Юлія Олішевська: Мені зараз не вистачає стадіону в Черкасах : 1033372 : Здоровье

Здоровье Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Здоровье
Подробно

Юлія Олішевська: "Мені зараз не вистачає стадіону в Черкасах"

Юлія Олішевська:

Незабаром в Лондоні стартують літні Олімпійські ігри. Черкащину на головному турнірі чотириріччя представлятимуть чотири спортсмени: два снайпери – Сергій Куліш і Дарина Шаріпова, настільний тенісист – Олексій Жмуденко і легкоатлетка – Юлія Олішевська.
Остання має доволі високі шанси повернутися на батьківщину з нагородою. Нещодавно Юлія, у складі збірної України, оформила золото чемпіонату Європи в естафеті 4 по 400. Легкою атлетикою спортсменка займається з 2001 року. За цей час вона встигла отримати золото на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Більше того, 24-річна Юлія Олішевська – майстер спорту міжнародного класу, входить в склад збірної команди України з легкоатлетичного кросу і, не дивлячись на свій молодий вік, має безліч спортивних досягнень і нагород. Це не дивно, адже з дитинства Юля мріяла стати Олімпійською чемпіонкою. На питання “Чому легка атлетика?”, вона не задумуючись відповідає: "Життя – це рух".
– Юліє, будь ласка, розкажіть про Ваш шлях до легкої атлетики. Чому саме цей вид спорту?
– Коли я була в 7 класі, мій сусід, привів мене на тренування. Я, власне, родом з м. Бердичева Житомирської області. Ось, після школи я йшла на тренування, спочатку було важко, а потім я не уявляла свого життя без легкої атлетики. В 2006 році я вступила в Академію пожежної безпеки, вирішили з хлопцем, нині чоловіком, переїхати сюди, тому що умови для занять спортом тут кращі (В'ячеслав Олішевський – чоловік Юлії, також займається легкою атлетикою. – Авт.). Спочатку тренувалися в Олександра Федоровича Старовойтова, а вже 2 з половиною роки у Сіренка Леоніда Васильовича.
– Нещодавно в Гельсінки пройшов чемпіонат Європи, де збірна України виборола золото. В цілому, Ви очікували від себе такого результату?
– Тренер очікував такого результату, а я трішки не вірила, що наскільки добре пробіжу. Однак, ми перемогли.
– Що особливого в особистості формує спорт?
– Звичайно ж стійкість до життєвих випробувань, силу волі. У мене було чимало проблем різного характеру, при підготовці до олімпіади, але всі вони відійшли на другий план, оскільки я поставила собі мету, до якої я, на щастя, прийшла.
– Наскільки важлива підтримка тренера у спорті?
– Особисто для мене, надзвичайно важлива. До того, як Леонід Васильович став нашим тренером, ми підходили до змагань дещо інакше: нам було страшно, ми хвилювалися. Леонід Васильович казав таку фразу: "Або зараз, або ніколи", він вселив таку віру в себе, що, я думаю, буде зі мною на все життя й не лише в спортивній кар’єрі.
– Яку роль відіграє фактор "везіння" в легкій атлетиці?
– Неабияку, адже сьогодні ти можеш бути в гарній формі, а завтра отримуєш травму. На Чемпіонаті Європи вихід в фінал: можливо ти був з кращим часом, але ти вийшов третім. Також забіг, в який ти потрапиш – це все везіння.
– Чи є серед людей, які тебе оточують, такі, яких ти "заразила" любов’ю до спорту?
– Ви знаєте, мої батьки, які не мають ніякого відношення до спорту, зараз переглядають спортивні новини, приїздять до мене на змагання, стали справжніми вболівальниками. Зважаючи на те, що у мене в роду не було спортсменів, я з чоловіком, мабуть добре "підсадила" рідних на спорт.
– Вважаєте, що кар’єра спортсмена – не надто тривала? Чим плануєте займатися в майбутньому?
– Звичайно, що все життя бігати не будеш. Але в 37-40 років легкоатлети демонструють власні рекорди, як говорить статистика. Піти зі спорту…я про це ще не думала. Можливо, в майбутньому, я тренуватиму діток, щоб бути близькою до спорту.
– Цікаво, що Ви відчуваєте, коли перемагаєте?
– Нещодавно обговорювали це з чоловіком і дійшли висновку, що радість – це емоція першого дня. На другий день, особисто я, вже налаштована на тренування. Тому що я прекрасно розумію, що сьогодні ти переможець, а завтра – можеш зазнати поразки. Ти несеш неабияку відповідальність за цю перемогу, тому переможцю слід ще більше працювати.
– З твоєї точки зору, яку роль відіграють емоції у досягненні спортивного результату? Вони допомагають чи заважають?
– Ми довгий час працювали над емоційним станом. Цей стан потрібно вміти вчасно "вимикати" і "вмикати", тобто контролювати його. Емоції можуть тобі допомогти перемогти, але й можуть стати на заваді.
– З ким із твоїх суперників тобі комфортно змагатися? Можливо, з кимось із дівчат товаришуєш і поза біговою доріжкою?
– На Чемпіонаті України ми спілкуємося з усіма дівчатами, однак не дуже близько, будучи вдома, принаймні, не зідзвонюємся. А щодо суперників, то з усіма комфортно бігти, суперник є суперник, головне – щоб він був, тоді буде результат.
– Яку роль відіграє родина у твоїй спортивній кар’єрі? Як часто вони відвідують змагання?
– Батьки живуть далеко від нас, тому бачимося ми дуже рідко, не враховуючи скайп, звісно. Як тільки виникає можливість бути присутніми на змаганнях, вони їдуть.
– Юлію, як проходить підготовка до Олімпіади, адже всім відомо, що ні в м. Черкаси, ні в області, немає бігових доріжок на свіжому повітрі. Скажи, на скільки важко їздити тренуватися за кількасот кілометрів?
– Так, на жаль, у нас в області стадіону немає, тому мені доводиться регулярно їздити до Гребінки (Полтавська область). Звичайно ж це дуже важко: з Черкас ми відправляємось на дизелі о 6 ранку, туди прибуваємо близько 8-ої. Відпочиваємо в кімнаті, пара годин в якій коштує 30-40 грн., а до того ж апартаменти трохи не з тарганами. Ще один мінус тренувань не вдома – відсутність тренера, оскільки він не може кожного разу їхати зі мною, то відповідно не має змоги контролювати повною мірою мою підготовку, це, звичайно, тисне.
– Було багато обіцянок, щодо реконструкції доріжок на стадіоні чому на Вашу думку влада їх досі не виконала?
– Знаєте, нещодавно, переглядаючи в Інтернеті статті, наштовхнулась на такого роду замітку, ніби керівництво області збирається зробити бігові доріжки, але поглянувши на рік виходу статті – 2010, я зрозуміла, що поки що, це тільки обіцянки.
– Ось Ви кажете, немає потрібних умов, однак досягли неабиякого результату, як це вдалося?
– Це не лише моя заслуга, а й тренера, спортивної школи, які допомагали мені, приїжджали на збори. Якби я сиділа в Черкасах і тренувалась бігаючи по асфальту в шипах, думаю мало б чого з цього вийшло. Та й, звісно, бажання й праця – тоді, я думаю, все вийде.
– Ваше налаштування перед головною спортивною подією літа? Чи є сили для найвищого результату в Лондоні?
– Забігати на перед не хочу, аби не наврочити (посміхається.-Авт.), але я зараз перебуваю у відмінній формі. Тренер все ідеально спланував, я тільки набираю форму, і піку вона має досягти саме ближче до серпня.
– Як Ви можете пояснити той факт, що в естафеті Ви демонструєте результат кращий, а в індивідуальному забігу дещо гірший?
– Коли ти біжиш не сама, то несеш відповідальність, перш за все, за команду, боїшся не підвести дівчат. Та й естафета – такий вид змагань, коли адреналін зашкалює, азарт бере гору! До слова, естафета нашої збірної в Гельсінки показала кращий результат в Європі, ми наразі – лідери.
– Кого серед конкурентів Ви можете виокремити на Олімпіаді?
– Серед команд – Америку, Ямайку, Росію А серед осіб – звісно, Саню Річардс – американська спринтерка зараз у прекрасній формі.
– Держава повністю фінансує поїздку на Олімпіаду?
– Так, фінансування поїздки на себе бере держава. Та в підготовці до змагань допомагає школа, наш директор та тренер.
– Як в Україні справи з легкою атлетикою? Зміна підростає?
– Я вважаю, що добре. Кожного року, приходять нові спортсмени, я би сказала, сильні спортсмени, які демонструють гідні показники.
– Як можете прокоментувати той факт, що з кожним роком зменшується кількість олімпійських ліцензій в легкій атлетиці на Черкаську область?


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Юлія Олішевська: "Мені зараз не вистачає стадіону в Черкасах""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта