закумульовані на першому благодійному аукціоні.
Це дало можливість значно підвищити ефективність лікування онкохворих дітей, а багатьом – врятувати життя.
– На придбання гостро необхідного медичноґо обладнання госпіталю для інвалідів війни Фондом спрямовано 69640 грн. Наші ветерани з великою вдячністю відгукуються про цю акцію, оскільки придбана апаратура значно поліпшила умови діагностування і лікування цих шановних і заслужених людей, – наголосив Анатолій Кузьмінський.
За допомогою Фонду для обласної дитячої лікарні придбано обладнання для двох ігрових майданчиків вартістю 142 тис. грн. Це суттєво доповнило суперсучасний, унікальний ресурс цієї медичної установи.
Ректор університету повідомив також, що за кошти Фонду було придбано ігровий комплекс на суму 135217 грн. обласному будинку дитини. Найбільшою ж нагородою за такий подарунок для благодійників є непідробна радість малюків, які із великим задоволенням граються на майданчику в години дозвілля.
Надавалася адресна допомога для лікування й окремим громадянам.
Фондом також надано 339800 грн. допомоги категорійним верстам населення, зокрема, обласній організації ветеранів до Дня Перемоги               9 травня 2011 року — 20 тис. грн.; на спорудження пам’ятника міській організації афганців – 100 тис. грн.; організації «Союз Чорнобиль» до 25-річчя від дня трагедії – 200 тис. грн.; на закупівлю телевізорів для ветеранів війни до свята Перемоги – 19800 грн.
За кошти Фонду для поліпшення стану здоров’я ветеранів, афганців, чорнобильців придбано 170 оздоровлювальних путівок на суму 586542 грн.
Для пільгових категорій громадян Фондом придбано сім квартир, із них три – інвалідам Великої Вітчизняної війни, чотири – ліквідаторам аварії на ЧАЕС. На ці цілі витрачено 1400391 грн.
На придбання 28 автомобілів для пільгових категорій громадян Фондом витрачено 1469760. грн. (Зокрема, для інвалідів ВВВ – 17, інвалідів Радянської армії І групи – 2, ліквідаторів аварії на ЧАЕС –  4, для осіб, які потребують підтримки держави – 5 авто).
– Це хоч би часткова компенсація людям, яким ми зобов’язані нинішнім мирним життя, спокоєм і здоров’ям. Одні захистили нас від «коричневої чуми», інші сумлінно виконували інтернаціональний обов’язок, а чорнобильці ціною власного здоров’я зберегли наше здоров’я, а можливо й життя, – говорить Анатолій Кузьмінський.
На підтримку молодіжних ініціатив виділено 767 тис. грн., у тому числі: на фінансування конкурсів молодіжних проектів – 497 тис. грн., на конкурс «Рось шукає таланти» – 15 тис. грн.; 135 тис. грн. виділено на участь у Міжнародному конкурсі танцю народного ансамблю «Черкащанка» ЧНУ, який виборов право представляти Україну у цьому заході.
– Ми переконалися, що креативна, талановита молодь запропонувала доволі цікаві й сміливі проекти і впевнені, що ця підтримка Фонду у майбутньому окупиться сторицею, – переконаний голова наглядової ради.
Не обійшов увагою Фонд і потреби освітньої галузі області. Для освітніх закладів придбано комп’ютерної техніки на 158020 грн. (Зокрема, для Кропивнянської спеціалізованої школи Золотоніського району 89965 грн. і для Монастирищенської школи-інтернату — 68055 грн. Також виділено 100 тис. грн. школі у с. Коврай Золотоніського району на підготовку до 290-річчя від дня народження відомого українського філософа, педагога, письменника Григорія Савовича Сковороди, який упродовж п’яти років учителював у цьому селі).
– Як відомо, інвестиції в освіту є найбільш продуктивними, і цими вкладеннями фонд сприяє розвитку постіндустріального, інформаційного суспільства, – зауважує Анатолій Іванович.
Фондом надано належну увагу і підтримку культурно-мистецькій сфері Черкащини. Обласному драмтеатру на постановку театралогії «Тарас. Слава» профінансовано 97 тис. грн. Також придбано дві квартири для акторів театру на суму 360560 грн. Для належного висвітлення досягнень Черкащини в культурно-мистецькому плані для презентації області в Києві виділено 100 тис.грн. З метою пропаганди українського мистецтва за кордоном 79800 грн. витрачено для поїздки Черкаського хору до Польщі.
Обласному художньому музею виділено 100 тис. грн. На ремонт і облаштування Галереї народного мистецтва Черкащини витрачено 150 тис. грн.
– Ці інвестиції відчутною мірою посприяли пошануванню світлої пам’яті нашого рівноапостольного земляка Тараса Григоровича Шевченка, тим паче, що ми йдемо до 200-річчя від дня його народження, достойній презентації Шевченкового краю в столиці і популяризації талантів Черкащини за кордоном, – підкреслив голова наглядової ради Фонду.
Приємно відзначити, що Фонд підтримує книговидавничу справу. На ці цілі витрачено 511635 грн. Зокрема, на видання книги «Привітай же моя ненько, моя Україно...», на видання книг для дітей, на книгу «Тарас Шевченко – славний син черкаської землі» та інше.
На підтримку спортивної слави Черкащини, яку їй упродовж багатьох років створювали наші земляки: непереможений чверть століття, шестикратний чемпіон з боротьби Іван Піддубний, олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, для відродження такого популярного у світі виду ігрового спорту як футбол Фондом виділено 1220 тис. грн. Прекрасним результатом освоєння цих коштів у підсумку стала поява і діяльність успішної футбольної команди «Славутич».
Ще 224290 грн. було виділено для участі у міжнародних змаганнях команди Черкаського ралі клубу.
Громадському об’єднанню «Козацтво запорозьке» для спортивних потреб надано 30 тис. грн. Всього на спортивну галузь витрачено 1524290 грн.
Надано допомогу й військовій частині № 9930 «Оршанець» в сумі 40 тис. грн.
– Діяльність фонду багатовекторна, спрямована на поліпшення життя людей, і в першу чергу тих, хто потребує допомоги й підтримки і в матеріальному, і в психологічному, і в духовному плані, – наголошує Анатолій Іванович.
Він повідомив, що на відновлення іконостасу і оформлення фасаду важливої історичної пам’ятки – Канівського Успенського Собору Фондом виділено 318747 грн.; на будівництво храму Преподобного Сергія Радонезького – 300 тис. грн.; собору Свято-Стрітенської парафії – 200 тис. грн.
Анатолій Кузьмінський повідомив і про те, що у квітні цього року проведено Другий благодійний аукціон, на якому зібрано 1757875 грн. Ці кошти планується спрямувати, у першу чергу, на потреби тяжкохворих дітей. Зокрема, на придбання реанімобіля для медичної допомоги, а точніше, для врятування життя дітей віком від 1 місяця до 18 років. Передбачено закупівлю новозбудованій обласній дитячій лікарні портативного ультразвукового сканера для обстеження тяжкохворих дітей за місцем проживання для упередження ускладнень, які приводять до смертельних наслідків; фіброгастроскопа педіатричного для обстеження дітей із захворювання травної системи і апарату штучної вентиляції легень для дітей вагою до 1 кг та надання невідкладної медичної допомоги недоношеним дітям.
Щодо планів на перспективу, то, як повідомив голова наглядової ради, закумульовані Фондом кошти будуть витрачатися на допомогу й підтримку тих, хто її конче потребує. Це, передовсім, на поліпшення житлових умов ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів, чорнобильців; на забезпечення автотранспортом інвалідів, які його потребують; на лікування тяжкохворих дітей; на допомогу установам культури в контексті збереження й розвитку національної культурної спадщини.
– На завершення хочу сказати, що потреби набагато перевищують можливості Фонду, а тому я звертаюсь до всіх, хто має добру душу і матеріальні можливості, взяти донорську участь у формуванні бюджету Фонду. Це наш і людський, і громадянський, і християнський обов’язок. А присутніх тут журналістів переконливо прошу всемірно підтримати це наше звернення. Як мудро й слушно сказав наш талановитий земляк Олександр Антонович Захаренко: «Поспішайте робити добро. Не припізніться», – закликав Анатолій Кузьмінський.
Головний лікар Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов висловив щиру подяку очільнику області Сергію Тулубу та Благодійному Фонду «За майбутнє Черкащини» за допомогу, яку вони надають для лікування онкохворих дітей:
 За останні 10 років – це друга за результативністю та величиною допомога, надана керівництвом області та благодійною організацією онкохворим дітям. Голова облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб особисто домовився із швейцарською компанією-виробником про отримання необхідних ліків. Завдяки цій допомозі та коштам Благодійного фонду «За майбутнє Черкащини» ми змогли придбати вкрай важливі медикаменти та обладнання. Практика надання допомоги меценатами поширена в усьому світі. Адже лікування – багатовартісне: на одну дитину доводиться витрачати й по сотні тисяч гривень. На Черкащині, на превеликий жаль, проживає близько 300 таких дітей. І саме від своєчасності виявлення та надання медичної допомоги, безпосередньо, залежить їхнє життя. Сьогодні ми маємо непогані успіхи – близько 70 % первинно виявлених онкохворих дітей в області – на шляху одужання.
А заслужені артисти України Наталія Вігран та Сергій Бобров Черкаського обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка щиро подякували голові облдержадміністрації, Герою України Сергію Тулубу та керівникам Благодійного Фонду «За майбутнє Черкащини» за несподіваний подарунок. Під час урочистостей з нагоди 80-річчя Черкаського обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Сергій Борисович вручив акторам ордери на дві квартири.
Користуючись нагодою, повідомляємо Реквізити фонду:
Отримувач: БФ «За майбутнє Черкащини»
Код ЄДРПОУ 37181443,
Р/р 26005001000076 в ПАТ «Банк Софіївський»
МФО 380861
Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Анатолій Кузьмінський презентував черкаським журналістам діяльність Благодійного фонду «За майбутнє Черкащини»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта