Представники обласної та районної влади прозвітували журналістам про виконання Президентських ініціатив : 1035623 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Представники обласної та районної влади прозвітували журналістам про виконання Президентських ініціатив

Представники обласної та районної влади прозвітували журналістам про виконання Президентських ініціатив

12 липня у прес-центрі облдержадміністрації відбулася прес-конференція заступника голови ОДА Анатолія Безверхнього. Темою спілкування з журналістами стало обговорення виконання соціальних ініціатив Президента України на Черкащині і, зокрема, в Кам’янському районі. Цей район є одним із тих, за яким закріплено Анатолія Безверхнього, як куратора від облдержадміністрації..
Відмінністю цього інформаційного заходу від попередніх стало те, що за дорученням голови ОДА Сергія Тулуба в ньому взяли участь не лише заступник голови облдержадміністрації Анатолій Безверхній, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Михайло Скляров, а й представники районної влади: голова Кам’янської РДА Віталій Архип’юк і його заступник Людмила Шляхтова, які виступали експертами в питанні виконання соціальних ініціатив Президента України на прикладі Кам’янського району.
Звертаючись до представників ЗМІ, Анатолій Васильович зауважив:
– Це перша моя прес-конференція на посаді заступника голови облдержадміністрації. Людина я в області нова та за період перебування тут помітив ряд приємних речей. Черкащина – чарівний і гостинний край упевнених у собі і працьовитих людей.
Анатолій Безверхній наголосив на важливості тісної співпраці між владою і журналістським корпусом області. Адже саме медійникам відводиться особлива роль в донесенні до людей об’єктивної інформації про реальні дії влади, рішення, які приймаються нею задля поліпшення життя людей. Правдива інформація сприяє розумінню і підтримці територіальною громадою цих рішень.
Він подякував журналістам за активне висвітлення нових президенських соціальних ініціатив та висловив сподівання, що широке інформування жителів області про їх реалізацію на теренах Черкащини триватиме й надалі. Зокрема, Анатолій Безверхній звернувся до учасників прес-конференції з проханням приділити більше уваги висвітленню однієї з ініціатив – іпотечного кредитування програми будівництва «Доступного житла». Завдання влади – пояснити жителям області інформацію про те, що вони мають реальну можливість стати учасниками зазначеної програми, а журналістів – якомога повніше розповісти про перспективи даного проекту і умови участі в ньому громадян.
Голова Кам’янської РДА Віталій Архип’юк коротко презентував журналістам район, який очолює, зауваживши, що він багатий, насамперед, своїми людьми. Населення на 01.01.2012 становило 29,5 тис. осіб, щоправда, демографічна ситуація в районі бажає бути кращою. Але старіння населення залишається об’єктивною реальністю. Віталій Васильович охарактеризував сучасний соціально-економічний стан розвитку регіону, який займає в рейтинговій оцінці області середні показники. Як позитив, він відзначив збільшення інвестиційних вкладень, як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів. Успішно в районі працюють німці, австрійці, поляки, росіяни і що найприємніше – заробітна плата на їх підприємствах виплачується своєчасно і є найвищою в районі. А також в регіоні все більших обертів набирає зелений туризм. Вирішується в районі й таке наболіле питання, як ремонт доріг, які вже відремонтовано в районному центрі і навіть ведеться ремонт будівництво дороги, що з’єднає район із знаменитим Холодним Яром на Чигиринщині. Дбають кам’янчани і про розвиток сільськогосподарської галузі. І не лише рослинництва, а й тваринництва. Нині хлібороби Кам’янщини уже зібрали 60% ранніх зернових. Середня врожайність озимої пшениці на круг становить 39 центнерів, а ячменю – 36,8. За словами Віталія Архип’юка валовий збір збіжжя хоч і буде дещо нижчим від попереднього року, все ж вдасться виконати завдання, поставлені головою облдержадміністрації Сергієм Тулубом.
Віталій Архип'юк охарактеризував стан реалізації в районі президентських соціальних ініціатив. Детальну інформацію з цього питання підготували для представників ЗМІ фахівці Кам’янської РДА. (Див. нижче в «додатково»). У підсумку голова райдержадміністрації підкреслив, що втілення в життя президентських ініціатив позитивно сприйняли жителі Кам’янського району.
Начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Михайло Скляров наголосив, що на Камянщині, як в цілому і по всій області, вже успішно реалізовано 11 соціальних ініціатив Президента України та продовжується виконання решти. Очільник структурного підрозділу облдержадміністрації пообіцяв посприяти розвитку Кам’янського територіального центру.
Учасники прес-конференції дали відповіді на запитання журналістів.

Довідково:
1. Впровадження європейських підходів до забезпечення громадян гідною роботою
З метою реалізації стратегічних напрямків соціальних реформ, зокрема, сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць в області, у січні – червні ц.р. районною службою зайнятості досягнуто позитивної динаміки надання соціальних послуг незайнятому населенню:
працевлаштовано 430 осіб, в т.ч. 149 – молодь до 35 років, 28 – старше 45 років, 200 безробітних мешканців села, 46 особи соціально вразливих категорій.
започаткували власну справу 8 безробітних (проти 6 в 2011 році);
шляхом надання дотацій роботодавцям працевлаштовано 31 особа в т.ч. 14 осіб з числа молоді до 35 років, 17 осіб старше 45 років, 13 осіб соціально вразливі категорії.
За направленням центру зайнятості 109 безробітних пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, із них 99,8% – працевлаштовано.
професійне навчання пройшли 100 безробітних.
тимчасовою зайнятістю забезпечено 419 безробітних, які приймали участь в оплачуваних громадських роботах, в тому числі 5 інвалідів. В основному ці роботи були спрямовані на проведення благоустрою населених пунктів та надання послуг одиноким, непрацездатним громадянам.
В оплачуваних громадських роботах взяли участь 581 особа в тому числі 150 осіб з числа молоді до 35 років, 50% особи соціально вразливих категорій.
Основні зусилля центру зайнятості у 2012 році будуть скеровані на збільшення обсягів надходження вакансій, зменшення терміну їх укомплектування, максимальне задоволення кадрових потреб роботодавців регіону.
В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента та обласної програми «Будуємо нову Черкащину» для підвищення зайнятості в регіоні та проведення боротьби з бідністю до кінця року планується забезпечити працевлаштування не менше 660 осіб, в тому числі 59 осіб шляхом надання дотацій роботодавцям. Для фінансової підтримки роботодавців, які працевлаштовують безробітних за направленням центрів зайнятості кошторисом передбачено понад 1,4 млн. грн.
Служба зайнятості і надалі буде сприяти розвитку малого та середнього бізнесу шляхом надання 7 безробітним одноразово виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, на що передбачено використати 70 тис. грн.
Тимчасову зайнятість буде забезпечено понад 650 незайнятих громадян. Фінансування буде здійснюватися за рахунок коштів роботодавців, місцевих бюджетів та коштів Фонду (кошторисом передбачені видатки у сумі 570 тис.грн.). В основному роботи будуть спрямовані на проведення благоустрою населених пунктів та надання послуг одиноким, непрацездатним громадянам.
Передбачено забезпечення зростання рівня укомплектування вакансій до 85%, скорочення на 1 день терміну пошуку роботи та укомплектування вакансій.
З метою реалізації реформ Президента в частині надання всього комплексу соціальних послуг незалежно від місця реєстрації особи, з 1 лютого поточного року у роботу центрів зайнятості області впроваджена Єдина технологія надання соціальних послуг центрами зайнятості України. ЇЇ застосування дозволить своєчасно реагувати на сучасні виклики ринку праці, забезпечить якісно нові підходи у наданні соціальних послуг населенню та обслуговуванні роботодавців, сприятиме прискоренню укомплектування вакансій, працевлаштуванню соціально-вразливих категорій громадян.

2. Трудова пенсія – у залежності від трудового стажу та осучасненого заробітку
Управління Пенсійного фонду України в Кам’янському районі повідомляє, що органам Пенсійного фонду України належить реалізувати чотири соціальні ініціативи Президента В.Януковича та інформує про стан їх впровадження у нашому районі.
Більше 97 % ( 10382 особи) пенсіонерів Кам’янщини особисто відчули наслідки від реалізації трьох соціальних ініціатив Президента України.
Проведено осучаснення заробітної плати пенсіонерам, які вийшли на пенсію до 2008 року за Законами «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і «Про наукову та науково-технічну діяльність», а також колишнім військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, яким пенсії призначені за Законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». У результаті суттєво збільшені розміри пенсій громадян, які отримували зарплату значно вищу за середню по країні та мають великий стаж.
Пенсіонерам-жінкам із стажем більше 20 і чоловікам – 25 років незалежно від часу виходу на пенсію підвищення склало 100 грн. і більше.
Підвищення пенсій відбулося навіть у пенсіонерів, які працювали менше встановленого терміну або зовсім не мали стажу – на 50 і 30 грн. відповідно.
3. Для членів сімей померлих інвалідів війни – підвищення пенсійних виплат
Для членів сімей померлих інвалідів з 1 липня 2012 року збільшилось підвищення до пенсії від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян – з 351.96 грн. до 354.48 грн..
4. Для учасників війни підвищення розміру пенсійних виплат
В районі налічується 1181 учасник війни, їхнє підвищення до пенсій зросло з 10 % до 15 % від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян (з 83,80 грн. до 125,70 грн.). Серед учасників війни є особи, нагороджені медалями, отримають підвищення, збільшене з 15 % до 20 % від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян (з 125,70 грн. до 167,60 грн.). Тобто розмір підвищено для цієї категорії громадян збільшиться на 5 %, що складає 41,90 грн.
Важливим є те, що до пенсіонерів, які одночасно підпадали під дію кількох ініціатив, застосовані їх норми.
5. Військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу, які залишили службу, – гідну пенсію
Четверту ініціативу Президента України буде реалізовано працівниками головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, де стоять на обліку військовослужбовці – офіцери. Їм буде підвищено розміри пенсій поетапно: з 1 липня – до 11 %, з 1 вересня – до 23 % і з 1 січня н.р. до 35 %. В Кам’янському районі проживає 190 пенсіонерів силових структур.
З 4 травня, як встановлено законом, розпочато виплату пенсій у нових розмірах.
У зв’язку з реалізацією трьох соціальних ініціатив Президента України місячна потреба на виплату пенсій в Кам’янському районі збільшилась на 1 млн. 233 тис. грн., або на 11 %, а середнє збільшення підвищення відбулося на 123 грн. Середній розмір пенсії зріс до 1174,71 грн. (на 116 грн. більше, ніж було на 01.04. ц.р.)
У травні потреба в коштах на виплату пенсій склала 12 млн. 756 тис. грн.
6. Попередження негативних ситуацій у родині, особливо у сім’ях з дітьми, та надання своєчасної допомоги – основне завдання органів влади
Служба у справах дітей веде облік дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Відомості про них внесені до всеукраїнської єдиної-інформаційно-аналітичної системи «Діти». Станом на 01.07.2012 до ЄІАС «Діти» внесено 23 дітей (із 8 сімей), які опинились у складних життєвих обставинах. З дітьми даної категорії проводиться робота, спрямована на поліпшення становища дітей в сім’ях: забезпечення постійного обстеження умов проживання дітей в таких сім’ях, а саме (2-3 рази на рік), проходження медичних оглядів дітей (2 рази на рік), проведення щомісячно профілактичних бесід з батьками (відібрання пояснень), які неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки, надання різнопланових послуг, зокрема, юридичні консультації, вирішення питань щодо надання сім’ям матеріальної допомоги.
Органами місцевого самоврядування та виконавчої влади ведеться облік в населених пунктах неблагополучних сімей. Відповідно до соціальних паспортів міста та сіл району, станом на 01.07.12 в Кам’янському районі налічується 39 сімей, де виховується 82 дітей.
Служба у справах дітей районної державної адміністрації працює у напрямку попередження дитячої бездоглядності, безпритульності, сімейного неблагополуччя, з метою збереження родини для дитини.
У районі значна увага приділяється ранній профілактиці сімейного неблагополуччя. Ця робота спрямована на збереження біологічної родини для дітей, зменшення рівня посиротіння дітей. Лише у випадку безвідповідального ставлення батьків до виконання батьківських обов’язків, службою порушується питання позбавлення таких батьків батьківських прав.
Завдяки проведеній профілактичній роботі, протягом І півріччя 2012 року було порушено в суді 4 справи про позбавлення громадян батьківських прав. З них три було розглянуто і задоволено у 2012, одна справа перебуває у судовому провадженні.
З метою забезпечення соціально-правового захисту дітей, проведення заходів, спрямованих на профілактику дитячої бездоглядності, соціального сирітства, в районі прийнята Районна програма соціально-правового захисту дітей, забезпечення умов для дотримання державних гарантій і конституційних прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на період до 2016 року (рішення районної ради від 11.03.2011 № 3-12/VI).
7. Сімейний затишок – дітям-сиротам та дітям, які залишилися без батьківського піклування
Станом на 01.07.2012 на первинному обліку перебуває 71 дитина з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких:
- 13 дітей-сиріт,
- 58 дітей, позбавлених батьківського піклування.
Відсоток дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від загальної кількості дітей в районі (5250) становить 1,35.
З метою захисту прав дітей, які перебувають під опікою держави, вживаються заходи щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України на усиновлення, під опіку або піклування, у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.
Протягом І півріччя 2012 року надано статус сироти чи позбавлених батьківського піклування, взято на первинний облік 4 дітей. З них : 1 – влаштовано під опіку/піклування (Мельніченко Н.В., с. Ребедайлівка), 1 – влаштовано в дитячий будинок сімейного типу (Кузьменко Б.Р., м. Кам’янка), 1 – перебуває в комунальному закладі “Черкаський обласний спеціалізований Будинок дитини Черкаської обласної ради” в зв’язку з фізичними вадами здоров’я (Северин Д.М., м. Кам’янка). Одна дитина передана на виховання батька, яким в судовому порядку визнано батьківство (Кузьменко Л.Я., м. Кам’янка).
З 71 дитини, що перебуває на первинному обліку станом на 01.07.2012:
- 9 дітей виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях,
- 51 дитина виховується у сім’ях опікунів та піклувальників,
- 6 осіб перебувають на утриманні інтернатних закладів,
- 5 дітей перебувають на утриманні ПТУ та технікумів.
Сімейними формами виховання охоплено 50 дітей, що становить 88,7% від загальної кількості дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.
Всього на території району, станом на 01.07.2012, проживають 75 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
З них:
- 58 дітей – в сім’ях опікунів та піклувальників,
- 17 дітей – в ДБСТ та ПС.
В районі забезпечується належний нагляд за умовами виховання, утримання дітей, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу, в сім’ях усиновителів. Всі діти вищезазначеної категорії, які виховуються в сімейних формах виховання утримуються, виховуються та навчаються в належних умовах.
На території Кам’янського району на даний час проживає 22 сім’ї усиновителів, де виховується 22 усиновлених дітей. Батьки створили відповідні умови для виховання, утримання дітей, належним чином виконують свої батьківські обов’язки.
Протягом І півріччя 2012 року в райсуді відбулося одне усиновлення в повторному шлюбі. Ще одна справа з даного питання перебуває у провадженні суду.
Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення, службою у справах дітей спільно з іншими структурними підрозділами райдержадміністрації, організаціями проводиться робота, спрямована на формування у громадян культури усиновлення, шанобливого ставлення до родин, які усиновили дитину, та пропаганди національного усиновлення.
Станом на 01.07.2012 на обліку служби у справах перебувають два кандидати в усиновлювачі, які мають бажання виховувати у своїй сім’ї дітей.
8. Малозабезпеченим сім’ям – підвищення державної допомоги
Вперше в Україні –забезпечення малозабезпеченим пенсіонерам та інвалідам доходів не менше прожиткового мінімуму та підвищення рівня допомоги на дітей, малозабезпечених сімей.
Державним бюджетом на 2012 рік для забезпечення виплати усіх видів соціальної допомоги у Кам’янському районі передбачено 19,1 млн. грн. У минулому році профінансовано виплату соціальних допомог на суму 17,5 млн. грн.
У зв’язку із підвищенням соціальних стандартів в районі на 1,6 млн. грн. збільшено видатки на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям.
З липня 2012 року при призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям застосовується гарантований прожитковий мінімум для дітей – 75% (756,53 грн) та для непрацездатних осіб і інвалідів – 100% (844,0 грн). Виплатним центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Головного управління праці та соціального захисту населення протягом 21-26 червня зроблений автоматизований перерахунок раніше призначених допомог. Перерахунок зроблений по 45 особових справах.
9. Кожному потребуючому інваліду потрібно протез та крісло колісне
Вперше в Україні за роки незалежності - кожному інваліду необхідний протез та крісло колісне.
У минулому році оздоровлено 40 інвалідів і ветеранів війни, в т.ч. 10 путівок закуплено районом за рахунок субвенції .
З метою забезпечення інвалідів засобами реабілітації в районі проведена роз’яснювальна робота, розшукані інваліди, які мають потребу в кріслах, але з різних причин не звертались до управління з необхідними документами. В результаті проведеної роботи у червні 2012 року до ЦБІ (центральна база інвалідів) занесено заявки на отримання 7 крісел колісних, 1 ходунка та на 1 дитину-інваліда зроблене замовлення на отримання ходунка, шведської стінки та стінки похилої.
10. Вперше в Україні – запровадження окремої державної підтримки сімей, які виховують дітей із дитячим церебральним паралічем
Вперше в Україні – запровадження окремої державної підтримки сімей, які виховують дітей із дитячим церебральним паралічем.
У Кам’янському районі в 2012 році на обліку перебуває 120 дітей-інвалідів, з них 36 з дитячим церебральним паралічем (ДЦП). Усі отримують державну соціальну допомогу дітям – інвалідам в розмірах передбачених чинним законодавством. Заборгованості з виплати даного виду допомоги немає.
11. Психічно-хворим - сімейний затишок
На обліку у лікаря - психіатра перебуває 946 чол., з них мають інвалідність 185 осіб. Витрачено коштів на лікування - 4310,84 грн.
12. Кожному інваліду війни – підвищити розмір одноразової допомоги до 5 травня
У Кам’янському районі в рамках впровадження соціальних ініціатив Глави держави та на виконання доручень голови обласної державної адміністрації С.Б. Тулуба одноразова допомога до 5 травня виплачена в повному обсязі.
Зокрема:
1) інвалідам I групи − по 2200 гривень;
інвалідам II групи − по 1920 гривень;
інваліду III групи − по 1720 гривень.
2) по 675 гривень − учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років), в'язням концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків;
3) по 340 гривень - членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге;
5) по 125 гривень – учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога .
Згідно діючого законодавства виплата згаданої разової допомоги триватиме до 30 вересня.
13. Інвалідам ліквідаторам аварії на ЧАЕС та інвалідам, потерпілим від Чорнобильської катастрофи, – гідне спеціалізоване медичне лікування
Найголовніше для інвалідів ліквідаторів на ЧАЕС та інвалідів з числа потерпілих - це своєчасне отримання безкоштовної медичної допомоги.
Станом на 1.07.2012 р. в Кам’янському районі перебуває на обліку ліквідаторів - 268 осіб ( із них мають інвалідність – 56 чол. ліквідаторів ) пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС. Виділено коштів за 6 місяці 2012 р. на лікування 6854,17 грн., на зубопротезування 6 чол. – 2058,21 грн.
Проліковано амбулаторно 201 особу.
Стаціонарно – 52 осіб з них в ЧОЛ , відділенні радіаційної медицини - 17 чол., в госпіталі ІВ – 4 осіб.
14. Інвалідам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС, інвалідам Великої Вітчизняної війни, воїнам-інтернаціоналістам, інвалідам сліпих та глухих – прискорене придбання житла
У Кам’янському районі на квартирному обліку перебуває 22 особи пільгових категорій, а саме:
- учасники бойових дій в Афганістані – 7;
- учасники ліквідації на ЧАЕС –

- інваліди ЗС – 1;
- члени сімей військово службовців, що загинули під час виконання ними службових обов’язків – 1.
15.Вперше в Україні - запровадження соціально справедливого рівня щомісячних страхових виплат шахтарям-інвалідам та іншим потерпілим на виробництві і членам сімей потерпілих
Важливою частиною реформ в Україні є нова соціальна політика, націлена на покращення якості та добробуту людей. Одним з основних принципів закладених в соціальні ініціативи Президента, є адресність допомоги для тих категорій населення, які потребують першочергової підтримки, у тому числі потерпілих на виробництві та членів їх сімей.
Про позитивні зміни у сфері соціального страхування від нещасного випадку на виробництві свідчить ряд проведених перерахунків страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей.
З 1 березня 2012 року відповідно до ст. 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» здійснено перерахування розміру щомісячної грошової суми в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого та щомісячної страхової виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника.
При цьому, вперше з часу утворення Фонду перерахування проведено на коефіцієнт зростання не реальної, а номінальної заробітної плати. У зв’язку з цим максимальний коефіцієнт зростання щомісячної страхової виплати з 1 березня 2012 року складає 1,176 (17,6%) проти 1,102 (10,2%) у 2011 році.
Щомісячна страхова виплата при проведені перерахунку визначається з відкоригованої на вищезазначені коефіцієнти підвищення страхових виплат середньомісячної заробітної плати потерпілого відповідно до ступеня втрати його професійної працездатності.
Таким чином, середня щомісячна страхова виплата по Кам’янському філіалу Смілянського відділення ВД ФССНВ потерпілих на виробництві з 1 березня 2012 року збільшилась на 52,03 грн.
Відтак, у зв’язку з проведенням зазначеного перерахунку збільшення фінансування на щомісячні страхові виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності та щомісячну виплату особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, в поточному році становить близько 6607,81 грн.
30 березня 2012 року правлінням Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України розглянуто механізм осучаснення щомісячної страхової виплати особам, яким вона була призначена до 2006 року та прийнято Постанову №15 «Про проведення перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим та членам їх сімей у 2012 році», тобто проведення перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим та членам їх сімей, які отримують такі виплати станом на 1 березня 2012 року, та яким перерахунок цих виплат здійснювався до 1 березня 2006 року.
Ще одне суттєве зауваження: відкоригована заробітна плата не може перевищувати максимальну величину бази нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та дату проведення перерахунку. У такому разі розмір щомісячної страхової виплати зменшенню не підлягає.
Сума перерахованого розміру щомісячної страхової виплати та пенсії по інвалідності не може перевищувати відкориговану заробітну плату.
Виходячи з реальних можливостей, працівники Фонду працюють над поетапним вирішенням проблеми осучаснення страхових виплат та встановлення соціальної справедливості щодо розмірів цих виплат, призначених у різні роки.
16. Кожному вкладнику Ощадбанку – повернення частини коштів
Попереднім Урядом в 2008 році було прийняте рішення щодо повернення громадянам України вкладів у колишньому Ощадбанку в сумі 1000 грн. Ця обіцянка не була виконана.
До відділення подано 2731 заяв, виплачено кошти 1680 особам.
17. Забезпечення населення доступним житлом
Районною державною адміністрацією проводиться робота серед громадян щодо участі у програмі здешевлення іпотечних кредитів. З головами житлово-будівельних кооперативів «Машинобудівник» та «Молодіжний», за участі представників фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, філії «Ощадного банку України», засобів масової інформації та райдержадміністрації проведено зустріч та обговорено можливі варіанти кредитування будівництва зазначених житлових будинків.
Роз’яснення соціальних ініціатив Президента України та умови кредитування відповідно до постанови КМУ № 343 опубліковано на сторінках районної газети «Трудова Слава» від 22.06.2012.
За перше півріччя 2012 року введено в експлуатацію 5 індивідуальних житлових будинки загальною площею 473,9 м. кв.
Відділи архітектури та у справах сім’ї, молоді та спорту готові надати консультації з приводу здешевлення вартості іпотечних кредитів забудовникам.
У районі мали право звернутися на отримання тюнерів 3,5 тис. осіб, з них 1,0 тис. інвалідів та 2,5 тис. отримувачі субсидій. До 1 липня подали заяви 1686 жителів.
Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Представники обласної та районної влади прозвітували журналістам про виконання Президентських ініціатив"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 4
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта